Acaba??

SayYouLoveMe

Hursit sen bir kahramansin,onden gidersin cocugum
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2021
6.703
31.361
498
Alt Komsularima Ayse ve Mehmet diyorum.
Ayse'yi cok severim,alt katimda oturur firsat buldukca gorusuruz.29 yasinda.Esi Mehmet kendisinden en fazla 2 veya 3 yas buyuktur.Severek taniyarak baslamis bir iliski sonrasinda evlilik olmus zaten.Kac senedir tanistiklarini bilmiyorum ama 1 senelirini doldurmuslar evli iken.Ayse neredeyse son 2 aydir.Aldatildigini dusunuyor.Hissediyorum diyerek diretiyor.Eskiden bu kadar kotu degildi,konusurken gozlerinde ki nefret duygusu bana geciyor sanki.Birden rengi degisir derler ya.O an taninmaz bir hal aliyor.Ben evli degilim,daha oncede evlenmedim.Gorustugum kisiler oldu ama boyle bir hisse hic kapilmadim.Anlatiyor tasfir ediyor ama benim kafamda olusmuyor.Kuramiyorum.Eve gec gelen biri degil mehmet.Pandemi yokken benim isten donmem 6.30-7 civarlari olurda.Her girisimde Mehmetin arabasin, kendilerine ait park yerinde durur halde gorurdum.Mehmet infaz koruma memuru,Ayse Hemsire.
Ayse'nin sikayeti mehmetin eskisi kadar konusmadi yada anlatmadigi yonunde..Mehmet'i soyle anlatayim.Bir kadin icin en azindan benim icin gorsel olarak kendisine istemsizce baktiracak bir yapida degil.Cok albenili giyenin,kendisine baktirmaya calisan insalara benzemiyor.Hatta fazla sakin.Tepkileri cok donuktur,yapmacik degildir ama agirdir.
Neden bu sekilde hissediyorsun dedigimde elle tutulur gozle gorulur bir sey yok Ayse'de.
Mehmeti instagram bile kullanmiyor,sence normal mi diyor.Ve bence normal kullanmak zorunda degil diyorum ama suphe ediyor.
Bir kac gece gorev icin cagirdilar diyor.Bu da bana garip gelmiyor.Ama Ayse bunun normal olmadigini konusunda israrci.
Filmlerde izledigimiz kadariyla,parfum kokusu mu aldin,senin bilmedigin bir kiyafet mi almis diyorum,hayir diyor.
Ama konustukca daha kotu oluyor.
Simdi sizde fark etmissinizdir ki,benim dusuncelerim biraz ters calisir.Ben zaman zaman Ayse'nin birinden hoslandigini ve mehmetin bunu fark etmis olabilecegini bu yuzden onunda bize karsi yer yapmis olabilecegini dusunuyorum,bunu isteyerek yapmiyorum ama aklima da gelmiyor degil.Cunku benim bu durumda arkdasligim Ayse ile biter.Kural takintim var.Dogru olmayabilir ama boyle.Birlikte oldugu kisiyi aldatan herkesi aldatir bana gore.
Soru su;Ayse nasil anlar hakli olup olmadigini ? karsindaki insana hissetirmeden
Evinde 5.30 da olan bir insan Mehmet,araci hep kapida.Pazarlari 4-5 saat kadar gole gidermis balik tutmak icin oyle soyluyor.
Ayse'de dedigim gibi hemsire..Neseli biraz zipir.Oda Mehmetin aksine biryere gittigimizde kendinsen konuslmasini sever,Bu bir gunde olsa,saklik klubumuzde olsa hep merkezde olmak ister.Boyle bir kadinin elinden bir neden yokken bu kadar tedirgin olmasi bana cok saglikli gelmedi.Sizce neden yapiyor,yada haklilik payi olabilir mi ?

Yatın uyuyun Allah aşkına bu saatte Ayşe ile Mehmet’i mi düşünüyorsunuz ? Ayrıca Ayşe’nin birinden hoşlanıp, kendine yer yaptığını düşünmeniz arkadaşınıza karşı çok çirkin böyle düşündüğünüz birinin derdini kendinize dert etmeyin, madem kurallarınız var bitirin arkadaşlığınızı.
siz arkadaşınızı bazı şeyler için itham etmişsiniz kocasından şüpheleniyor diye ama bana sizin düşünceleriniz de normal gelmedi.
Nereden bakarsam bakayım bu konu bana biraz tuhaf geldi...

Öncelikle asla ama asla karışmayın, aman, sonra suçlu siz olursunuz.

ikincisi ise arkadaşınız paranoyakça davranıyor, ben anlattıklarınızda şüpheli bir şey görmedim.

üçüncüsü ise kapanmada göle falan gidemez adam, normalde göle gittiği vakitlerde ne yapıyormuş artık?

tekrar ediyorum, karışmayın, ciddiyim.

Ayse ile arkadas olan sizsiniz, kendi arkadasliginiza bakin, ister devam edin dert dinlemek istemiyorsaniz yol verin. Ayrica birakin Mehmetle evli mi kalir, ayrilir mi size ne adamin arabasina kadar takip etmissiniz, yuh.
Kapinin onundeki arabayi goruruz.Girerken goruluyor istemesenizde.Ki Suan benim arkadasim olan kisi bir dertten muzdarip olarak yardim istemis.Ben arkadaslarimi hatali olmadiklari surece birakmiyorum.Eger hatali olduklari halde bizide yanlarina cekme egilimi gosteriyorlarsa birakiyorum.Net.Bu kadar yuh'luk bir durum yoktu sanki tabi bana gore.

Öncelikle asla ama asla karışmayın, aman, sonra suçlu siz olursunuz.

ikincisi ise arkadaşınız paranoyakça davranıyor, ben anlattıklarınızda şüpheli bir şey görmedim.

üçüncüsü ise kapanmada göle falan gidemez adam, normalde göle gittiği vakitlerde ne yapıyormuş artık?

tekrar ediyorum, karışmayın, ciddiyim.
Karismam,bana anlatiliyor.Bende anlamkta zorlaniyorum danismak istedim.

Yatın uyuyun Allah aşkına bu saatte Ayşe ile Mehmet’i mi düşünüyorsunuz ? Ayrıca Ayşe’nin birinden hoşlanıp, kendine yer yaptığını düşünmeniz arkadaşınıza karşı çok çirkin böyle düşündüğünüz birinin derdini kendinize dert etmeyin, madem kurallarınız var bitirin arkadaşlığınızı.
siz arkadaşınızı bazı şeyler için itham etmişsiniz kocasından şüpheleniyor diye ama bana sizin düşünceleriniz de normal gelmedi.
Size cirkin gelmis olabilir,ben cinsiyet ayrimi yapmam,arkadasim olmasi kimseye korlemesine inanmam gerektigine sart kosmuyor.Sizin tabirinizle cirkin dusuncem dogrulanirsa elbetteki bitiririm.

Karismam,bana anlatiliyor.Bende anlamkta zorlaniyorum danismak istedim.
Yok hani iyi niyetle konuşursunuz ama yine siz suçlu olursunuz. Mesela tavsiye verirsiniz iyi niyetle ama bu bir yönlendirmeye yol açar, sonra sonu kötü olur, haydiii.. ihale size kalır.

yani işte şöyle araştır, acaba şuraya mı gidiyor, şöyle mi yapıyor, evet çok ilginç vb fitilleyici cümleler kullanmaktan kaçının. Tamamen poker face takılın. Asla başka tarafa çekilebilecek, kötü niyetlerin kurbanı olabilecek cümle kurmayın. Niyetiniz kötü değil biliyorum ama, artık insan iyilik ederken bile 2 kez düşünüyor, geldiğimiz hale bak... yani hiç Ayşe’ye o kadar güvenmeyin, yeri gelir bir bakmışsınız ihale size kalmış, üzerinize yıkıp kocasıyla barışmış. Aman diyeyim 😊

Ayşe neden bu kadar şüpheci bilemeyiz. Dümdüz kafadan çatlak da olabilir, kendince sebepleri de olabilir. İkili ilişkilerini siz de bilemezsiniz.
Belki adam evde kadının yüzüne bakmıyor, belki sürekli telefonla, bilgisayarla uğraşıyor, belki cinsel hayatları çok kötü, belki sürekli tartışıyorlar vs vs...
Ayşe bu detayların hepsini size anlatmıyor olabilir.
Kimsenin ikili ilişkisini o iki kişi kadar iyi bilemeyeceğiniz için o ilişkiden kendinize dert de çıkarmayın. Hele ki bu saatte. Ayşe şu an 5. uykusundadır herhalde.

Acıkcası bu konu bende de farklı hisler uyandırdı.

Yok hani iyi niyetle konuşursunuz ama yine siz suçlu olursunuz. Mesela tavsiye verirsiniz iyi niyetle ama bu bir yönlendirmeye yol açar, sonra sonu kötü olur, haydiii.. ihale size kalır.

yani işte şöyle araştır, acaba şuraya mı gidiyor, şöyle mi yapıyor, evet çok ilginç vb fitilleyici cümleler kullanmaktan kaçının. Tamamen poker face takılın. Asla başka tarafa çekilebilecek, kötü niyetlerin kurbanı olabilecek cümle kurmayın. Niyetiniz kötü değil biliyorum ama, artık insan iyilik ederken bile 2 kez düşünüyor, geldiğimiz hale bak... yani hiç Ayşe’ye o kadar güvenmeyin, yeri gelir bir bakmışsınız ihale size kalmış, üzerinize yıkıp kocasıyla barışmış. Aman diyeyim 😊
Aslinda olay su,benim yapim biraz sert.
ve farkli.Memur kesim agirlikli bir muhit burasi.16 daire icerisinde 2 bekardan biriyim,genelde bende toplaniriz.Eeve gelecek bir esim olmadigi icin zaman konusunda daha ozgur olabiliyoruz.Ve bunlar surekli anlatilir.problem biraz benimle alakali.Benim hatlarim cok duz.Ortada bana gore sinirlari belirli bir hata varsa ona cinseyet ayrimi yapmaksizin tepki verebiliyorum.Korkum inanip guvendigim kisilerin bana yalan soylemesi.E dinlemesiniz de olmuyor,ya hakliysa,hakliyken yuz cevirsenşiz oda benim yapima uymuyor.Ama bende oturdugumuzda ki yalan soylemem bu dedikodu oluyor iliskiler ve yasanmisliklar sanki ister istemez dokuluyor.
Arastirmayi yapmasi gereken kisi bende degilim aslinda,bana sunu yaparsa iyi olur denecek bende iletecegim bu yani :) Kalkip hafiyelik yapmak benim isim degil.Yola itmeyecegim yolu gostercegim :)

Size cirkin gelmis olabilir,ben cinsiyet ayrimi yapmam,arkadasim olmasi kimseye korlemesine inanmam gerektigine sart kosmuyor.Sizin tabirinizle cirkin dusuncem dogrulanirsa elbetteki bitiririm.
Belki bu noktada dogru soyluyorsunuz. ama bu konuyu sadece ayseyle dostlugunuzu bitirmek acısından mı ırdelıyorsunuz yanı bu saatte bu konuyu bunun ıcın mi actınız? Hani diyorsunuz ya eger esine ihanet ediyorsa bana da eder kuralcıyım diye. O bakımdan soruyorum :KK14:

Belki bu noktada dogru soyluyorsunuz. ama bu konuyu sadece ayseyle dostlugunuzu bitirmek acısından mı ırdelıyorsunuz yanı bu saatte bu konuyu bunun ıcın mi actınız? Hani diyorsunuz ya eger esine ihanet ediyorsa bana da eder kuralcıyım diye. O bakımdan soruyorum :KK14:
Bunu aslinda uyku tutmadigi icin yazdim.Yoksa sabaha birakirdim.Bunun turevinde bir kac konu icerisinde elle tutulur bir kac mesaj gordum,hatta daha once acmis oldugum bir konuda buradan aldigim bir kac bilgi bana cok faydali oldu.Sonucta herseyi bilemezseniz.Bilgide yasnmislikta paylastikca buyuyor

Kendim olsam dumduz yazardim,Anonim ad kullanmazdim boyle cekinclerim olmadi hic.
Yanı ben sizden sunumu anladım yahu uykumda var bıraz kafa basmıyor konuda biraz Ayşe Mehmet diye sureklı devam edince neyse 🤭
Ayşe kocasını aldatıyor olabılır bu neden ile şaşırtma felan mı yapıyor dıyorsunuz?

Siz neden böyle bir şeyi yakistirdiniz ki Ayşe'ye? "Asil o birinden hoslanmistir,ayak yapıyor" diye. Kız gelip size derdini anlatmis, düşündüğünüz şeye bakın 🤬🤬
Ayrıca çok mu safsiniz bilmiyorum ama kişinin bir şeye niyeti varsa o şeyi yapar. Her gün ise gitmesi bahanesi olamaz. Mesela liseli çocuğunuzu okula ugurlarsiniz ama o gün okuldan kaçıp manitasiyla takılabilir. Ya da 'dersaneden sonra deneme sınavı var,geç gelecegim' der, arkadaşlarıyla bara eğlenmeye gidebilir. Annenin 'her gün okul - dersane - ev. Benim çocuğum gitmemiştir' diye düşüncesi doğruyu yanistmaz :)
İş için de aynı. Çoook rahatlıkla o gün sabahtan ise gidip, kendisini halsiz gösterip, tuvalette uzun süre oyalanip sonra o halini gören amirinden 'sen en iyisi eve git' sözünü duyabilir. Ya da gider, 70 liraya özel hastaneden sahte rapor alır. Oradan doğru sevgisiyle bulusabilir.
Ya da gece mesaisine kalıyorum der, bütün geceyi başkasıyla geçirebilir...bir keresinde benim şirketim ayın son cuma günü tadilata girmişti. Ben aileme "ayın birinde tadilata girecek" demiştim,o kalan günlerde sabahtan çıkıp sevgilimle günübirlik bursayi ziyarete falan gitmiştik, 'neredesin' telefonları olmadan... Yani insanlar yapıyorlar böyle seyler...
Kadın hissediyorsa vardır bir bildiği.
Ayrıca hiçbir sosyal medya kullanmaması - ya da kullandığı hesabını kapatması da bir şüphe doğurabilir. Sonuçta iki kişiyi aynı anda idare eden kişi için adının soyadının yazdigi bir sosyal medya aracı çok risklidir. Misal,daha yeni bir kız arkadaşım iş yerinde onunla konuşan, gece gündüz yazan bir adamı stalkladi, gizli hesabını da ben ekledim . Bir baktık ki adam nisanliymis (yolumun üstüsün, beraber gidelim diye kızı evinden falan alirdi. Yüzük yok bir şey yok). Ama adam Instagram kullanmasaydi muhtemelen bizim kız onun nişanlı olduğunu daha uzun zaman boyunca farkedemeyecekti. Yani sosyal medyası kapali olmasından da şüphelenebilir kadın...
Ayrıca Ayşe normalde agirlanli, size göre cazibesiz olabilir ama siz onu bir de ciplakken görün. İnsanların yatakta nasıl olduğunu partnerlerinden başka kimse bilemez...
Bence yapacağınız en dogru şey Ayşe ile iletişimi kesmek olur. Kimsenin aile hikayesine kafa yormak zorunda değilsiniz

Ayşe neden bu kadar şüpheci bilemeyiz. Dümdüz kafadan çatlak da olabilir, kendince sebepleri de olabilir. İkili ilişkilerini siz de bilemezsiniz.
Belki adam evde kadının yüzüne bakmıyor, belki sürekli telefonla, bilgisayarla uğraşıyor, belki cinsel hayatları çok kötü, belki sürekli tartışıyorlar vs vs...
Ayşe bu detayların hepsini size anlatmıyor olabilir.
Kimsenin ikili ilişkisini o iki kişi kadar iyi bilemeyeceğiniz için o ilişkiden kendinize dert de çıkarmayın. Hele ki bu saatte. Ayşe şu an 5. uykusundadır herhalde.
Dert cikartmak degil aslinda,yardim isteyene farkli fikirler sunabilmek.Bu platform bana bir kac konuda yardimci olabilecek fikirler verdi.Saati neden bu kadar dert ettiniz onuda cozemedim :)

Yanı ben sizden sunumu anladım yahu uykumda var bıraz kafa basmıyor konuda biraz Ayşe Mehmet diye sureklı devam edince neyse 🤭
Ayşe kocasını aldatıyor olabılır bu neden ile şaşırtma felan mı yapıyor dıyorsunuz?
Evet,surekli bunu gelip bize dillendirmesinden oturu,etkilemek icin cabaladigini dusunuyorum.Simdi tepki veririm ve hakli cikarsao zamanda vicdan yapma ihtimalim var.

Siz neden böyle bir şeyi yakistirdiniz ki Ayşe'ye? "Asil o birinden hoslanmistir,ayak yapıyor" diye. Kız gelip size derdini anlatmis, düşündüğünüz şeye bakın 🤬🤬
Simdi soyle anlatalim daha oncede dert anlatanlar oldu,hatta elimizden geldigince yardim ettik.Sonrasinda olay meydana ciktiginda uzulduk.Hataya ortak olup dogrunun karsinda saf tutmus gibi olduk.Ben dusunurum,bir sey bana surekli dikte edilmeye calisilirsa bu konya tek tarafli bakamam.yetismemle alakali.İliskiler konusunda saf degilim,ama sizinde fikirlerinizi dikkate aliyorum merak etmeyin postlarinizi takip ediyorum.Hatta bana faydali olarak niteledigim yorumlardan bir tanesi de size aitti.Konuyu begenmeyebilirsiniz,sergilemis oldugum tutumu da begenmemis olabilirsiniz.Dogruysa yanlisiyla begenin yada begenmeyin ben hepsini dikkate aliyorum.İse baslayana kadar etrafimda cok fazla dost olmadigi icin simdi anlatilanlari cozumlemek zor geliyor.Belki eksik anlatiyor sizede hak veriyorum.

Back
X