8 haftalık hamileyim. Hamileliğimi çok başında öğrendim. O süreç zaten biraz yordu beni. İlk gebeliğim bu arada ve hiç beklemediğim bir zamanda hamile kaldığımı öğrendim.
Şimdi resmen hiç mutlu değilim. Geceleri sürekli lavaboya gitmek için kalkıyorum çünkü sürekli çok afedersiniz altıma işeyecek bir halde kalkıyorum.
Sabahları karnım kazınır şekilde sabahın 7 sinde uyanıyorum ve o haldeyken canım yemek yemek de istemiyor ama sırf o kazıntı gitsin diye salatalık , domates ne varsa yiyorum. Sonra yiyince de mide bulantısı başlıyor. Böyle araba tutmuş gibi bir mide bulantısı hissi o his içimden hiç çıkmıyor.
Sonra o his geçmeden tekrar zaten uyuyamıyorum. Saat 10-11 gibi bu sefer yine acıkıyorum. Bu sefer yumurtalı bir şeyler yemeye çalışıyorum yiyorum sonra yine mide bulantısı vuruyor.
Gaz problemi , büyük tuvalete çıkamama problemi de eklenince iyice mahvoluyorum.
Tüm gün ağlıyorum.
Yanımda öyle bir destekçim de yok. Yakınımda annem oturuyor ama gelemiyor bende ona gidemiyorum çünkü doktorum kedilere yaklaşmamamı söyledi. Eşim de bu konuda çok pimririkli gitsem bu sefer onunla aram bozulacak.
Bir de kedisinin aşıları da tam değil. Doktorum erken dönemde sokaktaki hayvanları vs bile sevmemi yasakladı.
Neyse ablam var ama çalışıyor ona da gidemiyorum.
Eşim destek oluyor ama o da çalışıyor sadece akşamları yanımda olabiliyor.
Neyse o kahvaltıdan sonra artık çok uyku bastırıyor ve bir şekilde uyumaya çalışıyorum o da çok değil hemen geri uyanıyorum çünkü yine tuvalete sıkışık bir şekilde kalkıyorum.
Sonra yine mide bulantısı gibi bir his içimde dolanıyor ve yine midem kazınıyor.
Ama bir şey hazırlayasım da gelmiyor çünkü kokulara da hassasiyetim var.
Millete kendimi de anlatmak istemiyorum çünkü mesela kayınvalidemin 4 çocuğu var ve hiçbirinde mide bulantısı yaşamamış.
Haliyle ben bunları anlatsam beni diline dolayacak.
Eltimin de 2 çocuğu var o da hiç mide bulantısı yaşamamış ve bana diyor ki en güzeli hamilelik hamileliğinin tadını çıkar.
Allah aşkına bu hisler ne zaman geçecek ?
Umarım siz de en kısa zamanda mutlu haberler alırsınızdarısı bizlere
Ya yazdıklarınız için çok teşekkür ederim sizin yaşadıklarınız benimkinden daha ağırmış. Hamilelikte duphalac kullanılıyor mu ? Doktora sormadan hiçbir şey kullanmıyorum o da şu an bir şey vermedi zaten. 3 hafta sonra gitcem. Ben kusmuyorum sadece dün sabah yine bir uyanınca midem bulanıyor gibiydi sağa döndüm sola döndüm yatamadım araba tutmuş gibiyim aynı öyle bulanıyor benimki sonra su içtim suyu içince bir de eşimin yastığına yatınca o yastığın kokusunu da alınca mıdır nedir ondan sonra midem havaya kalktı gittim sadece su kustum sabahın köründe… o öğürme hissi de zor geçti.canım sabret. kabızlık icin duphalac şurup var o gazına da iyi gelir. ben de beta 13 ken öğrendim ilk haftalar hiç geçmedi ve 6. haftada kusmaya başladım 18 e kadar kustum. ve bir gün şak diye kusmam kesildi. aynı hafta bulantım da kesildi. maalesef tek çaresi sabır. uyumadan 2 saat önce sıvı alımını durdur. mentollü şeyler koklamaya çalış vicks gibi. ben burnumun ucuna hep vicks sürerek geçirdim. evimden tiksinmiştim evime girer girmez kusardım. Allah yardımcın olsun. zor ama geçiyor. zaten 16-20 arası ilk tekmelerini hareketlerini hissetmeye başlarsın ona odaklanırsın. kendini üzme yalnız değilsin
çok fazla duphalac kullanan var gebelikte doktorlar veriyor benim bildiğim bir sıkıntısı yok. açlığa da takılmayın bazen öyle haftalar geliyor ki gözünüz doymuyor tüm gün yiyip gece kusup sonra tekrar yemek söylediğimi bilirim. bazen de hiçbir şey yiyesiniz olmuyor. ben de kahveyi çok severdim hamileliğin başından beri en fazla 3 kere içmişimdir soğudum kahveden de. şimdi bir de evham vardır sizde işte kalp atışı, kesesi, cinsiyeti vs. biraz daha 16. haftalara gelince evhamınız da azalır sanki o zamanlardan sonra daha hızlı geçiyor vakit. maalesef ilk trimester gerçekten çok zor. Allah sabır ve kolaylık versin. ben doğuramiycam, nerden bu kararı verdim Allahım diye ağladığımı bilirim hem de 1-2 kere falan değilYa yazdıklarınız için çok teşekkür ederim sizin yaşadıklarınız benimkinden daha ağırmış. Hamilelikte duphalac kullanılıyor mu ? Doktora sormadan hiçbir şey kullanmıyorum o da şu an bir şey vermedi zaten. 3 hafta sonra gitcem. Ben kusmuyorum sadece dün sabah yine bir uyanınca midem bulanıyor gibiydi sağa döndüm sola döndüm yatamadım araba tutmuş gibiyim aynı öyle bulanıyor benimki sonra su içtim suyu içince bir de eşimin yastığına yatınca o yastığın kokusunu da alınca mıdır nedir ondan sonra midem havaya kalktı gittim sadece su kustum sabahın köründe… o öğürme hissi de zor geçti.
Bugün ise kusmam yok zaten dediğim gibi kusmuyorum ama kussam rahatlarım gibi de hissediyorum.
Evde rennie vardı ama onu da kullanmadım midem yanıyor ara sıra o da mide yanmasına iyi geliyor. Şu doktora bir tekrar gideyim geçmezse ilaç isticem zaten.
Sabah çok aç uyanma hissine de alışamadım. Normalde ben öğlen kalkardım bazen akşama kadar hiçbir şey yemezdim. Akşam yemeği yerdim yeterdi.
Şimdi ise resmen sabah 7 de karnımı deşiyorlar gibi uyanıyorum öyle yatamıyorum da aslında beynim bir şeyler yemek de istemediğimi bana söylüyor ama karnımdaki o his beni mahvediyor. Gün içinde de öyle acıkıyorsam kazınıyorum resmen deli gibi ama canım yemek yemek de istemiyor resmen sadece o kazıntı hissi geçsin diye ağzıma bir şeyler tıkıştırıyorum.
Normalde gün içinde türk kahvesi de içen biriydim onu bile aramıyorum yapayım da içeyim keyfim kalmadı.
Umarım sizin dediğiniz gibi geçer bu hisler.
Hayırlı olsun8 haftalık hamileyim. Hamileliğimi çok başında öğrendim. O süreç zaten biraz yordu beni. İlk gebeliğim bu arada ve hiç beklemediğim bir zamanda hamile kaldığımı öğrendim.
Şimdi resmen hiç mutlu değilim. Geceleri sürekli lavaboya gitmek için kalkıyorum çünkü sürekli çok afedersiniz altıma işeyecek bir halde kalkıyorum.
Sabahları karnım kazınır şekilde sabahın 7 sinde uyanıyorum ve o haldeyken canım yemek yemek de istemiyor ama sırf o kazıntı gitsin diye salatalık , domates ne varsa yiyorum. Sonra yiyince de mide bulantısı başlıyor. Böyle araba tutmuş gibi bir mide bulantısı hissi o his içimden hiç çıkmıyor.
Sonra o his geçmeden tekrar zaten uyuyamıyorum. Saat 10-11 gibi bu sefer yine acıkıyorum. Bu sefer yumurtalı bir şeyler yemeye çalışıyorum yiyorum sonra yine mide bulantısı vuruyor.
Gaz problemi , büyük tuvalete çıkamama problemi de eklenince iyice mahvoluyorum.
Tüm gün ağlıyorum.
Yanımda öyle bir destekçim de yok. Yakınımda annem oturuyor ama gelemiyor bende ona gidemiyorum çünkü doktorum kedilere yaklaşmamamı söyledi. Eşim de bu konuda çok pimririkli gitsem bu sefer onunla aram bozulacak.
Bir de kedisinin aşıları da tam değil. Doktorum erken dönemde sokaktaki hayvanları vs bile sevmemi yasakladı.
Neyse ablam var ama çalışıyor ona da gidemiyorum.
Eşim destek oluyor ama o da çalışıyor sadece akşamları yanımda olabiliyor.
Neyse o kahvaltıdan sonra artık çok uyku bastırıyor ve bir şekilde uyumaya çalışıyorum o da çok değil hemen geri uyanıyorum çünkü yine tuvalete sıkışık bir şekilde kalkıyorum.
Sonra yine mide bulantısı gibi bir his içimde dolanıyor ve yine midem kazınıyor.
Ama bir şey hazırlayasım da gelmiyor çünkü kokulara da hassasiyetim var.
Millete kendimi de anlatmak istemiyorum çünkü mesela kayınvalidemin 4 çocuğu var ve hiçbirinde mide bulantısı yaşamamış.
Haliyle ben bunları anlatsam beni diline dolayacak.
Eltimin de 2 çocuğu var o da hiç mide bulantısı yaşamamış ve bana diyor ki en güzeli hamilelik hamileliğinin tadını çıkar.
Allah aşkına bu hisler ne zaman geçecek ?
O zaman böyle değildi istemedim. İşin tuhaf tarafı bugün neredeyse tüm günü kahvatı da dahil ablamda geçirdim onlarda hiç mide bulantısı yaşamadım sonra eve geldim evet biraz yine iştahım yok ama köfte yaptım patates kızarttım yine hiç midem bulanmadı. Eşimle de yedik güzelce yine bir şeyim yoktu. Hayır nasıl oldu da bugün hiç olmadı şaşırdım. Psikoljik mi diye sorgulamaya başladım. Bir de ben kaç gündür evde tüm gün yalnızdım belkide ondan böyle bu kadar etkiledi beni bilmiyorum.Hayırlı olsunbende 7 hafta 3 günlük hamileyim
Mide bulantısı için ilaç verdi doktorum onunla biraz rahatladım. Berbat bir haldeydim. Doktorundan ilaç istedin mi hiç
Ay bir de konudan bağımsız size hangi takviyelere başlattı? Ben folik asit kullanıyorum şu an sadece bana hiçbir takviye vermedi henüz.Hayırlı olsunbende 7 hafta 3 günlük hamileyim
Mide bulantısı için ilaç verdi doktorum onunla biraz rahatladım. Berbat bir haldeydim. Doktorundan ilaç istedin mi hiç
Bebeğe ya da size zarar verebilir. Ama aşısız kediler tehlikeli. Kuduz tetanoz Toksoplazmoz Bartonella gibi riskleri oluyor. Çiğ et ya da kedi dışkısı da aynı riski taşıyor maalesef.neden kedilerden uzak durmanızı söyledi benimde evde kedim var bende gebelik planlıyorum
Beni tuzlu kraker de sakinleştirmiyor. Dün akşam yemek de yiyemedim. Pişirdiğim yemek ertesi gün çok koktu bana ağzıma atmamla kendimi kusarken buldum. Ondan sonra kendime geldim sadece yoğurtun içine ekmek doğrayıp yedim.İlk haftalar ben de böyleydim. Sabahları büyük bir açlıkla uyanıyordum ama bir şey de yiyemiyordum bulantıdan. Kalkar kalkmaz tuzlu kraker veya limon suyu içmek bana iyi geliyordu. Öğleye doğru bulandım biraz azalınca genelde tost yiyordum. Bulantılarım 14 haftaya kadar devam etti. Sonrasında kesildi çok şükür. Şimdi yine ara ara bulandığım oluyor ama eskisi kadar değil. Bulandığınızda tuzlu ya da ekşi bir şeyler yemeyi deneyin.
Bende birkaç gün annemlerdeydim. Pişerken kokusu gelmeyen yemeği yiyebiliyorum. Ama yemeğin pişerken ki kokusu gelince asla yiyemiyordum. Evde de yemek yapamıyorum henüz eşim yapınca da pişirme esnasında mutfaktan kaçıyorumO zaman böyle değildi istemedim. İşin tuhaf tarafı bugün neredeyse tüm günü kahvatı da dahil ablamda geçirdim onlarda hiç mide bulantısı yaşamadım sonra eve geldim evet biraz yine iştahım yok ama köfte yaptım patates kızarttım yine hiç midem bulanmadı. Eşimle de yedik güzelce yine bir şeyim yoktu. Hayır nasıl oldu da bugün hiç olmadı şaşırdım. Psikoljik mi diye sorgulamaya başladım. Bir de ben kaç gündür evde tüm gün yalnızdım belkide ondan böyle bu kadar etkiledi beni bilmiyorum.
Benim düşük tehlikem vardı diye progestan kullanıyordum bitti ilacım henüz kontrole gitmedim. Takviye olarak benimki de folik asit. Qmfoll markası. Bi de mide bulantısı için ilaç kullanıyorum bunlar sadeceAy bir de konudan bağımsız size hangi takviyelere başlattı? Ben folik asit kullanıyorum şu an sadece bana hiçbir takviye vermedi henüz.
Öncelikte rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahŞu an 8+6 haftalığım, mide bulantısı çok yoğundu. Bulantıdan ve iştahsızlıktan hiçbir şey yiyemedim 6-7 haftalarda. Açlıktan ağladım şaka gibi ama gerçek. İlk doktor kontrolümde ilaç istedim. Prilam verdi sağolsun, uyumadan önce içiyorum. Sabahları da çoğunlukla bulantı oluyo ya da öğleden sonra bastırıyo tekrar bir tane daha içiyorum. Eğer bu ilaç olmasa yatak döşek yatmıştım günlerce. Kusmam 3-5 kez oldu hep tuttum kendimi. Kraker de gerçekten iyi geliyo ve ekşi tuzlu baharatlı ne varsa canım istiyo valla. Kese fasülye seklinde bakalım cinsiyeti ne olacak..
Ha bir de şey sorucam prilam ı gece 1 tane mi yoksa iki tane mi olarak içiyorsunuz? Eğer bulantınız devam ediyorsa 2 adet içebilirsiniz yazıyor üstünde. Hatta eczaneden alırken direkt gece yatmadan önce 2 adet iç demişti ama ben kullanmıyorum şu an ya mide bulantım farklı dediğim gibi daha çok mide yanması , mide ekşimesi.. araba tutar gibi mide bulantısı geçiriyorum ona da faydası olmuyor.Şu an 8+6 haftalığım, mide bulantısı çok yoğundu. Bulantıdan ve iştahsızlıktan hiçbir şey yiyemedim 6-7 haftalarda. Açlıktan ağladım şaka gibi ama gerçek. İlk doktor kontrolümde ilaç istedim. Prilam verdi sağolsun, uyumadan önce içiyorum. Sabahları da çoğunlukla bulantı oluyo ya da öğleden sonra bastırıyo tekrar bir tane daha içiyorum. Eğer bu ilaç olmasa yatak döşek yatmıştım günlerce. Kusmam 3-5 kez oldu hep tuttum kendimi. Kraker de gerçekten iyi geliyo ve ekşi tuzlu baharatlı ne varsa canım istiyo valla. Kese fasülye seklinde bakalım cinsiyeti ne olacak..
Anladımm bende 12 haftalık olacağım yarın hâlâ sadece folik asit kullanıyorum. Midem için rennie şurup yazdı ama etkisi 30 dk falan sonra yine yanıyor.Benim düşük tehlikem vardı diye progestan kullanıyordum bitti ilacım henüz kontrole gitmedim. Takviye olarak benimki de folik asit. Qmfoll markası. Bi de mide bulantısı için ilaç kullanıyorum bunlar sadece