Abimin nişanlısı yüzüğü atmış...

Pofuduqumm

--..elfmstf..--
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
684
2
26
Tokat
Merhaba...
Telefondan giriyorum yazim yanlisligi olursa kusura bakmayin lütfen...
Konuma gelince başliktanda anlasilacagi gibi yengem yuzugu atmis.
Biraz tuhaf gelebilir ama yengem ayni zamanda dayımın kızı oluyor. 5 senedir abimle herkesin karsı cikmasina ragmen devam ettiler birbirlerini cok seviyolardi kimse karsilarinda daha fazla duramadi ekim ayinda nisan yapildi. Buraya kadar hersey güzel.
Dün abimi aradim ve yengemin yüzügü attigini ögrendim.
Buna sebep olan olayi anlatiyorum;
yengemin abisine önceki aksam kiz istemeye gitmisler kavga cikmis is bozulmus. Abim dayımlara gitmis uzulmesin konussunlar diye. Bu arada dayimlarda misafir varmis yengem annesine bagiriyomus abimde uyarmis "misafir var ayip oluyo bagirma" diye. Abime hakaret etmis ona da bagirmis. Disari cikmis abim bisey dememis yanina gitmis nisanlisi bagirmaya devam etmis. Abim yine uyarmis bagirma diye. Bu kez küfürler hakaretler etmis. Abim yine disardalar diye susmus. Eve gidince ne yapmaya calisiyosun diye iteklemis o da yere düsmüs. Bir daha yüzünü görmek istemiyorum defol deyip yüzüğü atmis.
Abim daha istemediğini ona olan saygısını yitirdiğini ve ondan artık vazgectıgini söylüyor.
Bu arada daha önce dayımın oglu beni istemisti. Konuşmadıgım halde konusuyolar deyıp abimle beni kötü etmisti. Yani pek iyi niyetli bulmadım yaptıklarını ama cocukluguna verdim. (kız 17, ben 21, abim 24 yasında)
Şimdi sormak istedigim, kız daha küçük acaba ilerde degisir mi? Tekrar barısıp evlenseler bu sekilde yürütülebilirler mi?
Abimin üzülmesini istemiyorum. Sevdigini biliyorum. Ama saygısını yitirdgini söylüyor böyle de devam edilır mi edılse mutlu olunur mu?
Abime yardımcı olmak istiyorum.
Uzun ve karısık oldu bıraz, kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler...

Bu aralar yengelere açılan konular revaçta.

Bu abiler de pek korumasızlar, kendi kararlarını kendileri verip yollarını çizemiyorlar yazık.:50: Gelinler pek bir mağdur ediyor onları, görümceler de tam bu noktada imdada yetişiyor adet:10:.
Size tavsiyem bu konuya çok kafa yormayıni kafa yordukça konuya dahil olursunuz. Tarafsız olamayacağınız da kesinken bence bırakın kendileri halletsinler, yararım olacak derken zarar vermeyin.

Çocuk daha ergenlikten çıkmamış yahu ne evlenmesi :44: ileride değişir ama size göre olumlu mu olumsuz mu bilemem çünkü daha çok küçük hayata ve abinize bakış açısının çok değişeceğine eminim açıkçası

5 yıldır birbirlerini seviyolarmı:44:
12 yaşındaki çocuğun aşkı ne kadar saçmaysa
17 yaşındaki aynı çocuktan olgunluk beklemek de bir o kadar saçma..
ayrıca abin 19 yaşında bir gençken 12 yaşındaki çocuğa mı aşık oldu hiç hoş değil

Son düzenleme:
1 - Kız daha çocuk.
2- 1. derece Akraba evliliği
3- Bence sen müdahale etme sonra sen kötü olabilirsin.
4 - Evlenseler bile bu iş ayrılıkla sonuçlanır yine.

Görüşlerim bunlar.

Merhaba...
Telefondan giriyorum yazim yanlisligi olursa kusura bakmayin lütfen...
Konuma gelince başliktanda anlasilacagi gibi yengem yuzugu atmis.
Biraz tuhaf gelebilir ama yengem ayni zamanda dayımın kızı oluyor. 5 senedir abimle herkesin karsı cikmasina ragmen devam ettiler birbirlerini cok seviyolardi kimse karsilarinda daha fazla duramadi ekim ayinda nisan yapildi. Buraya kadar hersey güzel.
Dün abimi aradim ve yengemin yüzügü attigini ögrendim.
Buna sebep olan olayi anlatiyorum;
yengemin abisine önceki aksam kiz istemeye gitmisler kavga cikmis is bozulmus. Abim dayımlara gitmis uzulmesin konussunlar diye. Bu arada dayimlarda misafir varmis yengem annesine bagiriyomus abimde uyarmis "misafir var ayip oluyo bagirma" diye. Abime hakaret etmis ona da bagirmis. Disari cikmis abim bisey dememis yanina gitmis nisanlisi bagirmaya devam etmis. Abim yine uyarmis bagirma diye. Bu kez küfürler hakaretler etmis. Abim yine disardalar diye susmus. Eve gidince ne yapmaya calisiyosun diye iteklemis o da yere düsmüs. Bir daha yüzünü görmek istemiyorum defol deyip yüzüğü atmis.
Abim daha istemediğini ona olan saygısını yitirdiğini ve ondan artık vazgectıgini söylüyor.
Bu arada daha önce dayımın oglu beni istemisti. Konuşmadıgım halde konusuyolar deyıp abimle beni kötü etmisti. Yani pek iyi niyetli bulmadım yaptıklarını ama cocukluguna verdim. (kız 17, ben 21, abim 24 yasında)
Şimdi sormak istedigim, kız daha küçük acaba ilerde degisir mi? Tekrar barısıp evlenseler bu sekilde yürütülebilirler mi?
Abimin üzülmesini istemiyorum. Sevdigini biliyorum. Ama saygısını yitirdgini söylüyor böyle de devam edilır mi edılse mutlu olunur mu?
Abime yardımcı olmak istiyorum.
Uzun ve karısık oldu bıraz, kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler...

birincisi yaşlar çok küçük bence. evlilik gibi ciddi bir iş için çok çok küçük. kızın bir kere kişiliği tam oturmamıştır. değişir mi değişmez mi tek olayla bunu anlayamayız. tüm bir bütün olarak bakmak lazım. en önemlisi kendi annesi babasına karşı nasıl en önemlisi bu bence..anasına bak kızına al kavramına çok inanıyorum ben gerçekten. ama fevri olması, küfüre kadar çizmeyi aşması ergenlik çağında bile olsa alt yapısının müsait olduğunu gösterir. abin bu yaşta saygısına değil sevgisine yenik düşer. yaşı büyük olsa kararı kati derim ama hiç inanmıyorum. ikisi için de hayırlısı olsun.

Yaşı çok küçükmüş , bu yaşta akraba evliliği yapması değil, okuması gerekirdi.
Elbet değişecektir, hayata bakışı , kararları, yargıları.
Siz bu işin dışında kalın bence.
Abiniz versin kararını.

Son düzenleme:
Yaş ortalamanızı tamamen kaçırmışım, bence bu konuda herkes büyümek için biraz beklemeli.

Bu arada 17 yaşında olduğun halde kızın yaptıklarını çocukluğuna vermen de ayrı bir hoşluk.:49: Gerçekten olgun olduğunu düşünüyorsan bu mevzunun dışında kalman gerektiğini de anlaman lazım.

Evlenmemeleri daha hayırlı olmuş sanki, çocuk yapmaya karar verirlerse düşük, ölü doğum ve doğumsal kusur olasılığı artacaktı nasılsa.

hayır 17 yaşında akraba evliliği ne bu acele

okuması gereken yaşta evlilik planı

barışırlar ayrılırlar kendi aralarında olan şeyler bunlar siz müdahele etmeyin

gerçi yakın akraba olunca sadece siz değil bütün aile birbirine girer şimdi

Ben zaten karismak istemiyorum. Onlar antalyada yasiyor ben tokatta.
Evet kiz daha cocuk. 12 yasinda baslamislar. Duyunca haliyle tepki verdik ama dinletemedik malesef...
Bende cocukluguna zamanla fikirlerinin degisebilicegine verdim.
Abim dün anlatirken anneme bahsetmememi soyledi o yuzden bende sizden fikir almk istedim.
yine de abime duzeltirsiniz sinirlenmistir biseye sana patlamistir biraz zaman verin birbirinize diye soyledim.
evlenseler bi kotu evlenmeseler baska kotu. İki kardesi birbirine dusman yapmalari olasi durum. Sonucta dayimda annemde onaylamiyodu ama onlarin karsisinda daha fazla duramadilar. Kustuler baristilar. Simdi ayriliklari yine sorun olacak iki ailede kardes arasinda. Evlenseler evlilikleri prombem olsa yine ucu ailelere dokunacak.
ara bozucu görümce olmak istemem ama dogru olmadigini dusunuyorum. Dayimin kizini da severim onun da uzulmesini istemem ama bu durum saglikli degil ve ilerde bunlar duzelir mi onu merak ediyorum sadece... Daha buyuk sorunlar cikartirmi diye fikir almak istedim

Evet kiz daha cocuk. 12 yasinda baslamislar. Duyunca haliyle tepki verdik ama dinletemedik malesef...
Abim dün anlatirken anneme bahsetmememi soyledi o yuzden bende sizden fikir almk istedim.
yine de abime duzeltirsiniz sinirlenmistir biseye sana patlamistir biraz zaman verin birbirinize diye soyledim.
evlenseler bi kotu evlenmeseler baska kotu. İki kardesi birbirine dusman yapmalari olasi durum. Sonucta dayimda annemde onaylamiyodu ama onlarin karsisinda daha fazla duramadilar. Kustuler baristilar. Simdi ayriliklari yine sorun olacak iki ailede kardes arasinda. Evlenseler evlilikleri prombem olsa yine ucu ailelere dokunacak.
ara bozucu görümce olmak istemem ama dogru olmadigini dusunuyorum. Dayimin kizini da severim onun da uzulmesini istemem ama bu durum saglikli degil ve ilerde bunlar duzelir mi onu merak ediyorum sadece... Daha buyuk sorunlar cikartirmi diye fikir almak istedim

Annen ve dayın çıkacak sorunun karşısında duramazlarsa sen hiç duramazsın, evin en küçüğüsün belli ki, abin seni olaya dahil etmiş. Dışında kal, yapabileceğin daha doğrusu yapman gereken bir şey yok. İş çocuk oyuncağına dönmüş abin 24 yaşında ama 17 yaşındaki kardeşinden akıl istiyor, keşke annesini ve dayısını dinlemeyi bilse. Ailelerin rızasının olmadığı evlilikler genelde pek sağlıklı yürümüyor.

cevaplariniz icin tesekkur ederim.
yanliz duzeltmek isterim yanlis anlayanlar olmus ben 21 yasindayim. Kiz 17 yasinda yani abimin nisanlisi.
daha 17 yasinda lise3 e gidiyor. Okulunda da basarili bildigim kadariyla. En azindan eline isini alabilecek kadar okumasini istiyoruz annem de bende. Ama liseyi bitirip birakmayi dusunuyormus.
onlarin karari tabiki ayrilmalarina yada barismalarinda etken olamam, olmak istemem ama dedigim gibi aileler iki durumda da sorun yasiyo. Etkilenen taraflardan biri de biz oluyoruz haliyle... :(

Annen ve dayın çıkacak sorunun karşısında duramazlarsa sen hiç duramazsın, evin en küçüğüsün belli ki, abin seni olaya dahil etmiş. Dışında kal, yapabileceğin daha doğrusu yapman gereken bir şey yok. İş çocuk oyuncağına dönmüş abin 24 yaşında ama 17 yaşındaki kardeşinden akıl istiyor, keşke annesini ve dayısını dinlemeyi bilse. Ailelerin rızasının olmadığı evlilikler genelde pek sağlıklı yürümüyor.

17 yaşında olan kız konu sahibi değil gerçi değişen birşey yok evlilik baştan yanlış :26:

bu sorunu sen değil abin düşünmeli
kuzeninin hem yaşı küçük hemde biraz şımarık gibi geldi bana ,annesine bağımalar filan
abin bu tavırlarına eyvallah diyebilecekse devam etsinler
ama yok yapamam diyosa 5 yıldır niye inatla devam ediyo bu kızın yapısı böyle belliki
ne olursa olsun abine bırak işi sen karışma
baktın çözülmüyor iş büyüklere danışın
hepiniz bu işler için tecrübesizsiniz

cevaplariniz icin tesekkur ederim.
yanliz duzeltmek isterim yanlis anlayanlar olmus ben 21 yasindayim. Kiz 17 yasinda yani abimin nisanlisi.
daha 17 yasinda lise3 e gidiyor. Okulunda da basarili bildigim kadariyla. En azindan eline isini alabilecek kadar okumasini istiyoruz annem de bende. Ama liseyi bitirip birakmayi dusunuyormus.
onlarin karari tabiki ayrilmalarina yada barismalarinda etken olamam, olmak istemem ama dedigim gibi aileler iki durumda da sorun yasiyo. Etkilenen taraflardan biri de biz oluyoruz haliyle... :(

ne yazık ki kız okumak çalışmak istemiyorsa zorla okutamazsınız
demek ki onun planı okul biter bitmez evlenmek
abin de bunu tamam diyorsa olay sizin için bitmiştir artık onların sorunudur

Özür dilerim yaş mevzusu karışmış, yine de fikirlerim aynı. Abin bu kadar sorunlu bir ilişkiye adım dahi atmamalıydı ki bu ilişki senin ona vereceğin tavsiyeyle de yürümez.

Ayrıca 17 yaşındaki kız ergenlikten bile çıkmamaıştır daha, bu dönemdeki tavırlarına bakılıp karar vermek yanıltıcı olabilir ama Piskolatanın da dediği gibi baştan ofsayt. Kız dünya tatlısı bile olsa aileler arasında büyük sorunlar açabilecek bir akraba evliliği söz kkonusu.

Evin en kücügüyüm dogrudur, ama abimle arkadas gibiyiz anlatir bana. Anneme de karsi gelmelerine ragmen istedikleri icin suan bisey diyemiyo. Oyle bi durum ki akrabalik ayri kizin kucuklugu ayri. Cevreden kimseye anlatilmiyor. Ayiplaniyor.
isin daha kotu yani kizla abimin cinsel yakinligi da olmus. :(

5 yıldır birbirlerini seviyolarmı:44:
12 yaşındaki çocuğun aşkı ne kadar saçmaysa
17 yaşındaki aynı çocuktan olgunluk beklemek de bir o kadar saçma..
ayrıca abin 19 yaşında bir gençken 12 yaşındaki çocuğa mı aşık oldu hiç hoş değil

yaş ortalamaları ayrı bir olay zaten de bu derece akraba evlilikleri de çok garip..o dayısının kızıyla nişanlı,öbürüne dayısının oğlu talip olmuş..

umarım abin de dayısının kızı da akraba olmayan insanlara mutlu evlilikler yapıp yollarına öyle devam ederler.

Kız şuan 17 abin ise 24 yaşında...
Kız 12 abin de 19 yaşındayken flört etmeye başlamışlar.:44:
5yıldır bu hanım kızımızın bir hakareti küfürü vs olmuş mu abine ?
Her sinirlendiğinde günah keçisi abin olacaksa zaten yürümez bu iş.
Hakaret küfür iteklemeler...Bu iş evlilkle sonuçlanırsa hakaret şiddeti doğurur benden demesi.
Madem abin artık istemiyor öyle kalsın.
Ama annene söylettirmiyorsa muhtemelen barışacak ayrılık blöfü yapıyor.
Yoksa neden annesinin duymasını istemez ki...
Ben de dumadum sam bu ikisi barışır aha da buraya yazıyorum...:31:

Back
X