Ablam evlendikten sonra bize düsman oldu!

Allah evladın da hayırlısını versin. Ne diyim. Kendi çocuğu da büyüsün bakalım ne düşünecek o zaman ablanız. Bana da evladım böyle yapar diye aklından geçmeyecek mi acaba. Hem insanin eşi ve kaynanasi ne kadar iyi olursa olsun hic kendi ailesi annesi gibi olur mu. Yakinda bi yamuklarini görünce arar merak etmeyin. Allah size sağlık afiyet versin. Anne babanızı siz güldürürsünüz inşallah.

ablan da aptal kocası da.bırak at hayatından onları,buldumcuk olmuş.kocası itip kakınca çok arar sizi.Allah evladın hayırlısını versin.

Bir süre sonra maalesef ki ablan, o çok güvendiği kocasının ve kocasının ailesinin "EL" olduklarını anlayacak.
Maalesef canı yanarsa, gerçek anlamda bir tek kendi ailesinin ciğeri sızlar bunu görecek.
Şu an ayakları yere basmıyor ama maalesef ki bir gün basacak ve mahcup olacak..
Ama o güne kadar yapacak bir şey görünmüyor.
Bebeği ve kocasıyla mutluluklar dileyin.

Ben de 4 yıllık evlıyım duymadım hayatım da boyle bırsey. Yazık annene babana cok uzuldum gercekten.Kaynana kayınvalıde hıc oz anne baba gıbı olabılırmı ya. Nasıl bir kafaya gırmıs enısten ve ablan.. ben yurtdısında yasıyorum aılem turkıyede sureklı ben arıyorum aılemı onlarda arıyor ama buyuk onlar birkere. Ablan ilerde yaptıgı hatalara cok uzulur ama ıs ısten gecmıs olur maalesef ne olursa olsun onlar senın bırıncı aılen degıl herzaman el ablan bunu unutmus bıldıgın gercekten buldumcuk olmus...

Yarin oburgun kocasi , ailesi sirt donerse ne olur bakalim ?
brnim ailrm hayirsiz olmasina ragmen ne esime nede ailesine ailemi kotulemem
kotulemem ki beni sahipsiz bilmesinler
nrrden cikmis kabugunu brgrnmiyor haspam

Açık açık ablanız tam bir akılsız. Eşi de ondan akılsız. Birbirlerini bulmuşlar. Bırakın kendi hallerine. Nasılsa yaranmaya çalıştığı kişinin 5 para etmediğini ileride anlayacak. O zaman kendi ahmaklığına yansın.

sen kendi açından anlatıyorsun konuyu ama acaba ablanın ve eniştenin tarafından olay nasıl bilemiyorum o yüzden de yorum yapmak doğru gelmedi bana. belki ablanın da ailesinden beklentileri vardı ve hiçbirini göremedi

Oncelike kucuk buyugu arar mantigini bi birakin annen ablani arasin baban da arasin sen de ara onun aramasini beklemeyin o ilgi ister ilgi bekler

Sinir oluyorum kucuk buyugu arar mantigindaki ailelere

Sana kesinlikle katılıyorum...ben de annemi aramiyorum...çunki kendimce hakli oldugumu düşünduğüm şeyler var...bakış açınızı değistirip bakın bi de bakalım yine aynı sekilde mi düşünüyosunuz...

Öncelikle merak ettiğim şey, eniştenin maddi olanakları size göre çok daha iyi mi?
Bizim evde yemek yemez gibi bir cümle okudum, bu sebeple soruyorum.
Eğer öyle ise ablanız tam bir 'sonradan görme' sendromuna tutulmuş.
Bu olayı çift taraflı dinlemeye hiçbir şekilde lüzum yok bence.
Ablanız ne kadar haklı olursa olsun asla kocasının size laf etmesine müsade etmemeli.
Küs dahi olsanız, ailesini saydırmalı ve ezdirmemeliydi.
Burada çok büyük hata yapmış, kendi saygı göstermezken, eşine de böylelikle müsade etmiş.
Ama yine de ablanız, ailenizi biraz yumuşatmayı deneyin.
Yeğeniniz hatrına, torunlarının hatrına biraz sabretmek durumundasınız.

ablanın beklentileri varmış demek ama söylememiş
ablanı tamamen haksız bulmadım
ablanızı dolduruyorlar muhtemelen, doğumda gelip bakmadılar yardımcı olmadılar vs. gibi

bizim komşumuzun başına geldi annesi hep gidersem problem olur diye fazla gitmedi doğumda bile gitti altın taktı kaynanası kötü falan ama bakıyor dedi (halbuki kadın oğlunu dolduruyor kızcağıza da annenler bile zerre kadar sana değer vermiyor ben veya oğlum niye versin diye hep ağlatırmış)
sonra kız evi terk etti (şiddet görmüş) annesiyle yüzleşti annesiyle ağlaştılar annesi göndermek istemedi şiddet olursa olmaz.. ben aile olun alışmana yardımcı olmak için gelmedim geldiğimde çok cicili bicili olmadım dedi ama kız senin yüzünden beni hep aşağıdalar sen bana sahip çıkmadığın için ben küçük görüldüm diye ağladı... kız ailesine güvenmedi siz beni kesin dışlarsınız dedi kocasına gitti

benim annemin çok güzel bir lafı vardır yılan eğrilir doğrulur çıktığı deliği bulur diye senin ablan ailesinin kıymetini anlayacak ancak umarım çok geç olmaz

Hepinize Günaydin.

Gece internette gezerken bu paylasimim aklima geldi. Zamaninda Mail yoluyla bildirim gelmedigi icin, yorum gelmedi sanmistim. Hepinize tesekkür ederim.

Öncelikle barisma gibi birsey söz konusu degil. Hala küsüsz. Birde bakis acisi konu edilmis, insanin ailesine bu kadar haraket ettirmesinin ne gibi bir nedeni olabilir? Onlar kendi kafalarinda "onu yapsinlar bunu yapsinlar" demis olabilir ama bize kimse hic birsey söylemedi.

Iki defa tasindilar, ikisindede Babam Kamyon buldu esyalari sakat beliyle evlerine tasidi, annem de börek cörek yapip götürdü. Kendi ailesinden tek bir kisi yoktu. Sirf bunlarin hatri icin bile insan ailesine laf ettirmez.

Bizim maddi durumumuz onlar evlendiginde cok iyi degildi. Babam tek calisiyordu ve 5 cocuk gecindiriyordu. Artik bende calisiyorum ve allahtan iyi bir isim var ki durumumuz iyi. Sonradan görme delisi oldugu zaten kesin. Bana "300€ luk bir mont nerden bulabilirim" diye soruyordu ablam evlendikten sonra. Ben 30€ ya zor aliyordum. Veya enistemin babamla pahali tencere takimlari almadigi icin saydirdigi gibi.

Allah kimseye böyle bir Damat ve Evlat vermesin.

Ablan resmen çiğ süt emmiş ne kadar kötü bile olsa aile ailedir bırakılmaz sizin gibi aile hiç bırakılmaz nerden görülmüş kız tarafının damada ev aldığı biraz yüzsüzlermiş ablanda baya baya hazırmış yani sizi atıp onları tutmaya...

Allah ıslah etsin pişman olur kapınıza gelirde iş işten gemiş olur orası ayrı

Illaki kendinize göre haklisiniz. Fakat ben de benzer seyleri yasadigim icin bu konuda hain evlat mualemesi yapmak istemiyorum.
Söyle ki.. ailemin maddi durumu iyi degildi. Evet hayat standartlarim cok yükseldi. Fakat o is sonradan görme denilecek akdar basit aciklanmiyor.
Gercekten sizi bilemem ama benzer durumu yasadigim icin kendimden örnek veriyorum hani bir bakis acisi diye.
Anneme babama tüm aileme öyle kirgin öyle icliyim ki, gittikce tiksinmeye ve de kine dönüsüyor.
Zerre degerim yokmus, bunu evlenince görüyorum.
Ha ben esimin ailesini övmedim, hatta hep benim annem iyidir diye esimle tartistim. Inan kendi gözlerimde yasamamla sahit olana kadar esime hep savundum annemi fakat bana öyle seyler yasatti ki.
Yani kvdemden sikayet ediyorudm anneme, onca seyi bilip yadirgadim daha beterini yapti bana.
Tek tek sunlar bunlar oldu diye yazmama gerek yok ama benim yasadigim bir olumsuzlukta kendine pay cikarip ameliyatli halde beni hic düsünmeyip aaa olur mu keske numalaralari alsaydim giderdim diye tuttu. Yani ona saygisizlik oldu, yapan esim ve ben degilim, ki olan bana oldu ama o alindi gidicem diye tutturdu bana yardima gelmisti lafta, ucak biletini aldik geldi. Ne yemek yapti ne de surati güldü dogru dürüst.
Annemi herkes sever, yedi kat ele yardim eder. Öz evladina bu yasattiklarinin hesabini sorsunlar istiyorum.
Lohusayken kalbimi delik desik etmenin acisini hissetsin istiyorum.
Evladiydim ben onun anlamiyorum nasil bana bu yaptiklarini.
Beni öyle bir verdiler ki, verdiler diyorum, attilar baslarindan resmen, evden gelin cikarken yanimda babam bile yoktu.
Annem dille söylemese de artik esimin ailesinin maliyim dibi davranirdi.
Evlilik arefesinde sapik tarafindan yolda taciz edildim, adam sacimi tuttu kokladi sehir ortasinda diger yaratiklar da bakti gecti bu duruma dondum kaldim.
Anneme anlattim bana ilk dedigi kimseye dedin mi, hiiim deme sen, evlilik zamaninda duyulmasin oldu.
Ben ailemden deger görmedigimi evlenince anladim, Allah esime uzun ömürler versin.
Bu konuda el dedigimiz kisiler bazen oluyorda annenden cok önemsiyor.
Cor örneklerini yasadim.
Sözün özü benim kalbim aileme karsi cok kirgin. Umarim sizde böyle degildir, kardesiniz gönül yarasi yoktur, belki de adim bekliyordur.
Bu durumda etkilenmesi de dogru, doldurusa geldigini biliyorsaniz onunla iletisiminizi kesmeyin, basina kötü birsey gelse ailesiniz. Evlendigi kisilere güvenmiyorsaniz sayet.
Benim de aileme bana hicbirsey yapmadi, durumlari yoktu bir gün konusu olmadi, boynum büküktü ama önemi yok. Annem sadece baskalarini konusurken söyle böyle diye anne benim de birseyim yoktu evlenirken konusma böyle demisligim vardir. Baskalarini elestirmek anlamsiz gelir bana.
Simdi her imkanim var, aliyorum ediyorum görgüsüzlükse bunun adi bilemiyorum. Önceden alamiyordum simdi aliyorum. Imkanim olunca bir ayakkabiya 150 euro veriyorum. Ama bu benbi hic degistirmis degil. Disardan bakilsa ailesini unuttu bir yeri kalkti derler kesin, tahmin ediyorum. Annemin bana yasattiklarini kimse bilmez, yazmiyorum buraya tek tek.
Ama isin özü kalbim paramparca, keske sevseydi hissetseydim. Anne baba olmak bazen pek birsey ifade etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…