Acil fikirlerinizi bekliyorum...

kirmizilihatun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
734
567
323
Çok Moralim Bozuk.Akşam kızkardeşimle babam evde kavga etmiş.Babam çok geri kafalı birisi.Kardeşim cep telefonuna mesaj gelmesini bilgisayarın başında vakit geçirmesin kızıyor.Kardeşim 23 yaşında gençkız.Her genç gibi onunda görüştüğü biri var.Ondan sms falan geliyor.Babamda bu ne böyle sürekli telefon çalıyor kim arıyor seni diye akşam kavga çıkarmış.Cep telefonunuda,laptop u da elinden almış veİşyerine götürmüş sabahta bunları.Sanırım cep telefonuna baktırcak telefoncuda.Öyle bi kişilik çünkü.Kardeşiminde erkek arkadaşıyla çekilmiş fotoğrafları var.Babam bunları görürse kıyamet kopar akşam diye ağlayıp duruyor.bende ne yapacağımı şaşırdım.Ne olur bi fikir verin ...Ne yapacağız akşam.

bi an babamı gördüm sanki benim de aynı ben hep teli kapalı tutuyorum babam evdeyken onun yüzünden üzüldüm şimdi

Çok Moralim Bozuk.Akşam kızkardeşimle babam evde kavga etmiş.Babam çok geri kafalı birisi.Kardeşim cep telefonuna mesaj gelmesini bilgisayarın başında vakit geçirmesin kızıyor.Kardeşim 23 yaşında gençkız.Her genç gibi onunda görüştüğü biri var.Ondan sms falan geliyor.Babamda bu ne böyle sürekli telefon çalıyor kim arıyor seni diye akşam kavga çıkarmış.Cep telefonunuda,laptop u da elinden almış veİşyerine götürmüş sabahta bunları.Sanırım cep telefonuna baktırcak telefoncuda.Öyle bi kişilik çünkü.Kardeşiminde erkek arkadaşıyla çekilmiş fotoğrafları var.Babam bunları görürse kıyamet kopar akşam diye ağlayıp duruyor.bende ne yapacağımı şaşırdım.Ne olur bi fikir verin ...Ne yapacağız akşam.

babana bu sözü nasıl yakıştırıyorsunakannehir

çekilmiş fotoğraflar usturuplu şekilde ise kıyamet az kopar..:bbo:

bu gece sizde kalsın kardeşiniz, babası sakinleşene kadar en azından

sonra önce anneniz sonra siz devreye girerek yumuşatırsınız :1closedeyes:

Yerinizde olsam önce ailecek sonra baba ve anne ile başbaşa görüşürdüm bu konuyu..
Baba ile anneye baskının gençler üzerindeki olumsuz etkisini anlatmak gerek..
Bıkmadan usanmadan hem de..
Bir gün anlayacaklardır mutlaka..

babanızla siz konuşsanızz izah etsenizz
benim kardeşimde var 20yaşında aynı şekilde telefon elinden düşmes laptopta arkdaşlarıyla resimleri vardır ama ben evlendikten sonra babam dahda ılımlı kardeşime karşıı
bende bişi olunca araya girerim dahada ılımlı hale geliyo
çünkü zamangerçekten çok kötü sıkmamak lasım nekadar sıkarsan okadar kaçarlar allah korusun neler duyuyoruz okuyoruzz üzülüyorum böle şeyler duyunca

şiddet uygulayan birine başka ne denir...annem elinden zor kurtarmış kardeşimi.öldürecekmiş nerdeyse....az bile dedim bence

babanızla siz konuşsanızz izah etsenizz
benim kardeşimde var 20yaşında aynı şekilde telefon elinden düşmes laptopta arkdaşlarıyla resimleri vardır ama ben evlendikten sonra babam dahda ılımlı kardeşime karşıı
bende bişi olunca araya girerim dahada ılımlı hale geliyo
çünkü zamangerçekten çok kötü sıkmamak lasım nekadar sıkarsan okadar kaçarlar allah korusun neler duyuyoruz okuyoruzz üzülüyorum böle şeyler duyunca

bende bunu söylüyorum kardeşim bugüne kadar yanlış bişey yapmadı.Evden işe işten eve gelen birisi.Hiç biyere çıkmaz.TEk lüksü msn orda üniversiteden arkadaşlarıyla görüşüyor.Oda babamın gözüne batıyor işte

babanızla sizin konuşmanız daha sağlıklı olacaktır.. hatta hatta annenizide arkanıza alarak konuşmayı deneyin.. söz konusu kardeş eğer 18 den küçükk olsa idi eyvallah fakat 23 yaşında hemde para kazanan kendi ayakları üstünde duran ve sizin deyiminizle gayet düzgün bir çizgide ilerleyen bir kız... babanızın böyle davranması çok ama çok yanlış.. Laale nin de dediğimi gibi bu tür iletişimsizlikleri halletmek için bıkmadan usanmadan ebeveyn bilinci öğretilmeli

Baban yarın telefonu baktırmaya götürseydi, ben şunu düşünebilirdim. Babanı oturup tatlı dille ikna edemeyeceğine göre devamlı cep telefonunu aratır, şarjı bitirmeye çalışırdım. Böylece telefon kapanacak pin kodu istenecek. Babanızda bilmeyeceğine göre. Babanız uyurken 2 dakika alıp telefonu fabrika ayarlarına döndürebilseydiniz bu da bana göre bir kurtuluş yöntemi olabilirdi. Ben buna benzer fikirler verebiliyorum.
İnşallah umduğunuzdan daha olumlu sonuçlanır bu mesele...

babanız gerı kafalı degılde aılesınden oyle yetısmedıgı ıcın boyle bısıye karsı cıkmıs olabılır...
babanızı tanımıyom ve gerı kafalı sozcugunu hak ettıgını dusunmuyorum...
kız kardesınızde bıle bıle korukle gıtmıs sanırım telefonu sessıze alabılır degılmı?
babanızın karsı cıktıgını bılmesıne ragmen babam cok aydın goruslu bırıdır ama banada ıkıde bır mesaj gelse bı tepkı verır muhakkak..
annenıze acın konuyu kadın herseyı cozer...
annenız telefonu gece alabılır babanızdan herseyı sıfırlayabılırsınız...bu konularda baba ıle zıt olmamak gerekır...

Baban yarın telefonu baktırmaya götürseydi, ben şunu düşünebilirdim. Babanı oturup tatlı dille ikna edemeyeceğine göre devamlı cep telefonunu aratır, şarjı bitirmeye çalışırdım. Böylece telefon kapanacak pin kodu istenecek. Babanızda bilmeyeceğine göre. Babanız uyurken 2 dakika alıp telefonu fabrika ayarlarına döndürebilseydiniz bu da bana göre bir kurtuluş yöntemi olabilirdi. Ben buna benzer fikirler verebiliyorum.
İnşallah umduğunuzdan daha olumlu sonuçlanır bu mesele...

alkisalkisalkis meslek nedir yahu nerden geldi aklına böyle bişey ahaha süpersin delikafadulden

Mesleğim muhasebe ve finans. Ben bunları hiç yapmadım. Sadece arkadaşın sorununu okudum ve aklıma bunlar geldi. Kimseyi kırmadan üzmeden pratik çözüm diye düşündüm.
Teşekkür ederim yorumun için.

Son düzenleme:
alkisalkisalkis meslek nedir yahu nerden geldi aklına böyle bişey ahaha süpersin delikafadulden

Mesleğim muhasebe ve finans. Ben bunları hiç yapmadım. Sadece arkadaşın sorununu okudum ve aklıma bunlar geldi. Kimseyi kırmadan üzmeden pratik çözüm diye düşündüm.

teşekkürler ilgilendiğin için. akşam konu evde hiç açılmadı.Bende ne olur olmaz diye akşam 22 ye kadar falan annemgilde kaldım.Kardeşimle babam konuşmuyorlar tabiii..
cep telefonuyla laptop da ortada yok .Nerde diyede soramıyoruz tekrar ortalık alevlenmesin diye...

valla ben 15 yaşındayken yolda gördügüm bir sınıf arkadaşıma selam veremzdimm
herkesin yaşamı bir deyil
ama şükür sonradan babam aştı kendiniherkesin
ama kız babası annesi olmakta koly deyil bence

tabi herkesin yaşamı bir değil ama 23 yaş da az değil yani....20 yaşındayım ben kendimle karşılaştırdım da 23 yaş :( benim ne annem ne de babam bir kere dahi mesajlarımı açıp okumamış insanlar,bilgisayarımı kurcalamamış insanlar... yazık gerçekten o yaşta bir kıza böyle güvensizce davranmak...bir şey sormak istiyorum ben size karşı da böyle miydi babanız?

biraz yetiştirilme tarzıyla ve çevreyle alakalı,benim ailem de müdahale ederdi sürekli herşeye tlfu onların yanındayken hiç kurcalamam çünkü kim o diye sormaları bile beni aşırı geriyor.en iyisimi tlfum hep sessizde durur.annemin biraz daha geniş düşünmesinde benim erkek kardeşimin kız arkadaşıyla olan ilişkisinin payı oldu.onları gördükçe iki insanın evlilikten önce herhangi bir çıkarı olmadan da birbirlerini sevebileceği birbirleine güvenebileceğini anlaşmak ve birbirini tanımak için bu geçen sürenin gerekli olduğunu anladı.şuanda eskisi gibi herşeyden kuşkulanır değil ama sonunda benim hayata kaşı önyargılı olmamı sağladılar..

Back
X