acaba ?

bOniTO

Yak hayallerini,ısıt evini. Cezmi Ersöz
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.173
221
323
kızlar merhaba
evlendim de geldim tekrar aranıza :)

size bir sorum olacak temmuz ayından beri yasmin kullanıyorum agustosta evlendim ve her ay düzenli şekilde dk hapımı kullanıyorum.
adetlerimde şimdiye kadar hiç gecikme olmamıştı hapa ara verdiğim dönemde 2-3 güne regl oluyordum ancak bu ay 5. gün lekelenme oldu ve 6. gün yani ilaca başlamam gereken günden 1 gün önce reglim oldu
normalden daha az ve koyu renkli başladı normal seyrinde devam etti.
normalde de 6 gün sürerdi.bugün 7.gün dün bittiğini düşünürken bugün sabah damla olarak kan geldi sanki bi yerim kesilmiş gibi kırmızı idi son günlerde gelen kahverngi gibi değil.
gebelik henüz düşünmüyoruz ama dkh hariç herhngi bir korunma yöntemi kullanmıyoruz.ilaca ara verdiğim gün birlikteliğimiz oldu acaba gebelik söz konusu olabilirmi regl olduğum halde.
ilaca tekrar başladım ama öyle bir risk varsa gidip test alıp bakayım.

bu arada dayanamadım çamaşırsuyu testi yaptım hiç bi köpürme olmadı :)

herhangi bi risk oldugunu sanmiorm. bende hap kullanirken arada boyle ufak akasamalar oluyodu ama hap kullanirken gebe kalmadim en azindan. bende ekstra bi yontem kullanmiodum acikcasi. mevsim gecislerinde olabilio bazen bu tarz seyler o yuzden stres yapma derim.

çok teşekkür ederim yanıtladığın için juno :KK66:
Benim normalde 6. hissim kuvvetlidir ama hiç hamileymişim gibi hissetmiyorum da zaten :) tek korkum varsa hamilelik ilaç zarar verir mi diye.
Bir de ilacı gece yatmadan alıyorum hep ve genelde o günün ilacını içmeden birliktelk oluyordu o yüzden yeterince etklimidir acaba diye soru işareti oldu açıkcası.

inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın bu arada :KK200::KK46:

Konuyu açtığımdan beri geçen sürede göğüslerimde aşırı hassasiyet başladı sanki regl dönemindeymişim gibi şişkinlik var.
Daha da ilginç olanı rahmimde sanki regl olurken kasılır ya aşağı doğru çekilir gibi kasılma var 2-3 gündür had safhada hatta.
Ve geçen gece artık öyle bi kasıldı ki gece uykumdan uyandım.Adet zamanım yaklaşıyor diye düşünecek olursam 2-3 hafta olacak neredeyse bu değişiklikler başlayalı ve bugün daha 4 tane dk hapı var kullanacağım sonra 7 gün ara.

Eğer hamilelik belirtisiyle karşılaştırmak gerekirse de sigara kokusuna hiç tahammülüm yok.Önceden bende kullanırdım ama şimdi eşim yanımda yaktığında hemen gönderiyorum başka yere midemi bulandırıyor.Yemek konusunda da aynı şekilde midem bulanıyor bazen sevdiğim şeylerde bile.

Hamilelik değilse bile neden bu tip değişiklikler olur ki.Ben zaten hep kendi vücudumdaki değişiklere dikkat eden biriyimdir ama ilginç geldi.bağdaştırmak istemiyorum aslında çok çok küçük bir ihtimal hele ki geçen ay regl olduktan sonra.

yorumlarınızı bekliyorum bayanlar :)

Canm bende bikac ay hap kullamdm hap kullanirken bu tarz seyler normal hatta tipki gebelik belirtileri gibi bende sigaradan tiksiniyodum hap kullanirken ve daha birsuru garip garip ser her ay baska huylar edindirdi bu haplar bana bence normal hapa baslayali epey olmus zaten ayrica hap kullanirken hamile kalan arkadaslar da var az da olsa ve bebeklerinde herhangi bir saglk problemi olmamis adet goruyosan sorun yoktur hakknda hayirlisi olsn :)

Back
X