acemi gelin adayı olarak bi kaç sorum olucak kızlar

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
temmuzda uzatmalı sevgilimle sözlendim Allahıma şükürler olsun opuyorumnanaktan
şimdi malum bayram yaklaşıyo adettenmiş bana kıyafet alıncak , tabi bana alınıyosa benimde ona almam lazım buraya kadar sorun yok yarın halledicez birlikte çıkıp sözlümle ama benim merak ettiğim
1 bana bilenzik felan takılcakmı adetten midir yani? aklinialirimsmile
2 bayramda kayınvalideye kayınpedere hediye alsam nasıl olur ? Alırsam ne alabilirim koğlaklık etmeyim ilk günlerden kaydirigubbakcemile3

tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim a.s.

cnmm erkek tarafı kıza elbise ayakkabı canta falan filan alır..genelde 1 bilezik takanda olur ama takmayanda vaar..bizde bayramda erkege bşy alınmaz cnmm...ayrıca kayınvaliden ve kayınpederinede bşy almana gerek yokk:)bide almaya kalksan ne allabilirisnkii boşuna yorulma valla bayramda git elleriini öp en güzeli bu bence:)

canım her yörenin adeti farklıdır
bizde bilezik falan alınmaz ancak kıyafet alırız
kayınvalide ve kayınpedere de ufak, çam sakızı çoban armağanı şeklinde hediyeler alınır
kayınvaliden tesettürlü ise güzel bir eşarp, değilse hoş bir gömlek ya da bluz, kayınpederine de bir gömlek alabilirsin. maksat yarım elma gönül alma.

bizde öyleymiş karşılıklı alınıyomuş yapçak bişey yok artık :))
işte ben küçük bişeyler alayım diye geçirmiştim içimden çünkü bana karşı bya iyiler kadın nezaman gelse eli bol gelmiyo bişey lsun yardıma geliyo oyüzden yoksa bende çok önemsemem ama , bakıcaz artık

işte bende öyle ufak bişeyler alsam diye düşündüm tabi bunun kurbanı var analar günü var babalar günü var varda var boshayallersmile

...........................

aynı şehirde değilseniz her özel gün bir şeyler almanıza gerek yok
zaten sözlüymüşsünüz
nişanlı olsanız tamam, sözlüyken fazla abartmayın bence
biz evli halimizle her zaman alamıyoruz :)

sil butonu kaldırılmış düzelteyim derken tekrar yazdım
kendimize zar zor bişeyler bulduk resimlerini pembe dolaba ekleyebilirim ekleyebilirsem bugün
bi kutu çikolata aldımda şimdi annesine bi kazak alsam babasına çorap alsam uygun olurmu ki

canım evlıyken biz hem k.valideme hem kendı anneme bütün önemli gunlerı annenler gunu ,kadınlar gunu,dogum gunu vs telden kutluyoruz yanlarına gıdecegımız zamanda sadece 1 hediye alıp goturuyoruzz .. *ama bızımkılerın ıkısıde uzakta *
hem alıstırma ölee hemen ,sonra hep ister 1 tane al gotur 3-5 parca alırsna ilerkı yıllardada hediyesini hep 3-5 parca ister.. 1 parca hediyeyi gözü az görür.. )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…