6 yaşında kızım bu yıl ilkokula başladı. ders yapamıyoruz iki dakika önce yazdığı yada okuduğu kelimeyi hemen unutuyor. ilk başlarda normal geliyordu. şimdi öğretmenimiz üzerinde durun geri kalmaya başladığı söyleyince dikkatimi çekti ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim
mrhblar aynı sorun bizdede var,benim oğlumda ders yapmaktan hoşlanmıyor,heryerim ağrıyor,çişim geldi gibi bahaneleri var,bizde sınıfa göre geriyiz,öğretmeye çalışıyorum ama o duvarlara bakıyor ben anlatırken anne sen yap,yapamadığını bir sayfa yazdırıyorum ceza olarak,o an iyi,5 dakika sonra sorduğumda bumuydu şu muydu yada çok alakasız cevaplar veriyorr,ya sabır çekiyorum,
Benim kızımda bire gıdıyor unutuyor ne yazdığını kafa hep başka yerde okula gıtmek istemıyor sürekli bahane uyduruyor her akşam ödev yaptırrken çileden çıkıyoruz sıkılıyor başka yere bakıyor öğretmen aradı Azra unutuyo dinlemıyo dıye çok üzüldüm üstünde durdukça o isteksiz ne yapmalı bilmiyorum
Merhaba, hem Psikolojik Danışman hem de Gelişim Psikoloğu olarak cevap vermeye çalışacağım.
Eğer çocuk öğrendiklerini çabuk unutuyorsa, okula gitmek istemiyorsa, ders yapmak istemiyorsa bunun birden fazla sebebi olabilir.
1. Psikolojik sıkıntılar; çocuğun mutsuz olması, ailedeki huzursuzluklar, kimseye açamadığı sorunları, okulda ve sınıfta yaşadığı sıkıntılar, öğretmeninden korkması, sınıfta zorbalığa uğraması vb.
2. Dikkat dağınıklığı; bu teşhisi koymak için çocuğunuzu uzman bir psikiyatriste götürmenizi öneririm.
3. Özgül öğrenme güçlüğü; çocuğu okuma-yazma gibi bazı alanlarda kapasitesinin ve zekasının çok altında performans göstermesi.
4. Henüz okuma-yazma öğrenmeye hazır olmaması; el kaslarının güçsüz olması vb.
Tüm bu sorunların çaresi var, yeter ki çocuğunuzu iyi gözlemleyin, yanlış giden şeyleri fark edin ve mutlaka uzman yardımı alın.
Blogumda konu ile ilgili yazılarımı okumak isterseniz
Benim oğlum da 7 yaşında ilkokula gidiyor.. Buna benzer sorunlari bende yaşadım.. normalde oglum çok zeki matematiği çok iyi ama ödevini yapmasi saatler sürüyor.. öğretmenin sinifta verdigi sınavların sonuclarini görünce çok üzülüyordum 30 sorudan 10 tane yapılmış hepside bildigi şeyler... hatta ögretmeni belkide ögrenme güclügü vardir dedi.. Ben buna inanamazdim oglum akilliydi sadece konsantre olamiyordu. Evet sonunda bir psikoloğa gittik. Belli görüsmelerden sonra oglumun gercekten zeki ve akilli bir cocuk oldugunu psikologumuzdan duyduk. Sadece orta derecede hiperaktiflik ve dikkat daginikligi oldugunu söyledi ve ilaç tedavisi... Su anda oglum sinifta o boş biraktigi matematik sinavlarini dolu dolu yapıyor.. Size de tavsiyem bir psikoloğa gitmeniz.