Acil bakar mısınız

Fevziye Koc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2024
54
11
3
23
Benim bebeğim 2 aylık ve büyük tuvaletini yapmada zorlanıyor bazen 2 günde 3 günde bir kez yapıyor ishal sarı renkli ama onu yapana kadar birkac gün geçiyor. Doktorlar da normal diyor ama çocuk bu durumdan huzursuzlaniyor belli bende her gün zeytinyağı iciriyorum bir miktar. Başka öneriniz var mi aranizda bunu yaşayan oldu mu ne zaman düzene oturur

Bir bebek anne sütü alıyorsa 10 gün bile gaitasını yapmaması normaldir. Zeytinyağı vererek gelişmemiş sindirim sistemine yük bindirmişsiniz ve zeytinyağı kalın bağırsağa gelene kadar tamamı zaten ince bağırsakta emilir bilimsel hiçbir kanıtı yok zeytinyağının. Huzursuzluğu muhtemelen başka bir şeye bağlı olabilir

gazdan Huzursuzlanıyor olabilir mi? Gaz çıkartırken kaka yapılır o kadar küçük bebek için konuşuyorum kaka yaparken gaz çıkmıyor yani mevzu tam tersi aslında

İki aylık bebeğin çok normal bu araliklarla yapması, on güne kadar da atar bu problem değil, zeytinyağı falan verip düzen bozmanın anlamı yok, masajla, dusla rahatlatmaya çalışırsan daha iyi olur

Sadece anne sütü alıyorsa 10 güne ladar yapmaması normal. Zeytinyağı falan vermeyin, zaten işe de yaramamış. Sıkıntısı varsa gazı vardır. Çıkarsa bile hepsini çıkaramıyordur

Bunun adı yalancı kabızlık bebeklerin bağırsak sistemi doğduktan sonra geliştiği için kaslarini nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar haliyle öğrenene kadar hee yolu deneyip zorlanıyorlar. Bence bir daha zeytinyağı vermeyin. Bebek bu zamanla öğrenir ayrıca 10 güne kadar yapmamanın normal buluyorlar

Benim prematüre bebeğimde de aynı sorunu yaşadık. Doktoru zeytinyağı verebilirsin dedi ve poposunu da zeytinyağı ile uyarabilirsin dedi ama biz anne sütü ve mama gidiyorduk.Zeytinyağı bence aşırı işe yaramadı masaj falan da yapmama rağmen çok uzun zaman yapmadığında ben sabun fitili yapıyordum kendim o baya baya rahatlatiyordu ama şu an 4 buçuk aylığız gayet düzene girdi ger şey yolunda çok şükür yani merak etmeyin her şey zamanla oturup düzene giriyor. Banyo ve masaj da çok rahatlatıyor, bir de bizim doktorumuz fitil aldırmıştı, o bile işe yaramadı ben de çok istemesem de sabun denedim çok iyi geldi.

Anladım çok teşekkür ederim

Çok rahatlattiniz içimi teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…