AÇIK TEKNİKMİ KAPALI TEKNİKMİ

1meyra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2017
605
496
23
MERHABA,

Yakın bir zamanda ameliyat olucam şu an tetkiklerle uğraşıyorum , doktorum AÇIK TEKNİKLE ameliyatımı yapabileceğini söyledi çünkü burun eğriliği ve nefes problemi var açıkla yapılabilir kapalı olmaz dedi
açık tekniği araştıyorum artıları eksileri neler yardımcı olurmusunuz tavsiye edermisiniz

MERHABA,

Yakın bir zamanda ameliyat olucam şu an tetkiklerle uğraşıyorum , doktorum AÇIK TEKNİKLE ameliyatımı yapabileceğini söyledi çünkü burun eğriliği ve nefes problemi var açıkla yapılabilir kapalı olmaz dedi
açık tekniği araştıyorum artıları eksileri neler yardımcı olurmusunuz tavsiye edermisiniz

ben de aaçık teknikle oldum. şişlikler açık teknikte daha fazla oluyor diye biliyorum...tabii bir de dikiş izi kalma olsalığı da var. benim kanatlarda çok hafif dikiş izlerim kaldı mesela... ama sadece yakından ben dikkatli bakınca görebiliyorum

gerçi benim burun deliklerimi de küçülttü doktor. kanatlardaki dikiş izleri ondan kaynaklı sanırım. şimdiden geçmiş olsun

Açık ve kapalı teknik doktordan doktora değişiyor, yoksa eğrilik kapalı teknikle de giderilebilir. Ben kapalı teknikle oldum. Sanırım kapalı teknikte doktorun uzmanlığı daha önemli, daha az görerek işlem yapabildiği için. ama daha çabuk iyileşiyor ve iz kalmıyor. Ben kapalı tercih ettim ama ikisinin de kendince artı ve eksileri vardır. piyasadaki en popüler doktorlar genelde kapalı teknik tercih ediyor sanırım.

Ya her doktor kapalıyla olmaz demeyi bıraksın.ben kapalı yapamıyorum desin daha dürüstçe olur.benim burnum aşırı kemerliydi ve deviasyon vardı hemde kanatlardan daraltıldı kapalı teknikle oldum. Demekki olabiliyormuş.
Tabi açık teknikle çok güzel yapan doktorlar var . Kapalı yapıpta kötü olanlar da var iyi araştırmak lazım. Ama kapalının avantajı hasta yönünden iyi doktor yönünden kötü çünkü uzmanlık gerektiriyor.

ben iki doktora da gittim eğrilğin kapalı ile düzeltilemeyeceğini özellikle söylediler, çok bilinçli değilim ve yeni yeni araştırmaya başladım
teşekkür ederim yazanlara

Ya her doktor kapalıyla olmaz demeyi bıraksın.ben kapalı yapamıyorum desin daha dürüstçe olur.benim burnum aşırı kemerliydi ve deviasyon vardı hemde kanatlardan daraltıldı kapalı teknikle oldum. Demekki olabiliyormuş.
Tabi açık teknikle çok güzel yapan doktorlar var . Kapalı yapıpta kötü olanlar da var iyi araştırmak lazım. Ama kapalının avantajı hasta yönünden iyi doktor yönünden kötü çünkü uzmanlık gerektiriyor.

Estetik mi oldunuz bende eğrilik var, kemik var burunda sağ kısımda komple daraltmış nefesi zorlaştırıyor, bunlar söylendi istediğin birşey varmı diye sorulduğunda ben yalnızca kemer çok belirgin kötü durmasada kemer hafif alınsın dedim, tekrar görüşmeye gidicem devlet hastanesi 3000 tl ye yakın bir fiyat söylendi, bilgisizce birşey yapmak istemiyorum burun sonuçta ve derim ince acaba açık teknik olmasının deriyle bir alakası varmı bilmiyorum forumu okuyorum geneli hep estetik üzerine yazılı konular ben estetik olmuyorum ama düzeltilmesini istediğin seyler varsa söyleyebilirsin dendi ameliyat tarihim belli değil ama kasım aralık ayında olabilirm en geç ve net bir karar vermem gerekiyor umarım pişman olmam

Estetik mi oldunuz bende eğrilik var, kemik var burunda sağ kısımda komple daraltmış nefesi zorlaştırıyor, bunlar söylendi istediğin birşey varmı diye sorulduğunda ben yalnızca kemer çok belirgin kötü durmasada kemer hafif alınsın dedim, tekrar görüşmeye gidicem devlet hastanesi 3000 tl ye yakın bir fiyat söylendi, bilgisizce birşey yapmak istemiyorum burun sonuçta ve derim ince acaba açık teknik olmasının deriyle bir alakası varmı bilmiyorum forumu okuyorum geneli hep estetik üzerine yazılı konular ben estetik olmuyorum ama düzeltilmesini istediğin seyler varsa söyleyebilirsin dendi ameliyat tarihim belli değil ama kasım aralık ayında olabilirm en geç ve net bir karar vermem gerekiyor umarım pişman olmam

Aynen ben estetik oldum ama asıl olma nedenim bitarafımdan az nefes almaktı 2 cm e yakın kemik çıktı et falan yakıldı kemer vardı o törpülendi.doktorla iyice konuşun nasıl istediğinizi kafalarına göre törpüşüyorlar mesela ben kavisli sevmiyordum öyle de yapmadı doktor siz nasıl istediğinizi iyi belirtin

benimde sağ taraf komple nefes alma yok, içerisi olduğu gibi kemik , eğrilik var düzelmesi gerek, ağızdan nefes alıyorum ben sağlıklı nefes almak nedir bilmiyorum geçen burun bandı taktım ferahladım bir an, ne güzel bir şeymiş burundan nefes almak, tekrar görüşmeye gidicem detayları iyice sormak istiyorum kavis istemiyorum çok estetik olduğu belli olmasın sonuçta kbb doktoru rinoplastiye gitmiyorum hazır şikayetlerim varken biraz daha kanatlardan küçültülebilir resim imkanım olsa size atmak isterim ön kısımndan bakınca çok kötü durmuyor yandan profil baya belirgin oluyor eğrilik , uzun, burun uçu düşük

Kanatlardan daraldı benimde .yani 3 daraltmanın 2 sinde benim gördüğüm asimetrik burun yapıldığı doktorun başarısna da bağlı . O biraz riskli doktor gerek görürse yapar zaten

MERHABA,

Burnum eyriydi kemik eyriydi icinde et vardi. Nefes alma sikintiydi veee kapali technik oldum

Açık ve kapalı teknik doktordan doktora değişiyor, yoksa eğrilik kapalı teknikle de giderilebilir. Ben kapalı teknikle oldum. Sanırım kapalı teknikte doktorun uzmanlığı daha önemli, daha az görerek işlem yapabildiği için. ama daha çabuk iyileşiyor ve iz kalmıyor. Ben kapalı tercih ettim ama ikisinin de kendince artı ve eksileri vardır. piyasadaki en popüler doktorlar genelde kapalı teknik tercih ediyor sanırım.
Doktorunuz kim

Ben acik teknik diyenlerdenim sebepleri ise acik teknik olursa daha cok mudahale edip sorunun ayrintisina daha rahat iniyolar kapali teknikte kesi olmadigi icin islemler kisitli oluyor ve kapali teknik tamamen doktorun el becerisiyle ilgili daha zor kotu olma olasiligi daha yuksek acigin bi dezavantaji yok kesi yapilan yerde iz bile kalmiyor

23 ekimde ameliyatımı oldum su an 45 gün oldu acık teknıkle oldum ve bugun kontrole gıttım
zaman su gibi akıp geçiyor :) Allahım kımseyi pişman etmesin eski halinden baya iyi çok şükür
uzun vadede nasıl olucak onu düşünüyorum

Ben de aynı sorunla karşılaşmaktayım. Evime yakındaki doktor kapali yapalım demişi. Ataköy Özel Hasanesinden Op Dr. Mahmut Bardakçıya gösterdim, açık septoplasi olman lazım dedi. Şimdi oturup düşünüyorum, açıkmı olsam, kapalı mı, ve kime olsam...
Acık veya kapalı önerilmesinin nedeni, benim anladıgım kadariyla, egriligin yerine, zorluguna, kolaylıgına baglı.

Yukarıda bir üyenin dedigi gibi:
"acik teknik olursa daha cok mudahale edip sorunun ayrintisina daha rahat iniyolar kapali teknikte kesi olmadigi icin islemler kisitli oluyor"

Kapalı teknikte işlem normalde 30-40 dakikada bitiyor, açıkta ise 2 saate kadar sürüyor.

Arkadaşlar kapalı teknik 30 40 dakika sürmez o nerden çıktı ya. Kapalı tekniği yapmak zordur her doktorun harcı değil. Zor oldugu için herkes yanasmıyor zaten. Çünkü açıktaki gibi rahat çalışamama durumu var. Daha bi özveri istiyor. Kapalı teknik yapan dıktor işinin ehliyse harika sonuçlar çıkııor bakınız Ali Murat akkuş süleyman taş gibi.

Arkadaşlar kapalı teknik 30 40 dakika sürmez o nerden çıktı ya. Kapalı tekniği yapmak zordur her doktorun harcı değil. Zor oldugu için herkes yanasmıyor zaten. Çünkü açıktaki gibi rahat çalışamama durumu var. Daha bi özveri istiyor. Kapalı teknik yapan dıktor işinin ehliyse harika sonuçlar çıkııor bakınız Ali Murat akkuş süleyman taş gibi.

Baris cakırda önden cok güzel yapıyo :(

Back
X