Açıktan 2. Üniversite

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Merhaba kızlar...
Şuan İngiliz Dili Ve Edebiyatı okuyorum...
Önümüzdeki dönem 2. sınıf oluyorum...
Şimdi 4 yıllık bir bölümde okuyanlar sınavsız 2. üniversiteye kayıt olabiliyorlar...
Tabiki açıköğretim olacak ve 2 yıllık. Belli bölümler var seçilebilecek olan...
Ben eylülde başvuru yapmayı düşünüyorum...
Acaba aranızda 2 bölümü aynı anda bu şekilde okuyan var mı?
Bölümümün dersleri zaten ağır çok zorlanır mıyım acaba diğerine de başlarsam?

Fikri olan paylaşırsa sevinirim, teşekkürler...

tatlım bnm krdeşim 2.üni okuyor açıktan kendi vize ve finalleriyle aynı döneme geldi tüm derslerden kalacağım diyor
ama hepsini yaza yani büte bıraktı o zaman geçecekmiş sende öyle yapabilirsin bence

Bende fransız dil. edb. okuyorum aynı zamanda açıktan okumaya çalışıyorum zorluğu var tabiki ama açıköğretim konularını önceden bildiğin için erkenden çalışıp aradan çıkarabilirsin ben öyle yapıyorum.Hoşçakal:79:

Kızlar yorumlarınız için teşekkürler...
Sanırım eylüde gidip başvurumu yapıcam... :)
Eşim de destekliyor...

Merhaba kızlar...
Şimdi 4 yıllık bir bölümde okuyanlar sınavsız 2. üniversiteye kayıt olabiliyorlar...

benim bildiğim kadarıyla işletme iktisat maliye sosyoloji vs de okunabiliyordu 4 yıllık yani.
değişiklik mi oldu acaba?
ben de seneye işle sözleşmem olmazsa başlarım, sosyoloji var aklımda
hem okul hem iş hem de açıköğretim asla yetişemem :)) bu yüzden henüz belli değil

türk dili ve edebiyatı isterdim aslında ama bildiğim kadarıyla onu kontenjanlıya cevirip 2. üniversite kapsamından kaldırdılar

bir de bi sorum var benim de, derin topiğini işgal ettim diye umarım kızmazsın :)
benim not ortalamam baya yüksek (girmediğim sınavlar ama 3.50'un üzerinde olur en kötü ihtimalle bile, girmediğim sınavlar ingilizce, bilgisayara giriş gibi şeyler zaten çok basit) çift anadal'a başvurucam ama henüz bu sene başladıgım için bi dönem daha okumam gerekiyor

inşallah sorunsuz kabul edilirim, olursa çift anadal yapmam buna engel olur mu sizce? bence hiç alakası yok ama yine de aklıma takıldı

benim bildiğim kadarıyla işletme iktisat maliye sosyoloji vs de okunabiliyordu 4 yıllık yani.
değişiklik mi oldu acaba?
ben de seneye işle sözleşmem olmazsa başlarım, sosyoloji var aklımda
hem okul hem iş hem de açıköğretim asla yetişemem :)) bu yüzden henüz belli değil

türk dili ve edebiyatı isterdim aslında ama bildiğim kadarıyla onu kontenjanlıya cevirip 2. üniversite kapsamından kaldırdılar

4 yıllık için sınava girilmesi gerekiyordur...
2 yıllıklara sınavsız kayıt olabiliyoruz...
Tabi belli bölümlere...

•Felsefe, (Açıköğretim Fakültesi)
•Sosyoloji, (Açıköğretim Fakültesi)
•Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, (İktisat Fakültesi)
•İktisat, (İktisat Fakültesi)
•Kamu Yönetimi, (İktisat Fakültesi)
•Maliye, (İktisat Fakültesi)
•Uluslararası İlişkiler, (İktisat Fakültesi)
•İşletme, (İşletme Fakültesi)
•Konaklama İşletmeciliği, (İşletme Fakültesi)

Bunların hepsi açıktan mı okunuyor?
Parantez içlerine bakınca sadece 2 tanesinde açıköğretim fakültesi yazıyor...

•Felsefe, (Açıköğretim Fakültesi)
•Sosyoloji, (Açıköğretim Fakültesi)
•Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, (İktisat Fakültesi)
•İktisat, (İktisat Fakültesi)
•Kamu Yönetimi, (İktisat Fakültesi)
•Maliye, (İktisat Fakültesi)
•Uluslararası İlişkiler, (İktisat Fakültesi)
•İşletme, (İşletme Fakültesi)
•Konaklama İşletmeciliği, (İşletme Fakültesi)

Bunların hepsi açıktan mı okunuyor?
Parantez içlerine bakınca sadece 2 tanesinde açıköğretim fakültesi yazıyor...

evet hepsi açıköğretim.
ösym kılavuzunu(tablo4) da inceleyebilirsiniz isterseniz:34:

Eğer İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve End., Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler okursanız; diplomanızda Açık Öğretim Fakültesi olduğu yazmaz.

Seçtiğiniz alana göre direkt İktisat Fakültesi veya İşletme Fakültesinden mezun olmuş görünürsünüz.

Ama felsefe ve sosyoloji okursanız açık öğretim fakültesi olduğu diplomada yazar.

Aradaki fark budur...

Geçen sene bende uluslararası ilişkiler okumaya karar vermiştim. Çokta hevesliydim.

Sonra epey bir araştırdım,soruşturdum özel kurumsallaşmış şirketler için getirisi götürüsü ne olabilir diye.

Açıköğretimden bir bölüm okumanın pek bana getirisi olmayacağına karar verdim.

Yani çok iplemiyorlar, onun yerine master (hatta millet artık ikinci dalda master yapıyor) yapmanız önünüzü daha açacaktır.

Bir de çok kişi (açıköğretimden mezun olanlar bile) bu ikinci üni. olayına girdi, yani işin pek bir espirisi kalmadı.

Tabi ki meraklıysanız,ilgiliyseniz okuyun derim...Neticede Türkiye gibi bir yerde yaşıyoruz,nerede ne işimize yarar belli olmaz.

Ama kurumsallaşmış şirketlerde pek bir getirisi olmayacaktır.

Bu arada; Derin sen İngilizce okuyordun değil mi?

Uzaktan eğitimle İngilterede YÖK tarafından tanınan okullar var.

Bence imkanın varsa AOF'ten almak yerine yurt dışında ve Türkiye'de tanınan bir üni.den eğitim almak sana fark attıracaktır.

Onlara başvurabilirsin; bende düşünüyorum başvurmayı. Lisans tamamlama, lisans ve lisansüstü programlar var.

İngilizcesi çok iyi olanlar için bu harika bir alternatif bence...

Eğer İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve End., Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler okursanız; diplomanızda Açık Öğretim Fakültesi olduğu yazmaz.

Seçtiğiniz alana göre direkt İktisat Fakültesi veya İşletme Fakültesinden mezun olmuş görünürsünüz.

Ama felsefe ve sosyoloji okursanız açık öğretim fakültesi olduğu diplomada yazar.

Aradaki fark budur...

Geçen sene bende uluslararası ilişkiler okumaya karar vermiştim. Çokta hevesliydim.

Sonra epey bir araştırdım,soruşturdum özel kurumsallaşmış şirketler için getirisi götürüsü ne olabilir diye.

Açıköğretimden bir bölüm okumanın pek bana getirisi olmayacağına karar verdim.

Yani çok iplemiyorlar, onun yerine master (hatta millet artık ikinci dalda master yapıyor) yapmanız önünüzü daha açacaktır.

Bir de çok kişi (açıköğretimden mezun olanlar bile) bu ikinci üni. olayına girdi, yani işin pek bir espirisi kalmadı.

Tabi ki meraklıysanız,ilgiliyseniz okuyun derim...Neticede Türkiye gibi bir yerde yaşıyoruz,nerede ne işimize yarar belli olmaz.

Ama kurumsallaşmış şirketlerde pek bir getirisi olmayacaktır.

Bu arada; Derin sen İngilizce okuyordun değil mi?

Uzaktan eğitimle İngilterede YÖK tarafından tanınan okullar var.

Bence imkanın varsa AOF'ten almak yerine yurt dışında ve Türkiye'de tanınan bir üni.den eğitim almak sana fark attıracaktır.

Onlara başvurabilirsin; bende düşünüyorum başvurmayı. Lisans tamamlama, lisans ve lisansüstü programlar var.

İngilizcesi çok iyi olanlar için bu harika bir alternatif bence...

bu çok mantıklı ama hiç etrafımda yapan biri olmadığı için çok şüpheli yaklaştım
sistemi pek anlayamadım bir de... bilen varsa bizi de aydınlatsın lütfen :52::52:
ben ingiltereden geldim zaten dil açısından da sorunum yok, rahat olur

Ben okuyorum :)

Mütercim- tercümanlık ana bölümüm ama açıktan da uluslararası ilişkiler okuyorum o da 4 yıllık.
Lise de dil bölümünden mezun olduğum için zorlanmıyor değilim. Matematik, iktisat, istatistik gibi dersler var bölümümde. Vize ve finallerin çakışması da cabası.:43:
Sıkıya gelir çalışırım diyorsan kesinlikle başla derim. Ama elalem tatil yaparken ben çalışamam diyorsan o kadar harç parası vermeye gerek yok

bu çok mantıklı ama hiç etrafımda yapan biri olmadığı için çok şüpheli yaklaştım
sistemi pek anlayamadım bir de... bilen varsa bizi de aydınlatsın lütfen :52::52:
ben ingiltereden geldim zaten dil açısından da sorunum yok, rahat olur

Ben eğitim danışmanlığı yapan bir şirket ile görüşmüştüm.

Düşünüyorsanız size oranın adresini verebilirim.

Online olarak derslere giriyorsunuz, üniversitenin kendi web sayfasından forumlara giriyorsunuz.

Yani tamamen uzaktan eğitim modülü; üstelik YÖK'ün tanıdığı bölümler ve üni.ler mevcut...

Bende düşünüyorum başvurmayı

Son düzenleme:
Merhaba kızlar...

selam canım şimdi gördüm konuyu,ben ikinci üniversite okuyorum.
açık öğretim bilindiği gibi kolay değil,çalışman gerekiyo onu belirtiyim öncelikle.
ben normalde ingilizce mühendislik okuyorum,ve 4 yıllık da uluslararası ilişkiler okuyorum açıktan,3e geçtim bu sene.çok faydalı olacağını düşünüyorum.kendine güveniyosan hiç değilse biraz aöf konularına da göz atabilceksen kesinlikle tavsiye ederim,zor biraz ama imknasız değil

ayrıca,Yök kesinlikle uzaktan eğitimin,hiçbir diplomasını tanımıyor,yök'ün sitesinden inceleyebilirsin.

Pardon efendim,şöyle diyor ;

"Uzaktan eğitim denklik işlemleri
MADDE 10 – (1) Uzaktan eğitim programlarından alınan diplomalar; diplomayı veren yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın öncelikle faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akreditasyon ya da kalite güvencesi kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması ve Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir kurum olması, bir üst eğitime girişte kabul edilmesi, program kredi toplamının o ülkedeki eşdeğer örgün öğretim programı kredi toplamına uygun olması, örgün öğretimde belirlenen program kazanımları ile aynı programın uzaktan öğretiminin program kazanımlarının uyarlı olması ve uzaktan eğitim programının ölçme ve değerlendirme sisteminin denetlenebilir nitelikte olması, yurtdışında yapılan uzaktan eğitimin Türkçe olmaması, eğitimin yapıldığı programın benzeri Türk yükseköğretim programına denk olması, eğitim düzeyi ve öğrenim alanının açıkça tespit edilmesi şartları aranarak, bu Yönetmelik hükümlerine göre değerlendirildikten sonra kabul edilir veya reddedilir"

ama imkansız gibi bi şey bu,ayrıca ben d eçok araştırdım,uzaktan yurtdışındaki uzaktan eğitim veren kurumları,yök tanıyo diye atıp tutanlar çok,ondan bi önyargım oluşmuş,ama elinin altında açıköğretim gibi bi şans varken,bi sürü para dökmeni tavsiye etmem uzaktan öğretim için ve bazı uzaktan eğitimler örgün bir okulda okumama şartı da arayabiliyor.benden bu kadar tatlım.bol şans

Benim bahsettiğim/en azından araştırdığım okulları kesinlikle YÖK tanıyor.

YÖK denklik birimine sorgulatmıştım.

Ayrıca Deymil; birşey sormak istiyorum...

Uluslararası ilişkiler okuduğunuzu söylemişsiniz.

Bu bölümü seçmekteki yaklaşımınız neydi, merak ettim...:34:

Son düzenleme:
Back
X