Acil!! kanamam var

Bir süredir İngilteredeyim.Dün eşimle gezerken ara verince bi lavaboya gittim ve hayatımın şokunu yaşadım. idrarımla birlikte taze kan geldi. hemen hastaneye gittik. uzun bir bekleyişten sonra acildeki bir doktor elle muayene etti ağrım var mı diye. (bu arada ağrım yok ve kanamam tuvalete gittikçe oluyor. birazda kahverengi geldi.) ultrasonla vs bakmadı. çünkü kalp atışını duymuşsun bir kere yani bebek doğru yerdeyMİŞ dedi.eğer düşüyorsa düşer zaten, düşmüyorsa geçici bir kanama olabilir dedi. ısrarıma rağmen ultrasona almadı, eve gönderdi.şiddetli kanama olmadığı müddetçe 12. kahaftaya kadar ultrasona almayacaklarmış.
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. buradaki Türk bir dr arkadaşa ulaştım ve muhtemelen diğer hastaneler de aynısını yapacak dedi.
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
Benimde aynısı olmuştu .çok az geşmesine rağmen çok korkmuştum.hastaneye gidince ultrasona soktu ama bu doktorunda vardır bir bildiği.zaten sık ultrason bile zarar diyorlar.progestan verdi ama birde iğne yapmıştı.ama kesilmişti benim kanamam.önlem olarsk kullandım hapı.kendi doktorumda kanaman bittiyse ilacı bırak dedi.bıraktım bende.ayrıca şuan en güzel yapıcağın iş yatmak.inan sadece wc ihtıyacım için kalkıyrdum.o derece bir dinlenöe modu yani. Allaha şükür çok iyiyiz ikimizde.Telaşını anlıyorum.

Benimde aynısı olmuştu .çok az geşmesine rağmen çok korkmuştum.hastaneye gidince ultrasona soktu ama bu doktorunda vardır bir bildiği.zaten sık ultrason bile zarar diyorlar.progestan verdi ama birde iğne yapmıştı.ama kesilmişti benim kanamam.önlem olarsk kullandım hapı.kendi doktorumda kanaman bittiyse ilacı bırak dedi.bıraktım bende.ayrıca şuan en güzel yapıcağın iş yatmak.inan sadece wc ihtıyacım için kalkıyrdum.o derece bir dinlenöe modu yani. Allaha şükür çok iyiyiz ikimizde.Telaşını anlıyorum.
ben de normalde ultrasona sık girme taraftarı değilim ama bebeğin kalpatışını görmek için de başka bir imkan yoktu maalesef. ilaç vermediler hiç. şimdi daha iyiyim ben de yatıyorum

Ya bisey sorucam bu progeston dusugu engellemiyor diyorsunuz faydasi nedir peki kullanim amaci nedir bende kullaniyorum da

Ya bisey sorucam bu progeston dusugu engellemiyor diyorsunuz faydasi nedir peki kullanim amaci nedir bende kullaniyorum da
Düşük riski olan her gebeye verilir önlem amaçlı. Ama Bebek sağlıklı değilse hiç bişey zaten engellemez

Bebek tutunduktan sonra sağlıklı bebeğin düşmesini engelliyor canım ama bebek sağlıklı değilse işe yaramıyor rahminin içine elini sokup tutsan yine durmuyor bebek düşüyor rahim kabul etmiyor ;)

Vay arkadaş burda da doktora gider gitmez yat bakıcam diyolar direk ultrasonla alttan muayene ediyorlar. Geçmiş olsun canım.

Bugun doktor kontrolum var isallah keseyi gorurler cunku cok endiseliyim adet olcakmisim gibi agrim ver dis gebelikten korkuyorum

Önceden düşük yapmış ya da düşük yapma riski fazla olan anne adaylarına, progestan ilaçları tavsiye edilir. Jinekolog tarafından düşük ihtimalini en aza indirgemek için verilen bu ilaçlar, progesteron hormonunun salgılanmasını arttırır. Progesteron, yumurtlamadan sonra yumurtalıktan salgılanan ve rahmin içini döşeyen tabakanın desteklenmesini sağlayan bir hormondur. Progesteron düzeyinin düşük olması gebeliğin düşükle sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Özellikle sürekli ve tekrarlayan düşüklerde progesteron düzeyi oldukça düşük bulunmaktadır. Kandaki progesteron düzeyini arttırmak ve dengelemek için progestan ilaçları kullanılmaktadır. Doktorlar daha çok tekrarlayan düşüklerde, anne adayına progestan ilaçlarını kullanmasını tavsiye etmektedir.

buradaki doktorun bana söylediği şey şu:
eğer kanama bebekten kaynaklanıyorsa yol açılmış düşük başlamış demektir. bu durumda bebdk tutunamayacaksa progestan sadece hormonu baskılayıp kanamayı azaltır ya da durdurur ama nihayetinde bebek yaşamaz. kanama rahimde değil de servikste ise ( ki benimki öyleymiş) farklı sebepler ötürü kısa süreli bir kanam olmuş ve bitmiş demektir. bu durumda ilaç anlamsız. devam ediyorsa ancak ilaç desteği gerekir. kanamanın renginin kahverengine dönmesini bitmiş kanama olarak değerlendiriyorlar.
buradaki Türk bir dr arkadaşım sistemin farklı olduğunu, daha çok oluruna bıraktıklarını vs söyledi..
Türkiyedeki doktorum ise alanında en iyilerden biri ve dedi ki kahverengine döndüyse ilaca gerek yok fakat kesinlikle yat ve dinlen..
buradaki doktor da yatsan da gezsen de bişey olmaz dedi.
zaten anlamıyordum kafalarını buradaki doktorların iyice kıl oldum.
velhasıl beni Türk hekimlerine emanet edin :))

Back
X