Acaba otizm mi:(

Cakalanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2017
12
3
36
37
Herkese merhaba. Benim oğlum 17 aylık oğlumdan son zamanlarda bazı şeyler dikkatimi çekti ismini söylediğimizde elinde oyuncak varsa bakmıyo ama bazen de hemen dönüp gözümün içine bakıyo göz kontagimiz yerinde şarkı söylediğimde gozlerime bakiyo gulumsuyo sarki bitene kadar dinliyo sonra da alkış dediğimde alkisliyo internette araştırdım doktorlar eski.videolarindan inceleme yapip karar veriyorlarmış göz kontağıni inceliyorlarmış tüm videolarina baktim hepsinde bizimle ilgili guluyo sariliyo ama bazen de ismine bakmıyo işte arabanin tekeriyle de oynuyo ama bazen de sürüyo arabayı 2 yada 3 kelime söylüyor ama bilinçsiz babiimm, dede,sese diye aciktiginda bizi tutup mutfaga goturuyo masadan suya uzaniyo falan ben mi abartiyorum takinitiliyim acana sizce bir sorun var mi nolur cevap verin kac gündür ruyalarim2 bile böyle artik.:(

Her seyi yapıyormuş cocuk iste. Sulalede otizm mi var ki cocuk sizi tatmin edemiyor yaptıklarıyla?
Ayrica otizm tanisi 24-36 ay arasi konur en erken. 17 aylik bebeginizi rahat bırakın yani, bu aylarda cogu seyi bilincsiz yapıyorlar zaten.

Merhaba, ben özel eğitim öğretmeniyim. Öncelikle içiniz rahat olsun, anne olarak kaygılarınızı anlyorum. Biraz daha gözlem yapın olur mu? Örneğin sürekli dönen şeylere ilgi var mı, ışık kaynağına ilgi yada ilgisizlik, söyleneni tekrarlama, göz kontağı kuramama, aşırı anlamsız söz dizisi, öfke nöbetleri, kendine yada etrafa zarar verme, sürekli seyreden kabızlık yada ishal. Bu başlıklar altında gözlem yapmanızı istiyorum. Eğer bunların en az ikisi devamlı oluyorsa uzman doktora gitmeniz gerekiyor.

Gayet normal geldi anlattiklariniz. Ikinci universite olarak ozel ogretim okuyorum az cok bilgim var. Otizmde genelde cocuklar ogrenmeyi reddeder. Alistigi bazi hateketleri surekli tekrarlar anlamsiz olarak. Daha saldirgan olur. Yasitlarinin gerisinde kalir. Sizin soylediginiz belirtilerde bir sorun yok. Yinede uzman bir doktora goturun iciniz rahatlasin.

nedir su cocuklarin cektigi allah askina?
cocugunuz anlattiklariniza gore gayet normal ne bekliyorsunuz bu bebelerden anlamiyorum ki?
herkes cocugunun 1 yasina geldiginde icatlarda bulunup yeni gezegenler mi kesfetmesini bekliyor anlamiyorum ki..

Aslinda ben de farkindayim bazen evham yaptigimin ama bu sabah belki en az 30 kez ismini soyledim ama hic tepki vermedi sanki sağır gibi bazen bir anda dönüyo ama bazen de böyle işte.

Herkese merhaba. Benim oğlum 17 aylık oğlumdan son zamanlarda bazı şeyler dikkatimi çekti ismini söylediğimizde elinde oyuncak varsa bakmıyo ama bazen de hemen dönüp gözümün içine bakıyo göz kontagimiz yerinde şarkı söylediğimde gozlerime bakiyo gulumsuyo sarki bitene kadar dinliyo sonra da alkış dediğimde alkisliyo internette araştırdım doktorlar eski.videolarindan inceleme yapip karar veriyorlarmış göz kontağıni inceliyorlarmış tüm videolarina baktim hepsinde bizimle ilgili guluyo sariliyo ama bazen de ismine bakmıyo işte arabanin tekeriyle de oynuyo ama bazen de sürüyo arabayı 2 yada 3 kelime söylüyor ama bilinçsiz babiimm, dede,sese diye aciktiginda bizi tutup mutfaga goturuyo masadan suya uzaniyo falan ben mi abartiyorum takinitiliyim acana sizce bir sorun var mi nolur cevap verin kac gündür ruyalarim2 bile böyle artik.:KK43:
Benim kizimda 17 aylik aynen dediklerinizi yapiyor ama otizm olmasi aklima bile gelmedi .Gayet normal benimkide bir kac kelime soyluyor.Elimden tutup alamadigi seyleri vermemi istiyor.Benimkide bazen ismine bakmiyor .Iki uc kere seslendikten sonra bakiyor bana normal geliyor.

Aslinda ben de farkindayim bazen evham yaptigimin ama bu sabah belki en az 30 kez ismini soyledim ama hic tepki vermedi sanki sağır gibi bazen bir anda dönüyo ama bazen de böyle işte.
O zaman kulaklarina baktirin.Bir tanidigim cocugunun az duydugunu 10 yasina kadar fark etmemis abarmiyorum, bende duyunca sasirmistim.Cocuk duyuyor ama az duyuyormus.

Diğer odadan en ufak bir reklam.sesi bile duysa koşarak geliyor kulakların da cok şükür birşey yok aslında ben de farkındayım iyi hareketlerinin daha fazla olduğunu ama annelik işte bakmadığı zaman bir kere internete yazmamla hayatim zindan oldu neler var neler internette

Diğer odadan en ufak bir reklam.sesi bile duysa koşarak geliyor kulakların da cok şükür birşey yok aslında ben de farkındayım iyi hareketlerinin daha fazla olduğunu ama annelik işte bakmadığı zaman bir kere internete yazmamla hayatim zindan oldu neler var neler internette
Korkmayin anlattiklarinizin hepsini benim kizimda yapiyor.Dikkat etmeniz guzel bir sey ilgili bir anne oldugunuzu gosterir fakat Uc cocuk buyuttum bana hepsi normal geldi.Bundan sonrada saglikli buyuturuz inşallah cocuklarimizi.

İnanın bende şu an sizin gibiyim benim oğlumda 18 aylık her şeyi anlıyorlar yapıyor ama ismine bakmıyor buda beni tedirgin ediyor internette o kadar çok kirli bilgi var ki okumayayim diyorum ama yinede okuyorum buda beni çok etkiliyor

Bende korkuyorum benim oğlumda alkış bay bay yapar oyna dediğimizde oynar arabasını sürer topu getir dediğimizde getirir öğrettiğini her şeyi çok çabuk öğrenir topu eline alınca atıp attım der yani ne bileyim her şeyi yapıyor oğlumun iki ismi var bu yüzdende bakmıyor olabilirmiş diye düşünüyorum çünkü kimi birinci ismi kimi ikinci ismini söylüyor babası ve bende iki ismini kullanıyoruz bana birazda bu yüzden bakmiyor gibi geliyor otistik hiç bı hareketi yok bide hep evdeyiz sosyal deilizya bununda ilgisi var belki sizinki de bu yuZdendur

İnanın bende şu an sizin gibiyim benim oğlumda 18 aylık her şeyi anlıyorlar yapıyor ama ismine bakmıyor buda beni tedirgin ediyor internette o kadar çok kirli bilgi var ki okumayayim diyorum ama yinede okuyorum buda beni çok etkiliyor

Bende korkuyorum benim oğlumda alkış bay bay yapar oyna dediğimizde oynar arabasını sürer topu getir dediğimizde getirir öğrettiğini her şeyi çok çabuk öğrenir topu eline alınca atıp attım der yani ne bileyim her şeyi yapıyor oğlumun iki ismi var bu yüzdende bakmıyor olabilirmiş diye düşünüyorum çünkü kimi birinci ismi kimi ikinci ismini söylüyor babası ve bende iki ismini kullanıyoruz bana birazda bu yüzden bakmiyor gibi geliyor otistik hiç bı hareketi yok bide hep evdeyiz sosyal deilizya bununda ilgisi var belki sizinki de bu yuZdendur
Bende iki isim koydugum icin bakmadigini dusunmustum.Ben iki ismiyle seslenmeye basladim alissin diye.

Benim oğlumda iki isim biz iki isim soyluyoruz ama bazen baskalari tek cagirabiliyor. Dediğiniz gibi internet çok kirli evet sadece oğlum bakmıyor yazdim nerdeyse depresyona girecektim

Rabbim yeryüzündeki bütün evlatları yavruları korusun inşallah anne babaları evlatlarıyla sınamasın emin olunmayan birşey de bile bu kadar etkilendim Rabbim herkesi sifalandirsin
Aminnn bende senin gibiyim eşim kızıyor gayet normal çocuk diye bakalım elimden geleni yapıyorum TV yi falan tamamen kapadik

Back
X