800 tl maaş az mı yoksa işverenler ortalama bu rakamı mı veriyor

cennetyarim

Hadi Gelin Bebeklerim
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.814
2.062
333
arkadaşlar 750-800 tl maaş tabi gunumuzde az ama sizce kabul edilebilir mi ? haftasonu yok . sigorta yemek yol var. sizce nasıl ? artık kimse daha yüksek maaş vermiyor degilmi ? ay kafam okadar karısıkki arkadaşlar ne yapacagımı şaşırdım. :26:

yaptığın işe bağlı , tecrübene bağlı,

eğer yeni giriyorsan iş hayatın ayani tecrüben yoksa kimi yerler o rakamdan başlatıyor ama az yani

arkadaşlar 750-800 tl maaş tabi gunumuzde az ama sizce kabul edilebilir mi ? haftasonu yok . sigorta yemek yol var. sizce nasıl ? artık kimse daha yüksek maaş vermiyor degilmi ? ay kafam okadar karısıkki arkadaşlar ne yapacagımı şaşırdım. :26:

hayırlı olsun hangi pozisyonda başladın cnm

işverenler genelde asgari ücret oder.ama yaptığın işe göre değişir

Tecrübesizsen bu maaş normal kabul ediliyor ama insan emeğine haksızlıktır. Hafta sonunun olmaması çok büyük bir artıdır. bilgine.

ilk işe basladıgımda ben 1100 alıyorudm dovız alıyorum
bence fena degıl yanı maddı sıkıntınız var aza coga bakma bır yerınden tut basla ben suanda 2.5 senedır bu fırmadayım senın yazdıgın maasın 2 katının bıraz daha ustunu alıyorum Allah bereketını gostersın bız hıc goremıyoruz buarada :14:

asgari ücret sayılır yaptığın işe tecrübene göre değişir ayrıca hangi şehirde oturuosun

Başlıyacagın işi ve pozisyonu bilmiyorum ama ortalama asgari ücret alacaksın şuan asgari ücret net 803 lira sigortan ve yol sorunun olmaması iyi ama haftanın 7 günü çalışacaksan yorulabilirsin hafta sonu olmazsa bile hafta içi haftada bir gün izin hakkını vermeleri gerek.

hayırlı olsun hangi pozisyonda başladın cnm

bence cok az
gerci yaptigin isede bagli
part time mi ?

sağolun arkadaşlar deneyim kazanmana fırsat vermiyolarki herkes deneyimli istiyo. hoş deneyimlilerde çok para almıyoki esasında.

bu dedigim iş okul hostesligi okulda bulunuyosun sürekli hemde sabah aksam 1 defa servis yapıyosun akşam 5 den sonra bitiyo. haftasonuda yok işte.

diğer bir iş daha var orasıda 1000 diyo 9-7 arası . haftasonu yok diger işte yol yemek sigorta var. sekreterlik. buarada önlisans mezunuuyum o halde böyle. :18:

Yaptığın işe bağlı doğru ama çok genel anlamda başlangıçta hep asgari ücret teklif edilir. Kabul edersin etmezsin o ayrı. Ona bakılırsa ben yönetici sekreterliği mezunuyum 6 yıldır çalışıyorum aldığım maaş 900 tl bunu beğenmezsin başka bir yere gidersin orda başka zorluk çıkar. Yani zengin biriyle evli değilsen mutlaka çalışmak zorundaysan kabul etmek gerek diye düşünüyorum ama beklerim daha iyisini bulurum diye düşünürsen tabi sen bilirsin. Ben şahsen çocuk olana kadar bu maaşla çalıştığım yerde kalmayı tercih ediyorum. üstelik ben cumartesi 4 e kadar da çalışıyorum. Ama gelecek kaygısı herşeyi yaptırıyor işte. Borcumuz bitti çok şükür bu sayede. şimdi de biriktirmek istiyorum yarın öbür gün çocuk olursa evde olduğum zamanları amorti etsin diye.

Başlıyacagın işi ve pozisyonu bilmiyorum ama ortalama asgari ücret alacaksın şuan asgari ücret net 803 lira sigortan ve yol sorunun olmaması iyi ama haftanın 7 günü çalışacaksan yorulabilirsin hafta sonu olmazsa bile hafta içi haftada bir gün izin hakkını vermeleri gerek.

haftasonu 2 gün izin demek istedim cnm :40:

Yaptığın işe bağlı doğru ama çok genel anlamda başlangıçta hep asgari ücret teklif edilir. Kabul edersin etmezsin o ayrı. Ona bakılırsa ben yönetici sekreterliği mezunuyum 6 yıldır çalışıyorum aldığım maaş 900 tl bunu beğenmezsin başka bir yere gidersin orda başka zorluk çıkar. Yani zengin biriyle evli değilsen mutlaka çalışmak zorundaysan kabul etmek gerek diye düşünüyorum ama beklerim daha iyisini bulurum diye düşünürsen tabi sen bilirsin. Ben şahsen çocuk olana kadar bu maaşla çalıştığım yerde kalmayı tercih ediyorum. üstelik ben cumartesi 4 e kadar da çalışıyorum. Ama gelecek kaygısı herşeyi yaptırıyor işte. Borcumuz bitti çok şükür bu sayede. şimdi de biriktirmek istiyorum yarın öbür gün çocuk olursa evde olduğum zamanları amorti etsin diye.

evet cnm maddiyat işte bide daha iyi paralar denk gelmedi 1-2 kere geldi oda gerçekten aşırı derecede zorluyorlar.

sağolun arkadaşlar deneyim kazanmana fırsat vermiyolarki herkes deneyimli istiyo. hoş deneyimlilerde çok para almıyoki esasında.

bu dedigim iş okul hostesligi okulda bulunuyosun sürekli hemde sabah aksam 1 defa servis yapıyosun akşam 5 den sonra bitiyo. haftasonuda yok işte.

diğer bir iş daha var orasıda 1000 diyo 9-7 arası . haftasonu yok diger işte yol yemek sigorta var. sekreterlik. buarada önlisans mezunuuyum o halde böyle. :18:

Okulu secin calısma saatleri daha uygun parası da işe göre idare eder.

part time mı diyen arkadaşa gülmek istedim kusura bakma da nerde yaşıyosun arkadaşım sen
burası türkiye asgari ücret o part time ücreti falan değil yani

her neyse konu sahibi arkadaşım 800 TL maaş gayet iyi haftasonun varmış mis gibi
benim eşim haftanın 6 günü çalışıyor hemde vardiyeli hem de ağır sanayi de 800 TL maaş alıyor
Allah bin bereket versin bu devirde iş bulduğumuza sevinir olduk (karşıyım buna ama)

Yaptığın işe göre normal olabilir. Ayrıca tahsilin ve tecrüben de önemli. Yeni mezun mühendislerin 1000 lira aldığı bir ülkede yaşıyoruz; fazla beklentin olmasın.

Back
X