acaba sırf ben mi monotonum

vegateryan

bu ara burda takılıcam, az öteye kayın
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
425
5
296
35
İstanbul
selam arkadaşlar. size belki çok saçma gelebilir dert gibi görmeyebilirsiniz. söyleneneceğine şükret diyenler olabilir.ama sadece paylaşmak istedim.ben hayatımın tümünden sıkıldım. ya bir insanın hayatında hiç birşey değişmez mi. herşey aynı monotonlukta aynı dinginlikte mi olur. ya da esas olan böyle mi olmasıdır zaten. gercekten cok sıkıldım. geçenlerde twitterda türkiye gündemi "geçen sene bu zamanlar" dı. baktımda hiç birşey değişmemiş geçen seneyle bu sene arasında.ki ondan önceki senede aynıydı zaten. böyle mucizeler, hiç beklemediğin bir anda insanı mutlu eden olaylar falan sadece filmlerde mi olur yani. sevgilim var ve bu sene ünv bitiriyorum yani sorun ortamım yok sevgilim yok muhabbetide değil arkadaşlar. sadece biraz değişiklik. bunu kim istemezki

bende değişikliği çok seven bir insanım ama benimde hayatım tekdüze bugünümün dünden pek farkı yok herşey aynı:19:sanırım çoğu insanların ortak sıkıntısı bu monotonluk
yine de şükretmek en güzeli canım birde yapabilirsen tatilde iyi gelebilir.ben 20 gün kadar yaşadığım yerden uzaklaşacağım kötü bir yıl geçirdim biraz kafa dağıtmaya çalışacağım:31:

ne guzel ıste demek kı aılenızde ya da sızde herhangı bır saglık problemı ya da daha kotu bısey yok demek anlamına gelıyor monotonlugunuz.kıymetını bılın.kendınız ve sevdıklerınız ıcın dua edın.

Nasıl bir değişiklik beklediğinize bağlı.:26:

Çok mühim hayatınızı 180 derece çevirecek değişiklikler çok çok zor gelir.

Ufak şeyler bile yeter aslında farkedebilseniz

Mesala;Dün bir hastalığımın ilerleyişi için endişelinirken bugun ki kontrolden artık bir sıkııntı olmadığını öğrendim=büyük bir değişiklik.

Sınavlarım yakınlaştı her gün yeni bir test konu ile uğraşıyorum buda bir değişiklik.

Sevgilim gelecek gün gün sayıyorum bu bi değişiklik.

....

Bu liste çok uzar gider hayatınıza nasıl baktığınız önemli olan.

Tabi buna katacağınız farklı aktiviteler var mesela sanat kurslarına gitmek yeni sanat dallarıyla ilgilenmek belki bir karakalem belki daha farklı birşey.

Hayatınızı renklendirmek sizin elinizde. Bunun için bir sürü sosyal etkinlik var. En basitinden tiyatroya gidin, sporla ilgilenin, spor yapmak beni çok mutlu eder,sonra bir sürü kurs var. Belki yapıyorsunuz da bilmiyorum. Mesela kitap okumak bile hayatımı renklendiren bir şeydir benim için. Bir süre sonra o da monotonlaşıyor diyemezsiniz, netice de her kitap başka bir dünya. Bunun dışında hobi edinebilirsiniz, el becerisi gerektiren bir şeyler mesela... Gezin, yeni yerler görün. Fotoğraf çekin. Dans edin, paraşütle atlayın, bungee jumping yapın. Yapmak istedikten sonra yapılabilecek bir sürü şey var.

Ama beklediğiniz uzaylıların dünyayı istila etmesi, mumyalar, zombiler, orklar... filan gibi şeylerse, (bunları hep istemişimdir:101:) elimizden gelen bir şey yok. Küçük şeylerle hayatımıza yenilikler katmaya çalışacağız. Dünya böyle işte...

bu durumda monotonluğunun sbebi sen oluyorsun..evli cocuklu degilsin okulun bitiyor mesela mezuniye bir değişiklil olacak hayet büyük bir değişiklil.. git sevgilinle gez dolaş. sonra evlen cocuk yap ne bileyim:8: yapacak seyin yok neden yapmak yerne skayet ediyorsun.asıl iş hayatına atılınca artacak monotonluğun geç kalmışsın düsünmek için de:31: sıkılan ınsan yapacak sey bulamaz mı ya hangi şehirdesin?sevglin?:31:

sevgilinle gez toz eğlen ye iç canım,kendinize bazı hobiler de bulun. birşeyler değişmeye başlar,hayat çok kısa,tadını çıkar :52:

Asıl monontonluk işe girdikten sonra başlayacak tatlım ya, sen daha öğrenciyken
bunu söyleme. İş-ev, ev-iş ikileminde boğulacaksın. Hele bir de evlen :6::6::6:
:ssz::ssz::ssz: şimdi henüz şanslıyken vur aktivitelerin dibine :24::16::56::51::52:

bende hiç sevmem değişiklikleri
sürprizlerdende nefret ederim
herşeyi önceden bilmek isterim :ssz:

Kızlar aynı dert bende de var..
Off hergün aynı şey bıktım artık :43:

:)) herkesin yorumu için tek tek teşekkür ederim. bir çogunuz aktivite yap demişsiniz. haklısınız. hayatımın en büyük eksikliği. her insanın bir hobisi olmalı. ve malesef benim yok :(( dışarı cıkmaktan kastım alışveriş, yemek yemek ve okul. tabiki bunları yaparken yalnız değilim yanımda ya ailemden biri ya arkadaslarım yada sevgilim vardır. böyle kültür sanat aktiviteleri olmayan bi yerdede yaşamıyorum yaşadıgım şehirde istanbul :)) sanırım ben biraz kaliteli yaşamanın anlamını bilmiyorum..

bn sükret diyeceegim bn de de monotonluk hat safada iş ev aöf derken 4 sene geçti ünv okuyamadım ailem den dolayı muhasebeciyim çalışıyorum aöf den işletme okuyup götürüyorum at üstünden karamsarlığı bence arkadaşım

selam arkadaşlar. size belki çok saçma gelebilir dert gibi görmeyebilirsiniz. söyleneneceğine şükret diyenler olabilir.ama sadece paylaşmak istedim.ben hayatımın tümünden sıkıldım. ya bir insanın hayatında hiç birşey değişmez mi. herşey aynı monotonlukta aynı dinginlikte mi olur. ya da esas olan böyle mi olmasıdır zaten. gercekten cok sıkıldım. geçenlerde twitterda türkiye gündemi "geçen sene bu zamanlar" dı. baktımda hiç birşey değişmemiş geçen seneyle bu sene arasında.ki ondan önceki senede aynıydı zaten. böyle mucizeler, hiç beklemediğin bir anda insanı mutlu eden olaylar falan sadece filmlerde mi olur yani. sevgilim var ve bu sene ünv bitiriyorum yani sorun ortamım yok sevgilim yok muhabbetide değil arkadaşlar. sadece biraz değişiklik. bunu kim istemezki

canım senin burcunu bilmiyorum ama ben ikizler burcuyum ki az çok biliyorsan yerinde duramayan insanlarız :) yani bazı insanlara göre monotonluk ters ben uzun süre aynı işi yapınca acayip bunalıyorum şuan üniversitede buna dahil bitsede kurtulsam yeni birşeyler yapsam diyorum, birşeyler yapmak istiyorum hayatta birşeyleri değiştirmek ama herşey biranda olmuyor buda benim sabırsız yapıma ters bazı dönemler gerçekten depresyon gibi geçiyor dediğin gibi öyle dönemlerde insanların haline bakıp halime şükredip oturdugum çok olmuştur :) değiştirmek o kadar kolay olmasa da bir insana yardım etmek kolay diye düşünmüştüm işe başlayınca bir çocuk okutmayı planlıyorum bu bile benim için hayatı anlamlandıracak birşey olacakki bende bir dönem çok zorluklarla mücadele ederek okudum insanlar rahatı bulunca sıkılıyor katılıyorum bunu aşacak tek şey senden kötü durumda olan insanlara imkanların dahilinde yardm elini uzatmaktır :) görmediğin yerlerde yaşamak ordaki insanları tanımak da olabilir tabi ama insanı en çok mutlu eden şey bir işe yaradıgını birini mutlu edebildigini görmektir kanımca :)

Yanlış anlama sakın ama ben böyle durumlara yemin ederim özeniyorum o kadar kafana göre takılabilceğin bir zaman ki..Hiçbir derdin yok tasan yok maşallah:nazar: Değerlendir işte bunu atıyorum resim kursuna dans kursuna git, gezi grupları oluyor onlarla gez.Para biriktir turlarla gez bir haftasonu.Bir şeyler yapmak iyi gelir değişikliği sen yarat sen yapmazsan kader zaten yapacak bir gün .Biliyorsun ki bir iyi bir kötüyüz hayatta,şimdi iyiyken neden doruğunda tadını çıkarmıyorsun ki :34:

Ahhh... Cağnımmmmmmm... Kaderdaşım benim. :1:

Geçen Cumartesi , sırf bu yüzden oturup ağladım. Annem karşımda saf saf bana bakıyor.

Çünkü normal ağlamıyorum, bildiğin bağıra bağıra, anıra anıra ağlıyorum.

Noldu ? dedi annem. "Her şey mi aynı olur ya, bir şey de farklı olmaz mı be kardeşim?" dedim.

Harbiden de öyle.... Her şey aynı. Ben aynıyım. Saç rengim bile aynı aylardır. Neremi değiştirsem bilmiyorum :(

Geçen Cumartesi , sırf bu yüzden oturup ağladım. Annem karşımda saf saf bana bakıyor.

Noldu ? dedi annem. "Her şey mi aynı olur ya, bir şey de farklı olmaz mı be kardeşim?" dedim.

Harbiden de öyle.... Her şey aynı. Ben aynıyım. Saç rengim bile aynı aylardır. Neremi değiştirsem bilmiyorum :(

Back
X