• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaşında oğlum çok hastalanıyor

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
333
Oğlum 3. Sınıfa gidiyor nerdeyse son bir aydır hasta olmadığı gün yok üç defa sağlık ocağına götürdüm en son bu hafta öksürük ve ateş olduğu için çocuk doktoruna götürdum bronşit ama ilerlemiş değil geniz akıntısı burun tıkanıklığı var hapşırık burun akıntısı da tabi ki iyileştiğinde en azından biraz daha bağışıklığı kuvvetlensin istiyorum bildiğiniz yada kullandığınız neler var vitamin takviyeleri de olur

Taze meyve suyu her gün vere bilirsiniz. Özelikle mandalina suyu , nar suyu gibi takviye ismi yasak sanırım söylemek oğluma kulandimi söylerdim yoksa , birde çeşitli beslenmeli bağışıklık için et, tavuk , sebze , balık gibi karbonhidrat hastaliklarda çok gerekli köftesinin yanına makarna da koyün mesela. Bende çok cekdim hastalikdan şükür oğlumun bağışıklığı güçlendi gibi , çok geçmiş olsun

Bagisiklik icin en onemli vitaminler C ve D , ayrica çinko da cok onemli. Bol bol yesil sebze yemesi lazim. Ozellikle sezon sebze ve meyvelerini tuketmek lazim. Ben cocuklarimin bagisikliklarini ucucu yaglarla guclendiriyorum fakat turkiyede Var mi varsa kalitesi nedir hic bilmiyorum malesef

Bagisiklik icin en onemli vitaminler C ve D , ayrica çinko da cok onemli. Bol bol yesil sebze yemesi lazim. Ozellikle sezon sebze ve meyvelerini tuketmek lazim. Ben cocuklarimin bagisikliklarini ucucu yaglarla guclendiriyorum fakat turkiyede Var mi varsa kalitesi nedir hic bilmiyorum malesef
Ne gibi yağlar, napiyosunuz yağları biraz bahseder misiniz .

Taze meyve suyu her gün vere bilirsiniz. Özelikle mandalina suyu , nar suyu gibi takviye ismi yasak sanırım söylemek oğluma kulandimi söylerdim yoksa , birde çeşitli beslenmeli bağışıklık için et, tavuk , sebze , balık gibi karbonhidrat hastaliklarda çok gerekli köftesinin yanına makarna da koyün mesela. Bende çok cekdim hastalikdan şükür oğlumun bağışıklığı güçlendi gibi , çok geçmiş olsun
Ah keşke herşeyi yese zayifta zaten artık üzülüyorum galiba düzenli öğünler hazırlayıp onu motive ederek yedirmem lazım

Meyve suyu saf sekerden ibaret. Meyvenin tum faydasini alabilmek ve siniriminde sıkıntı yasamamak icin posası ile birlikte tüketmek gerekiyor.

O yaslarda eger alerjisi yoksa zencefil ,zerdecal,bal,karsbiber karisimi hazirlayup her gun 1 cay kasigi dahi olsa yedirebilirsiniz buna limon da ekleyebilirsiniz ...

İlikli kemik suyu yapip corbalarda yemeklerde pilavlarda kullanmanız cok faydali olacaktir. Hazirlayip kagit bardaklarda dondurun bolca. Sarımsak, sogan ile haslayin. Agir agir pismesi gerekiyor sanirim. Zerdeçalı yemeklere ekleyin. Mercimek corbasina yakisiyor, sehriye kuskus pilavina yakisiyor. Zencefil bal yedirin. Pekmez yedirin. Bir anneye nasihat vermek gibi hissedilmesin. Benim de bağışıklığım düşük ayni cocuk gibi hastalanirim. O sebeple işe yarayan seyleri yazmak istedim.

Normalde posa ile veriyorum , gripse yada hasta ise suyunu veriyorum. Suyu daha hemen faydalı olur diye düşünüyorum
Meyvenin posalisi etin ve kemigin suyu faydali diye bilirim bendr ..

Dana kemigi o kadar ucuz ki kasapta bir kilo etin yanjnda osteyince ilikli guzel yerunden veriyorlar

Agir agir pisir jel gibi oluyor icine bir de limon sık sifa olsun

Ah keşke herşeyi yese zayifta zaten artık üzülüyorum galiba düzenli öğünler hazırlayıp onu motive ederek yedirmem lazım
Seve bilecegi şekilde hazırlayın, mesela birlikde hazirlaya bilirsiniz. Oğlum kendi elinin deydi şeyleri yemeyi çok seviyor. Birlikde sarma sarmisligimiz var :) balıkları elletiyorum siz düşünün :) zorlama dan sevdirerek oyun şeklinde yedire bilirsiniz tabi her çocuk farklı benim ki daha küçük buyukdukce daha zor ola bilir.

Dana kemigi o kadar ucuz ki kasapta bir kilo etin yanjnda osteyince ilikli guzel yerunden veriyorlar

Posa ilede veriyorum tabi ki , etin suyu kadar kendisini yemekde faydalı diye biliyorum. Hastalıklarda taze meyve sularınin daha hemen etki ettini düşünüyorum mandalina suyu mesela bronşit e çok etkili

Ne gibi yağlar, napiyosunuz yağları biraz bahseder misiniz .
Mesela eucalyptus radiata kullaniyorum, Ravintsara kullaniyorum. Tatli badem yagiyla yari yariya seyreltip ayak altlarina, yukaridan asagiya bel kemigine suruyorum. 1 hafta sabah aksam uygulayip 1 hafta birakiyorum. Bu ucucu yaglari (organik) bulabilirsen daha detayli anlatabilirim.

Mesela eucalyptus radiata kullaniyorum, Ravintsara kullaniyorum. Tatli badem yagiyla yari yariya seyreltip ayak altlarina, yukaridan asagiya bel kemigine suruyorum. 1 hafta sabah aksam uygulayip 1 hafta birakiyorum. Bu ucucu yaglari (organik) bulabilirsen daha detayli anlatabilirim.
Ne gibi faydalari var, bağışıklığı güçlendirmede ne gibi etkileri var gercekden ise yariyorsa anlatmanız çok isterim. Bula bilirim bu yağları

Oğlum 3. Sınıfa gidiyor nerdeyse son bir aydır hasta olmadığı gün yok üç defa sağlık ocağına götürdüm en son bu hafta öksürük ve ateş olduğu için çocuk doktoruna götürdum bronşit ama ilerlemiş değil geniz akıntısı burun tıkanıklığı var hapşırık burun akıntısı da tabi ki iyileştiğinde en azından biraz daha bağışıklığı kuvvetlensin istiyorum bildiğiniz yada kullandığınız neler var vitamin takviyeleri de olur
Çocuğunuzun bağışıklığını meyve sebze ile tam olarak güçlendiremezsiniz. Spora gitmesi gerek mesela. Uykusuna dıkkat etmesı gerek. Gunde doktorunun önerdiği miktar su içmesi gerek. Vitamin hap bunlar para tuzağı. Bağışıklığı güçlendirdiği kanıtlanmamıs şeyler ciddi araştırırsanız anlarsınız.Kısa vadede işe yarasa da uzun vadede bir immune sistemine pek katkısı yok hapların. Mesela yüzme kayak gibi ortam değiştirlen sporlar faydalı olabilir.

Ne gibi faydalari var, bağışıklığı güçlendirmede ne gibi etkileri var gercekden ise yariyorsa anlatmanız çok isterim. Bula bilirim bu yağları
Canim bu yaglar kana karisan ve bircok organda etkili olan yaglar. Bagisiklik sistemini guclendirip vucut direncini artiran yaglar. Ravintsara yagi actif ve etkin bir sekilde kullanilmakta belcikada ve fransada, ingilterede de cok kullaniliyor ucucu yaglar bildigim kadariyla.

Ravintsara yaginin hic bir yan etkisi olmamakla beraber salgin hastalik doneminde, grippe, nezle, bronsit, larenjit, farenjit gibi solunum yollari hastaliklarinda, cok guclu antiviral bir yagdir.

1 tatli kasigi tatli badem yagina 5 damla Ravintsara ucucu yagindan Damlatip, aksam yatmadan once, ayak altlarina, yukaridan asagiya bel kemigine, ve sirt da bobrek ustu ( surrenal) dedigimiz bolgeye masajla uyguluyorsun. 1 Bafta boyunca.

Benim 6 yasinda ve 10 yasinda 2 cocugum Var kişin hic hastalanmazlar. Ben boyle kullaniyorum birkac yildir. Bundan once de echinacea kullaniyordum kür seklinde.

Çocuğunuzun bağışıklığını meyve sebze ile tam olarak güçlendiremezsiniz. Spora gitmesi gerek mesela. Uykusuna dıkkat etmesı gerek. Gunde doktorunun önerdiği miktar su içmesi gerek. Vitamin hap bunlar para tuzağı. Bağışıklığı güçlendirdiği kanıtlanmamıs şeyler ciddi araştırırsanız anlarsınız.Kısa vadede işe yarasa da uzun vadede bir immune sistemine pek katkısı yok hapların. Mesela yüzme kayak gibi ortam değiştirlen sporlar faydalı olabilir.
Yüzmeye gitmeyi çok istiyor önümüzde ki ay göndercem uykuyla arası çok iyi düzenli uyur gün içinde çok hareketli teşekkür ederim ilginize inşallah düzelir kısa sürede zayifti bu aralar daha da zayıfladı bir çözüm bulmamız şart

Yüzmeye gitmeyi çok istiyor önümüzde ki ay göndercem uykuyla arası çok iyi düzenli uyur gün içinde çok hareketli teşekkür ederim ilginize inşallah düzelir kısa sürede zayifti bu aralar daha da zayıfladı bir çözüm bulmamız şart
İnşallah Allahım sağlık sıhhat versin

Back
X