• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 günlük bebeğim özellikle geceleri ağlama krizlerine giriyor.

Gaz sancıları 15 günden sonra başlıyor. 9 günlük bebek açlıktan ağlar bence.
Oğlum kolikti, 4 ay bitene kadar sabahtan akşama kadar çığlık çığlık ağlardı. 4 ay bitti, ağlamaları da bitti.
15 günden sonra başlaması her bebek için geçerli bir durum değilmiş. Pediatri bazı bebeklerde beslenmeye başladığı anda başlayabilir dedi.

Gaz sancıları 15 günden sonra başlıyor. 9 günlük bebek açlıktan ağlar bence.
Oğlum kolikti, 4 ay bitene kadar sabahtan akşama kadar çığlık çığlık ağlardı. 4 ay bitti, ağlamaları da bitti.
Napıyordunuz mesela çığlık çığlığa ağladığında?

Napıyordunuz mesela çığlık çığlığa ağladığında?
Ben de ağlıyordum 😂 Şaka bi yana oğlum 4 ay sürekli kucağımdaydı. Yatağa koyduğum an çığlığı basardı. Sürekli kucağımda zıplatırdım günboyu. Gaz sancısı anca o şekilde geçiyordu.
Kızım da çok gazlıydı ama kolik değildi o.

Ben de ağlıyordum 😂 Şaka bi yana oğlum 4 ay sürekli kucağımdaydı. Yatağa koyduğum an çığlığı basardı. Sürekli kucağımda zıplatırdım günboyu. Gaz sancısı anca o şekilde geçiyordu.
Kızım da çok gazlıydı ama kolik değildi o.
Valla benim ilk bebeğim aşırı deneyimsizim huniyi takıp gezmeme az kaldı 😂

Valla benim ilk bebeğim aşırı deneyimsizim huniyi takıp gezmeme az kaldı 😂
Benim de ilk bebeğimdi. Çok zor gerçekten. Ama zamanla geçiyor. Siz bol bol kucaklayın koklayın öpün. Anneler zorlanıyor evet ama bebekler daha çok zorlanıyor. Onların bizim sıcaklığımıza ihtiyaçları var. Hep kucaklayın💕

Benim de ilk bebeğimdi. Çok zor gerçekten. Ama zamanla geçiyor. Siz bol bol kucaklayın koklayın öpün. Anneler zorlanıyor evet ama bebekler daha çok zorlanıyor. Onların bizim sıcaklığımıza ihtiyaçları var. Hep kucaklayın💕
Evet rahatlasın diye sık sık temas halindeyim. Teşekkür ederim önerileriniz için ❤️

Sizi çok iyi anlıyorum. Çaresi yok sanırım. Ne zaman düzene girdi peki?
Maalesef her yöntemi denedim çaresiz bir süreçti. 4. Aya kadar azaldı , 6. Ayda tamamen geçti gaz aglamalari . Bebeğim şu an 20 aylık en zor hangi dönem diye sorarsanız kolik zamanıydı derim . Sabredin geçici bir süreç bebeğinizle çok eğleneceğiniz zaman çok yakın . Sağlıkla büyütün 🙂

Özellikle gece oluyorsa kolik olabilir. Ama damla vermek için çok küçük geldi bana ya daha 9 günlük. Birde hemen etki etmezki zaten düzenli kullanmanız lazım. İlk günden beri böyleyse sancı da olmayabilir benim kızım ilk hafta çok ağladı mesela doymuyor ondanmış.
Yaklaşık 15 günlükten itibaren gaz damlası kullanıyoruz. İlk metigast kullandık çok iyiydi üretiminin devamı yok diye sab bilmem ne olana geçtik. Yaklaşık 4 aylık hiç gaz sorunu yaşamadık. Tek sorunu tadını sevdiği için sürekli onu istiyor. Vermesekte gaz çıkarıyor ama bazen huysuzluk yapıyor. Artık ağzına damlarmayı bıraktık. Aşırı huzursuz anlarında emziğine damlatıyor sakinleşiyor

Çişli bez sayısı ne kadar, 9 günlük bebek için 4 ve üzeriyse doyuyor demektir bence, doktorların mamaya başlatma merakını da anlayamıyorum benim de başıma aynı şey geldi çünkü.Gaz sorunu hemen hemen hiç yaşamadık ama ilk ay kontrolünde kilosu 3 gr altta kalmış diye mamaya başlatmıştı doktor sonra 4 aylıkken emmeyi tamamen bıraktı 9.aydayız şimdi mama ve katı gıda devam ediyoruz.Bence sütüm yetiyordu ama işte ilk çocuk cahilliği diyelim :D O doktoru da değiştirdim zaten.
60 cc bence de fazla zaten midesi kiraz kadar şu an, siz bol bol emzirin hem sütünüz de çoğalır.10 günlük bebişin tek ve en iyi yapacağı şey emmek çünkü.

Back
X