Acaba ileride bana görümcelik yapar mıı?

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
0
Kocaeli
kızlar burda yazılanları görünce dayanamadım size sormak istiyorum
benim de müstakbel bir görümcem var
3 senedir çıkıyoruz sevgilimle ilk çıkmaya başladığımız zamanlarda bir sebepten sevgilimde kalmak zorunda kalmıştım ardından ben gittikten sonra ablasıyla o deli gibi kavga etmişler benim ne basitliğim kalmış ne başka bişey sevgilim hep beni savunmuş tabii ayrıntıları çok anlatmadı ama ben tartışmanın gidişatını sıkıştırıp katakülli sorularla sevgilimden öğrendim.
(ayrıca ablası kapalı görüşlü biri değil hatta yıllarca kuzeniyle ev tutumuştu o sırada sevgilisi hep gelip kalıyormuş fln)
sonrasında ben üstüme alınmadım ara ara görüşmeye devam ettik ama günahını almayayım yüzüme karşı hep çok kibardı bize yemek yaptığını kahvaltılar hazırladığını bile gördüm
ancak geçen sene sevgilimle bi ara ayrıldığımızda ben onu aramıştım bilmiyorum arayasım gelmişti. o sırada başta beni kıskandığını itiraf etti. ama sonrasında saçmaladığını anladığını ve beni çok sevdiğini anladığını söyledi.. ( bu arada ilişkimiz hakkında tavsiyeler vermişti benim hatalarımı sevgilimin hatalarını bana geri dönmek istediğini fln söylemişti.)
tüm bu olanlar olmasaydı ona karşı çok sıcak kanlı olurdum çünkü benim yapımda bu var zaten üstelik sevdiğim insanın kardeşi diye koşulsuz severdim zaten ama elimde değil ilk andaki gibi olamıyorum geçmişi bildiğim için nası bunu değiştiririm?
bir de esas merak ettiğim sizce böyle bir insan gerçekten kardeş gibi olamasak da arkadaş gibi samimi olabilir mi ilerde yoksa bu forumdaki yazılanlar gibi kıskanç görümcelerden birine dönüşür mü? ne dersiniz tecrübeli ablalarım?? ve bu konuda şöyle yap yapma diye uyarabileceğiniz durumlar varsa paylaşırsanız çok memnun olurumm

Son düzenleme:
Canım yaaa bumu derdin? Derdin basına geldiginde dertlen, şimdi bırak bu tutumunu anını yasa, keyfine bak, gelecegi düşünerek gunlerini mahvetme! Olursa yine öyle bisey çekersin sınırını olur biter . Olmaz mı?

dert etme sen bu kadar,belki kötü gününe denk gelmiştir,bi hareketini yanlış algılamıştır,sen seviyeni ve saygını koru,arada jestler yap,ayrıca kadınların bu konularda yaptığı en büyük hata şudur,sevgilinin çevresindeki insanlarla diyaloğun farklı olsun,tek muhabbetiniz sevgilin olmasın arkadaş olmaya çalışın dertleşin falan..

niyet çok önemlidir....müstakbel görümceniz kötü niyetli olmuş olsaydı size itirafta bulunmazdı sanırım...hatalar ve ön yargılar insanlara mahsustur....hatasını anlayıp geri adım atmış ve bunu size açık açıkta anlatmış olduğuna göre sizde artık geçmişe çok fazla takılı kalmayarak ve rahatızlıklarınızı birebir kendisiyle paylaşarak gelin görümce olduğunuzu unutmadan saygının hep en önde olduğu dostluk yaşayabilirsiniz....ama şu var ki, iki kardeşin ilişkisinin nasıl olduğu herşeyden önemli...:20:

Evet ya haklısınız sanırım ne dertleri olanlar var biraz saçmaladım:)
ne biliyim insan önceden bileyim de yanlış yapmayayım istiyor öyle ilginç şeyler yaşıyor ki bayanlar..
ama tamam dertsiz başıma dert almayacağım mydecember dediğine de dikkat ediceğim teşekkürler:1:

niyet çok önemlidir....müstakbel görümceniz kötü niyetli olmuş olsaydı size itirafta bulunmazdı sanırım...hatalar ve ön yargılar insanlara mahsustur....hatasını anlayıp geri adım atmış ve bunu size açık açıkta anlatmış olduğuna göre sizde artık geçmişe çok fazla takılı kalmayarak ve rahatızlıklarınızı birebir kendisiyle paylaşarak gelin görümce olduğunuzu unutmadan saygının hep en önde olduğu dostluk yaşayabilirsiniz....ama şu var ki, iki kardeşin ilişkisinin nasıl olduğu herşeyden önemli...:20:

evet sanırım o da yıllar içinde olgunlaştı sonuçta beni tanımıyordu.
kardeşiyle ilişkisi fazla yakın bence. hani genelde erkekler kız kardeşleriyle pek bişey paylaşmazlar ya. sevgilim öyle değildir sever ablasını özler kavga da eder. tam kardeş modudur yani. ama sevgilimin bayanların duygu ve düşünceleri hakkında bu kadar bilgili ve hassas olmasını da ablasıyla olan paylaşımına bağlıyorum bu açıdan da minnetarım tabi.

Lullaby ayrıca şunu belirteyim, ben de bir Görümceyim....kardeşimin eşi gelinimizi çok Seviyorum, çok ta koruyor kolluyorum..... ondan gördüğüm Saygıdan ve nezaketen ötürü.....:nazar:

ilişkilerin temelinde sevgi, saygı, hoşgörü, anlayış ve iyi niyet vardır....büyükler büyüklüğünü, küçükler küçüklüğünü bilirse herşey güllükgülüstanlık olur demişler çokda doğruyu demişler....görümceniz ile arkadaş olmayı başarırsanız kazanan siz olursunuz diyorum ben nacizane....:60:

evet sanırım o da yıllar içinde olgunlaştı sonuçta beni tanımıyordu.
kardeşiyle ilişkisi fazla yakın bence. hani genelde erkekler kız kardeşleriyle pek bişey paylaşmazlar ya. sevgilim öyle değildir sever ablasını özler kavga da eder. tam kardeş modudur yani. ama sevgilimin bayanların duygu ve düşünceleri hakkında bu kadar bilgili ve hassas olmasını da ablasıyla olan paylaşımına bağlıyorum bu açıdan da minnetarım tabi.

aynen benimkisiler..... oğlum ve ablası da çok severler birbirlerini, güzel güzel paylaşımlarda da bulunurlar ama çok güzelde didişirler....:66:
umarım bir gün kızıma kızkardeş yokluğunu hissettirmeyecek bir gelinimiz olur, kardeş olurlar, dost olurlar....aynı dileklerim size de olsun.....:nazar:

Son düzenleme:
Lullaby ayrıca şunu belirteyim, ben de bir Görümceyim....kardeşimin eşi gelinimizi çok Seviyorum, çok ta koruyor kolluyorum..... ondan gördüğüm Saygıdan ve nezaketen ötürü.....:nazar:

ilişkilerin temelinde sevgi, saygı, hoşgörü, anlayış ve iyi niyet vardır....büyükler büyüklüğünü, küçükler küçüklüğünü bilirse herşey güllükgülüstanlık olur demişler çokda doğruyu demişler....görümceniz ile arkadaş olmayı başarırsanız kazanan siz olursunuz diyorum ben nacizane....:60:

ne güzel canım allah herkese böyle gelin-görümce ilişkisi nasip etsin.
gerçi görümce demeyi sevmiyorum ben hoşuma gitmiyor kaynana kelimesi gibi bişey benim için. içinde sevgi barındırmıyor gibi geliyor.
ben de arkadaş olmayı hatta dost olmayı çok isterim şu aralar yakın bir kız arkadaşım pek yok etrafımda herkes kendi derdiyle meşgul dolayısıyla dostlara muhtaç kaldım. ablasıyla aynı yaşta bir ablam var dilerim ki ilerde onlar da iyi anlaşırlar 3 kız iyi vakitler geçiririz. hatta ben olmadan dahi birlikte takılsınlar isterim biraz ütopik bir düşünce oldu ama inş olur :))
sevgilimin arada dengeyi iyi tutturacağına eminim objektiftir ben de yanlış anlaşılacak birşey yapmamaya gayret ediceğim tabi ki.. off çok zor bu işler insan birden ısınamıyor inş zamanla onlara da ailem diyebileceğim kadar sevebilirim ama bunun için daha çok ve yeterli vaktim var sanırım :))

aynen benimkisiler..... oğlum ve ablası da çok severler birbirlerini, güzel güzel paylaşımlarda da bulunurlar ama çok güzelde didişirler....:66:
umarım bir gün kızıma kızkardeş yokluğunu hissettirmeyecek bir gelinimiz olur, kardeş olurlar, dost olurlar....aynı dileklerim size de olsun.....:nazar:

inş canım ama inan ki karşı cinsin düşünceleri ve davranışları hakkında çok fikir sahibi olucaklar ve birbirlerini yanlışlarında uyarıcaklar ben de çok dilerdim bir abim olsun diye inş enişteme abi gözüyle bakarım ben de ileride :)

Lullaby ben sizden iyi hisler aldım...siz yüreği güzel bir gençsiniz, güzellikler adına bütün bunlar için kafa yormanız ve bunları hayata geçirmek istemeniz bile yeterli....umarım ve dilerim ki hayatınızda herşey gönlünüzce olur....sevgiyle kalın....:71:

Canım kaç yaşındasın bilmiyorum ama benden küçüksündür eminim. Benden sana abla tavsiyesi, evleneceğin kişinin ailesiyle ne çok yakın ne çok uzak ol. Nezaket kurallarına riayet et yeter. Fazla iyi olayım, beni sevsinler, yok sevdiğim erkeğin ailesi onlara karşı fedakar olmalıyım diye düşünme. Bence ablası söylediği gibi ilk başta kıskanmış, sonra seni sevmiş olabilir. Sen yine de temkinli ol. Ayrıca aranızda ufak bir anlaşmazlık çıkarsa tekrar eskisi gibi olmayacağını nerden bilebilirsin. O yüzden güleryüzlü, saygılı ol ama her zaman bir sınır olsun o sınırı geçme, hemen arkadaş olmalıyım dost olmalıyım diye düşünme hayal kırıklığına uğrarsın. Arkadaşlarınla paylaşacağın şeyleri paylaşma mesela, kendi ailenle arandaki sorunları anlatma, erkek arkadaşınla olan problemleri de bence söyleme. Çünkü sen haklı da olsan o anda sana hak ta verse sonuçta kendi öz kardeşi içinden sana kızar bir süre sonra da patlar. Senin için kendi kardeşimi ezdim vs diye. O yüzden henüz tam tanımadan dost olayım diye çabalama.

Ben saçmaladığını düşünmüyorum. Haklısın tedirgin olmakta. İnsan düşünüyor tabi ilişkiler nasıl olacak, huzursuzluk yaşanacak mı diye. Gayet doğal.

Ama boş yere canını sıkma. Ben güzel ilişkiler kuracağınıza inanıyorum. Görümcen başlarda kıskanmış ama sonradan kendine gelmiş. Hem sana hiç yansıtmamış kıskançlığını. Başlardaki kıskançlığını hoşgörü ile karşılayabilirsin. Kimselerle paylaşamadığı kardeşinin hayatına biri girmiş hem de ilk sıradan, doğaldır kıskanması. Sonradan alışmış zaten senin varlığına.
Tavsiyem görümcene iyi niyetle yaklaşmaya çalış. Sakın bu forumda yazanlardan etkilenip de önyargılı olma.
Ama samimiyet sınırını da koru. Çok samimiyet ilişkileri yıpratır. Birbirinize güleryüzlü, candan davranın ama ağzınızdan çıkan her sözü düşünerek söyleyin, birbirinize temkinli yaklaşın.
Ayrıca şu aşamada kuruntularından sevgiline söz edersen, ona ailesini şikayet edersen sen kaybedersin.
Daha evlenmeden onu ailesini korumaya, onları savunmaya alıştırmış olursun. Bunu sakın yapma.

Mutluluklar dilerim.

Canım kaç yaşındasın bilmiyorum ama benden küçüksündür eminim. Benden sana abla tavsiyesi, evleneceğin kişinin ailesiyle ne çok yakın ne çok uzak ol. Nezaket kurallarına riayet et yeter. Fazla iyi olayım, beni sevsinler, yok sevdiğim erkeğin ailesi onlara karşı fedakar olmalıyım diye düşünme. Bence ablası söylediği gibi ilk başta kıskanmış, sonra seni sevmiş olabilir. Sen yine de temkinli ol. Ayrıca aranızda ufak bir anlaşmazlık çıkarsa tekrar eskisi gibi olmayacağını nerden bilebilirsin. O yüzden güleryüzlü, saygılı ol ama her zaman bir sınır olsun o sınırı geçme, hemen arkadaş olmalıyım dost olmalıyım diye düşünme hayal kırıklığına uğrarsın. Arkadaşlarınla paylaşacağın şeyleri paylaşma mesela, kendi ailenle arandaki sorunları anlatma, erkek arkadaşınla olan problemleri de bence söyleme. Çünkü sen haklı da olsan o anda sana hak ta verse sonuçta kendi öz kardeşi içinden sana kızar bir süre sonra da patlar. Senin için kendi kardeşimi ezdim vs diye. O yüzden henüz tam tanımadan dost olayım diye çabalama.

23 yaşındayım canım. hmm anlıyorum evet insan heyecana kapılıyor herşey güllük gülistanlık olsun diye ama temkinli ve orta karar olmak en güvenilir olanı sanırım gerçekten de. tabi ki asla sevgilimle olan problemlerimi anlatmıyorum ki ben kendi ablama dahi anlatmam sorunlarımı etrafa anlatmayı sevmiyorum bana anlatılmasını da sevmem o aramamda da kendi isteğiyle o konulara dalmıştı ben öyle konuşacağımızı tahmin bile etmezdim. tavsiyelerini göz önünde bulundurucam canım çok teşekkür ederim ilgin için:16:

artık kımseye guvenılmıyo ıkı yuzlu bı ınsan olabılır yanı 180 derece donebılır bunu bılemeyız hem bu akdar dert etme

Ben saçmaladığını düşünmüyorum. Haklısın tedirgin olmakta. İnsan düşünüyor tabi ilişkiler nasıl olacak, huzursuzluk yaşanacak mı diye. Gayet doğal.

Ama boş yere canını sıkma. Ben güzel ilişkiler kuracağınıza inanıyorum. Görümcen başlarda kıskanmış ama sonradan kendine gelmiş. Hem sana hiç yansıtmamış kıskançlığını. Başlardaki kıskançlığını hoşgörü ile karşılayabilirsin. Kimselerle paylaşamadığı kardeşinin hayatına biri girmiş hem de ilk sıradan, doğaldır kıskanması. Sonradan alışmış zaten senin varlığına.
Tavsiyem görümcene iyi niyetle yaklaşmaya çalış. Sakın bu forumda yazanlardan etkilenip de önyargılı olma.
Ama samimiyet sınırını da koru. Çok samimiyet ilişkileri yıpratır. Birbirinize güleryüzlü, candan davranın ama ağzınızdan çıkan her sözü düşünerek söyleyin, birbirinize temkinli yaklaşın.
Ayrıca şu aşamada kuruntularından sevgiline söz edersen, ona ailesini şikayet edersen sen kaybedersin.
Daha evlenmeden onu ailesini korumaya, onları savunmaya alıştırmış olursun. Bunu sakın yapma.

Mutluluklar dilerim.

yok sevgilime o kavga ettiği zamanlarda dahi ablasıyla ilgili yorum yapmadım hatta barışmalarını istemiştim. keza ailesi için de asla yorum yapmam ileride de mümkün olduğunca yapmayacağım beni ilgilendiren bir konu olmadıkça. o konuda katılıyorum. benim de ablam var ablam haksız dahi olsa sevgilime söz söyletmem onun için.
evet ister istemez bir önyargı demeyelim de temkin oluyor tabi bu da bir gerginlik yaratıyor ters bişey olursa nasıl davranmalıyım diye tetikte oluyor insan. bu başlığımın sebebi biraz da bu aslında. tabi bu biraz da iyi bir şey nerden baksan herşey hakkında bir genel fikrim oluştu. belki buradakileri okumasam bişey başıma gelse hiç bir şey yapmayacak ya da daha fenası ters bir hareket yapıcaktm biraz daha yoluna yordamına göre davranmayı öğrendim sanırım. çok kalabalık bir ailem yok akrabalarım hep uzakta çekirdek ailede büyüdüm denebilir dolayısıyla böyle ilişkileri de etrafımdan pek görmedim o yüzden acemiliğimi atıyorum bir nevi burdan okuduklarımla.

teşekkür ederim tavsiyelerin için. kızlar gerçekten çok yardımcı oldunuz endişelerim gittiği gibi kafam da netleşti biraz da içim rahatladı tavrımın nası olması gerektiğini farkedince. kim demiş kadınlar birbirleriyle anlaşamaz diye bu site kadın dayanışmasının en büyük kanıtı bence :29:

Bu siteyi biraz okursan bu konuların uzmanı olursun, karşılaşabileceğin her türlü görümcenin, kaynananın örnekleri var nasıl davranman gerektiği ile ilgili fikir edinebilirsin.

labellevie nin söylediklerine harfiyen katılıyorum çok fazla samimi olma + ablası hakkında yorum yapma ona..erkek arkadaşınla aranı iyi tut ilerisinide düşünme sen ailesine saygısızlık etme okadar görümce adayın evlimi bekarmı ?

kızlar burda yazılanları görünce dayanamadım size sormak istiyorum
benim de müstakbel bir görümcem var
3 senedir çıkıyoruz sevgilimle ilk çıkmaya başladığımız zamanlarda bir sebepten sevgilimde kalmak zorunda kalmıştım ardından ben gittikten sonra ablasıyla o deli gibi kavga etmişler benim ne basitliğim kalmış ne başka bişey sevgilim hep beni savunmuş tabii ayrıntıları çok anlatmadı ama ben tartışmanın gidişatını sıkıştırıp katakülli sorularla sevgilimden öğrendim.
(ayrıca ablası kapalı görüşlü biri değil hatta yıllarca kuzeniyle ev tutumuştu o sırada sevgilisi hep gelip kalıyormuş fln)
sonrasında ben üstüme alınmadım ara ara görüşmeye devam ettik ama günahını almayayım yüzüme karşı hep çok kibardı bize yemek yaptığını kahvaltılar hazırladığını bile gördüm
ancak geçen sene sevgilimle bi ara ayrıldığımızda ben onu aramıştım bilmiyorum arayasım gelmişti. o sırada başta beni kıskandığını itiraf etti. ama sonrasında saçmaladığını anladığını ve beni çok sevdiğini anladığını söyledi.. ( bu arada ilişkimiz hakkında tavsiyeler vermişti benim hatalarımı sevgilimin hatalarını bana geri dönmek istediğini fln söylemişti.)
tüm bu olanlar olmasaydı ona karşı çok sıcak kanlı olurdum çünkü benim yapımda bu var zaten üstelik sevdiğim insanın kardeşi diye koşulsuz severdim zaten ama elimde değil ilk andaki gibi olamıyorum geçmişi bildiğim için nası bunu değiştiririm?
bir de esas merak ettiğim sizce böyle bir insan gerçekten kardeş gibi olamasak da arkadaş gibi samimi olabilir mi ilerde yoksa bu forumdaki yazılanlar gibi kıskanç görümcelerden birine dönüşür mü? ne dersiniz tecrübeli ablalarım?? ve bu konuda şöyle yap yapma diye uyarabileceğiniz durumlar varsa paylaşırsanız çok memnun olurumm

ben
bu mu taktığın mesele diyen arkdaşlara katılmıyorum. sınırını şimdiden çiz böle çıkışları olan bi insanın ne yapacağı belli olmaz sıkı fıkı olma hep mesafe olsun herşeyini anlatma derim ben pişman olmak istemiyorsan eğer... kapalı görüşlü değil kendide sevgilisini alıyormuş yanına ama sana gelince mezvu basitliğe vurmuş ve abisinin sölemedği daha bi çok şey sölemiştir. böle bi insana nasıl güvenmeyi istiyorsunki tekrar anlam veremedim.. sen anlatırsın o anlatır derdini sana bozulduğu bianda bakarsın kirli çamaşır gibi herşeyi herkese döker . sınırını şimdiden çiz mesafeni koru derim.

labellevie nin söylediklerine harfiyen katılıyorum çok fazla samimi olma + ablası hakkında yorum yapma ona..erkek arkadaşınla aranı iyi tut ilerisinide düşünme sen ailesine saygısızlık etme okadar görümce adayın evlimi bekarmı ?

ne yazık ki bekar. ne yazık ki diyorum çünkü o kavgaların olduğu zamanlarda kardeşine "sevgilim olsaydı böyle olmazdı" gibisinden birşeyler söylemiş. yani mutlu bir birlikteliği olsa takmıcaktı hiç bişeyi kafaya. yok sıkı fıkı olmuyorum zaten sonrasında da sevgilim çok ısrar etmedikçe asla o evdeyken gitmedim. bir kere daha yılbaşı gecesinde kalmak zorunda kalmıştım çok geç döneceğimiz için o saatte eve gitmek istemedim sabahın köründe o da sabah uyandığımızda kahvaltı fln hazırlamıştı bize. sanırım pişmanlıkla karışık bi duyguylaydı.

aa bu arada önemli bir detayı unuttum. o aralar depresyondaydı zaten bikaç ay sonra ilaç kullanmaya başladı. yeni bıraktı sanırım ilacı da. aşktan yana çok şanssız biraz şe...sizler denk geldi kıza da 3 yıldır benim bildiğim sevgilimin anlattığı kadarıyla. dersanede öğretmendi atıldı sonra kpssye çalışmaya başladı geçen sene iyi çalışmıştı ama sorular çalındı fln kazanamadı biliyorsunuz işte kpssnin olayları fln. şimdi ailesinin yanına gitti aydına babasının dersanesi var orda hem çalışıyor hem kpssye hazırlanıyor

Back
X