9. aylık hamişler geri sayıım,sancılar,sıkıntılar ve tabiki heyacanımızı paylaşalım

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
9. aya girdik ve bebeğimizi kucağımıza almamıza çok az kaldı çok heycanlı ve bir okadarda tedirginlik yaşıyorum hazırlıklar tamam ama hep bir eksik varmış gibi geliyor:)
bu son ayda yaşadığımız duygularımızı ve tabiki sıkıntılarımızı burda paylaşalım:)
ben aşırı derece duygusallaştım eşimin her hareketi faul,karnım hariç bi çok yerde çatlak oluştu:((bugünlerde belim kopacak gibi ağrıyo,hele birde arada bir birden bire gelen sancılar yokmu of off geçmez bu ay
sizlerin bu son aydaki en büyük sıkıntılarınız neler acaba

ben 37. haftadayım sırasıyla yazayım sıkıntılarımı

- duygusal filim ve dizi izleyemiyorum ağlama olasılığım %90
- yatakta sağdan sola, soldan sağa dönmek en eziyetli iş. kalitesiz uyku, huzursuz sabahlar
- banyo yapma süresi kısaldı (durdukça ayaklarım şişiyor :9: )
- bazen ayakta durmaya tahammül bile edemiyorum
- durup dururken elde ayakta yüzde şişmeler
- hiç uyumayan sürekli hareket eden bir bebek
- şiş kocaman bir göbüşle çorap giymek, tırnak kesmek, yere eğilmek büyük bir eziyet
- koşmayı, zıplamayı, spor yapmayı özledim fakat şimdilik yapabildiğim tek aktivite yürümek oda kısıtlı bi süre

şöyle bakınca aslında süperiz, kızıma ait ilk anılar bunlar :16:
sonuçta ben sağlıklıyım, bebeğim sağlıklı, herşey yolunda :nazar::nazar::nazar:

39.Haftadayız.
3 gün kaldı yeni hayatımıza. Herşeyimiz hazır.
Haftalardır eve tıkılıp kaldım.
Boyum kısa kilo aldım çok çirkinim.Hareket edemiyorum.
Bebeğim sağlıklı mı endişeleri içindeyim.
Annem gelmeyecek kalmaya doğumdan sonra. Zaten ne zaman lazım olsa ortada yoktur.
Kayınvalide istemediğim halde gelip yine bir kusur bulacak giderken huzursuzluk çıkaracak. Yüzüme gülecek arkamdan eşimi dolduracak. Eşim yine sus pus olacak. Ve ben eşimden yine uzun bir süre nefret edeceğim.
Eşimin herşeyi bana batıyor. Keşke o annesinin evine gitse ikisinin de yüzünü görmesem.
Allahım sabır ver ne haldeyim neler düşünüyorum.Çok mutsuzum.

39.Haftadayız.
Annem gelmeyecek kalmaya doğumdan sonra. Zaten ne zaman lazım olsa ortada yoktur.
Kayınvalide istemediğim halde gelip yine bir kusur bulacak giderken huzursuzluk çıkaracak. Yüzüme gülecek arkamdan eşimi dolduracak. Eşim yine sus pus olacak. Ve ben eşimden yine uzun bir süre nefret edeceğim.
Eşimin herşeyi bana batıyor. Keşke o annesinin evine gitse ikisinin de yüzünü görmesem.

canım neden öyle düşünüyorsun hamile bi kadın helede göbişi iyici çıkmışsa dünyanın en sevimli şeyi oluyor çünkü ona bakınca sevimli bir bebek taşıdığını düşünür insan.
sende benim gibi doğum sonrası ne olacak korkusuna kapılmışsın ve çok streslisin anlaşılan.çok üzüldüm canım yaşadıkların gerçekten kötü

ben 37. haftadayım sırasıyla yazayım sıkıntılarımı

- duygusal filim ve dizi izleyemiyorum ağlama olasılığım %90
- yatakta sağdan sola, soldan sağa dönmek en eziyetli iş. kalitesiz uyku, huzursuz sabahlar
- banyo yapma süresi kısaldı (durdukça ayaklarım şişiyor :9: )
- bazen ayakta durmaya tahammül bile edemiyorum
- durup dururken elde ayakta yüzde şişmeler
- hiç uyumayan sürekli hareket eden bir bebek
- şiş kocaman bir göbüşle çorap giymek, tırnak kesmek, yere eğilmek büyük bir eziyet
- koşmayı, zıplamayı, spor yapmayı özledim fakat şimdilik yapabildiğim tek aktivite yürümek oda kısıtlı bi süre

şöyle bakınca aslında süperiz, kızıma ait ilk anılar bunlar :16:
sonuçta ben sağlıklıyım, bebeğim sağlıklı, herşey yolunda :nazar::nazar::nazar:

sıkıntılarımız birebir aynı yeni hamileler bunları okusunda nasıl bir süreç bekliyor onları görsünler:))))

hormonlar tavana vurduğu için çok stres yapıyoruz aslında:((
sen yine iyisin sana göz kulak olmaya gelecek bi kaynanan var arkanda, benimkisinin onu bile gelip yapacağından şüpheliyim,aynı binada oturuyoruz doğumuma az kaldı evimin genel temizliği hala yapılmadı.ailem zaten yaşadığım şehirde değil gelemiyorlar..
ben hayatımda ne halı yıkamış nede duvar silmiş birisiyim ama sırf onların bu tavrı yüzünden bütün işimi canımı çıkarana kadar ben kendim yaptım bu 9 aylık halmle halimle camlarama çıkmadım halımı yıkamadım aklınıza gelebilecek evin genel temizliğiyle ilgili herşeyi yaptım.
onları hayatımda sildim hatta keşke mümkün olsaydı bebeğimiz yüzünü bile göstermezdim .
her yıl normalde temzilikçi çağırırdım ama bu yıl iş inada bindi.çünkü temizlikçi çağırıyorum sadece duvarları ve camları silip 150 milyon parasınıda alıp gidiyordu ama bunun dışında yapılması gereken birrrrsürü iş kalıyodu
bende inceldiği yerden kopsun belki halimi görür acırlar dedim ama ne fayda

yazılarınızı okuyunca halime bin şükür diyorum. eşim başka şehirde, beni annemlere bıraktı. doğumu Ankarada ailemin yanında yapmak istedim, kayınvaldem, kayınpederim hiç bişi demediler. herkes el üstünde tutuyor. Annem burda gözümün içine bakıyor, erken doğurma diyor o kadar :9: ablamla birlikte evin duvarlarını, pencerelerini silip, perdeleri yıkıyorlar. ben yanlarında öyyyllleee bakıyorum. gelip gidip karnımı seviyorlar :9: bebiş çıksın pabucum dama atılacak kesin, bakalım neler olacak :9::9::9:

gözümmü korktu ne benim :))) daha yolun ennnn başındayım...dilerim hepiniz sorunsuz bir şekilde alırsınız bebeklerinizi kucağınıza....

freedom06 arkadaşım ben de dğumu ankarada yapmak istiyorum (o günleri görebilirsem tabi) sen nerde yapacaksın bir de epidural normal doğum yapan yerler var mı ankarada???

ankaralıyım ama 8 yıldır ankarada yaşamıyorum

gözümmü korktu ne benim :))) daha yolun ennnn başındayım...dilerim hepiniz sorunsuz bir şekilde alırsınız bebeklerinizi kucağınıza....

freedom06 arkadaşım ben de dğumu ankarada yapmak istiyorum (o günleri görebilirsem tabi) sen nerde yapacaksın bir de epidural normal doğum yapan yerler var mı ankarada???

ankaralıyım ama 8 yıldır ankarada yaşamıyorum

benimki kıymetli gebelik olduğundan özeller falan sezeryan diyor. bende devlet hastanesini seçtim mecburan. zekai tahire gidiyorum. muayeneler hızlı, kan ve idrar testleride çok hızlı. birtek NST için çok bekliyorsun, öyle böyle değil babam alıp eve götürüyor öğleden sonra tekrar geliyoruz. ultrasonda bebeğini göremiyorsun ekran doktora dönük, kilosunu bazen söylüyor bazen söylemiyor. ben hep özele gitmiştim, ilgi alaka muhteşemdi. burası biraz değişik geliyor tabi, gülsen mi ağlasan mı bilemiyorsun :27:

tek derdim acil bi durumda bebeğime mudehale edebilsinler, kuvöz sorunu yaşamayalım. şükür tüm tahlillerim iyi, gidişat normal doğum gibi. yinede olmazsa sezeryanada sıcak bakıyorum. birde zekai tahirde VIP odaları var, ben orayı istiyorum, sonrasındada özel odaya geçerim (tabi bulabilirek 3 özel oda varmış, dolu olmazsa) VIP odada eşin girebiliyor doğuma, annen baban akrabaların dışarda bekliyor ve bebek hiç yanından ayrılmıyor :16: doğumdan sonra yazarım zaten neler oldu ne yaptım falan :emir_bebek:

bugun tam 26+6 oldum yani yarın 27 doldu 28.haftama girdim ve inanın bana

uykudan zevk alamıyorum
ağzım yüzüm şişiyor
banyo yapamıyorum yapsam sıkıntı yapmasam skıntı
sürekli uyuyorum
sürekli yemek yiyorum
sürekli midem yanıyor
uyurken kırk kere sağa sola dönüyorum döndüğümlede zevk alsam bari yok oyyyyyyyyyy :26:

benimki kıymetli gebelik olduğundan özeller falan sezeryan diyor. bende devlet hastanesini seçtim mecburan. zekai tahire gidiyorum. muayeneler hızlı, kan ve idrar testleride çok hızlı. birtek NST için çok bekliyorsun, öyle böyle değil babam alıp eve götürüyor öğleden sonra tekrar geliyoruz. ultrasonda bebeğini göremiyorsun ekran doktora dönük, kilosunu bazen söylüyor bazen söylemiyor. ben hep özele gitmiştim, ilgi alaka muhteşemdi. burası biraz değişik geliyor tabi, gülsen mi ağlasan mı bilemiyorsun :27:

tek derdim acil bi durumda bebeğime mudehale edebilsinler, kuvöz sorunu yaşamayalım. şükür tüm tahlillerim iyi, gidişat normal doğum gibi. yinede olmazsa sezeryanada sıcak bakıyorum. birde zekai tahirde VIP odaları var, ben orayı istiyorum, sonrasındada özel odaya geçerim (tabi bulabilirek 3 özel oda varmış, dolu olmazsa) VIP odada eşin girebiliyor doğuma, annen baban akrabaların dışarda bekliyor ve bebek hiç yanından ayrılmıyor :16: doğumdan sonra yazarım zaten neler oldu ne yaptım falan :emir_bebek:

teşekkür ederim...

zakai tahirdeki VIP odalar ilgimi çekmişti benimde...bu arada ben de orda doğmuşum adı büyük doğumdu tabi o zamanlar...ben bu sömestr tatilinde araştırma için deren kliniğe özgür derene gitmiştim...3 düşüğüm var...hacettepede prof ama son durum ne bilemiyorum doğumu özgür beyle yapsam nerde olur bilemiyorum...epidural normal doğum var benim aklımda hep...offf ben orduda yaşıyorum benim ailem ankarada doğum kışa geliyor nasıl gidip geleceğim kafam çok karışık....

neyse o günleri bir görebilsem...
dilerim çabucak kolayca sağlıkla alırsın bebişini kucağına... haberlerini bekliyorum:nazar::nazar::nazar:

..........

Son düzenleme:
Hayirli olsun cnm topigin...

Aynen geri sayim basladi bizdede....

Hepimizin derdi (geceleri uyuyamama, sisler vs) ayni ama heycani beklentiside ayni.

ALLAH hepimize hayirli dogumlar nasip etsin saglikla sihhatle.

Cogumuzu simdiden dogumdan sonra kaynana stresi basmis... Benimde kayinvalidem gelecek doguma ve insaALLAH korktugum gibi olmaz.

Annemde elini ayagini kesiyor kayinvalidem geldiginde... Yapa yanliz kalacam.

ALLAH yardimcimiz olsun...

Hepmizin hemen hemen ayni sorunlari var Allah hepizimin yardimcisi olsun ins...
Benimde ayaklarim sisiyor, uyuyamiyorum geceleri saga sola donerken canim cikiyor.
Midem cok kotu az bisi yesem yanma yapiyor bundan dolayi bir sen yemekten odum patliyor;;
sancilar kasilmalar, vs vs, nefes almaktan zorlaniyorum bazen sikayet sikayet bu liste uzar gider...
Yinede Rabbimizi sukur hayirlisi ile alalalim kuzularimizi insss varsin agrisi sizi cekelim hepsi viz gelir>....
Temizligimi hali perde dolaplar hepside biti sukur bir tek kuzumuzu bekliyoruz..
Kayin valide vs vs bos verin esiniz size destekmi o hersenden onemlisi...
Birde hepiinizin ilk bebekgi galiba? Benim birde 2 bucuk yasinda oglum var onun pesinde maratonu saymiyorum bile.. dedigim gibi hayirlisi ile alalim kuzularimi her zorluk viz gelir...
ALLAH hepizize kolaylik versin diyorum....

p.tesi günü olacak doğum allah izin veririse geri yayım başladı.görmediğim rüya kalmadı zaten adam gibi uyku oyumayalı baya oldu.şişimmmm ellerim çok fena çokta acıyor.temizlik yapıyorum elimden geldiğince ama kendi eksenimde dönüyorum sadece.eşim iltifatlarıyla beni kandıracağını sanıyor ama çoğu zaman işe yramıyor:))) yine mutsuz hissediyorum bazen.korkuyorum minicik bişi bana muhtç olacak.bu şehirde yalnızım.doğuma annem ablamlar ve kaynanam gelecek.baya kalabalık olcaz.nerde yatırcam onu düşünüyorum.annemle kaynanamın arası çok çok iyi sayılmaz.ben hastanedeyken ne olur bilemiyorum.bişiy olmasın inşallah hamile duası kabul olurmuş:)))) bunun dışında gebeliğim boyunca iştah kesilmesi yaşadım ama şu 1 haftadır bi kocaı yemediğim kaldı.hep açım ama canım bişe istemiyor.çok kilo almadım ama korkutuyorlar doğumdan sonra görürüz die::((( kasılmalar çok sıklaştı korkuyorum doğum başliicak die.ablam beni bekle dio sanki benim elimde:))) daha yazacak çokkk şey varda neyse...

teşekkür ederim...

zakai tahirdeki VIP odalar ilgimi çekmişti benimde...bu arada ben de orda doğmuşum adı büyük doğumdu tabi o zamanlar...ben bu sömestr tatilinde araştırma için deren kliniğe özgür derene gitmiştim...3 düşüğüm var...hacettepede prof ama son durum ne bilemiyorum doğumu özgür beyle yapsam nerde olur bilemiyorum...epidural normal doğum var benim aklımda hep...offf ben orduda yaşıyorum benim ailem ankarada doğum kışa geliyor nasıl gidip geleceğim kafam çok karışık....

neyse o günleri bir görebilsem...
dilerim çabucak kolayca sağlıkla alırsın bebişini kucağına... haberlerini bekliyorum:nazar::nazar::nazar:

..........

kontrollerini Orduda yaptır, gidip gelme. bana burdaki doktorum 8. ayda buraya gelirsin demişti ben 34. haftada buraya geldim :9: düşük riskinde var riske atma kendini, yolda insanı çok yoruyor. ben 3 saatlik yolu 5 saatte tamamladım. bebiş 34. haftadaydı kolu bacagı hiç rahat durmadı, araba yolculuğunu hala sevmez. biner binmez anlıyor, başlıyor tepişmeye 5 dk lık hastaneye gidene kadar canım çıkıyor. son aylarına doğru iyi bi doktor ve hastane bul kendine ayrıca riskli gebelik seninkisi illa normal doğum diyede şartlama, sezaryanıda araştır derim ben. Sağlıkla alırız inşallah bebişlerimizi kucağımıza :16:

39.Haftadayız.

allah kolaylık versin keşke annen gelebilseydi. annelere daha farklı oluyor tabi...bebişini de mutsuz etme....istemediğin halde gelecekse bol bol naz yapp :) çok ağrım sızım var de... bebeğini emzir yat sadece...

bizimde valizimiz 33. haftadan beri hazır erken doğum tehdidi vardı. odası da hazır gibi herşey de tam olsun istemiyorum bebek doğunca bazı eşyaları alınır bez filan depolamadık..karnımı bazen unutup sağa sola çarpabiliyorum çok çabuk yoruluyorum inş. bebeşim doğunca eski enrjime kavuşurum:)
doktorlar son haftalarda nasıl doğum istediğinizi soruyorlarmış sizede sordular mı benim doktorum sormadı herşeyin normal gittiğini söylüyor sadece...

bizde 37 haftalik olduk..heyycanla bekliyoruz..

en cok merak ettigimin kizimin sagligi tipi götüntüsü kime benzedigi:)))sarimi esmermi saclimi sacsizmi gözleri ne renk olucak

beni bunaltan bu son ayimda karnim cok sisti hareketlerim cok kisitlandi hemen yoruluyorum

36 haftaya girmemle ayaklarimin ve ellerimin sismesi bir oldu.

9 aylik oldum 3 kilo birden aldim

sürekli mutfaktayim biseyler yemek istiyorum

deli gibi spor yapmayi özledim.suan sadece yürüyebiliyorum ve dogumdan sonrada birsüre yapabilecegim tek spor yürümek faydasini görüyormuyum bilmiyorum..sürekli sistigimcin anlayamiyorum..

hamileligimin basindan beri hep rahat uyudum hicbir sykintim olmadi uyku konusunda sadece bu aralar cok sicak dayanilacak gibi degil sanki yaz sicagi okadar sicak var burda o rahatsiz ediyor..

evimin temizligiiiii eveeeeeet hanimlar size tamamen katiliyorum hic kimsenin umrunda degil ablamlara diyorum ben yapamam diyorlar resmen annem zaten yasini basini almis kadin bebek dogdugunda bana destek ciksin o bile yeter.kayinvalidem yanimda degil keske olsa herisimi yapardi bundan %100 eminim.kayinvalidem cok iyi allah icin cok seviyorum ama iste yanimda degil oda :'))ben artik bugün yarin gene yapabildigim kadar genel temizlik yapmaya baslicam yavas yavas perdeler hali 2 tane var allahtan onlarida yikmayi düsünmüyorum kücük zaten bu sene idare etsinler artik napim-camlarimi silemicem..dogumdan sonra belki hallederim ama mutfak terekler perdeler onlari tek basima yapicam artik ne yapalim:)bu zamana kadar bekledigim kabahat zaten karnim bukadar sismeden yapsayim.ama iste ozamanda calisiyordum daha yeni ciktim dogum iznine sayilir..allah hepimizin yardimcisi olsun.sag saglim bebeklerimizi kucagimiza alalim gerisi hikaye

34+6 :)) hayırlısı ile az kaldı...

Bu temizlik işi fena bende bişiler yapamadım bakalım eşimi ayartabilirsem hafta sonu yapacağız beraber..Çok şükür aşırı derece de ödem olmadı vücudumda ama dehşet kilo aldık :D:D yüzüğümü halen takabiliyorummmm

Doymuyorumm doymuyorummm doymuyorummm midem sürekli yanıyor.. Dehşet derece de sıcak geliyor hava :))) gece uykusu azap olmaya başladı dönmeler vss .. Canım kocam sağolsun dibime kadar yapışıyor.. :))) Pazartesi günü doktor kontrolüm vardı hayatımda bu kadar eğlendiğim azdır doktorda sanırsam ... Kızımı alacağım günü bekliyorummm...

Birde her şey gözüme batıyor her şey her şey ... :)))

Back
X