Ablalarim Bi Yardim Ediverseniz?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Ben lise son sinif ogrencisiyim (sayisal)
Ygsye girdik 24 martta
Ben zaten oyle oturup gecemi gunduzume katip calismadim
Birazcik laylaylomduk yani
Pismanim elbette
Okulda falan yaptigim netlerden cook dusuk gelicek sanirim
Turkce, ve fenim cok kotu degildi ama matematik cok kolay olmasina ragmen heycanlandim ve cok kotu gecti sosyale de bi 20dk bakabildim
Baya kotu bi puan gelicek gibi
Ama iste insan calisirsa her seyi yapar diyorlar ya ben de bundan gaz alarak (tabi biliyorum imkansizdan az daha imkanli bi sey istedigimi) bir hevesle calismaya basladim istedigim yer (istanbul universitesi-dis) olmayacag icin ozel universitelere baktim hem de imkanlari daha iyi olur diye medipol bezmi alem falan
Yani ozetle; bu sene gire(bilir)sem medipol veya bzmi aleme girebilirim
Ama ben istanbul disi cok istiyorum
Fakat yine de bir sene daha bu stresi yasayabilir miyim emin degilim
Bu universiteleri biraz arastirdim fakat bisey bulamadim
Bilen eden var mi?
Okuyan ya da?

Ya da bir dahaki seneye mi hazirlanmaliyim?

Ben hep bana gore bir meslek olmadigini dusundum ama simdi dis hekimligini gercekten istedigimi farkettim
Yani mutlaka dis hekimligi olmali
Biraz gec farkettim bunu ama

Bana bi tavsiyede bulunsaniz? :)

meslek seçimin hakkında bir şey demeyeceğim fakat belki şimdi söyleyeceklerim sana umut olur ve gaz verir. yakın çevremden örnek verecek olursam ( eşit ağırlık için )
1- arkadaşımın biri ygsde 200binlerdeydi lysde 30bine çekti
2- bir diğeri ygsde 70 bindi 4 bine çekti

çevremden de böyle örnekler çok duydum. bu sene girmek istiyorsan çok çok çoook sıkı çalışmalısın. allah yardımcın olsun

tercihlerini etkilemek istemem fakat medipol üniversitesi için iyi şeyler yazamayacağım için hiçbir şey yazmamayı yeğliyorum,
sadece şunu belirtip fazla detay vermeden özet geçeyim özel liseden farkı yok benim için bu vakıf üniversitesinin, kafa yapısı ve yanlısı olduğu *yönü* bilen bilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben daha cok kadrosu ve vedigi egitimle ilgileniyorum
O konuda soyleyebileceginiz bir sey var mi? Yani iyi kotu vasat falan?

Capa ilk 10000den aliyor sanirim
Yani ilk 10000 biraz hayalperestlik
Hos medipol ve bezmi alem de 13000-17000 en dusuk
Ben de oyl lysyle yukari cekenleri cok duyuyorum ama genelde hep tm onlar (esit agirlikci yani)

2 yıl önce tıp fakültesinde 35-36 öğretim görevlisi vardı medipol'ün bu yıl biraz biraz sayıları artmış, hangi eğitimden söz edilebilir ki?
1000 küsür öğretim görevlisi barındıran fakültelerin yanında 35?
aç sitesini incele, diş fakültesine bak bakalım klinik kadrosu temel birimler kadrosu kaçar kişi?
sadece sayısı bile yeterli fikri verecektir,
nicelik değil nitelik dersen, yapma jamiryo derim.

Gidebilecegim bir universite secmeye ve bilgi toplamaya calisiyorum
Zaten discilik gibi zor bir bolum istedigim icin ozeller son carem
Bu durumda ne yapmami beklersiniz hic birini begenmeyeyim mi?
Yanlis anlamayin sitem degil bu size karsi
Yani baska secicek biseyim kalmadi ki
Ne diyim adamim kafa yapisi yuzunden bolumden mi olayim?
Sonucta benim kafamla oynamayacaklar orda
Iste bilgi toplamaya calisiyorum kadrosu nasil egtimi imkanlari nasil diye
Anlattiginiz kadariyla pek de iyi degilmis gerci

O zaman seneye bir daha dersaneye gidip hazirlanmak lazim

bazı bölümler için bitirdiğin üniversite, bitirdiğin üniversitenin eğitim kalitesi önemli değilken, bazı bölümler için tam tersi yaptığın işe dair etiket değeri taşır.
tıpın bütün dalları ikinci kategoriye girer, tabi ömür boyu pratisyen hekim modunda çalışmak istemiyorsan.
1 yıl kaybetmeyi kimse tercih etmez evet fakat bazen üniversite tercihi adına hayatından 1 yılı istediğin bir hedef uğruna feda eder ve bu 1 yılda gayret edersen,
geriye kalan yıllarında meyvesini fazlasıyla alırsın.
üniversitelerin kafa yapısı önemli değildir diyemem, kesinlikle önemlidir ve bahsini ettiğin üniversiteler bana göre garip bir kafadalar.
ama tavsiye etmememin sebebi bu kafa değil, eğitim düzeyleri, etiketleri, hedeflediğin bölüme getiremeyecekleri getirileri diyeyim sen anla artık.
umarım herşey istediğin gibi olur.

Tesekkurler. umarim

Benim icin egitim seviyesi onemliydi ama gorunen o ki o da pek iyi degil
1 sene kaybetmek bana cok -kaba tabirle- koyacak
Yasitlarimla ayni donemde olamayacagim felan
Su an canim cok sikildi ders bile calismak istemiyorum
Neyse yorumlariniz icin tesekkurler :)

1 yıl kaybetmek seni neden bu kadar üzüyo düşünsene istemediğin bi okula gittin ömrün boyunca istemediğin işi yapamadın dahsmı iyi ayrıca okulda herkes senin döneminden olmuyacak genelde karışık oluyo ben mesela 2. Senenemde girdim ve sınıfta çoğu kişi benimle yasıt ki çok bir şey değişmiyo. Bence bu sene lysye iyice asıl çalış seneye kalırsanda çok üzülme bence Ayrıca şimdiden düşünme bunları yazın düşünecek çok zamanın olucak

Haklisiniz ama bunlari dusununce ders calisma istegim bile gelmiyor
Lysde birinci falan olmam lazim yani kazanmak icin
Bir dahaki sene de bana cok gec geliyo

Şu an böyle düşünmen normal ama ilerde tam tersi düşüneceğine garanti verebilirim inan. Ayrıca sana bi tavsiye benden üniverste seçerken sadece bölüme değil üniversteye de önem ver çünkü okulun imkanları , geçmişi sana o kadar çok şey katacak ki. Ben kendimden örnek veriyim ankarada köklü bi devlet üniverstesinde okuyorum hocalarımın bana çok şey kattığını düşünüyorum ve hepsinede çuvalla para döküyo özel üniversteler ordada ders veriyolar ben resmen 5 kuruş para vermiyorum.

Sen bence özel yazarken iyi düşün çünkü sadece para vermekle alınmıyo diploma dersleride geçmen gerekecek, ilerde iş hayatında başarılı olman için bir şeyler öğrenmen gerekecek özeldede bu imkanların çok da iyi olduğunu düşünmüyoruum. Tabi benim düşüncem yine de sen daha iyi bilirsin.

selam Jamiryocum

bahsettiğin üniversiteleri tercih edersen üzgünüm ama gerçekten çok pişman olacağını düşünüyorum. bir defa iş anlamında sıkıntı çekeceksin.çünkü kimse "aa bu üniversite mezunu tamamdır" deyip işe almıyor. mezun olduğun okul çok ama çok önemli.öğretim üyelerinin kalitesi çok önemli. belki şimdilik umrunda olmayabilir ama "kampüs hayatı" çok önemli. sen şehir dışına çıkmadan da üniversitede okuduğunu hissedebilirsin. üniversite havasını gerçekten hissetmek istiyorsan İstanbul'daki köklü üniversitelerden birine girmelisin bence, ya da diğer büyük şehirler tabii ki Ankara, İzmir,Bursa,Eskişehir vs. seni etkilemek istemem ama ben senin yerinde olsam eğer iyi bir üniversiteye yerleşme imkanım yoksa bir yıl daha beklemeyi göze alırdım, çünkü değer. bahsettiğin üniversiteler Koç,Bilkent gibi kaliteli vakıf üniversiteleri değil maalesef.

ben çok köklü bir devlet üniversitesinde okuduğum için çok kaliteli ve tanınmış hocalardan ders aldım, onlarla diyalog kurdum. bana çok şey kattı. bence sen de bunu yaşamalısın.hayatının en değerli döneminden bahsediyoruz, iyi düşün derim, hayırlısı olsun hakkında

ya gelcek senede kazanamassan imkan varsa git o dediğin özel üniversiteye üniversitenin ne verdiği değil senin ne aldığın önemli çok iyi üniversitede okursun hiçbişey olmaz daha düşük yerler sana kapı açar özel üniversitedir en nihayetinde bi eğitim kalitesi vardır ayrıca istediğin şey diş hekimliği heryerde aynı kanımca tıp gibi vandada okusan aynı cerrah paşada okusanda aynı sakın öyle değil demeyin erzincan üniversitesinden çıkmış hoca tanıyorum burası türkiye kimin ne olacağı milletin ağzıyla 5 dk ama öyle değil bu işler

senin okuduğunla özel arasında bir fark yok sen 2 sene üst üste kalırsan atılırsın onlar atılmazlar onlar maddi imkanlarıyla ordalar sen sınavda iyi not aldığın için bu kadar imkanları olan insanların gittiği üniversiteler neden kötü olsunki buda benim düşüncem

Asla özel üniverstelere kötü demiyorum.konu sahibinin yazdığı özeller için konuştum ben Bilkent de koç da sabancı da tobb da okumak neden kötü olsun.
Ama şöyle bişey var ki diş hekimliği gibi bi bölüm sırf teori değil pratik de istiyor ankara üniverstesinde arkadaşım var onlar ünüverste bünyesinde tedavi yapabiliyoşar öğrenciyken ve halktanda giden çok buralara ama özelde nasıl olur onu bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…