Abimin hastalığı teşhis edilemiyor

ROCKnROLLA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
21
4
36
Antalya
23 yaşında bir abim var annemler zihinsel engelli olduğunu söylüyor ama neden böyle olduğuna dair bir teşhis koyamamış doktorlar . yani buna sebebiyet veren hastalığı bilmiyoruz. merakımdan çatlıyorum bazen sebebi ne ? annemin anlattığına göre hamile kaldığımdan beri çoğu şey ters gitti diyor çok stres yapmış hamileliğinde babamın ailesi çok kötü davrandığından dolayı babasının da kalp krizinden öldüğü zamanlarmış yastaymış yani neyse doğumda da baya bir şey ters gitmiş sabaha kadar suni sancı vermiş bebek yani abim doğduğunda normalmiş başta sonra alnında büyük bir yara çıkmış ateşlenmiş öylece sırt üstü yatıyormuş bakışları donuklaşmış havale geçirmiş bir de üstüne düşmüş doktora götürmüşler istanbul a ankaraya falan ama teşhis koyamamışlar bir tanesi ilaç yazmış abim ondan sonra epilepsi krizi geçirmiş. abim 2 yaşından sonra yaşayan ölü gibi bir şeye dönüşmüş zaten. doktorlar nasıl teşhis koyamamış ben bunu anlamıyorum bu saatten sonra koyabileceklerini sanmıyorum ama ne yapmalıyım

Havale sonrası kalıcı bozukluklar olabiliyor. Aynı şey amcamın başına gelmiş, 2 yaşında hastalanmış köy yeri yok nazar değdi deyip kara çarşaf germişler üstüne, tuğla kırmışlar bir sürü saçmalık, en sonunda ağzından köpük gelmeye başlayınca doktora götürmüşler, geç kalmışsınız demiş doktor, sadece bayılmasını önleyebilirim demiş. Şuan bayılmıyor ama kendini hiç bilmiyor, kendi kendine konuşuyor, ani sinirleniyor falan ilaç kullanıyor.

Erkek kardeşimse soğuk havale geçirmiş benim, çocuk bülbül gibi şakırken birden kekelemeye başladı önce, sonra ağzı kayıyordu 3-5 dakika nöbet şeklinde ve o süreçte gözlerini bir yere odaklıyor bizi duymuyordu, nöbet bittikten sonra ağzından salya boşalıyor, konuşamıyordu. Ama normaldi o, hatta annemle dalga geçmiş doktorlar bu çocuk çok iyi, göz yanılmasıdır demişler göndermişlerdi eve, sonra tekrarlayınca emar, tomografi falan çektiler beyin dalgalarında bozukluk gördüler epilepsi dediler. 4 yaşından 13-14 yaşına kadar ilaç kullandı Allaha şükür iyileşti, şuan çok iyi. Abinizin durumu tam olarak nasıl ki? Yani götürdükleri doktor hiç birşey dememiş mi? O doktordan sonra başka doktorlara götürmemişler mi?

Son düzenleme:
Of milencik sanırım bu..
Literatürü taradım ama bulamadım.. İlk teyzemi bu rahatsızlıktan kaybetmişler. (ben görmedim hiç.)
Diğer teyzem de hatta şu an bu hastalığa sahip..
Ama işte, bilmiyoruz, anneannem milencik diyor o ne demekse.. Köy yerindeki adı bu ama tıpta ne diye geçer bilmiyorum ki..
Yani biraz kendi halinde gibi, bilinci yerinde ama bazen akılcığı tam toplayamıyor gibi şeyler varsa sanırım aynı.. Çünkü doğum, kriz falan anneannemin anlattıklarına çok benziyor...

Menenjit demek istems herhalde o teyze

Back
X