Abilerim ve eşleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim yeğenim yok; buna rağmen "elin cocugu" diyenleri anlamak imkansız. Çok duygusuz bir söylem. Kendi çocuklarımız da kaynanamızın torunlari, gorumlerimizin yegenleri o vakit. :KK53:
Kan bağım olmamasına rağmen gorumcemin oğlunu göresim gelir ara ara. Kendi yeğenini "boşver gorme" diyen zihniyete pess.

Yeğenler bahane... ben de abimle pek görüşmem, alırım yeğenlerimi gezdiririm, bende kalırlar bazen. O onu demiş, bu bunu yapmış çok müdahil oluyorsunuz gibi aile içi olaylara. Ofisten çıkan 2 kızı şikayet etmek de nedir? Abilerinizin eşlerine şikayet ettiniz gibi algıladım. O kadar karışık yazmışsınız ki. Geçim istiyorum demişsiniz, kızları eşlerine ispiyonlarak mı geçim sağlanacak. Çok sağduyuluysanız çekersiniz abilerinizi kenarı, ''kim o kızlar, karınızı aldatmayın'' zart zurt der geçersin. Bu hikayedeki mikser sizsiniz kusura bakmayın.

Yeğenlerimi görmek için bu insanlarla muhattap olmazdım diyenlere de çüş!:oha:

Yeğenlerinize acıdım. Akrabadan hayır gelmez sözündeki hayırsızlar da sizsiniz maalesef.

Benim yeğenim yok; buna rağmen "elin cocugu" diyenleri anlamak imkansız. Çok duygusuz bir söylem. Kendi çocuklarımız da kaynanamızın torunlari, gorumlerimizin yegenleri o vakit. :KK53:
Kan bağım olmamasına rağmen gorumcemin oğlunu göresim gelir ara ara. Kendi yeğenini "boşver gorme" diyen zihniyete pess.
herkesin kendi görüşü işte.

Siz ailenizi birlik sanıyorsunuz ama sizin aile çoktan parçalanmış görünüyor. Birbirini seven insanlar birbirlerini kusurları ile sever, yermez, korur kolar, koşar herşeyine. Çekinmezsin, üzülmezsin, güvenirsin huzurlu olursun onların yanında. Planlar yapmaz birbirini seven ve saygı duyan insanlar. Arkadan konuşmaz, kuyu kazmaz... Sizin anlattıklarınızda bunlardan eser yok kusura bakmayın. Sizin de bu sarmaldan kurtulmak gibi niyetiniz de yok. Kolay gelsin.

ayy maşallah ne güzel halasın sen :KK200: o kadar olumsuzluklara kuzular için katlanıyorsun. vallahi çok tebrik ettim. yeğenlerini gör sev oyna. onlarda ne derse konuyu değiştir. ya da he de geçsin.

Kızlar hemen konuya gireyim. benim 2 abim var. Babamın evini satmak istediler sattık malesef. ihtiyaçları varmış. ev satılıktan sonra afedersin öküz öldü ortaklık bitti. aramaz sormazlar. ama eşlerine hürmet beklerler. benim kocamla araba alışveriş mevzuları olmuş telefonlara bile bakmamislar. gel görki kocam bahsetme onlara dedi sustum. Ayrıca bu ikisi çok iç içeler birine bişey desem ötekine söyler. eşleri eltiler çekemez birbirini bana dedikodu yaparlar en ufak bir yorum yapsam kocalarina derler onlarda bana hesap sorar. Anlayacağınız deli bir sarmalin içindeyim. arayı açsam bir türlü yeğenlerimi göremem devam etsem durum böyle.
birde geçen aylarda bunların ofisinden iki kız çıkarken görmüştüm yüzlerini sakladilar. söyleyince inkâr ettiler. bunu da söylemedim eşlerine tabi catlayacağim hepsi birşey diyor ama hiçbirinin duymamasi lâzım hemen gözler bana çevriliyor. nasıl çıkacağım bu düğümden bilemedim. birtanesinin karısı da çok dedikoducu durmadan çağırıyor gidip bahçelerinde minik yeğenimi göremiyorum hep bahane bulmak zorunda kalıyorum mesela.
şimdi ben bu abilerimi ve eşlerini aramalımıyım? nasıl duruş olmalı ? tavsiyelerine ihtiyacım var kızlar. eksik olmayın. :KK16:

Umrumda olmaz abimse de abiliğini bilecek
Eşinede kendinede çeki düzen verecek ha bilmiyorsa yeğen de uzakta kalsın...

Yeğenler bahane... ben de abimle pek görüşmem, alırım yeğenlerimi gezdiririm, bende kalıyüzleşmek azen. O onu demiş, bu bunu yapmış çok müdahil oluyorsunuz gibi aile içi olaylara. Ofisten çıkan 2 kızı şikayet etmek de nedir? Abilerinizin eşlerine şikayet ettiniz gibi algıladım. O kadar karışık yazmışsınız ki. Geçim istiyorum demişsiniz, kızları eşlerine ispiyonlarak mı geçim sağlanacak. Çok sağduyuluysanız çekersiniz abilerinizi kenarı, ''kim o kızlar, karınızı aldatmayın'' zart zurt der geçersin. Bu hikayedeki mikser sizsiniz kusura bakmayın.
şekercim ben elbette gördüklerimi karilarina söylemeyi dusunmedim bile. dediğin gibi kendisine de söyledim agabeyimin inkâr etti. yanlış anlamışsın vs. dedi. o yüzden de aramiyor sormuyorlar işte. yüzleşmek istemiyorlar.

ayy maşallah ne güzel halasın sen :KK200: o kadar olumsuzluklara kuzular için katlanıyorsun. vallahi çok tebrik ettim. yeğenlerini gör sev oyna. onlarda ne derse konuyu değiştir. ya da he de geçsin.
Çok bi tatlılar bide. Anneleri huzursuz sürekli bağırıp çağırıyor. üzülmemem zor. büyüyene kadar gunahsizlar. kuzular onlar.

Çok bi tatlılar bide. Anneleri huzursuz sürekli bağırıp çağırıyor. üzülmemem zor. büyüyene kadar gunahsizlar. kuzular onlar.

henüz yeğenim yok ama olunca eminim evladım gibi olurlar. bir oğlum var 2 teyzesi var. resmen aşıklar. bana küsseler bile gelip oğlumu severler. hatta şey derler. ya bizim çocuğumuz olsa sevemeyiz herhalde bu kadar diye :D
ben de derim evlat çok başka kat kat seversiniz merak etmeyin diye. ee bu kadar fazla sevilen yavruları neden anaları babaları yüzünden o sevgiden mahrum bırakasınız. kaldı ki ortada görüşülmeyecek derecede de bir şey yok . en güzeli boşverin onları minnoşların sevgisine bakın ;)

henüz yeğenim yok ama olunca eminim evladım gibi olurlar. bir oğlum var 2 teyzesi var. resmen aşıklar. bana küsseler bile gelip oğlumu severler. hatta şey derler. ya bizim çocuğumuz olsa sevemeyiz herhalde bu kadar diye :KK70:
ben de derim evlat çok başka kat kat seversiniz merak etmeyin diye. ee bu kadar fazla sevilen yavruları neden anaları babaları yüzünden o sevgiden mahrum bırakasınız. kaldı ki ortada görüşülmeyecek derecede de bir şey yok . en güzeli boşverin onları minnoşların sevgisine bakın :KK66:
bütün çocuklar gunahsiz. Allah hepsini korusun. korunmaya muhtaç kuzu hepsi.

Yani diyorum ki sizde az degilsiniz abilerinizi yengenize sikayet ediyorssunuz. Onlar kendingallerimde yasasinlar.sizi ararlarsa sizde ararsinoz neden yengelrini bu kadar taktiniz
Ben yengeler e sikayetmi ettim gidip. nerden çıktı o şimdi. onlar bana ediyor. anlatamadım gerçekten. değişik ters anlamışsiniz. arayı yapmaya çalışıyorum ve yoruldum dedim. şikayet etmiyorum. tam tersi yani canım.

Bana yeğenlerimi göstermeyen kadın olamaz asla. Allahtan yengelerim öyle değil, sürekli gönderirler ben geldiğimde giderler nerdelerse alıp getirirler. Çünkü kendi evladım olsa bu kadar severim her gün sorarım çok seviyorum. İnsanın yeğeni canı ciğeridir. Görmek istemeniz en büyük hakkınız.
Ama oturun konuşun ikisini de alıp karşınıza. Mesela benim iki yengem konuşmuyordu aldık ikisini de konuştuk aradaki soğuk bağları çözdüler. Küslük sevmiyorum ama abilerim Allah korusun yengelerimi aldatsalar dünyayı dar ederim onlara. Siz pek normal bir şey gibi söylemişsiniz.
Gidin abilerinizle konuşun. Ayrıca babanızın evinde sizin de hakkınız vardı pek tabi. Konuşmaktan geri durmayın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X