Acil Folik asit ve fazlası

Dryyc

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2019
41
9
86
31
Merhaba, folik asit olarak kullanmaya başladığım ilacın içeriğinde bir sürü vitamin var. Sizce hepsi fazla mı, kötü etki yapar mı?
IMG_20200229_122218.webp

İyot, demir, b vitaminleri ve c vitamini var.

Merhaba, folik asit olarak kullanmaya başladığım ilacın içeriğinde bir sürü vitamin var. Sizce hepsi fazla mı, kötü etki yapar mı?Eki Görüntüle 2598370

Bir de doktorum bana folattro vermisti sonradan bu ilaci arastirdim bayagi iyiymis. Folik asit degil folat icmek lazimmis aslinda. Tabi her doktor farkli ilac verir. Benim ilacimin icerigindeki yazi suydu:Sentetik folik asit yerine, metabolizasyonunu tamamlamış versiyonu olan aktif folat glukozamin tozu içererek daha yüksek ve güvenilir etki sağlar.

Adı üstünde vitamin neden kötü olsun?
Zaten çoğu Dr artk bu şekilde öneriyor

Anladım, hepiniz için teşekkür ederim

Merhaba, folik asit olarak kullanmaya başladığım ilacın içeriğinde bir sürü vitamin var. Sizce hepsi fazla mı, kötü etki yapar mı?Eki Görüntüle 2598370
Doktorunuza danışınız burda yazan folik asit değerini mg cinsinden internet te çevirince çok küçük bir miktar cikiyo. Bu vitaminler 12. Haftada doktor tarafından önerilmektedir... Folik asit kullanımı 12. haftada biraktiriliyor......normalde 400 mg günlük folik asit 12. Haftaya kadar alınması önerilir. Mutlaka doktorunuza danışın

Back
X