Doktorunuz ne kadar ilgili, içinize sinen bir doktor ile devam etmeniz; hasta-doktor arası iletişimin kalitesi oldukça önemlidir bu rahatsızlıkta.
Depakin ile lithurilin aynı anda kullanıldığını ilk kez okudum, bir doktor kadar iyi bilmem mümkün değil elbette ama bu iki ilaç zaten aynı kategoride, düzenleyici ilaçlar. Ya lithuril kullanırsın ya depakin.
Lustral, bilemedim, bana çok hafif kalan bir ilaç olduğu için bende manik shifte sebep olmuyor ama abinizde nasıl bir etki gösterir, onu biraz da deneme-yanılma göreceksiniz. Doğru ilacı bulana kadar maalesef biraz deneme yanılma gidiyor bu işler ülkemizde.
Manik dönemlerini takip etsin abiniz, hangi aylarda/haftalarda geçiş yaşıyorsa, ona göre o aylar yaklaşınca doktor kontrolünde antidepresanları azaltarak bıraksın. Ve tüm bu endişelerinizi, aklınıza yatmayan noktaları doktorunuzla konuşun; ondan sizi süreç, içgörü nasıl geliştirilir vb. konular hakkında bilgilendirmesini isteyin, sadece şu ilacı aldım, işe yaradı mı yaramadı mı bekleyişi ile ilerlenecek bir durum değil yaşadığınız, bu yüzden iletişim ve takip oldukça önemli, kendi içgörüsünü geliştirene kadar.