- 23 Mart 2013
- 1.075
- 258
- 123
- 27
- Konu Sahibi WomanAndProud
-
tercihlerini etkilemek istemem fakat medipol üniversitesi için iyi şeyler yazamayacağım için hiçbir şey yazmamayı yeğliyorum,
sadece şunu belirtip fazla detay vermeden özet geçeyim özel liseden farkı yok benim için bu vakıf üniversitesinin, kafa yapısı ve yanlısı olduğu *yönü* bilen bilir.
meslek seçimin hakkında bir şey demeyeceğim fakat belki şimdi söyleyeceklerim sana umut olur ve gaz verir. yakın çevremden örnek verecek olursam ( eşit ağırlık için )
1- arkadaşımın biri ygsde 200binlerdeydi lysde 30bine çekti
2- bir diğeri ygsde 70 bindi 4 bine çekti
çevremden de böyle örnekler çok duydum. bu sene girmek istiyorsan çok çok çoook sıkı çalışmalısın. allah yardımcın olsun
bazı bölümler için bitirdiğin üniversite, bitirdiğin üniversitenin eğitim kalitesi önemli değilken, bazı bölümler için tam tersi yaptığın işe dair etiket değeri taşır.
tıpın bütün dalları ikinci kategoriye girer, tabi ömür boyu pratisyen hekim modunda çalışmak istemiyorsan.
1 yıl kaybetmeyi kimse tercih etmez evet fakat bazen üniversite tercihi adına hayatından 1 yılı istediğin bir hedef uğruna feda eder ve bu 1 yılda gayret edersen,
geriye kalan yıllarında meyvesini fazlasıyla alırsın.
üniversitelerin kafa yapısı önemli değildir diyemem, kesinlikle önemlidir ve bahsini ettiğin üniversiteler bana göre garip bir kafadalar.
ama tavsiye etmememin sebebi bu kafa değil, eğitim düzeyleri, etiketleri, hedeflediğin bölüme getiremeyecekleri getirileri diyeyim sen anla artık.
umarım herşey istediğin gibi olur.
Neden sadece medipol ve bezmi alem?
İstanbul da çok iyi özel üniversiteler var
1 yıl kaybetmek seni neden bu kadar üzüyo düşünsene istemediğin bi okula gittin ömrün boyunca istemediğin işi yapamadın dahsmı iyi ayrıca okulda herkes senin döneminden olmuyacak genelde karışık oluyo ben mesela 2. Senenemde girdim ve sınıfta çoğu kişi benimle yasıt ki çok bir şey değişmiyo. Bence bu sene lysye iyice asıl çalış seneye kalırsanda çok üzülme bence Ayrıca şimdiden düşünme bunları yazın düşünecek çok zamanın olucak
Şu an böyle düşünmen normal ama ilerde tam tersi düşüneceğine garanti verebilirim inan. Ayrıca sana bi tavsiye benden üniverste seçerken sadece bölüme değil üniversteye de önem ver çünkü okulun imkanları , geçmişi sana o kadar çok şey katacak ki. Ben kendimden örnek veriyim ankarada köklü bi devlet üniverstesinde okuyorum hocalarımın bana çok şey kattığını düşünüyorum ve hepsinede çuvalla para döküyo özel üniversteler ordada ders veriyolar ben resmen 5 kuruş para vermiyorum.
Sen bence özel yazarken iyi düşün çünkü sadece para vermekle alınmıyo diploma dersleride geçmen gerekecek, ilerde iş hayatında başarılı olman için bir şeyler öğrenmen gerekecek özeldede bu imkanların çok da iyi olduğunu düşünmüyoruum. Tabi benim düşüncem yine de sen daha iyi bilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?