9 Aylik hamileyim ve eşimden cok soğudum bosanmak istiyorum

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Tamda başlıkda belirttiğim gibi.
Nedeni ni bilmedığim şekilde bukalemun gibi kılıf değıştirdi bi cimrileşti .
Cimrilikleride bana ve dogmamiş bebegime karşi.
Doğru duzgun alisveriş bile yapamadim.
Ne gerek var ne gerek var diye birsey aldirmiyor.
Ikide bir çocugun dolabini açip ne cok sey almisiz ne çok sey almisiz deyip duruyor.
Ilk gundrn beri normal doğur diyen adam normal epiduralin sezaryenden daha ucuz olduğunu ögrendigi gunden beri sezaryen yapicaksin deyip duruyor.
Hani zorlama değil de ağriya dayanmazsin seni biliyorum sezaryan yapalim deyip duruyor.

Bilmiyorum hakszlik mi ediyorum ev ve araba kredisi ödüyor tek maaşla üstüne ćocuk gelince bunaldi mi diye.
Bu arada benim calısmami kndi istemedi .
Simdi 9 aylik hamileyim bana diorki sende calisirsin artik yeter artik kiriliyorum içten ice.
Geçen bir sey cekti canim ne cok yiyorsun ya dedi.Epi topu 10 tl lik bisi .
Gebeligi cocugu ikimzde cok istedik ama bilmiyorum benmi alinganim bu adam mı tuhaflaştı.

Canim sklyor hmde cok daha cok verecegim ornek varda yazamiyorum sinir oluyorum.

Önceden de tutumlu harvurup harman savuran değildi ama bana karşi yemez yedirir giymez giydirir cinsinden di.
Ama simdi herşeyi kursağimda birakiyor.
Gecen bayram alisversine çiktik ona aldik bende bir sey beğendim.
Kursagmda birakti aldrmadi.
Cok kilo aldin zaten gebeliğin var doğumdan sonra alirsin ne alcaksin diye.
Offfff

tek maaşla yetemeyeceğini düşünüyodur
e kolay değil sorumluluk büyük artık çocuk oluyor
ama canınızın istediği şeyi almaması olmamış

yine de boşanacak sebep göremedim
bi doğsun bebeğiniz
eşiniz hala giderek artan dozda cimrilik yaparsa o zaman durum değerlendirmesi yaparsınız

tek maaşla yetemeyeceğini düşünüyodur
e kolay değil sorumluluk büyük artık çocuk oluyor
ama canınızın istediği şeyi almaması olmamış

yine de boşanacak sebep göremedim
bi doğsun bebeğiniz
eşiniz hala giderek artan dozda cimrilik yaparsa o zaman durum değerlendirmesi yaparsınız

Aslnda eksik yazdim galiba aldi sonucta o dedigim seyi ama benim bogazima dizildi yoyemedim.

Ben de uzuun uzun düşünmüştüm bu konuyu. Hamileliğin 3.ayına gelemeden istifa ettim ben. İstanbul'da iki maaştan tek memur maaşına düşmek neredeyse imkansız bir şey. Çok fazla şey düşünür olmuştu. Aldığımdan, yediğimden. Hatta hala bile ekonomi, ekonomi.. Ama şimdi düşünüyorum, eşim böyle yapmasaydı şuan bebeğimin ve benim tüm ihtiyaçlarını karşılayamazdı. Demem o ki bunların hepsi babalığın getirdiği sorumluluktan. Fazla deşmeyin diplerini. Siz anne oluyorsanız o da baba oluyor. Sorumluluk bazen ters tepebiliyor. Biraz sabır. Olan hep bize oluyor.

Boşansan b planın ne olacak?
Çalışma şansın yok şu durumda.
Ailenin evine dönsen daha mı iyi olacak?
Adamın yaptıkları yanlış (ki tek maaş varsa bunalması ve yansıtması bi nebze doğal) ama şartların daha iyi olma ihtimali de pek yok gibi.

B planini düsunmedim ama kendi basimin caresine bakarim gbi geliyor ve ailemde sahip cikar.
Sorun da o ya işte sartlarmz iyi maaşi iyi ama adam cimrilesiyor gitgide

Benim eşimde
Ikide bir çocugun dolabini açip ne cok sey almisiz ne çok sey almisiz deyip duruyor.
Ilk gundrn beri normal doğur diyen adam normal epiduralin sezaryenden daha ucuz olduğunu ögrendigi gunden beri sezaryen yapicaksin deyip duruyor.
Hani zorlama değil de ağriya dayanmazsin seni biliyorum sezaryan yapalim deyip duruyor.

Bilmiyorum hakszlik mi ediyorum ev ve araba kredisi ödüyor tek maaşla üstüne ćocuk gelince bunaldi mi diye.
Simdi 9 aylik hamileyim bana diorki sende calisirsin artik yeter artik kiriliyorum içten ice.
Gebeligi cocugu ikimzde cok istedik ama bilmiyorum benmi alinganim bu adam mı tuhaflaştı.

Canim sklyor hmde cok daha cok verecegim ornek varda yazamiyorum sinir oluyorum.

Önceden de tutumlu harvurup harman savuran değildi ama bana karşi yemez yedirir giymez giydirir cinsinden di.
Offfff
canım bir maaşi heryere yetiştirmek kolay olmasa gerek..
Bende hamileyim ve eşim hiçbirsey düşünmeden harcamalarına devam edyor bende bundan çok hızırsuzum hiç hesabını düşünmüyor her zaman kenarda duran birikimi harcamayı düşünüyor... ve bende geleceğimizden çok endişe ediyorum. Bu kadar rahat tavırları beni korkutuyor. Eşin biraz abartmış ama hesabını bilmeside güzel birsey benm gözümde

B planini düsunmedim ama kendi basimin caresine bakarim gbi geliyor ve ailemde sahip cikar.

Yani üzmek istemiyorum hamilesin.
Ama hiç mantıklı düşünmüyorsun.
Ailenin durumu daha iyi ise, sana ve bebeğe sahip çıkacak kadar iyi ise şimdi de 3 5 destek olabilirlerdi.
Zaten bu işler öyle plansız programsız olmaz.
Ha soğuma işine gelince, hamileliğin sonunda oluyor o. Ben doğuma giderken içimden eşime bayağı sövüyordum.
Hormonal olduğunu düşünüyorum.

Ne boşanması kardeşim..bebeğin bir doğsun, geçecek hepsi.. Sen de biraz alıngansın. Hamilelikten dolayı.. Sezeryan için sn haklısın da, diğer konularda tek maaşla o kadar kredi.. Napsın adam nasıl yetiştirsin..boşanmak neyin çözümü şu durumda, onu da söyler misin? Ahhh! Çocuğum iki yaşına geldi, ama hamilelikte benzerini ben de yaşadım.. Keşke tek derdim bu olsaydı :(

Zor şartlarda çalışanlar genelde cimrileşir...bir de aldığı para borca, aldığı para borca..insan biraz olsun fuzuli masraflardan sakınmayı uygun görüyor..

Hamilelikte herşeye sinir olma soğuma zaten oluyor, bide doğuma yakın iyice katmerleniyor.
Tabi bide emzirme dönemi var bunun oda pek farklı sayılmaz :deli::bicak:

Diyeceğim o ki; o size yetememe korkusundan napacağını şaşırmış, sende hormonların etkisiyle gözünde büyütüyorsun.
Önce Doğum yap sonra karar ver. Bebek doğurmak, büyütmek gerçekten masraflı iş. İki de kredi ödüyormuş. Allah yardımcısı olsun eşinin:olamaz:

Bence bebeğin sorumluluğundan dolayı böyle değişmiştir eşiniz. Siz de hamileliğin etkisiyle fazla alıngansınız. Boşanmanızı gerektirecek bir durum yok ortada.

Sakin olun lütfen. Zamanı gelince de mutlaka çalışın. Eşiniz için değil, kendiniz ve bebeğiniz için.

Ayy benim kocam daha ucuz diye sen normal veya sezeryan yap dese gırtlağını sıkardım galiba. Hem doğum anında herşey değişebiliyor. Belki 2 saat içinde pırt diye doğuracaksın yada ne bileyim kordon dolanır acil sezeryan olur. Yani bu şöyle yap böyle yap denilecek bir olay değilki.

Ben üzülüp kavga çıkarırdım sanırım ama boşamazdım.

İlk bebeğiniz ise eşin henüz baba olduğunu hissetmiyor ki kucağına alınca baba olduklarını idrak ediyor erkekler belki bu yüzden duyarsızdır şimdilik. Doğumdan sonra düzeleceğini düşünüyorum
Kıyafet konusunda haklı bence yani 1-2 ay sonra giyemeyeceğin bişey

Boşanmak boşanmak bu kadar kolay mı be arkadaşım . Sen anne olacaksın senin ne biliyim bebeğe yetebilecek miyim nasıl bi anne olacağım gibi endişelerin varsa eşinin de doğal olarak maddi olarak nasıl baş edeceğine dair endişeleri vardır. Evet hamilesin hassassın ama birazda anlayışlı olmalısın bence. Elbise konusuna gelince bende 34 haftalık hamileyim bende bayramlık falan almadım eşinin dediği doğru ne gerek var kullanamayacaksın ki ilerde. Bence biraz alıngan davranıyorsun bak dediğim gibi bende hamileyim ama eşimin halinden de anlamaya çalışıyorum bide bizim ikinci bebeğimiz bebek işi masraflı bişey ve tüm yük eşinin omuzlarındayken onun bu şekilde bi psikolojiye girmesi çoksa garipsenecek bişey değil.

Şu durumda boşanma mı düşünülür? At o fikri kafandan, adam belli ki sıkışmış, iki kredi ve bebek geliyor, ekonomi yapmanız şart. Tabi krediler aylık gelirin yarısından az ise sana hak veririm. Örn, gelir 6bin,kredi 2500 ama gelir 6, kredi 3500-4000 ise iş değişir, ev geçindirmeyen bunu bilemez anlayamaz.

Offfff
Sezeryan normalden daha ucuz değil ki? Yanılıyosunuz heralde.

Back
X