açık kahverengi akıntı ve progestan...

merhaba,
bende 7 haftalık hamileyim.şimdiye kadar çevremde hiç hamile birisi olmadığı için çok acemiyim.akışkan kahverengi akıntı bende de oldu 5 gün önce.hemen doktora gittim.bebeğe baktı herşey normal dedi.günlerdir çamaşırıma çok geçmesede her tuvalete gidişimde azıcık azıcık görüyorum.üstüne bide mantar başladı,deli gibi kaşınıyor.bugün gittim yine doktorum krem verdi,mantar tedavisi bitince progestana başlıycakmışım,düşük riski dedi doktor:14:
bu belirtileri bir çok kadın yaşıyor anladığım kadarıyla,bebişime bişey olmaz inşallah.ister istemez tedirgin oluyorum.

merhaba,
bende 7 haftalık hamileyim.şimdiye kadar çevremde hiç hamile birisi olmadığı için çok acemiyim.akışkan kahverengi akıntı bende de oldu 5 gün önce.hemen doktora gittim.bebeğe baktı herşey normal dedi.günlerdir çamaşırıma çok geçmesede her tuvalete gidişimde azıcık azıcık görüyorum.üstüne bide mantar başladı,deli gibi kaşınıyor.bugün gittim yine doktorum krem verdi,mantar tedavisi bitince progestana başlıycakmışım,düşük riski dedi doktor:14:
bu belirtileri bir çok kadın yaşıyor anladığım kadarıyla,bebişime bişey olmaz inşallah.ister istemez tedirgin oluyorum.

bende sürekli oluyo akıntı başlarda çok tedirgin oldum haftada 2 gün doktora gittim, dinlendim çalışmadım ama geçmedi. artık çok korkmuyorum çünkü ben üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. bazen Allah'a tevekkül edip beklemek lazım. çünkü düşüklerin önüne geçilemediğini duydum. yani olacaksa kimse engel olamazmış. onun için sen de rahat ol bence ve üzerine düşeni yaptıktan sonra dua edip beklemek kalıyo geriye. ben buna inanıyorum.

Kahverengi akıntı hemen hemen bütün gebelerde ilk haftalarda oluyor bendede olmuştu progestan kullanmıştım vede bol bol dinlenmiştim.

kızlar 8+6 günlük hamileyim.bundan yaklaşık 4 gün önce açık kahverengi akıntım oldu ve ertesi gün hemen doktora gittim. doktor bebekte ve kesede herhangi bir sorun olmadığını kalp atışlarının da gayet iyi olduğunu söyledi. bebeğin yerleşme kanaması ya da lekelenmesi olabilir dedi. ama her ihtimale karşı progestan hap yazdı onu kullanıyorum. akıntım hala var fakat rengi açık kahverengiden açık sarıya döndü bu normal mi? iyi mi kötü mü böyle bir durumla karşılaşan varsa paylaşsın lütfen

Canım öncelikle hayırlı olsun, sağ salim alırsın inşallah kucağına bebişini. Aynı durum bende de oldu. Dediğin gibi 8 haftalık falanken ve 4. ayıma kadar aralıklarla çok az kahverengi lekelenmelerim oluyordu. Ben bunun birçok gebede olduğunu duymuştum ve ilk farkettiğim de hiç önemsememiştim bu yüzden. Sonra rutin kontrole gittiğimde doktor nasıl gidiyor diye sorduğunda 3-4 gün önce böyle böyle lekelenmem olmuştu dedim. Ve doktorumdan beklemediğim bi tepki aldım. Neden hemen aramadın dedi. Gebelikte kanama (az ya da çok, kahve ya da kırmızı farketmeksizin) hiç olmaması gereken bi durummuş. Üstelik biz de kan uyuşmazlığı da var. Hemen kontrol etti tabii, aynen dediğin gibi bebeğin etrafında bi kanama görünmediğini herşeyin normal olduğunu, kalp atışlarının iyi olduğunu; fakat bir daha leke gelirse mutlaka gece bile olsa hastaneye gtmemi söyledi. En son lekelenmede bu sebeple gece 2 de hastaneye gittim:) O zaman da bi sorun yok dediler. Progestan kullandım bu süreçte ve dinlendim. Doktorum istirahat önerdi yani. Ama ben yine de çok fazla yatmadım. Demem o ki her türlü düşük riskine karşı veriliyor progestan. Kanama var diye endişelenme. Benim 4. aydan sonra tamamen kesildi ama beyazla sarı arası akıntım oluyor hergün. O normal zaten.

Bebegim gitti aldilar :((((( ama dahada garip olan hic korunmadik ve regl olmadim hala gecen hafta hafif kahve rengi regl gibi geldi azar azar 2 gun 2 gun once test yaptim 15 cikti beta hcg kafam karisti daha 20 gun oldu kurtaj olali hala dusmedimi deger yoksa bi surprizmi oldu korkuyorum tekrar hayal kirikligina ugramaktan :((

Bebegim gitti aldilar :((((( ama dahada garip olan hic korunmadik ve regl olmadim hala gecen hafta hafif kahve rengi regl gibi geldi azar azar 2 gun 2 gun once test yaptim 15 cikti beta hcg kafam karisti daha 20 gun oldu kurtaj olali hala dusmedimi deger yoksa bi surprizmi oldu korkuyorum tekrar hayal kirikligina ugramaktan :((

hamile degilim kızlar sabah test yaptım negatifff cok yıkıldım :43: :43:
mutlaka yaz diyenler okur umarım :26:

Merhaba,aranızda yeniyim. Şimdiye kadar aklıma takılan her konuda yazdıklarınızı okudum bana yön verdiniz. Deneyimlerinizi paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bende hamileyim. 1 Şubat'ta beta 52 çıktı.6aydır bebek istediğimiz için çok sevindik. Dün yaptırdığım testtede beta 184 progesteron 3,09 çıktı. Doktorum sağlıksız bir gebelik kendiliğinden düşmesini bekleyecez dedi. Çok üzgünüm sadece beta değeri gebeliğin sağlıksız olduğunu kanıtlar mı?

Back
X