abartıyor muyum?

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.540
248
selam hanımlar

bana yaklaşan erkeklerin en ufak bir falsosunu görünce gözümde eliyorum direkt. içimde bir sevgili hatta erkeğe dair heves kalmadı. elbet ben de çok sevip sevilmek isterim ama korkuyorum sanırım kötü muamele görmekten.

sizce abartıyor muyum doğru yolda mıyım?

Son düzenleme:
9 senelik ilişkin daha 4-5 ay önce bitmiş. Bence 9 senenin ardından bir süre hiç erkeklere bulaşma derim. Kafanı dinle, arkadaşlarınla gez dolaş kahve iç. İlla bir ilişkin olması gerekmiyor ki. Ki ilişkin bana göre de yeni bitmiş. Ne bu acele..Bence özgürlüğünün, kimseye hesap vermemenin tadını çıkarmalısın.

5 yıllık ilişki üzerine nişanlandığım büyük aşkımdı... çok sevdim, hayatımın merkezi idi. (büyük hata) yedirdiği kazıklar saymakla bitmez, nişanı attım.
neredeyse üzerinden 2 sene geçti. hala karşıma çıkan efendi görünümlü pi.lerle uğraşıyorum.
9 yıllık ilişki üzerine 4-5 ayda toparlanıyor gibi olabilirsin ama henüz birilerini hayatına alabilmen için çok erken olduğunu düşünüyorum.. acele etmemelisin bence.. bilmiyorum ama şuna emin olmaya başladım pek çok herifçioğlu uzun ilişkiden çıkan kadınlara "oo bu her şeyi yaşamıştır,her yola gelir" mantığı güderek yaklaşıyor sanırım.
aşağıda karşılaştığım bazı tiplemeleri derledim;
- ben bir ilişkiye seks yapmadan başlamam diyen tip
-efendi görüntüsünün altında iğrenç bir ayak fetişisti yatan tip
-6 yıllık sevgilisi olduğunu sır gibi saklayıp öğrenince de "ben zati ondan ayrılıcaktım yea" pişkinliğindeki tip
-çok zeki, çok yakışıklı ve sevecen görünen tipin kadınların sadece sevişmek için var olduğunu düşündüğünü belirtmesi
-arkadaşların zoruyla tanıştırılan ve hiçbir elektrik almadığım tipin kendisine nazik davrandığım için beni öpmeye kalkması
-doktor olmasına güvenip daha tanıma aşamasında haftasonu kaçamağı yapmak istediğini dan diye söyleyen tip
-flörtöz davranışlar içerisindeki tipin esprili ortamın rahatlığı ile ukrayna maceralarını anlatmaya başlaması
......
bunlar ilk aklıma gelenler. canını sıkma lütfen..yaşadıklarını okudum, içerisinde benim hikayeme benzer şeyler var.. sanırım yaşadığımız derin acının negatif enerjisiyle böyle tipleri hayatımıza çekiyor olabiliriz, bilmiyorum..
ama umudumu kaybetmiyorum inatla, yaşadıklarımın "o" nun bana gelişinin bir ön bedeli gibi olduğunu düşünüyorum.. bir yerlerde beni beklediğini düşünüyorum..

Son düzenleme:
5 yıllık ilişki üzerine nişanlandığım büyük aşkımdı... çok sevdim, hayatımın merkezi idi. (büyük hata) yedirdiği kazıklar saymakla bitmez, nişanı attım.
neredeyse üzerinden 2 sene geçti. hala karşıma çıkan efendi görünümlü pi.lerle uğraşıyorum.
9 yıllık ilişki üzerine 4-5 ayda toparlanıyor gibi olabilirsin ama henüz birilerini hayatına alabilmen için çok erken olduğunu düşünüyorum.. acele etmemelisin bence.. bilmiyorum ama şuna emin olmaya başladım pek çok herifçioğlu uzun ilişkiden çıkan kadınlara "oo bu her şeyi yaşamıştır,her yola gelir" mantığı güderek yaklaşıyor sanırım.
-6 yıllık sevgilisi olduğunu sır gibi saklayıp öğrenince de "ben zati ondan ayrılıcaktım yea" pişkinliğindeki tip
-çok zeki, çok yakışıklı ve sevecen görünen tipin kadınların sadece sevişmek için var olduğunu düşündüğünü belirtmesi
-arkadaşların zoruyla tanıştırılan ve hiçbir elektrik almadığım tipin kendisine nazik davrandığım için beni öpmeye kalkması
-doktor olmasına güvenip daha tanıma aşamasında haftasonu kaçamağı yapmak istediğini dan diye söyleyen tip
-flörtöz davranışlar içerisindeki tipin esprili ortamın rahatlığı ile ukrayna maceralarını anlatmaya başlaması
......
bunlar ilk aklıma gelenler. canını sıkma lütfen..yaşadıklarını okudum, içerisinde benim hikayeme benzer şeyler var.. sanırım yaşadığımız derin acının negatif enerjisiyle böyle tipleri hayatımıza çekiyor olabiliriz, bilmiyorum..
ama umudumu kaybetmiyorum inatla, yaşadıklarımın "o" nun bana gelişinin bir ön bedeli gibi olduğunu düşünüyorum.. bir yerlerde beni beklediğini düşünüyorum..
Jasse o kadar güzel anlatmışsin ki hemen hepsini yaşadım ve dediğin tiplerin hepsiyle karşılaştım tabir ettiğin ön bedel cok doğru o kadar pislik insanlar çıktı ki karşıma anlatamam 17 18 yaşında atamam oldu baska bir sehre ve ailem yoktu yanimda 25 yasima kadar en pislikleri cikti karşıma. 25 yaşımda birden biri çıktı digerlerinde farklı digerleri gibi değil o kadar cok bedel ödemişim ki allah bana lütuf diye göndermis. Belki onca pislik insan çıkmasa karşıma kabul etmezdim. O cikan kötü insanlar bana seçme ve ayirt etme yetisi kazandirdi. Romantik degil mesela önceden olmazsa olmazimdi romantizm simdi diyorum iyi ki romantik degil. Değişik bişey ama o pislik insanlar kesinlikle bir ön bedel.

selam hanımlar

4-5 ay önce 9 senelik ilişkim bitti aldatmış vs sonradan öğrendim.

baya bir kendimi toparladığımı düşünüyorum. ama erkeklere bakış açım çok değişti. eski sevgilimi çok düzgün efendi bi adam sandığım için seçmiştim o da bana ihanetlerin en büyüklerini attı.

şimdi bana yaklaşan erkeklerin en ufak bir falsosunu görünce gözümde eliyorum direkt. içimde bir sevgili hatta erkeğe dair heves kalmadı. elbet ben de çok sevip sevilmek isterim ama korkuyorum sanırım kötü muamele görmekten.

sanırım dışarıdan bakınca çok rahat bi kız bu imajım var aslında karakter ve tavır olarak çok kuralcı ve düzgün biriyimdir ama dış görünüş etkisi sonucu sanırım sanki böyle yamuk adamları çekiyorum gibi geliyor ve görüşmek dahi istemiyorum. sizce yanlış mı yapıyorum?

mesela örnek vereyim... 1 adam vardı işi gücü mesleği yerinde, tipi baya çirkin (bu arada eski sevgilim de çirkindi ben sorun etmemiştim ama o sanırım kompleks yaptı ondan çirkin erkekler iyi kalpli olur önyargım da kırıldı) babası akciğer kanseri olmasına rağmen her fotosunda elinde sigara var adamın ve ben nefret ediyorum sigaradan eski sevgilimle kavgalarımızdan biriydi. bir de bi arkadaşımdan öğrendim ki kadınlarla günü birlik takılan ve etrafa anlatan biriymiş. bana düzgün yaklaştı kahve içelim vs diyordu ama ben bu günübirlik mevzusnu da duyunca arkadaş olarak bile görüşmek istemedim arkamdan atıp tutar diye. istemedim ve görüşmedik. o da anlamış sanırım silmiş her yerden böylece kapandı.

diğerine gelince, başka bir şehirde yaşıyor, haftasonu boşum geleyim deniz yapalım? diyen lakayıt bir tipti, reddettim tabi bahane ile. geçen gün naber diye laf attı cevap verdim tam 24 saat sonra benim şehrime geleceğini yazmış. hani 1 gün sonra cevap vermesi, geliyorum görüşelim bile demeden sadece geliyorum diye ortaya laf bırakıp benim üzerine atlamamı beklemesine falan uyuz oldum çok saygısızca geldi bana. o kadar sinir oldum ki whatsappı sildim sırf kaçmak için. yani normal bi yaklaşımı olsa en kötü arkadaşça görüşürsün diyor insan ama yaklaşım tarzından sanki geleyim birlikte kalalım yatalım hissiyatı varmış gibi geliyor bilmiyorum. geliyorum diyip bırakmak çok saçma geldi bana. ne diyeceğimi de bilemedim havada bıraktım. geç yazması, laubali hali saygısızca geldi bana.

sizce abartıyor muyum doğru yolda mıyım? tabi 9 senedir bu tip işlerden uzağım biraz da kendi ahlak kuralları olan zor bir kızım açıkçası acaba çok mu eski kafa kaldım günümüze göre diye de korkuyorum.

sizce?

Biraz ağırdan alın bence...
Eski ilişkinizin süresini düşününce 4-5 ay yeni bir ilişkiye başlamak için biraz erken.
Hayatınızda biri olacak diye bir şey yok, bir süre kendi halinizde yaşayın.
İlişkiniz varken yapamadığınız bir şeyler varsa, önce onları yapın.
Daha çok gezin, daha çok arladaşlarınızla vakit geçirin, daha çok okuyun.
Onunuzde bir hedef, sınav vs varsa ona odaklanın.
Vakti geldiğinde sizin için doğru kişi zaten karşınıza çıkar...

4 5 ay cok erken.kendinize zaman tanıyın ayirin.odaklanacaginiz tek kisi kendiniz olun.
Erkek arkadasim olsun diye sartlanmayin.asik oldugunuz zaman hazir olmus olursunuz zaten

hanımlar haklısınız zaten ben de ilişki istemiyorum şu an. hemen sevgilim olsun kafasında asla değilim bi süre daha istemiyorum hatta.

ama sevgili olmasa bile en azından düzgün adayların dışarda var olduğunu bilmek moral verirdi insana. zaten tip olarak etkilenemiyorum yakışıklı bulduğum kişi sayısı az. bari karakter olarak düzgün insanlar var diyebileydim... yani karakter olarak adamın sana düzgün davranması için illa ki totalde o adamdan daha iyi olman gerekiyor sanki daha kariyerli dış görünüşü daha çekici daha sosyal vs vs o zaman adam sana tapıyor. ama bu sefer de bi ezik halde oluyor ve sana kinleniyor sanki içten içe.

yani yaşadıklarım itibariyle biraz özgüvensizleştim üzerine de ayrılık sonrası pisliklere denk geldikçe daha çok moralim bozuldu sanki...

Jasse o kadar güzel anlatmışsin ki hemen hepsini yaşadım ve dediğin tiplerin hepsiyle karşılaştım tabir ettiğin ön bedel cok doğru o kadar pislik insanlar çıktı ki karşıma anlatamam 17 18 yaşında atamam oldu baska bir sehre ve ailem yoktu yanimda 25 yasima kadar en pislikleri cikti karşıma. 25 yaşımda birden biri çıktı digerlerinde farklı digerleri gibi değil o kadar cok bedel ödemişim ki allah bana lütuf diye göndermis. Belki onca pislik insan çıkmasa karşıma kabul etmezdim. O cikan kötü insanlar bana seçme ve ayirt etme yetisi kazandirdi. Romantik degil mesela önceden olmazsa olmazimdi romantizm simdi diyorum iyi ki romantik degil. Değişik bişey ama o pislik insanlar kesinlikle bir ön bedel.

Teşekkür ederim.
Çok sevindim sizin adınıza, inandığım bir şeyin birilerinde doğru çıkmış olması beni ayrıca mutlu etti..
Dediğiniz gibi her kötü tecrübe de insan daha bir açıkgöz daha bir akıllı oluyor sanki..direkt olarak ayırdedebiliyorsunuz, bir tereddüde düşmeden bundan cacık olmaz diye kenara ayırmak çok daha kolay oluyor sanki :)
Mutluluklar dilerim size

Son düzenleme:
hanımlar haklısınız zaten ben de ilişki istemiyorum şu an. hemen sevgilim olsun kafasında asla değilim bi süre daha istemiyorum hatta.

ama sevgili olmasa bile en azından düzgün adayların dışarda var olduğunu bilmek moral verirdi insana. zaten tip olarak etkilenemiyorum yakışıklı bulduğum kişi sayısı az. bari karakter olarak düzgün insanlar var diyebileydim... yani karakter olarak adamın sana düzgün davranması için illa ki totalde o adamdan daha iyi olman gerekiyor sanki daha kariyerli dış görünüşü daha çekici daha sosyal vs vs o zaman adam sana tapıyor. ama bu sefer de bi ezik halde oluyor ve sana kinleniyor sanki içten içe.

yani yaşadıklarım itibariyle biraz özgüvensizleştim üzerine de ayrılık sonrası pisliklere denk geldikçe daha çok moralim bozuldu sanki...

İşte o düzgün karakterlilerin çıkması da zaman alacak diyoruz zaten..
2 yıl geçti diyorum hala düzgün karakterde diyebileceğim birisine rastlayamadım.öyle ki artık birisi ile tanışınca, kimbilir bunun ne falsosu var moduna geçtim :D
Evet o doğru bir tespit, belli bir yaşın üzerinde özellikle erkeklerin değer vermesi için ondan 1-2 gömlek üstte olman lazım sanki.elde etmesi daha mı tatmin edici oluyor onlar için anlamıyorum ne var ki benden seviye olarak (sosyal, genel kültür, vizyon vs anlamında) daha düşük bir noktadaki erkek de beni etkilemiyor. Bir paradoksun içindeyiz, ben çıkabildiğim gün buraya yazacağım

celebrian celebrian zaten acele etmiyorum sadece hani arge gibi bi bakayım dedim etrafa ve sonuç iç karartıcı olunca gelecek umudum gitti biraz hep böyle mi olacak diye.

jasse jasse aynen dediğin gibi paradokstayım. hani benden üstününü aramıyordum eskiden hiç. alttakini alıp yükseltirim birlikte yükseliriz derdim hep. anladım ki o da yanlışmış. şimdi bana denk ya da benden iyisi olmadıkça ilişki istemiyorum sanırım. bari beni aşağı düşürmesin diyorum.

celebrian celebrian zaten acele etmiyorum sadece hani arge gibi bi bakayım dedim etrafa ve sonuç iç karartıcı olunca gelecek umudum gitti biraz hep böyle mi olacak diye.
şu an bu kadar karamsar olman çok normal dediğim gibi yaraların iyileşsin önce,
ama bu devirde herkesin sapıttığı ve yalanın dolanın çok olduğu da maalesef yadsınamaz bir gerçek
sadece erkekleri baz almıyorum herkeste bir yalan dolan almış başını gidiyor nedense o yüzden allah herkesi iyilerle karşılaştırsın inşallah senide :kahve:

şu an bu kadar karamsar olman çok normal dediğim gibi yaraların iyileşsin önce,
ama bu devirde herkesin sapıttığı ve yalanın dolanın çok olduğu da maalesef yadsınamaz bir gerçek
sadece erkekleri baz almıyorum herkeste bir yalan dolan almış başını gidiyor nedense o yüzden allah herkesi iyilerle karşılaştırsın inşallah senide :kahve:

evet umarım bi yandan da zaman akıp gidiyor... güzel sevgi dolu vakitler geçirmek istiyor insan dostları sevdikleri sevgilisi vs ile ama dediğin gibi bi yozlaşma mevcut ve bocalıyorum ben.

kendimi korumak için uzak duruyorum şimdilik ama hiç adapte olamamaktan korkuyorum bu sefer sanki çok geç olacak her şey için.

......
Biz insanları hayvanlardan ayıran bir takım özellikler var. Tek derdi seks olan erkeklerin gelişiminde bir problem olduğunu düşünüyorum. Hatta hayvanlar bu insan görünümlü yaratıklardan daha iyi gelişim göstermişlerdir. Onlar iç güdüsel olarak birleşirler ve ürerler.

evet umarım bi yandan da zaman akıp gidiyor... güzel sevgi dolu vakitler geçirmek istiyor insan dostları sevdikleri sevgilisi vs ile ama dediğin gibi bi yozlaşma mevcut ve bocalıyorum ben.

kendimi korumak için uzak duruyorum şimdilik ama hiç adapte olamamaktan korkuyorum bu sefer sanki çok geç olacak her şey için.
neyin ne zaman karşına çıkacağını bilemezsin ki
allah sağlık versin önemli olan salt mutluluksa hiçbir şey için geç sayılmamalı bence :kahve:

Biz insanları hayvanlardan ayıran bir takım özellikler var. Tek derdi seks olan erkeklerin gelişiminde bir problem olduğunu düşünüyorum. Hatta hayvanlar bu insan görünümlü yaratıklardan daha iyi gelişim göstermişlerdir. Onlar iç güdüsel olarak birleşirler ve ürerler.

:D
Bu konuda da yazacak çok şey var ama benim de erkek kardeşim var o nedenle frenlemeye çalışıyorum kendimi.
Yalnızca diyorum Allahım beni kadınları vajinadan ibaret gören zihniyetten uzak tut

zamana bırak..alalacele yeni iliski derdine düsme kafanı dinle. Sacma biriyle olmaktansa yalniz olmak daha iyidir. Secici olman guzel elbet karsina adam gibi adam cikacaktir.Sen karakerli ol yeter.

Back
X