- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
Derdimin ne olduğunun farkında olmayanlar için konunun açılma sebebini tekrar paylaşmak istedim, zahmet olmazsa bir daha okuyun:
Bir açıköğretim fakültesi öğrencisi olarak çok rahatsız olduğum bir konu bu... Şöyle ki;
Öğrenci kimlik kartımın arka yüzünde "Kimlik kartının sahibi Türkiye'nin her yerinde öğrencilere sağlanan kolaylıktan yararlanır" maddesi bulunmakta. Ama görüyorum ki toplu taşıma araçları başta olmak üzere açıköğretimi asla öğrenci niteliğinde kabul etmiyorlar.
En son bindiğim toplu taşıma aracında öğrenci ücreti vermek isteyince nerede okuduğum soruldu. Ben de açıköğretim öğrencisi olduğumu söyledim. Bunun üzerine açıköğretimi tam ücretine tabi tuttuklarını söyleyince, onlara kimliğimin arkasında yazan yazıyı söyledim ve öğrenci haklarından yararlanma hakkına sahip olduğumu belirttim. Kimliğimi görmek istediler, cüzdanımdaki karışıklıktan dolayı bulamayınca tam ücreti vermek zorunda kaldım çünkü münakaşamız yüzünden araç harekete başlamamıştı insanları bekletmek istemedim.
Bizi öğrencilerden saymıyolarlar evet, çünkü her bahar ve güz döneminde 205 TL'yi onlar yatırıyorlar. Hem hayat mücadelesi verip hem okumaya çalışan da onlar. Hiç birşeye benzemeyen fakülte kitapları yüzünden kaynak kitaplara para döken, yetmediğinde gereken kurslara giden de onlar. Kitaptan başka konu anlatımlı kaynak kabul etmeyen fakülte, kitabıyla da alakalı sorular sormayınca önlisansı lisans süresince okuyan da onlar...
Eğer aranızda açıköğretim ÖĞRENCİSİ var ise, lütfen haklarını korusun. Kimse sesini çıkarmadığı için isteyen istediği gibi davranıyor. Ben tek başıma koca adamlarla kavga edebilirim bu yüzden, kimliğimi de buldum bu konu yinelenirse hakkımı sonuna kadar savunmaya kararlıyım.![]()