Ablamın 2. Köpeği

Aplacewithnoname

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2017
20
7
1
35
Öncelikle herkese merhaba belki buraya yazarsam tecrubesi olan arkadaşlar bana bir akıl verebilirler diye düşündüm..
Ablam 1,5 sene önce malta terrier cinsi bir köpek aldi yi hoş mükemmel ilgilendi. En ufak şeyden korudu çok titiz davrandı özenle besledi. Daha sonra 2. Aynı cins bir köpek daha aldı. Ama buna çok kötu davranmaya başladı. Ayrı evlerde yaşıyoruz ara sira ona gittigim zaman bunlara sahit oldum. Ilk kopeginin yaramazliginda ne cezalandirdi ne birsey sonradsn gelen kopege ise kucuk bir yaramazliginda vuruyor. 2. Kopek geldiginde cok kucuktu 2 aylik cis egitimini gelir gelmez ogrenemexdi bunu her defasinda ben soyledim veteriner soyledi annem soyledi ama rinlemiyor en ufak seyde kopege olaganustu tepkiler gostererek vuruyor ben buna gercekten dayanamiyorum. Uyardigimiz zaman bizim yanimizda yapmiyor ama eminim biz yokken kopege gene kotu davraniyor cunku kopek ondan asiri korkuyor kucagina aldigi an cigligi basiyor. Ilk kopeginin en ufak bir hastaliginda ilgilenirken hemen gece yarisi veteriner ararken sonradan gelen kopegi umursamadi hasta hasta 2 gun evde bekletti ve kopek suan cok kotu. Ayakta duramiyor kafasi titriyor mama yedikten veya su ictikten sonra kusuyor zar zor ikna ettim veterinere goturduk enfeksiyon kapmis ve usutmusk minik yavru.. O kadar kotu boguruyor ki dayanamiyorum sevemiyorum bakamiyorum hayvana cok kotu oluyorum. Bu kadar hasta olmasina ragmen veterinere goturmeden once banyo yaptirmis cok kotu kokuyor diye. Belkide bu yuzden dahada kotu oldu. Resmen kopegi alip kacirasim var o evde kalmasi iskence gibi geliyor artik bana cok uzuluyorum,ne yapacagim?

Acele ettim ve cok uzgunum bu yuzden cok dikkatli yazamadim affola lutfen. bugun veterinerde ki 3 gunumuz hergun serum yiyor ve kuvezde kaliyor 3 gundur mama yemiyordu bugun 2 tabak mama yedi,umarim dahada iyi olur insallah..

Ablanın psikolojisi mi bozuk?

Bu aralar kendisini pek iyi görmediğini, köpekten bunalmış olabileceğini ve isterse köpekle bi süre ilgilenebileceğini söyle. İyileşene ve sorunun kaynağı bulunana kadar köpek sende kalsın. Onun için daha iyi olur.

bakmicak madem neden aldi ki onu anlamadim kopek bakmak ozen ister.kacir derim en azindan merhametle bakarsin kopege resmen zulum cektiriyor sözumü dinlesin diye

Ablanın psikolojisi mi bozuk?

Bu aralar kendisini pek iyi görmediğini, köpekten bunalmış olabileceğini ve isterse köpekle bi süre ilgilenebileceğini söyle. İyileşene ve sorunun kaynağı bulunana kadar köpek sende kalsın. Onun için daha iyi olur.
Söyledim vermiyor. En azından elden ayaktan çikana kadar bende dursun geri veririm sana dedim. Sen ilk kopege davrandigin kadar davranmiyorsun buna dedim. Vermedi hatta veterinere bile soyledim kopege yaptiklarini..

Ay niye aldi o zaman ikinci kopegi. Ben hayvanlardan cok korkarim asla ayni ortamda bulunamam. Ama buna rahmen ben bile kendimden uzak tutmak adina bunu yapmazdim bu resmen insanliga aykiri. İlerde cocuk dogursun cocuklarini da ayirir birbirinden. Gercekten cok sinirlendim. Benim gibi, hayvanlardan kosarak kacan birisi bile bu kadar sinirlendiyse gercek hayvanseverlerin durumunu dusunemiyorum.

sıkıntısını hayvanlardan cıkarıyor
Valla neyi neyden cikariyor bilmiyorum ama allah kimseyi kimseye muhtac etmesin icim eriyor hayvanin agzi var dili yok. Beraber saatlerce oynadigim hayvan oyle bir halde ki kendini yormasin heycanlanmasin duye sevemiyorum cunku ben sevdikce midesini disari cikaracak kadar kusmaya calisiyor kafasi titriyor. Keske yasaklansa belli bir kontrolu olsa hayvan sahiplenmenin..

İkinci köpeği isteyerek mi aldı?
Ben de kedimi sahiplenmeden önce olup biterdim kedilere, kedili evlere giderdim oturmaya, milletin kedisine hediye alırdım, kedili parka gider bütün gün kucağımda kedilerle kitap okurdum...
Ama kedimi sahiplendikten sonra içimdeki o devasa kedi sevgisi gitti,normal boyuta geldi.
Bunun bir etkisi de herkesin beni kedili kadın olarak görmesi ve bana devamli problemli - hasta- hamile- yavru kedilerle gelinmesi ve artık gına gelme noktasına gelmem olabilir...
Ablan da belki böyle bir ruh halindedir.
Veterinerle konuştum demiştin, o ne dedi?
Acaba ablanı o uyarsa,böyle devam etmez hayvan ölecek - ya da rapor tutmalıyım, devlet evde kötü bakılan hayvanlar konusunda çok hassas diye korkutsa olur mu?

Ahhh elimde olsa o kadına neler yapardım biliyor musun?
Bir kere hayvan değil cins sevici o kadın.
Para verip can alana ben hayvansever demem.
O köpeği ablanızdan kaçırıp, gerçek bir hayvan severe sahiplendireceksiniz.
Bunun için Havsev' e ve veterinere bilgi verin. Dürüstçe derdinizi anlatın.
Tabi önce darp görüntülerini çekin elinizde delil olsun.
Bakalım gerçekten siz de hayvan sever misiniz?

Back
X