Davranış Bozuklukları Acil Yardım!1.5 yaşındaki kızım memede uyuyor!

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

akademikanne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2014
122
39
123
Merhabalar,
23.01.2015 te dünyanın en tatlı duygusunu yaşadım. Küçük bir kızım oldu ve sezeryanla doğum yaptım. İlk 1.ayımızda dahi öylesine kolikliydi ki tuvalete bile gidecek vakit bulamazdım. Gel zaman git zaman, 6 aylık olduğunda memede uyumaya alışmıştı. O zamandan beri de, gece rutinimiz içinde 20 dk boyunca emmek ve uykuya dalmak var. Haftaiçi bakıcı teyzemiz bebek arabasında sallayarak uyutuyor, yemek yediriyor. Ancak haftasonu memede ve doğru dürüst beslenmeden geçiyor. Fiziksel ve ruhsal olarak çok yorucu olmaya başladı. Ne yapmam gerektiği konusunda en ufak bir fikrim yok. Tek bildiğim bebeğimi memeden kesmeden önce fazla travma yaşatmamak. Benim durumumdaki annelerden acil görüş ve yardım bekliyorum.

Merhaba... Ben de şu an sizin durumunuzdayım. Bir çözüm bulabildiniz mi? Fiziken ve ruhen çöküşteyim resmen ben de. Benim kızım da 25 Şubat 2015 doğumlu

Benim oğlum da 21 aylık ve memede uyuyor. Ben memnunum. Calisiyorum. Akşama kadar özlüyorum.Beraber yatıyoruz . Yumuş yumuş emiyor. Beraber uyuyoruz. Sizde anın tadını çıkarın bence. Emzirmek çok güzel birşey.

Merhaba... Ben de şu an sizin durumunuzdayım. Bir çözüm bulabildiniz mi? Fiziken ve ruhen çöküşteyim resmen ben de. Benim kızım da 25 Şubat 2015 doğumlu
Merhabalar. 18 ayimizi doldurduk. Halen ayni durumdayiz. Ancak soyle bir gelisim kaydettik. Gunduzu binbir zorlukla kestik. Bunu da gogsume bant yapistirarak yapabildik. Ancak gunduz uykusunu ben gerceklestiremiyorum. Benim disimda herkes uyutabiliyor. Beni gordugunde uyku=meme oluyor. Cok uzuluyorum. Geceleri de gunduzu kestigimiz icin eskisinden daha da cok kalkiyor. Hem ise gidiyor hem evde yoruluyorum. Ben de tukendim. Bu ay sonunda babasi yardim ederse geceden kesmeye calisacagiz.

merhaba gözde Hn. Bir mucize gerçekleşti! Kızım artık memede uyumuyor-sütten de kestik!Nasıl mı? Başlıyorum detaylıca anlatmaya. Şimdi önce bakımıyla ilgili anlatacaklarım var dolayısıyla siz de de aynı durumlar varsa benim yolumu deneyin derim. Kızım ben işe başladığımdan bu yana gündüzleri 09-17 arasında bakıcısı ile birlikte. İşe başlamadan evvel annem hasbel kader arabada sallayarak uyutmaya alıştırmıştı. Yalnız alıştırdı dediğime bakmayın çünkü her iki annemden de bakımla ilgili fazla destek görmemekteyim.Yine de 6 aylıkken çıktığımız tatilde annem bu konuda yardımcı oldu. Sonraları bakıcımız arabada uyutmaya devam etti 16 aylık olana kadar. Arabada uyutup yatağına koyuyordu. Ancak evde olduğumda tam kaos oluyordu Kızım asla arabada uyumuyordu. 16.ayda bakıcımıza Kızım günün birinde yatağını işaret eder oldu. Böylece gündüzleri yatağında uyumaya başladı. Ben evdeyken bunu yine başaramıyordu m. Gündüz ve gece mesaim bitmek bilmiyordu. Önce gündüz memesini kesmeye karar verdim. Yukarıda yazdığım gibi bant yapıştırarak bunu başardım. Daha sonra cooook uzun araştırmalar sonucu kızımın minimum travma yaşayacağı bir yöntem bulduk eşimle. Gece asla babası denememeliydi kararımız bu olmuştu.Benim kucağımda uyumalıydı. Bundan 20 gün önce kızıma kilosuna uygun çok düşük dozda atarax şurup verdik(Dr önerisiyle). Ardından uyku öncesi rutinimizi uyguladık ve kucağıma aldım. Anında ağlamaya başladı. Fakat korkunç ağlıyordu ve tekme atıp yüzüme vuruyordu. Ona onu çok sevdiğimi söyleyip öpüyordum ama işe yaramıyordu. Tam pes edecektim ki eşim chicco nun ninni makinesi var ışıklı onu getirdi. Kızım müzik sesiyle sakinleşmeye başladı. Ben demüziğin ritmine uygun şekilde dans ediyordum. Ve uyudu! ilk hece sabah 1 kere uyandı. Ertesi gün uyandığında çok durgundu ve çokendişelendim. Dr u aradımm.Bana şefkat göstermemi extra ilgilenmemi söyledi. Oyuncaklar işte anne şefkati o gün evdeydim. Akşam yine ağladı ama 10 dk kadar. Buarada yanımda yattı.Aglması azaldı ve direk yatağımızda uyumak istiyor artık. Halen yanımda uyuyor. Eskisinden de düşkün bana.

Ah! Ne kadar güzel olmuş... Yazdıklarınızı mutlaka dikkate alıp uygulamaya çalışacağım. Darısı başımızaaaa...

şahsi fikrim doktor önerisiyle dahi olsa minicik bir bebeğe ataraks vs gibi ilaçlar yüklememeniz. siz bu süreci daha kolay atlatın diye böyle şeyler verilmesi hoş değil çocuğa. diğer duruma gelince. herşeyi bir anda değiştiremezsiniz. hem memeden kesmek hem kendi yatağında mışıl mışıl uyumasını beklemek bence zaten bir hata. bir bir sırayla güvende hissettiği herşeyi elinden almamalısınız. tabiki bunlar benim şahsi fikrim

Sevgili Merwus,
Bu Atarax işini tabiiki ben de severek yapmadım. Biz bu süreci daha kolay atlatalım diye de değil üstelik (Çok bencilce bir yorum olduğunu düşünüyorum. Kızına tapan bir anneyim ve kendi kızıma kötülük neden yapayım!). Kızımız daha az travma yaşasın diye ufak bir destek dozu aldık. Öyle karaciğerini yoracak yüksek bir doz değil. Çok hafif uyku yapacak bir doz önerdi doktorumuz. Çok da doğru buldum tercihimizi. Kızım şu anda çok mutlu ve huzurlu. İlişkimiz eskisinden de güzel ve özel. Ben her adımı kızımı dinleyerek onu gözlemleyerek atıyorum. Çok mutluyum ki onu yıpratmadan bu denli bağımlı olduğu memeyi bıraktık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…