a benim saman kafam

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
kafamdan artık iyice şüphelenmeye başladım. bunu yapacağına not defteri tutsana değilmi.yok kafama yazrım deyip not almıyorum sonra karşımdaki insanlar karşıısnda susmak zorunda kalıyorum. bir arkadaşıma belirli aralıklarla borç verdim tabi yazmadım saf gibi. çok samimi bir arkadaşım. o yazmış. aldıklarını yazmış hesapladık benim düşündüğümden çok çıktı sonrada verdiklerini yazmış hesapladık bu sefer ben verecekli çıktım. ama ben aldığımı hiç hatrılamıyorum. o önmeli değil falan diyor ama ben bunun altında kalamam . ayrıca eve temizlik için bayan alıyordum. ben bir tam bir yarım çağırdım diye yazdım kafama . paramı ona göre verdim. sonra kadın benle konuşmayı kesti var bunda bir şey dedim. sordum sen bana kaç kere gelmiştin temizliğe diye iki tam bir yarım geldim dedi. şokkk ben:53:. hiç hatırlamıyorum iki kere geldiğini eminim bir tam bir yarım geldi. ama kadın karşısında haksız duruma düştüm. tartışmdık sadece konuştuk ve bana oslun önemli değil diyor. hayır olurmu öyle şey ben hayrınamı çalıştırdım ne demek vereceğim paranı dedim. son geldiğinde şöyle şöyle olmuştu hatırlıyomusun dedim hayır dedi. ben kendimden eminim ama yazmadığım için parasını mecbur vereceğim bunun altında kalamam . bundan sonrada kesinlikle ne alsam ne etsem not edcem . inşallah başarırım:50:

Benim ablamda sizin gibidir, yazmaz unutur. Hep bu sefer yazacağım der ama yok =))

En iyisi açık hesap iş yapmamak

temizlikçi komik olmuş :) en basiti cep telefonuna not alın o an kimsenin karsısında mahçup olmazsınız

yok ya komik olmadı. bozuldum. hayır bide tutmuş benden olsun diyor. sinirlendim. ne demek senden olsun ben paranın üstüne yatacak birmiyim sanki

Hangi birini aklında tutasınki.
Gün içinde birsürü olay yaşıyoruz.
Kafamız dağılıyor haliyle.
Seninkide öyle oluyordur.
Ama defter tutmak en iyisi ..

Çok sekersin :)))
Saman kafalilikta da yalniz degilsin.
Temizlikciyle ayni sey basima geldi.
Esi ayni zamanda apartman gorevlisi bir kere esine verdim eminim ama kadin yok vermemeissiniz diyor.
Makbuzuda yok ki bu isin.
O hafta 2 kere para vermis oldum.
Arkadasla alacak verecek iliskisi daha zor insan yeri geliyor arkadasindan oluyor.
Kimlerde ne paralarim kaldi ooooo
Ne demisler birini kaybetmek istiyorsan borc ver yada iyilik yap :50:

Üniversitenin son sınıfındayken ben de sizin gibiydim, sürekli unutur bir şeyleri birbirine karıştırırdım, o kadar yoğundum ki hiçbir şeyi aklımda tutamaz olmuştum. En sonunda küçük bir defter aldım kendime, adını da "akıl defteri" koydum, yapmam gereken ne varsa ufak ufak notlar aldım. O kadar iyi oldu ki, hem bir sürü şeyi aklımda tutmaya çalışmaktan kurtuldum, hem de yaptığım şeylerin üstünü çizerken keyif alır oldum:) Size de tavsiye ederim, çok iyi geliyor:)

bende sizin gibiyim. çok unuturm.
ben bu konuda görümcemi tek geçerim.
kız ayın kaçında kime ne vermiş yazar.
borç verdiyse alacağı tarihi not eder. senet gibi günü gelince ister :)
kimsede günahını bırakmaz.

Bu kadar unutkan olduğunuz eğer gerçekse(çevreniz haksız olabilir, belli olmaz) yazdığınız kağıdı da unutabilirsiniz.
Daha kısa bir çözüm söyleyeyim, neredeyse bütün mobil telefonlarda ses kaydı uygulaması mevcut.
Her borç aldığınız, verdiğiniz, ödemesi sonra yapılacak bir şeyde alın elinize sesinizi kaydedin, 4 saniyenizi alır hem de elinizin altında.
Umarım çevreniz haklıdır ve siz unutkansınızdır, aksi durumu çok daha vahim çünkü...

Son düzenleme:
bu konuda hiç yalnız değilsin aynen bende öyleyim kafamızda o kadar şey varki hangi birini tutalım..:1:
ben telefon takvimine kaydediyorum bazende günlük yazıyorum eşimde benden bakıp oda borçları bi deftere yazıyo alacaklarını falan bu en iyisi bencede

Çok sekersin :)))
Saman kafalilikta da yalniz degilsin.
Temizlikciyle ayni sey basima geldi.
Esi ayni zamanda apartman gorevlisi bir kere esine verdim eminim ama kadin yok vermemeissiniz diyor.
Makbuzuda yok ki bu isin.
O hafta 2 kere para vermis oldum.
Arkadasla alacak verecek iliskisi daha zor insan yeri geliyor arkadasindan oluyor.
Kimlerde ne paralarim kaldi ooooo
Ne demisler birini kaybetmek istiyorsan borc ver yada iyilik yap :50:
enayi durumuna düşmekte kötü bişey ama ya haklılarsa değilmi. o yüzden en iyisi vermek ne (bu arada enayi lafım kendime :9: üzerine alınma canım)

Üniversitenin son sınıfındayken ben de sizin gibiydim, sürekli unutur bir şeyleri birbirine karıştırırdım, o kadar yoğundum ki hiçbir şeyi aklımda tutamaz olmuştum. En sonunda küçük bir defter aldım kendime, adını da "akıl defteri" koydum, yapmam gereken ne varsa ufak ufak notlar aldım. O kadar iyi oldu ki, hem bir sürü şeyi aklımda tutmaya çalışmaktan kurtuldum, hem de yaptığım şeylerin üstünü çizerken keyif alır oldum:) Size de tavsiye ederim, çok iyi geliyor:)
işte hatayı orda yapıyom. tutuyom koca koca ajandalara not alıyom sonra onarı yanımda gezdirmeye üşeniyom aman yazmayım ne olacak diyom . en iyisi küçük bir akıl defteri:13:

Bu kadar unutkan olduğunuz eğer gerçekse(çevreniz haksız olabilir, belli olmaz) yazdığınız kağıdı da unutabilirsiniz.
Daha kısa bir çözüm söyleyeyim, neredeyse bütün mobil telefonlarda ses kaydı uygulaması mevcut.
Her borç aldığınız, verdiğiniz, ödemesi sonra yapılacak bir şeyde alın elinize sesinizi kaydedin, 4 saniyenizi alır hem de elinizin altında.
Umarım çevreniz haklıdır ve siz unutkansınızdır, aksi durumu çok daha vahim çünkü...
ay sorma canım ya benim telefon oğlanla kızın elind eoyuncak . eminim ben kaydederim onlar siler:1:. ses değilde not şeklinde kaydettim sonra o telefonu tutup babama verdim. e haliyle sonra bi daha ekleyemedim üstüne :1:

bu konuda hiç yalnız değilsin aynen bende öyleyim kafamızda o kadar şey varki hangi birini tutalım..:1:
ben telefon takvimine kaydediyorum bazende günlük yazıyorum eşimde benden bakıp oda borçları bi deftere yazıyo alacaklarını falan bu en iyisi bencede

aslnda son zamanlarda çok kötü kafam. annemi kaybettiğim son bir aydır yerdemyim göktemiyim bilmiyom:50: hoş arkadaşla olan mevzu çok eski ya :1:

Back
X