• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 günlük bebeğim özellikle geceleri ağlama krizlerine giriyor.

Gizmooberoo

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2024
842
400
23
9günlük bebeğim özellikle geceleri asla uyumuyor. Emzirme + mama veriyorum. Doktor mamaya bağlı gaz sancısı da olabileceğini söyledi. Damlaları denedik hiçbiri fayda sağlamıyor. Kimyon çayı bile verdim ağzına çay kaşığı ile ama çare olmadı. Kolik mi acaba diyorum. Tecrübeli anneler bebeğinizin kolik olduğunu nasıl anladınız? Ya da birşeye alerjisi mi var? Doktora götürüp nasıl bir yol izlemeliyim? Ne yapmalıyım? Süreci yaşayan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

9günlük bebeğim özellikle geceleri asla uyumuyor. Emzirme + mama veriyorum. Doktor mamaya bağlı gaz sancısı da olabileceğini söyledi. Damlaları denedik hiçbiri fayda sağlamıyor. Kimyon çayı bile verdim ağzına çay kaşığı ile ama çare olmadı. Kolik mi acaba diyorum. Tecrübeli anneler bebeğinizin kolik olduğunu nasıl anladınız? Ya da birşeye alerjisi mi var? Doktora götürüp nasıl bir yol izlemeliyim? Ne yapmalıyım? Süreci yaşayan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Özellikle gece oluyorsa kolik olabilir. Ama damla vermek için çok küçük geldi bana ya daha 9 günlük. Birde hemen etki etmezki zaten düzenli kullanmanız lazım. İlk günden beri böyleyse sancı da olmayabilir benim kızım ilk hafta çok ağladı mesela doymuyor ondanmış.

Özellikle gece oluyorsa kolik olabilir. Ama damla vermek için çok küçük geldi bana ya daha 9 günlük. Birde hemen etki etmezki zaten düzenli kullanmanız lazım. İlk günden beri böyleyse sancı da olmayabilir benim kızım ilk hafta çok ağladı mesela doymuyor ondanmış.
Evet doğduğundan beri böyle damlaya direndik ama her gece böyle acı çekince artık pes edip kullandık. Doktorun söylediği şekilde besliyorum aslında. Meme veriyorum arkasına 50-60 cc mama. Beslenmeyle alakalı olduğunu çok düşünmüyorum. Kakasını da 2-3 gün arayla yapabiliyor. Doktor normal olduğunu söyledi. Gazını alttan çıkarırken de çok zorlanıyor.

Evet doğduğundan beri böyle damlaya direndik ama her gece böyle acı çekince artık pes edip kullandık. Doktorun söylediği şekilde besliyorum aslında. Meme veriyorum arkasına 50-60 cc mama. Beslenmeyle alakalı olduğunu çok düşünmüyorum. Kakasını da 2-3 gün arayla yapabiliyor. Doktor normal olduğunu söyledi. Gazını alttan çıkarırken de çok zorlanıyor.
hayırlı olsun bebegın emdıkten sonra 60 cc çok değil mi ya 9 gun bebek ıcın
Bana da çok geldi benim kızım ilk zamanlar emmiyordu doktor sağıp ver üstünü 60 a tamamla mamayla demişti. Fazla verdiğiniz için rahatsız oluyor olabilir. Direk doğduğunda gaz olmuyor 5-7 gün sonra başlıyor genelde gaz problemi.

Hayırlı olsun öncelikle ama kolik bebek sadece geceleri olmuyor,
Damlaya direndik yazmışsınız ama daha 9 gün olmuş :)) henüz herşwy çok yeni
Dr nuz probiyotik önerdiyse düzenli kullanın,mamada olabilir anne sütüde olabilir gaz yapabilir oda normal,her beslemeden sonra muhakkak pıt pıt yaparak gazını çıkarın
Geceleri uyumuyor derken sürekli ağlıyor mu?
Birde oda ısısı ve ısıya uygun giydirmenizde önemli

Bana da çok geldi benim kızım ilk zamanlar emmiyordu doktor sağıp ver üstünü 60 a tamamla mamayla demişti. Fazla verdiğiniz için rahatsız oluyor olabilir. Direk doğduğunda gaz olmuyor 5-7 gün sonra başlıyor genelde gaz problemi.
Doktor öyle söyleyince ben de 60dan devam ettim ama azaltmayı deneyeyim bir de bakayım. Evet gaz genelde geç başlıyormuş fakat doktor bu her bebekte öyle olacak diye bir kural yok dedi. Ben de özellikle sordum.

Sağol canım teşekkür ederim. 60cc doktor söyledi ama bilemedim ki. İnan napacağımı şaşırdım. Sen kaç veriyordun ilk hafta?
30 cc vermıstım ama baktım şimdi evet normalmıs yanlış bilgi vermeyeyım die . Emzirdikten sonra yazınca galiba çok gibi die düşündüm

Eklentiler

• IMG_5832.webp
    IMG_5832.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 18
Hayırlı olsun öncelikle ama kolik bebek sadece geceleri olmuyor,
Damlaya direndik yazmışsınız ama daha 9 gün olmuş :)) henüz herşwy çok yeni
Dr nuz probiyotik önerdiyse düzenli kullanın,mamada olabilir anne sütüde olabilir gaz yapabilir oda normal,her beslemeden sonra muhakkak pıt pıt yaparak gazını çıkarın
Geceleri uyumuyor derken sürekli ağlıyor mu?
Birde oda ısısı ve ısıya uygun giydirmenizde önemli
Evet direndik 9gün boyunca her gece aralıksız ağlaması bizim için yeterli bir süre idi direnmek için. Probiyotik veriyorum. Gazı için belki 40dk pıt pıt yapıyoruz. Evet uyumuyor sürekli ağlıyor. Odada termometre var sürekli aynı ve uygun ısıda nemde tutmaya özen gösteriyoruz. Doktorun önerdiği şekilde biz ne giyersek 1 kat fazlasını giydiriyoruz. Yani bunların neden olabileceği kadar basit bir huzursuzluktan bahsetmiyorum geceleri yaşadığımız sıkıntı bildiğiniz ağlama krizleri.

60 cc cidden çok değil mi ya, bi de iyi emiyorsa gerçekten o kadar vermeye gerek var mı?

9 gunluk bebek icin 60 cc ek mama cok. Onu 20-30 arasina indirin.

Oda sicakligini kiyafeti vs halletmissinizdir zaten.

Gaz sancisi baslamasi icin bagirsaklarin gelisimini tamamlamis olmasi gerekiyor buda 15 gunlukken oluyor, tam dogumlarda (bebeginiz kac haftalik dogdu, kuvoz yatisi vb hikayesi var mi?)

Bebeginizin sirtini kendinize dayayip ayaklarini karnina cekip cenin pozisyonu dedigimiz pozisyonda gezdirmeyi deneyin, o da olmazsa kolunuzu emzirme pozisyonunda tutun ama bebeginizi kolunuza yuzustu yatirip gezdirin. Bu 2 pozisyon anne karnini taklit ediyor, o sebeple guvenli hissettiriyor.

Eger kucaginizdayken aglamiyor ama yataga koyunca agliyorsa ozellikle sirt ustu koydugunuzda, aglama sebebi yanlis pozisyonlama olabilir yada omuriligiyle alakali pozisyonlama sorunu yasiyor olabilir. Bebekler 40'i cikana dek anne karnindaki gibi büzüşük durarak daha rahat ederler.

1 aylık olana kadar emzirme+30 cc mama verdik, 60 cc emziriyormuşsunuz da zaten emzirirken kaç cc içtiğini göremiyoruz haliyle ek olarak 60 cc mamayı midesi tolere edemiyordur.
Rahatsız olabilir o yüzden

Doktor söyledi ama bilemedim. Kilosu da normal seyrinde. Haftaiçi doktora soracağım.
Çünkü mideleri küçücük , benim bebeğim 3 aylık önce güzelce emziriyorum sonra bazen mama veriyorum iyice doysun diye. İnan 30 cc zar zor içiyor , çoğu zaman mamaya gerek yokmuş diyorum

Emzirdikten sonra 30 cc mama verin gazını çıkartın mutlaka 1 hafta sonra arttırırsınız denersiniz

Bebeğim dogdugu zamanlar abartmıyorum kesintisiz 6 saat çığlık atarak ağlardı
Doktora götürdüğümuzde birşeyi yok sağlıklı kolik olabilir derdi damla yazar reçeteye gönderirdi . Ama damlaların hiç biri ise yaramadi.

Gaz sancıları 15 günden sonra başlıyor. 9 günlük bebek açlıktan ağlar bence.
Oğlum kolikti, 4 ay bitene kadar sabahtan akşama kadar çığlık çığlık ağlardı. 4 ay bitti, ağlamaları da bitti.

Bebeğim dogdugu zamanlar abartmıyorum kesintisiz 6 saat çığlık atarak ağlardı
Doktora götürdüğümuzde birşeyi yok sağlıklı kolik olabilir derdi damla yazar reçeteye gönderirdi . Ama damlaların hiç biri ise yaramadi.
Sizi çok iyi anlıyorum. Çaresi yok sanırım. Ne zaman düzene girdi peki?

Back
X