Ablalari benim minigimide bi el atin lutfen

ablalari baslikda belirttigim gibi benim 8 yasini yeni bitirmis oglum teee 3 yasindan beri resimler cizer ilk hevesi boyle baslayip devam etti simdi dahada guzellesdi cizimleri simdi konumuz ise oglumun ogretmeni cok guzel seyler cizdigini soyleyince buda ben hayatta en cok cizmekden hoslaniyorum ama kedi kopek bana zevk vermiyor kopruler binalar daha cok hosuma gidiyor demis ogretmeni afferim sana gelecegin mimarisin ne guzel demis buda mimar nedir diye sordu bende anlattim dershaneye giderken maca turkokuluna her yere cantasina oyuncaklari koyup onlari satmis o kadar cok oyuncagi varki fark bile etmedim bazen garaja koyar almaz ordan gunlerce neyse anne bu parayi al bana mimarlik kitaplari al ne olursun diye yalvariyor cok geri kalmis olcum yapmasi lazimmis elinde cetvel olcup ciziyor binalar kopruler okullar bende erken oldugunu ama cizdiklerini saklayacagimi soyledim hatta kalbi kirilmasin diye kocaman kilitli kutuda aldim ama yokkkk ablariri o tutturmus kitap istiyor artik kim nasilsin dese mimarlik kitaplari istiyor bazen agliyor bile ben onun mimar olmasini istemedigim icin kitap almiyormusum hadi bakalim ablalari ne yapalim bu yakisikliya o guzel fikirlerinizi benimle paylasin gelecegin mimarini kaybetmeyelim En Büyük TÜRKİYE

kardeşimi gördüm sanki son ısrarlarında :D
kardeşimin de çizimi çok güzel 3 senedir burslu olarak bir resim kursuna gidiyor (şu an 16 yaşında)

tübitak-bilim kitapları serisi var çocuklar için onları alıyordum...okumayı kendisi evde öğrendiğinden 1. sınıfa başlamadan bunları okumaya başlamıştı. insan vücudundan beyine geçti beyin cerrahı olmaya karar verdi; beyin cerrahlarının hayat hikayesini ve beynin yapısıyla ilgili kitapları istemeye başladı ve alıyorduk...

siz de büyük mimarlık kitapları değil de yine bu tübitak'ın kitaplarında (veya başka bilimsel yayınların) benzer kitaplar var yaşına uygun onlardan başlayabilirsiniz almaya

resim kursuna gönderin ...
teknik resim kitapları alın çizsin ne güzel yetenekli çocuk maşallah
ancak oyuncak satma işini de bence dikkate almalısınız
bu ilerde başka eylemlere dönüşebilir...

canim dershanede ve turk okullunda teneffuslerde satmis arkadaslarina robotu pelus ayiciklari zeka gelistirici puzzle falan vardi onlari satmis okadar cok oyuncagi varki evime her gelen oyuncak getiriyor malum 3 cocuk olunca
ooo masallah uc cocuk Allah kolaylik versin canim
al bence bi tane kitap mimariyle ilgili hevesi kirilmasin cocugun bu ikinci el uni kitaplari satan yerde mimalik giris kitaplarindan falan
biseyi merak ettim turkokulu nedir benim bir yasinda kizim var kademe kademe ogreniyoz herseyi :-)

Al bir tane kitap. Baksın, yapsın.
Belki çocuğunuz üstün zekalı bir çocuktur. Neler yapabileceğini görürsünüz.
DAha iyi olur bence, heveside kırılmamış olur. Başaramaz ise başarmak için çabalayacaktır.
Bu ne kadar güzel bir şey.
Kötü şeylere kafa yormasındansa, sevdiği bir şeyi yapmaya çalışması ne kadar umut verici bir durum değil mi?

Bir inşaat mühendisi olarak kardesimde mimar böyle mimarların yetisecegini bilmek beni çok mutlu etti. Mimarliga giriş kitabını atabilirsiniz şu an bir yazar tavsiye edemeyecegim ama içinde kapı boyu pencere boyu ne kadar olur gibi bilgiler var. Mega yapılar belgesellerini izletebilirsiniz ki bence çok hoşuna gider bunlarla da yetismezse mukavvadan birlikte bir şeyler tasarlamayi deneyin fakat mukavvalari kesmesi için yardım edin mutlaka daha küçük elini kolunu yaralamasin bunlarla da yetinmezse son önerim bir evin krokisini çözmeyi ogretin nasılsa üstten bakış ama bu bile onu gelistirir son önerim de Sims oyunu malum orada 2 3 katlı daireler yaratabilirsiniz :)

ablalari baslikda belirttigim gibi benim 8 yasini yeni bitirmis oglum teee 3 yasindan beri resimler cizer ilk hevesi boyle baslayip devam etti simdi dahada guzellesdi cizimleri simdi konumuz ise oglumun ogretmeni cok guzel seyler cizdigini soyleyince buda ben hayatta en cok cizmekden hoslaniyorum ama kedi kopek bana zevk vermiyor kopruler binalar daha cok hosuma gidiyor demis ogretmeni afferim sana gelecegin mimarisin ne guzel demis buda mimar nedir diye sordu bende anlattim dershaneye giderken maca turkokuluna her yere cantasina oyuncaklari koyup onlari satmis o kadar cok oyuncagi varki fark bile etmedim bazen garaja koyar almaz ordan gunlerce neyse anne bu parayi al bana mimarlik kitaplari al ne olursun diye yalvariyor cok geri kalmis olcum yapmasi lazimmis elinde cetvel olcup ciziyor binalar kopruler okullar bende erken oldugunu ama cizdiklerini saklayacagimi soyledim hatta kalbi kirilmasin diye kocaman kilitli kutuda aldim ama yokkkk ablariri o tutturmus kitap istiyor artik kim nasilsin dese mimarlik kitaplari istiyor bazen agliyor bile ben onun mimar olmasini istemedigim icin kitap almiyormusum hadi bakalim ablalari ne yapalim bu yakisikliya o guzel fikirlerinizi benimle paylasin gelecegin mimarini kaybetmeyelim En Büyük TÜRKİYE
ayyyyy masallah yaaaaa ablası ısırır yanagından onunnnnn

Resim/cizim kursuna gitse mesela ? Hosuna gider bence.

Ben de guzel seylere bakmaktan cok zevk alirim, estetik duygum gelismistir. Benim soyle bir fikrim var, tahmin ettigim gibiyse oglunuz da guzele bakmaktan hoslaniyor :) Michaelangelo, Raphael, Boticelli.... gibi sanatcilarin hayatlarini anlatan ve icinde bolca tablolarini bulunduran kitaplar var, ben onlara bayiliyorum , mesela soyle seyler :

http://www.amazon.com/Botticelli-Barbara-Deimling/dp/3836551462/ref=pd_bxgy_b_img_y

http://www.amazon.com/Raphael-Chris...8&qid=1416575218&sr=8-1&keywords=raphael+book

Louvre muzesinin kataloglari da super oluyor:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias=aps&field-keywords=louvre catalog

Sanat tarihi kitaplari da bol resimli ve balmasi zevklidir:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_n...ry+of+painting&rh=i:aps,k:history+of+painting

Back
X