900 lira maas yeterli olurmu?

prensess05

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
8.282
6
0
Almanya
merhaba arkadaslar,

ben yurtdisinda yasiyorum sevgilim türkiyede kirklareli il´inde yasiyor.

bu sene nisan yapmayi düsünüyoruz. sene ye de dügün.

tabiki biz türkiyede yasamaya karar verdik.

sevgilim avukatin yaninda calisiyor ve aylik 900 lira maas aliyor.

ailemi düsündüren ise onun maasi. "size yetmez" diyorlar.

bende evlendikten sonra calismak istiyorum.

ilerde cocuk olunca ben calisamazsam bi süre, sevgilim evlendikten sonra maasinin 1000 liraya cikicani söyledi sizce 900 yada 1000 lira maas yéterli olur mu?

Insanlarin ne kadar harcadigina bagli para miktarinin yetip yetmeyecegi.
Yani siz nasil bir hayat standarti düsünüyorsunuz?
Simdiki kadar rahat olamayacaginiz kesin.
Ama derseniz bende calisirim, birazda kisitli yasariz, yeter heralde.

gercekcı olmak lazım kesınlıkle yetmez.tabı sen calısırsan ısler degısır.o zaman gecınırsınız.elektrık su dogalgaz telefon faturları kıra...900 tl ıle cok zor

Bebeğiniz olana dek siz de çalışırsanız bu süreçte biraz para biriktirmeye çalışın mutlaka , biraz zorluk çekebilirsiniz tek maaşla.

Nerede yaşayacağınıza da bağlı, mesela İstanbulda çocuklu bir aile olarak geçinmek imkansız gibi birşey o parayla, ben tek olduğum ve kira ödemediğim halde, faturalar vs. vs. toplanınca en az 700-800 harcıyorumdur bir ayda.

Ama küçük şehirlerde kira vs. daha ucuz, gerçekten tutumlu davranırsanız yetirebilirsiniz o parayı, belki ilerleyen zamanda kariyerlerinizi geliştirirsiniz, daha iyi yerlerde çalışmaya daha çok para kazanmaya başlarsınız. Umarım gönlünüzce olur herşey.

prensesim, endişelerini anlıyorum ben senin :48:

konunla ilgili şunu söyleyebilirim, 900-1000 maaş çok az bir para değil, ortalama diyebiliriz.

eviniz kira olmayacaktı değil mi?

eğer kira ödemezseniz ve sen de çalışırsan rahat geçinirsiniz. çocuk olduktan sonra işler daha da zora gireceği için, çocuk

olana kadar az da olsa kenarda para biriktirmeye çalışın bence. tutumlu bir çift olursanız mutlu mesut yaşayabilirsiniz :16:

Yeter yeter deriz ama malesef oydu buydu şuydu derken malesef yetmez..
Çocuğunuz olana kadar çalışıp birikim yapın sizde..
İki maaşla bile geçinemeyen çiftler var malesef günümüzde..

ne şartlarda evlendiğinize de bağlı, borçları siz mi ödiyeceksiniz, eviniz kiramı olacak, lüks ihtiyaçlarınız oluyor mu? (kılık kıyafete para harcarmısınız, tatile gidermisiniz?) bu gibi sorulara cevabınıza göre değişir.

Canım valla o kişiden kişiye değişir biraz. mesela eviniz kira olacaksa ya da kredi ödeyecekseniz biraz zor, hatta çok zor.
Sevgilimin ablası 2010da evlendi krediyle ev aldılar 2000tl kredi ödüyolar 650tl flnda aylık onlara kalıyo (eşi 1750tl kendisi 900tl kazanıyor) idare etmeyi bildikten sonra geçiniliyo. öyle çok sıkıntıda da değiller ama tabii her akşam kaynanasında yemek yiyor mutfak masrafı pek yok. eşi şirket aracı kullanıyor yol,araç masrafları da yok.

Canım valla o kişiden kişiye değişir biraz. mesela eviniz kira olacaksa ya da kredi ödeyecekseniz biraz zor, hatta çok zor.
Sevgilimin ablası 2010da evlendi krediyle ev aldılar 2000tl kredi ödüyolar 650tl flnda aylık onlara kalıyo (eşi 1750tl kendisi 900tl kazanıyor) idare etmeyi bildikten sonra geçiniliyo. öyle çok sıkıntıda da değiller ama tabii her akşam kaynanasında yemek yiyor mutfak masrafı pek yok. eşi şirket aracı kullanıyor yol,araç masrafları da yok.

geriye çok ihtiyaçları kalmamış. elektrik su vs. var sadece.

Yurt disinda yasamaya alismis hele ki annesinin babasinin yaninda yasayan bir kiz icin zor. Ek gelirlerin varsa onu bilemem. Senin en az 2-3 milyar alman lazim rahat yasaman icin.

geriye çok ihtiyaçları kalmamış. elektrik su vs. var sadece.

evet bende onu anlatmak istedim o şekilde geçiniliyor ama tüm o yükler varken zor. Kırklareli'de hemen hemen İstanbul gibidir çok ucuz bir yer değildir. İmkansız değil 900tl ile yaşamak ama zor

900 lira maalesef ki günümüz şartları için çok zor
hele ki yurt dışındaki koşullara göre çok çok ufak bi miktar.
gerçekçi olmak lazım çift maaşla zor geçinen insanlar var çocuk masrafı mutfak masrafı elektrik su yakacak derken nasıl para bitmiş anlaşılmıyor.
siz çalışırsanız maaşınızın çok daha iyi olması gerek

yaşadığınız yere bağlı.
londrada yaşıyoruz, 6000 lira gelirimiz var. ama sanıyorum ki türkiyenin küçük bi ilçesinde 900 lira ile daha rahat geçiniyor olurduk.

evet bende onu anlatmak istedim o şekilde geçiniliyor ama tüm o yükler varken zor. Kırklareli'de hemen hemen İstanbul gibidir çok ucuz bir yer değildir. İmkansız değil 900tl ile yaşamak ama zor

Gerçekten mi? Benim baba tarafım kırklarelili , ufak tefek sevimli bir yer gibi geliyor bana, tek katlı evler, ucuz restorantlar filan, her gittiğimde ne kadar rahat yaşanır aslında burada diye düşünürdüm, oradaki akrabalardan da karı-koca fabrikada çalışıp ya da çiftçilikle uğraşıp rahat rahat geçiniyormuş gibi gözükenler var, bana yaşam pek pahalıymış gibi gelmemişti orada.

selam canım kırklareli küçük bir yer suyu elektiriği ucuz olur kirası da öyle çarşısıda öyle amma ucuca yeter gibime geliyor çocuk olunca hele hiç yetmez emin o size ancak yeter kesinlikle snn de çalışman lazım doğumdan sonra k.validen annen fln çocuğa bakamaz mı acaba ?

Kırklareli merkezde mi yaşayacaksınız, eviniz kira mı olacak, siz çalışmayı düşünüyor musunuz ilerde?

prensesim, endişelerini anlıyorum ben senin :48:

konunla ilgili şunu söyleyebilirim, 900-1000 maaş çok az bir para değil, ortalama diyebiliriz.

eviniz kira olmayacaktı değil mi?

eğer kira ödemezseniz ve sen de çalışırsan rahat geçinirsiniz. çocuk olduktan sonra işler daha da zora gireceği için, çocuk

olana kadar az da olsa kenarda para biriktirmeye çalışın bence. tutumlu bir çift olursanız mutlu mesut yaşayabilirsiniz :16:
cnm evimiz basta kira olucak ilerde kendimize ait bir ev almayi düsünüyoruz. bende calismak istiyorum tabi evde oturacak karekterde degilim ben.

ne şartlarda evlendiğinize de bağlı, borçları siz mi ödiyeceksiniz, eviniz kiramı olacak, lüks ihtiyaçlarınız oluyor mu? (kılık kıyafete para harcarmısınız, tatile gidermisiniz?) bu gibi sorulara cevabınıza göre değişir.
daha kimin borclari ödeyecegi belli degil cnm. ama evin tek oglu oldugu icin babasi borc yapar kendisine. lüks bir hayat istemiyourz ama tabiki senede 1 defa tatile gitmek isteriz.

Gerçekten mi? Benim baba tarafım kırklarelili , ufak tefek sevimli bir yer gibi geliyor bana, tek katlı evler, ucuz restorantlar filan, her gittiğimde ne kadar rahat yaşanır aslında burada diye düşünürdüm, oradaki akrabalardan da karı-koca fabrikada çalışıp ya da çiftçilikle uğraşıp rahat rahat geçiniyormuş gibi gözükenler var, bana yaşam pek pahalıymış gibi gelmemişti orada.
yok cnm kirklareli okadar pahali bir yer degil annem sormus kiralar 400 liradan basliyormus. su elektrik falan da cok tutmuyor annemler gidince oraya 1 ay kaliyorlar ondan biliyorum.

selam canım kırklareli küçük bir yer suyu elektiriği ucuz olur kirası da öyle çarşısıda öyle amma ucuca yeter gibime geliyor çocuk olunca hele hiç yetmez emin o size ancak yeter kesinlikle snn de çalışman lazım doğumdan sonra k.validen annen fln çocuğa bakamaz mı acaba ?

annem yurtdisinda oldugu icin cocuga bakamaz ama kv bakar cok merakli torun bakmaya :1:
bende kesinlikle calismak istiyorum ama kafamda bi düsünce oldu annem babam öyle deyince.
mesela bende 700 lira getirsem eve yeterli olur diyorsunuz öylemi?

Senin mesleğin nedir ?
Sevgilim avukatin yaninda calisiyor demişsin ,tam olarak görevi nedir ?

Bence sen de iş bul ,ondan sonra evliliği düşünün.Bu kadar aceleye gerek yok ,birikim yapın biraz.

Son düzenleme:
Kırklareli-Lüleburgazda okudum ben üniversiteyi. kiralar 650-700 civarı merkezde daha küçük mahallelerde ise en düşük 450tlydi.
İstanbuldan farksız derken söylemek istediğim şey, İstanbulda 10tlye aldığınızı burada 5tlye alacaksınız diye birşey yok.mesela istda orta düzey bir cafede kahveyi 5liraya içersiniz bu orada da öyledir. Hiç birşey yapmadan sadece ev-iş yaşanacaksa evet Kırklareli ucuz yer denebilir ama yine de anadoludaki küçük ilçelerle illerle kıyaslamamak lazım.

Back
X