Abisi Milletvekili ya!

• Konu Sahibi Konu Sahibi sel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sel

🦁🧚‍♀️
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2008
9.980
1.381
698
bu yazıyı yazıp yazmamakla çok kararsız kaldım aslında...fisfisfis

şimdi benim ilköğretimde bir öğretmenim vardı Din Kültürü ve Ahlak bilgisi.
aynı zamanda komşumuzdu kendisi. sonra biz ev alıp taşındık ordan.
aradan birkaç sene geçti ve abisi millet ekili oldu, bakan oldu hatta bir ay önce falan para yemekten bi sürü iddia atıldı hakkında ortaya. sonra bakanlıktan istifa etti. ismini vermicm anlayan anlamıştır zaten kim olduğunu.

neyse bizim bu öğretmen sessiz sakin, konuşmaz etmez öle bişiydi.abisi yükselince o da yükselmye e başladı. önce okul müdürü oldu, sonra ilçe milli eğitim müdürlüğünde şube müdürü, şimdi de Milli Eğitim Müdürü. :1shok:

ama adamı görseniz şaşarsınız bilgisayar kullanmayı bile inanın bilmiyor, çok kez şahit oldum buna. aynı yerde çalışıyoruz gibi bişey.
ve şimdi beni işten çıkarmaya çalışıyor.

hafta sonu bi günde 14 saat çalışıyorum, hafta içi günlük 10 saat çalışıyorum. hafta sonu tatilim yok hafta içi çarşamba günü izinliyim ve akşam saat 11 e kadar burdayım.
505 lira maaş alıyorum ve sigorta.
hala dediği şey şu çıkarın bunu işten ben 250 liraya çalışacak adam bulurum :mymeka:

çok sinirliyim kızlar :çok üzgünüm:

niye çıkarıyor hemde sizin öğretmeninizmiş bence ankaraya şikayet edin milletvekili hiç bi kere korkma

işte artık kendinin aklında akrabalarından biri falan mı var bilmiyorum.
müdürlerimde itiraz etmiş zaten. biz memnunuz diye, iyi çalışıyor. zaten yazın evlenicek ayrılıcak demişler.
oda kendine yandaş bulamayınca susmıuş.
ama askıdaymışım öle dediler şimdilik çalışıyorum bakalım ama iş aricam olmicak böyle :delphin:

ah ah canım...
sorun senin yerine yandaş birini almaktır..
kimi kime şikayet ediceksin ki.benim dayım da bir lisenin müdürü, hem eşine hem kendisine ayrı ayrı ne baskılar, yok milli eğitim bakanlığında ismi varmış da yok istediklerini yapmazlarsa sürüleceklermiş de.her sene saçma sapan bişeyden hakkında soruşturma açıyorlar ama her soruşturmadan alnının akıyla çıkıyor.
ya birilerine şikayet edeceksin ama kime bilmiyorum ya da elinde belgen kanıtın olacak sana birşey olursa gazeteye,mahkemeye heryere anlatacaksın başına gelenleri..

ya bu adam zaten şuan bulunduğu makamı haketmiyor.
neler neler fazladan ek ders ücreti aldığını bile duymuştum. yerel bi gazete yazmıştı bi kaç ay öne ama ne bi müfettiş gönderdiler ne başka bişey.
böyle sürüp gidiyor hayırlısı

yani burda adama bir sürü laf saymak vardi ama iste....
sen kafana hic takma canim...
sikayet edebiliyorsan sikayet et...
edemiyorsanda gittigi yere kadar...
mutlaka daha iyi bir is bulucaksindir....

aa seni çıkarıp akrabalarını alıcaktır hem pc bilmiyor diyosun nasıl gelmiş o makama acaba torpillemişakkıdı

aa seni çıkarıp akrabalarını alıcaktır hem pc bilmiyor diyosun nasıl gelmiş o makama acaba torpillemişakkıdı

cemre kafa :mymeka:
baştan iyice okusana yazdıklarımı beee....:delphin:

yakında o öğretmen bozuntusu başbakan olursa hiç şaşmam inan..allahım kimseyi sonradan görme yapmasın...

bu devirde arakan olunca herşey oluyor.emeğiyle çalışanıda böyle arkası olan şahsiyetsiz şahıslar işden çıkramay çalışıyorr.allah büyük...
din öğretmeni olmuş ama islamdan müslümanlıktan bir haber sanırım....
kul hakkı en büyük günahlardandırrr
sen üzme kendini sell..allah elbet hesap sorar...

Adama bak hem kabiliyetsiz torpil başkanı,
hemde seni işten çıkarmayı düşünüyor:mymeka:
ayhh saten sinirlerim bozuk şimdi o adama ben varya neler söylerdim,
işte bu memleketi bu ve bunun gibiler bu hale getirdi canım,
şimdi sen çıkarsın gene torpiile yerine sıfatsız kabiliyetsiz biri gelir,
üzülme canım şikayetini yap,
ve arkasında dur derim ben:teselli:

günümüz siyasetçilerinin geçmişlerini iyice araştırın kim nerelerden nerelere gelmiş. bu işler nasıl yürüyor.zamanla sende öğrenirsin canım.çok konuşurum çoook ama siyaset yapmamak adına susuyorum.....:1closedeyes:

kendi maaşının yanında sizin aldığınız 250liraya mı göz koymuş, cebinden veriyor sanki maaşınızı. siz işinizi tam olarak yapın, işten çıkarma olursa hakkınızı hukuken ararsınız.

aslında burda dikkat edilmesi gereken, küçük insanların hak etmedikleri makamlarda oturması. birikimleri ile değil, torpille işbaşına gelmeleri...

bu bahsettiğiniz durum maalesef meb de çok yaygın. yazılacak çok şey var ama konu başka yerlere kayar. kaydirigubbakcemile

ne demişler ''kraldan çok kralcı olucaksın'' ..Devir böyle..inan çok üzüldüm canım

sel canım benım yaaa....
kendı nasıl sıfırdan geldıyse şimdıde kendı adamlarını yerlestırme çabasında demekkı bu...
bı işler boyle oldu malesef dayın varmı..her seyın var...
ama adelet ya ınsan vıcdanı...allah akıl ve vıcdan versın...
canım oyle ınsanı işten cıkarmak kolaymı hukıkı yolları var....
ama derım kı işinden vaz gecme...bır yandanda sartları daha ıyı olan bır işede bak derım...
eger işten cıkarma olursada her turlu hukukı yolları kullan canım...
allah yardımcın olsun canım benım...

Yazdıklarınıza inanıyorum, bunlar çok olağan şeyler haline geldi son yıllarda.
Fakat birkaç ilginç nokta var. Ben son bir-iki yılda istifa eden bir bakan hatırlamıyorum. Sizin memelektinizden biri yolsuzluk nedeniyle kendi partisinin yetkili organlarından istifa etti, ama bakan değildi.
Bir de bahsettiğiniz kişi Milli Eğitim Müdürü diyorsunuz. Ve bu kişiyle aynı yerde çalıtığınızı yazmışsınız. Ama siz 505 YTL maaşla, haftasonu çalışıp çarşamba tatil yaptığınızı, sizin yerinize 250 YTL maaşla birini bulacakalarını söylüyorsunuz. Devlette böyle birşey olmaz ki maaşlar sabittir ve kıdeme göre artar. Bildiğim kadarıyla 250 YTL maaş da yok devlette. Hem bir soruşturma filan olmadan kimse kimseyi işten atamaz. Çarşamba günü de tatil yapılmaz.
Yanlış anlamayın anlattıklarınıza genel olarak ikna oldum ama bu noktaları aydınlatırsanız birçok insanın aklındaki bu soru işaretleri de kalkar, size yardımcı olmak bakımından yazıyorum.

cemre kafa :mymeka:
baştan iyice okusana yazdıklarımı beee....:delphin:

:jeyyar:...hahahahaaaaaaaaaa çok alemsin kız..benden sana bi öneri adamın kafasına bişi at ve istifa et..ama önce bi gazeteci çağır..ya da görüntüyü birileri kaydetsin...rezil olsun anlıyacağın..:lepi:

bence direk egitim bakanligina mail atin ayrica dilekce yazin acikca yaptiklarini eski bakan abisine dayandirarak yaptiginida ekleyin bir deneyin kimi kime sikayet edelim demeden bence mutlaka adam gibi birine bu ulasacaktir kaldiki abisi saibeli bir durumda istifa etmis gorevde degil milletvekili olmasida onemli degil gecti o milletvekili akraba gunleri

Yazdıklarınıza inanıyorum, bunlar çok olağan şeyler haline geldi son yıllarda.
Fakat birkaç ilginç nokta var. Ben son bir-iki yılda istifa eden bir bakan hatırlamıyorum. Sizin memelektinizden biri yolsuzluk nedeniyle kendi partisinin yetkili organlarından istifa etti, ama bakan değildi.
Bir de bahsettiğiniz kişi Milli Eğitim Müdürü diyorsunuz. Ve bu kişiyle aynı yerde çalıtığınızı yazmışsınız. Ama siz 505 YTL maaşla, haftasonu çalışıp çarşamba tatil yaptığınızı, sizin yerinize 250 YTL maaşla birini bulacakalarını söylüyorsunuz. Devlette böyle birşey olmaz ki maaşlar sabittir ve kıdeme göre artar. Bildiğim kadarıyla 250 YTL maaş da yok devlette. Hem bir soruşturma filan olmadan kimse kimseyi işten atamaz. Çarşamba günü de tatil yapılmaz.
Yanlış anlamayın anlattıklarınıza genel olarak ikna oldum ama bu noktaları aydınlatırsanız birçok insanın aklındaki bu soru işaretleri de kalkar, size yardımcı olmak bakımından yazıyorum.

ben öğretmev,nde çalışıyorum açık açık yazmak istemedim ama madem böle oldu yazayım.
öğretmen evi yönetim olarak devlete bağlı fakat yeni bi kurum olduğı için norm kadrosu yok. bu nedenle sözleşmeli personel olarak çalışıyorum ve devletin hiç bir şekilde bi ödeneği olmadığı için maaşımızı kurum ödüyor. bu nedenle durum bu şekilfisfisfis

Ben son bir-iki yılda istifa eden bir bakan hatırlamıyorum. Sizin memelektinizden biri yolsuzluk nedeniyle kendi partisinin yetkili organlarından istifa etti, ama bakan değildi.

işte o kiişiden bahsediyorum yanlış anlatmış olabilirim sinirliyimde accuk

Back
X