• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aciilll yardım.erkek kedimin kızgınlık dönemi

Chery Lady

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
54
1
296
38
İstanbul
kızlar evde annemle çıldırmak üzereyiz.15 aylık erkek iran kedim var.kızgınlık döneminde evde her yere markasını bırakıp duruo bizde arkasından deterjanlı bezlerle dolanıoruz.dışarı salamıorum hastalık kapmasından deil ama bi sokak kedisini hamile bırakıp madur etmesini istemiorum.bide çalarlar die korkuyorum.kedim 6 aylıktan itibaren hergece mastürbasyon yapıo..bu normal bişimi bunu öğrenmek istiorum.bide bu koku işini nasıl hallediceğimi bilen varsa lütfen yardım etsin.bi kaç sitede okudum.kısırlaştırmak istemiorum şimdilik çünkü 1 kaç sene içinde eş alıcam ona ama hormonel iğne yapıp geçiştiriliomuş bu kızgınlık dönemi.bununla ilgili bilgi almak istiorum.yaşadıgım yerdeki veteriner yeni geldi.ve tam anlamıyla güvenemiorum.sizdende yardım alırsam çok sevinicem.bide hormonel iğne yapıldıktan sonra marka atmayı kesin olarak kesiomu?

evde yaşıyan kediniz için eğer 1 yaşını geçmişse en uygunu kısırlaştırmaktır.
eş alıcam demişsiniz fakat doğacak yavrulara nasıl bakıcaksınız?
hormon iğneleri veteriner hekimlerce tavsiye edilmiyo bildiğim kadarıyla
siz nekadar dışarı çıkarmasanızda bir yolunu bulmaya çalışacaktır ve eğer kaçarsa 1 ay kadar gelmeme ihtimali var.
size tavsiyem bulunduğunuz yerdeki veteriner hekimle konu hakkında konuşmalı ve kısırlaştırma yoluna başvurmanız.

cnm yavrulara bakamıcak olsam zaten böle bişeye kalkışmam..kışırlaştırmakta kesin çözüm diilmiş bugun konustum veterinerle.bazı dönemlerde aynı hareketleri kısırlaştırıldıktan sonrada sergiliyebiliomuş.zaten onuda geçtim yani kısırlaştırmak bence mantıksız.herkezin görüşüne saygı duyarım ama bi hayvanı evde beslemek onun hayatının gerekliklerini kısıtlamak demek deildir bence.gerçekten evde beslencekse butun sorunlarıyla baş etmek göze alınmalıdır.ben kısırlaştırmaya karşıyım.evt hormonel aşılarda çok büyük risk taşıyomuş.kanser veya ur gibi şeylerin oluşmasına sebeb oluyomuş.bunuda istemiorum kesinlikle.o yüzden karar verdim şimdilik böle devam edicek ve bu dönemlerinde mümkün oldugunca ilgi gösterip unutturmaya çalışıcam.zaten 2 yıl sabredicek okadar:):)

yada şölede bişi düşündüm eğer bu balkona çıktıgında bağırırsa ve bi kedide benimkinin yanına gelirse eve alırım.çiftleştiririm ve kediyi doğurup yavrular kendine gelene kadar bakarım.sonrada yavruları arklara dağıtırım buda olabilir neyse.bi sürü şey var aklımda artık hangisi denk gelirse ama bişi daha sormak istiorum.bu kokuyu en güzel biçimde yok eden bi deterjan önerirseniz çok süper olur

benimde dişi bir kedim var şuanda 1,5 yaşında 8. ayını doldurduğunda ben götürüp kısırlaştırdım. 6.ayı dolmadan kızıştı bizimkisi günün her saati acı çeker gibi miyavlamalarına dayanamış çok üzülmüştük.Birde ben yurtdışında yaşıyorum kedimi dışarı çıkartmam imkansız gibi bişey buralarda dediğim gibi 8.aynı doldurduktan sonra 40 dk lık bir operasyonla kısırlaştı.Şimdi mutlu mesut yaşıyoruz. :)
Kokuyu nasıl yok edersin bilmiyorum ama ellemesini istemediğin kokusunu bırakmasını istemediğin yerlere limon suyu sürebillirsin.

Sakın ama sakın geçici tablet yada hormon ilaçları kullanmayın eğer veterineriniz ticari bakan biri değilse zaten bunun ne kadar zararlı olacağını söyler size. İlerde kanser etme riskleri var sonuçta yavruların hormanlarını değiştiriyor.

Ya sabredeceksiniz ya kısırlaştıracaksınız bunun başka yolu yok.

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi diye bir şey sözkonusu değildir, onlar her daim çiftleşmeye hazırdır fakat belirli dönemlerde özellikle dışarıdan gelen kedi seslerini veya kokularını duyduklarında miyavlamaya başlıyorlar.Benim erkek kedimdede yaşadık aynı şeyleri, ben kısırlaştırmadım ve çiftleştirmedim çünkü sokaktan bir kedi alıp onları çiftleştirmek kolay ama annenin yavruları benim gözümün önünde bir yerde doğuracağı ne malum böyle bir riski asla almadım almamda.Benimki bizi çok rahatsız etmedi ama son aylarına kadar marka yapmaya devam etti...Ben erkek kedilerin kısırlaştırılmalarını tavsiye etmiyorum ilerde böbreklerinde taş oluşumuna neden oluyor.Dişi kedilerde ise bilemiyorum bu hayvan sahibine bağlı.Şu anda 3 dişi kedim var eğer kızgınlık dönemlerinde çok sorun olmayacaksa onlarıda kısırlaştırmayı düşünmem heleki iğne yaptırmak mı aman tanrım asla...

canım benımde erkek kedım vardı, evde buıyudu 1 yas cıvarı dısarı cıkmaya basladı bizde yazık gezsın diye salıyorduk hem cıftlesmek ıstedığı içinde 1 2 gün gelmedıgı oluyyordu yada sabah altıda kapıya gelıp mıyav mıoyav uyandırıyordu bızı içeri alıyoz yemek yıyıyor su ıcıyor 15-20 dk sonra tekrar cıkmak ıstıyordu ama bu dısarı cıkmaları yuzunden hastalandı veterınere göturduk evde buyuyupte dısarı cıktıgı ıcın mıkrop kapmıs cıgerlerınde kuruma olmus dedı cok ıgneler yapıldı ama malesef kurtaramadık :( bilsem salarmıydım hiç..

sakın dısarı salma kedını.

canım benımde erkek kedım vardı, evde buıyudu 1 yas cıvarı dısarı cıkmaya basladı bizde yazık gezsın diye salıyorduk hem cıftlesmek ıstedığı içinde 1 2 gün gelmedıgı oluyyordu yada sabah altıda kapıya gelıp mıyav mıoyav uyandırıyordu bızı içeri alıyoz yemek yıyıyor su ıcıyor 15-20 dk sonra tekrar cıkmak ıstıyordu ama bu dısarı cıkmaları yuzunden hastalandı veterınere göturduk evde buyuyupte dısarı cıktıgı ıcın mıkrop kapmıs cıgerlerınde kuruma olmus dedı cok ıgneler yapıldı ama malesef kurtaramadık :( bilsem salarmıydım hiç..

sakın dısarı salma kedını.

Çok üzüldüm canım, başın sağolsun :(

Back
X