- 23 Mart 2015
- 4
- 3
- 86
- 42
- Konu Sahibi Selincan2394
-
Iyi aksamlar dilerim herkese.
Bir süredir ailemizi dert sahibi yapan ve anlayamadigimiz bir sorunumuz var.
Bastan anlatayim:
Ablam 19 yasinda evlendi. Ailem önce istemedi, cok kücüksün, OKU meslek sahibi ol önce. Seviyorsa bekler dediler. Ablam kacarim diye tehdit edince onlarda evlendirdiler.
Enistemin ailesiyle aramiz bozuk da degil, cok süper de degil, yani sorunumuz olmadi, ama dügünden sonra görüsme istegide olmadi. Ne onlardan nede bizden.
Ensitem sürekli annemi ve babami kücük görmeye basladi. Oturup evimizde bi yemek bile yemez, kendi tatlisini ablama yaptirip getirir onlari yerler.
Babama sen "KIRO"sun dedi resmen, babam bozuntuya vermedi. Belirtmek isterim, biz Almanyada kaliyoruz.
Herneyse, bebekleri oldu. Bebegi bi dogduktan sonra gördük, sonra 4 aylikken. Ne zaman görmek istesek "bebek kendine gelsin" gibi sözler edindi.
4 ay sonra cagirdiklarinda bebegi annem ve babamin kucagina bile vermediler.
Sonra yaz geldi, biz tatile cikmaya hazirlaniyoruz, ablam aradi, konusmada "kayinpeder evimizu dösüyor bak siz birsey almadiniz" (Türkiyede ev alindi) oysaki onlar almamizi istemedi.
Sonra annemin köyüne geldiler, akrabalari ziyaret etmeye, ablam tek kelime bile konusmamis. (ben yoktum). Kimseye bebek bile verilmemis.
Dayim "bir gün yemege davet edeyim sizi" demis. Aradan bi kac gün gecti, bunlar tekrar geldi. Enistem anneannemin evinde bagiriyor "Hani nerde o dayi bizi yemege davet edecekti". Sonra kavga gürültü cikti. Enistem annemi olsun, babami olsun, beni olsun yerden yere vuruyor.
Neymis bebek dogduktan sonra Annem 40 gün ablamin yaninda bekleyecekmisti. Iyide eve alan olmadi ki, ayrica annem hem 1 koca, 3 cocuk daha var onlara bakiyor. üstelik biriside özürlü. "Orasina o karismiyormus (enistem)). Koyun keseceklermis adak olarak. Dede ve anneanne görevlerini yapmamislar.
En kötüsüde ablamin anneme "Onun annesi daha iyi, her gün ariyor beni" demesi. Bizde kücük büyügünü arar, bilemedim. Üstelik bi kac ay önce "annesi her gün ariyor, biktim, bazen cikmiyorum bile" demisti.
O gün bugün görüsmüyoruz. 4 ay oldu. Babam "babalik hakkim haram olsun" dedi ablamin yüzüne. Biz sastik kaldik. Icimi dökmek istedim. Yorum yapmak isteyen cekinmesin.
sen kendi açından anlatıyorsun konuyu ama acaba ablanın ve eniştenin tarafından olay nasıl bilemiyorum o yüzden de yorum yapmak doğru gelmedi bana. belki ablanın da ailesinden beklentileri vardı ve hiçbirini göremedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?