• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

82.Oscar Ödül Töreni

oOopitipiti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2009
4.569
4
116
İzmir
hero719_oscars.jpg

Bu seneki adaylar bence birbirine çok yakın tahmin yürütmek zor gerçekten
adayların tam listesi burda
Oscar.com - Nominations - Nominees

benim favorilerim;

en iyi film: the hurt locker
en iyi erkek oyuncu: morgan freeman (invictus)
en iyi kadın oyuncu: gabourey sidibe (precious) (sandra bullock da süperdi, kararsızım)
en iyi yönetmen: quentin tarantino (inglourious basterds) (james cameron (avatar) alcak o başka...)
en iyi görsel efektler: avatar
en iyi uyarlama senaryo: district 9
en iyi animasyon: up

en iyi film avatar a giderse gerçekten üzülürüm.
kötü müydü? hayır... ama özgün değildi kesinlikle!

bu sene tkip edebilmek için hepsini değil ama çoğunu oturdum izledim
uykum yok heyecan yaptım bekliyorumkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Kırmızı halı seremonisi biterse başlayacak umarım oscar töreni de=))

En iyi film dalında yarışan birçok filmi izleme imkanım olmadığı için haliyle kıyaslama yapamıyorum; ama avatara gerçekten çok emek sarfedilmiş. Beğendiğim, rüyaya dalmış gibi büyülenerek izlediğim bir filmdi. Alırsa da hak etmiş derim=)

ntv de kırmızı halı yorumları var hala dilek hanif kıyafet yorumu yapmaktan bıkmadı sabahtan beri bazılarının kıyafetleride berbat kim giydiriyo bunları yasempatiksalakcinni
uyku bastırıyo beklemek istiyorum ama:gitme:

Kırmızı halı seremonisi biterse başlayacak umarım oscar töreni de=))

En iyi film dalında yarışan birçok filmi izleme imkanım olmadığı için haliyle kıyaslama yapamıyorum; ama avatara gerçekten çok emek sarfedilmiş. Beğendiğim, rüyaya dalmış gibi büyülenerek izlediğim bir filmdi. Alırsa da hak etmiş derim=)

evet güzeldi ama senaryonun çalıntı olduğu iddası beni soğuttu, ve okudum ki gerçekten de öyle...

alıntı
İzlenme rekorları kıran Avatar filminin yönetmeni James Cameron, fikirleri 'ödünç alıp filminde kullanmakla' suçlandı.

Avatar filminin, Rus bilim kurgu yazarları Arkady ve Boris Strugatsky kardeşler tarafından 1960'larda kaleme alınmış 10 çok satan fantastik romandan oluşan "The World of Noon" ya da diğer ismiyle "Noon Universe" serisi ile benzerlikler taşıdığı iddia edildi.

Avatar'daki gezegen Pandora, söz konusu kitaplarda da geçiyor ve film de kitaplar da 22. yüzyılda geçiyor.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Pandora filmde Na'vi adı verilen yeni bir ırka ev sahipliği yapıyor. Eleştirmenler bunun Strugatsky romanlarındaki Nave adlı ırk ismine son derece benzediğini not ediyor.

Yazar ve gazeteçi Dimitri Bykov da Rus gazetesi Novaya Gazeta, "Na'vi açık bir şekilde Strugatskylerin Nave'sini hatırlatıyor" diye yazdı.

76 yaşındaki Boris Strugatsky geçen hafta Avatar filmini henüz izlemediğini açıkladı, söz konusu benzerlik iddialarını ise reddetti. Kitapların yazarlarından Arkady Strugatsky 1991’de yaşamını yitirdi.

James Cameron ise, Avatar fikrinin orijinal olduğunu belirterek iddiaları kesin bir dille reddediyor ve film için 1994'te 80 sayfalık bir senaryo yazdığını belirtiyor.

Dünya genelinde 1 milyar 450 milyon dolar hasılat yaparak 1 milyar 842 milyon dolarlık hasılatlı Titanic'i tahtından indirmek üzere olan Avatar'ın İngiltere'deki dağıtımcısı 20th Century Fox yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmadı.

Düşüncenin geldiği noktada ne edebiyatta ne sinemada ne de müzikte kısacası hiçbir sanat dalında ne yazık ki özgünlüğe artık çok sık rastlanmıyor. Düşünülmüş olan herşey düşünüldü artık( ki bu söz bile bir alıntıdır :D )

Bu nedenle ( ki pandoranın esinlenildiği iddia edilen ressamın eserleri arasında birebir aynılık da bulamadım ben) çok da yadırgamıyorum. Bilinçli ya da bilinçsiz mutlak ki benzeri vardır bir yerlerde. Eğer bilinçli ise tabi ayıp etmiş en azından hakkını vermeliydi kimden çaldı ise ama:D

Başlıyor oscar da... Geçen yılki sahne şovu mükemmeldi Huge Jackman çok başarılıydı bakalım bu yıl nasıl olacak sunuş=)

kate winslet sunucular arasındaymış
ama alec baldwin ile steve martin huge yerine seçilmişler
tadı olmaz gibime geliyo ya bakalımakannehir

Bana da sunumun tadı olmazmış gibi geliyor ama önyargılı olmayalım yine de:D

ben dün uyumusum iflas etti bünyee...kaydirigubbakcemile3
çok şaşırmadım nedense...

en iyi filmi bildiğim için de kendimi kutluyorum ayrıcaabayanssulusmile

İşte gecenin kazananları:
En İyi Film:
The Hurt Locker
En İyi Yönetmen:
Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
En İyi Erkek Oyuncu:
Jeff Bridges (Crazy Heart)
En İyi Kadın Oyuncu:
Sandra Bullock (The Blind Side)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Christoph Waltz (Soysuzlar Çetesi)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
Mo'Nique (Precious)
En İyi Orijinal Senaryo:
The Hurt Locker (Mark Boal)
En İyi Uyarlama Senaryo:
Precious (Geoffrey Flechter)
En İyi Animasyon:
Up/ Yukarı Bak (Pete Docter)
En İyi Yabancı Film:
El Secreto de sus Ojos (Arjantin)
En İyi Görüntü Yönetmeni:
En İyi Sanat Yönetmeni:
Avatar (Rick Carter, Robert Stromberg, Kim Sinclair)
En İyi Kostüm Tasarımı:
The Young Victoria (Sandy Powell)
En İyi Kurgu:
The Hurt Locker (Bob Murawski, Chris Innis)
En İyi Makyaj:
Star Trek (Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow)
En İyi Şarkı:
The Weary Kind - Ryan Bingham ve T-Bone Burnett (Crazy Heart)
En İyi Müzik:
Up (Michael Giacchino)
En İyi Görsel Efekt:
Avatar (Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham, Andrew R. Jones)
En İyi Ses Kurgusu:
The Hurt Locker (Paul N.J. Ottosson)
En İyi Ses Miksajı:
The Hurt Locker (Paul N.J. Ottosson, Ray Beckett)
En İyi Belgesel (Uzun):
The Cove (Louie Psihoyos)
En İyi Belgesel (Kısa):
Music by Prudence (Roger Ross Williams ve Elinor Burkett)
En İyi Kısa Film:
The New Tenants (Joachim Back and Tivi Magnusson)
En İyi Animasyon (Kısa):
Logorama (Nicolas Schmerkin)

Son düzenleme:
geçen hafta 2.kez izledim avatarı 3 boyutlu muhteşem film sadece 3 ödül ya :(

benim hiç alakam yoktu bu seneki oscarlarla. uzun zamandır da film felan izleeyemiyorum.dün gecede bir iki uyandım baktım hiç sarmadı. geçen seneki heyecanım nerdeydi. miki rukum varmıdırki diye bekledim ama denk gelemedim. ????

Jeff Bridges i çok severim. hak ettiğine eminim filmi seyredememiş olsamda.
avatar da en iyi .görsel efekt ve görüntü yönetmeniyle almış zaten.diğer film umarım çok daha idiir.

benim hiç alakam yoktu bu seneki oscarlarla. uzun zamandır da film felan izleeyemiyorum.dün gecede bir iki uyandım baktım hiç sarmadı. geçen seneki heyecanım nerdeydi. miki rukum varmıdırki diye bekledim ama denk gelemedim. ????

Jeff Bridges i çok severim. hak ettiğine eminim filmi seyredememiş olsamda.
avatar da en iyi .görsel efekt ve görüntü yönetmeniyle almış zaten.diğer film umarım çok daha idiir.

canım bende geçen senekiyle ilgilenememiştim ama bu sene takip etmeye kararlıydım hepsini izleyebilseydim keşke :sinifsinif:
kathryn bigelow tarihte oscarı alan ilk kadın yönetmen oldu, en güzel 8 mart hediyesi olmuştur heralde hatuna=)
en iyi yabancı filmi de çok merak ettim indirebilirsem eğer izliycem netim berbat halakötükedihüso

bende ençok A Serious Mani merak ediyorum kesinlikle iyi gelecektir bu kötü gidişime.
The Hurt Locker dan umutlu değilim çokcada.
Sandra Bullock en kötü oyuncuyu almamışmıydı o rolle???? sevmem zati hiç.
çokda umurumda değil geçen senki miki ruk hüsranlığımdan sonra açıkcası ....

The Hurt Locker'i izleyen var mı? Çevremde çok kötü olduğuna dair duyumlar aldım; son dönem izlediğim filmlerdeki hayal kırıklığını oscar almış bir filmde de yaşamam umarım:D

ben beğendim canım. alıştığımız aksiyon filmleri gibi değildi, biraz durağan ama benim sevdiğim tarzdaydı
çatışma sahnelerini beğendim, cesetli bi sahne vardı ki içim almadı.. etkilendim çok
o kadar uyduruk filmlere oscar verildi ki şimdiye kadar, bence bu çok yerinde oldu

Back
X