Acaba kayinvaldesiz hayat nasil.olurdu

Ciddi anlamda kayınvalide sorunu nedir bilmediğim için soruyorum hanımlar, evliliklerinize, yapacaklarınıza, kayınvalidelerin karışmaması için evlenmeden önce neden sınır koymuyorsunuz da sonradan kayınvalideyle ilgili sıkıntılar büyüdükçe kendi kendinizi yiyip bitiriyorsunuz?

Eşleriniz mi istiyor annelerine hizmet etmenizi, içli dışlı olmanızı, yani merak ettiğim nokta kayınvalidelerinizin hayatınızın tam ortasında herşeye karışmasına neden olan şey ne? Erkeklerin annelerine gitmeniz, işlerini, her dediğini yapmanıza dair baskıları mı yoksa evlenmeden önce tanıyamadığınız için taviz verip sonra o tavizleri devam ettirmek zorunda kalışınız mı?

Ciddi anlamda kayınvalide sorunu nedir bilmediğim için soruyorum hanımlar, evliliklerinize, yapacaklarınıza, kayınvalidelerin karışmaması için evlenmeden önce neden sınır koymuyorsunuz da sonradan kayınvalideyle ilgili sıkıntılar büyüdükçe kendi kendinizi yiyip bitiriyorsunuz?

Eşleriniz mi istiyor annelerine hizmet etmenizi, içli dışlı olmanızı, yani merak ettiğim nokta kayınvalidelerinizin hayatınızın tam ortasında herşeye karışmasına neden olan şey ne? Erkeklerin annelerine gitmeniz, işlerini, her dediğini yapmanıza dair baskıları mı yoksa evlenmeden önce tanıyamadığınız için taviz verip sonra o tavizleri devam ettirmek zorunda kalışınız mı?
Erkeklerin baskıları ve evlendikten sonra kıymete binmeleri evlenmeden önce sınır koydum ama para etmedi evlenmeden önce oğlunu umursamayanlar evlendikten sonra kıymete bindiriyo günde 3 kez arıyo mesela aptal erkeklerde bu durumda sevinçten ne yapacağını şaşırıyor ve baskı yapıyo eşlerine annemde annem babamda babam diye :/

Benim kayinvalidemin hayali hizmet eden her dakika dizinin dibinde oturan bir gelin oldugu ve ben oyle olmadigim esimle en basindan her seye mudahale cabasina girdikce kendisine hayatimiza karisamazsiniz biz iki kisilik bir aileyiz diye sinir cizdigimiz icin sevilmedim esim dislandi.
Yani bizimki hizmet eden gelin bulamadigi gibi hakkini savunan gece disari arkadaslariyla cikan istedigi gibi giyinen kari koca birbirlerinden bagimsiz takilabilen birisini karsisinda gorunce olmadi :)

Erkeklerin baskıları ve evlendikten sonra kıymete binmeleri evlenmeden önce sınır koydum ama para etmedi evlenmeden önce oğlunu umursamayanlar evlendikten sonra kıymete bindiriyo günde 3 kez arıyo mesela aptal erkeklerde bu durumda sevinçten ne yapacağını şaşırıyor ve baskı yapıyo eşlerine annemde annem babamda babam diye :/

Sizde sorun eşinizin eş ve anne ayrımı yapmamasından kaynaklanmış öyleyse, ki sanırım ayrılmışsınız, hakkınızda hayırlısı olsun, burada yazılan kayınvalide sıkıntılarında en çok dikkatimi çeken erkeğin çizgiyi koruyamamasından kaynaklı doğan sorunlar, kadın sınır koysa da erkek bu sınırları yıkmak isteyen anneyle birlikte hareket edince sınırın manası kalmıyor.

Benim kayinvalidemin hayali hizmet eden her dakika dizinin dibinde oturan bir gelin oldugu ve ben oyle olmadigim esimle en basindan her seye mudahale cabasina girdikce kendisine hayatimiza karisamazsiniz biz iki kisilik bir aileyiz diye sinir cizdigimiz icin sevilmedim esim dislandi.
Yani bizimki hizmet eden gelin bulamadigi gibi hakkini savunan gece disari arkadaslariyla cikan istedigi gibi giyinen kari koca birbirlerinden bagimsiz takilabilen birisini karsisinda gorunce olmadi :)

Bence sizin kayınvalide sorununuz yok, çünkü eşiniz sizle birlikte hareket ediyor, evet evlilikler 2 kişiliktir, ailelerde bu evliliğin içinde ama sadece saygı ve hürmet kısmında, evin iç işlerinde olmamaları gerekiyor, bu hem kadının ailesi hemde erkeğin ailesi için geçerli.
Sanırım kadınların aileleri evliliği biraz daha çabuk kabullenip benimsiyor, erkek aileleriyse çevrelerinde kendilerince örnek olan gelin modeline uymayan gelinleri olunca sorun patlak veriyor.
Birde kadının ailesi damada oğul, erkek ailesinin geline el kızı gözüyle bakmasından oluyor bunlar.

Bence sizin kayınvalide sorununuz yok, çünkü eşiniz sizle birlikte hareket ediyor, evet evlilikler 2 kişiliktir, ailelerde bu evliliğin içinde ama sadece saygı ve hürmet kısmında, evin iç işlerinde olmamaları gerekiyor, bu hem kadının ailesi hemde erkeğin ailesi için geçerli.
Sanırım kadınların aileleri evliliği biraz daha çabuk kabullenip benimsiyor, erkek aileleriyse çevrelerinde kendilerince örnek olan gelin modeline uymayan gelinleri olunca sorun patlak veriyor.
Birde kadının ailesi damada oğul, erkek ailesinin geline el kızı gözüyle bakmasından oluyor bunlar.
Aslinda benim sukur es sorunum yok benim kayinvalide esiminde anne sorunu var.Biz her nekadar birlikte hareket etsekte kimseyi aramiza sokmasakta buna benim ailemde dahil esimin ailesi tarafindan bizi bir kaliba sokma dusuncesi oldugu icin devamli bizi huzursuz eden telefonlar biryerlere davetli oldugumuzu bildikleri halde akrabalarinin yaninda bizi arayip davet edip gelememizi saglama gibi oyunlarla basa cikiyorduk :)Bunlar ciddi anlamda zamanla insani yipratan unsurlar.
Keske dediginiz gibi kizlari gibi gorseler gormeseler bile rol yapsalar yeterli.

Aslinda benim sukur es sorunum yok benim kayinvalide esiminde anne sorunu var.Biz her nekadar birlikte hareket etsekte kimseyi aramiza sokmasakta buna benim ailemde dahil esimin ailesi tarafindan bizi bir kaliba sokma dusuncesi oldugu icin devamli bizi huzursuz eden telefonlar biryerlere davetli oldugumuzu bildikleri halde akrabalarinin yaninda bizi arayip davet edip gelememizi saglama gibi oyunlarla basa cikiyorduk :)Bunlar ciddi anlamda zamanla insani yipratan unsurlar.
Keske dediginiz gibi kizlari gibi gorseler gormeseler bile rol yapsalar yeterli.

Eşiniz sizinle aynı tavır sergilediği için zamanla bu emrivakilerin, istedikleri kalıba sokma çabalarının sonu gelecektir, kaç yıllık evlisiniz bilemiyorum lakin bir müddet sonra herşey yoluna girecektir.

Burada maksat elbette aileleri yok saymak değil, herkesin bir anne babası var ve her evlat anne babasına hürmet edip elinden geldiğince onların hayır duasını almalıdır, fakat maalesef özellikle erkek ailelerinin bir kısmında karı koca ilişkilerine, o karı kocanın evine müdahil olma isteği çok ağır basıyor, söz sahibi olmak istiyorlar.

Belki de eve yeni katılan aile bireyinin adına "Gelin" denildiği içindir, bunun etkisi var mıdır bilmiyorum, Gelin denilince aile üyelerine hizmet eden, itaat eden kişi çağrışımı yapıyor çoğunluğa, bu yaşıma kadar hep erkek evlerinde şu lafı duydum, oooo X hanım oğluna gelin alıyormuşsun, hayırlı olsun becerikli mi bari denir, gelin görmeye gidiyoruz denir, sanki eve alınan bir süs eşyası gibi, gelinlerin hep böyle bir misyonu varmış gibi düşünmeye itiyor insanı. Benzetmelerim kaba kaçıyorsa da özür dilerim, bende gelinim sonuçta, bazı kayınvalidelerden aldığım elektriği dillendirmeye çalışıyorum sadece, halbuki evime yeni bir evlat geliyor diye düşünseler, ki evlenen kızlarda bir evin evladı sonuçta, ilişkiler daha didişmeden, gelin kayınvalide çekişmesi olmadan sürer gibi geliyor bana.

Eşiniz sizinle aynı tavır sergilediği için zamanla bu emrivakilerin, istedikleri kalıba sokma çabalarının sonu gelecektir, kaç yıllık evlisiniz bilemiyorum lakin bir müddet sonra herşey yoluna girecektir.

Burada maksat elbette aileleri yok saymak değil, herkesin bir anne babası var ve her evlat anne babasına hürmet edip elinden geldiğince onların hayır duasını almalıdır, fakat maalesef özellikle erkek ailelerinin bir kısmında karı koca ilişkilerine, o karı kocanın evine müdahil olma isteği çok ağır basıyor, söz sahibi olmak istiyorlar.

Belki de eve yeni katılan aile bireyinin adına "Gelin" denildiği içindir, bunun etkisi var mıdır bilmiyorum, Gelin denilince aile üyelerine hizmet eden, itaat eden kişi çağrışımı yapıyor çoğunluğa, bu yaşıma kadar hep erkek evlerinde şu lafı duydum, oooo X hanım oğluna gelin alıyormuşsun, hayırlı olsun becerikli mi bari denir, gelin görmeye gidiyoruz denir, sanki eve alınan bir süs eşyası gibi, gelinlerin hep böyle bir misyonu varmış gibi düşünmeye itiyor insanı. Benzetmelerim kaba kaçıyorsa da özür dilerim, bende gelinim sonuçta, bazı kayınvalidelerden aldığım elektriği dillendirmeye çalışıyorum sadece, halbuki evime yeni bir evlat geliyor diye düşünseler, ki evlenen kızlarda bir evin evladı sonuçta, ilişkiler daha didişmeden, gelin kayınvalide çekişmesi olmadan sürer gibi geliyor bana.
On seneye yakindir evliyiz bizde sizin gibi dusuncelerdeydik her ne olursa olsun ufak seylere goz yumduk her kosulda yanlarinda olduk ki saygimiz hicbir zaman bitmedi ama tavirlar yok olmak yerine artarak devam etti cunku dediginiz gibi "gelin aldilar" hizmet eden temizlik yapan konusmayan gezmeyen biri olmaliydi gelin.
Isler saygisizliga vurulunca gorusmeme karari aldik cok huzurluyuz ama boyle olmamaliydi yeri geldiginde usulden gonul alma amacli birseyler danismaliydik aramizda jenerasyon farki oldugunun farkinda olmalilardi kendi iclerinde dengeyi kuramadilar.

Hicbirsey kaba kacmiyor olurmu oyle sey aslinda bizim insanimizin her turlu konuda kendini gelistiripte isine gelmeyen gelenek gorenek adi altinda bazi seyleri degistirememesinden kaynaklaniyor tum sorunlar.

Acaba kayinvaldesiz hayat nasil.olurdu kizlar dusunuyorumda her firsatta laf sokan.yok gelin8 oldugum.icin.devamli.bakmak zorunda diyen. Yok hayalide guzel.be
olmayan şeyi görmezsin duymazsın birde bakmışsın pufff!!! o hayal olmuş zaten.

Şuan için nötrüm bakalım zaman ne gösterecek ☺️☺️☺️

Maalesef ki kvdemin bazı cahillikleri ve kırıcı lafları olsada, eşim benim Dünya'M... Onun gözündeki bir damla yaş , bana kendi annemi hatırlatırdı bende çok ağlardım. Kendi annemizi-babamızı seçemıyoruz ya Dünyaya gelmeden. Aslına bakarsanız Çok Sevdikten sonra kvdemizide seçemıyoruz. Cahilmiş,kırıcıymış,sevgisîzmiş... Gözümüz kararıyor, dilimiz bağlanıyor Aşkımızdan..

Benim kvdem de bir " kıZımmm" lafını bile kullanmaz :( çok kafama takıyorum ya . Ben bu muameleyi hak eymıyorum.. Böyle olunca delırıyorumm. :// ama işte yapısı. Bu . Çook soğuk ve donuk bi insan. Benim hayatımda onun olması hiçbir şekilde avantaj değil. Çünkü paronayak oldum ,çok takıntılı oldum onun yüzünden.

Yeni evli sayilirim 1 yil olmadi ama bend3 fikirlerimi paylasmak isterim. Isin ozu erkek de bitiyor bence . Esin bi husus oldugunda yaninda durmazsq o zaman bizimde elimizden birsey gelmez oluyor ve problemler basliyor. Benim kayinvalidem iyi insandir hic kizi olmadigi icin ilk geliniyim kizi gibi yaklasir sever oper filan bende ayni sekil karsilik veririm. Evlenmeden bana soyledigi ilk sey birbirimize acik sozlu olalim. B3nde kabul ettim cunku kayinvalidem insanlarla iliskisonde acik sozludur kirar yada kirmaz direk soyler . Ben bu huyunu bildigimden daha evlenmeden kendimi bu duruma hazirladim nitekim su an alinmiyorum hic:)ve bende acikca tum fikrimi soyluyorum hoslanmadigim durumlari filan esimde aramizdaki iliskiye karismiyo ama mesela karissa sen nedj anneme bole dedin dese yani dolgunluk verici bi laf diil ama mesela takik olsa ql iste sorun yine olucak. Kisacasi erkek akilli olucqk erkek hanimini tutucak erkek orta yolu bulacak ve herseye burnunu sokmicak:) malesef erkek anlayissiz olup kadin da cekmeyecek duruma gelinc3 haliyle bosanmalar artar oldu . Allah kimsenin yuvasini bozmasin

Kızlar evlenmeden önce çoğu Kayınvalide kötüdür kısıtlamasına /ön yargısına girer, bazıları annelerinin babanneler den çekmelerinden, bazılarıda akraba arkadaş gazına gelir. İşte bazen ön yargılar onlara bakışımızı dahada olumsuzlaştırır..
Bazıları gezemiyorum derdinde, bazıları ekonomik anlamda eşinin yardım etmesine karşı..
Ne bilelim işte, herkesin derdi başka ama Türk kadını daima eşinin ailesi ilede evlenir.
Ama asla eşi ailesinden uzak tutmamak, mesafe ayarına dikkat etmek ve küçük saygı kurallarına özen göstermek yeter..
Çünkü muhatabımız aslında eşlerimizdir aileleri konusunda.. Eğer evlilikte biz olmuşsanız, gerisi vız gelir..

Bu çok doğru bi tespit ve bunu gören gelinin de aklı almıyor, deli oluyor erkeğin aptallığına ama gerçekten aptal oluyor bazıları. Gerçekten bazı evlilikler erkeğin ailesiyle akıl oyunu oynamak gibi:KK47:

Back
X