Acil yardim , aldigimiz scotis fold kedi sultan papaginima saldırıyor 😞

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Selam hanımlar..
3 yıllık bir sultan papağanın var birkez kafes kırıldı ve kaçtı 2 ay sonra tekrar bulduk başkasından getirdik.birde eşimin sultanı var iş yerinde baktigi geçen gün hastalandığı için oda evde .bunun yani sıra 1 buçuk yaşında kampumbagumiz var . Dün scotis fold sahiplendik, 3 aylık dışı alsınlar diye kuşları serbest bırakmıştım, kuşum kediyle oynarken patileriysek tutu kuşumu kuşum kaçtı daha sonra hemen kuşları ayrı odaya aldım.kaplumbagama hiç bişey yapmıyor. Lütfen yardım edin kedi hep hayalimdi kuşumuza veremem kediyi de. Nasıl alıştırabilirim, nasıl dost olabilirler, biraz önce elime kuşumu aldım dişlerini çıkardı hemen , kuşlarımınsa psikoloji si bozulsun istemiyorum.vazgecmek istemiyorum. Lütfen konumu taşımayın:-(

Kuşunuzun kafesini kediden uzak bir yere asın ancak ilk olarak birbirlerini uzaktan görmelerini sağlayın. Her iki hayvanında stresli olmadığını anladığınızda mesafeyi kısaltın eğer kediniz saldırma belirtileri göstermiyorsa kuşun kafes kapısını açın kuşunuz aşırı stresli değilse onu elinize alıp kendinizle tanıştırabilirsiniz. Ancak yanınızda, ani bir harekette hem kediyi hemde kuşu kontrol edelebilecek bir kişi daha olsun unutmayın kuşunuz korkup kaçabilir onlara alışmaları için zaman verin alışma süreci aşılıncaya kadar kafestede olsa aynı odada asla yalnız bırakmayın.

Kedilere güven olmaz cunku avci hayvanlardir. Benim travmali- kendi gölgesinden korkan kedim var. Ama bu kedi 2 kere balkonda kus avladi. Biri öldü, digerini bir sekilde kurtardik , tedavi falan ettirdik.
Kedi yani bu. Yaninda ip salla ona bile saldirir. Ters bir anina gelirse bence kusu yer

Benim yetişkin kedim var, muhabbet kuşumu hiç umursamıyor. Burnunu gagalıyor ama umrunda bile değil. Kısa bi süre için yavru bi kedi geldi, resmen kuşu avlamak istiyor birazda büyüdü şimdi ama asla kuşla aynı odaya koyamıyoruz. Yani yapacak bişe yok.. kedilerinde karekterleri oluyor. Bazısı uysal bazısı avcı oyuncu..

Kediniz yavru mu? Kediler avcı hayvanlardır özellikle kuşlara büyük ilgileri var. Ancak kedi çok küçükse kuşla beraber yaşamayı öğrenebiliyorlar. Aksi halde kuşu alıştıracağım derken hayvanın yaralanmasına veya Allah göstermesin ölmesine yol açabilirsiniz.

Kedi çoğunlukla zevk için avlanır. Avladıklarının sadece yüzde 35'ini yerler. Umarım sırf Scottish Fold bakmak istiyorsunuz diye kuşların ölümüne sebep olmazsınız.

Benim daha önce kuşum ve kedim oldu aynı anda
Ama kedim çok fazla sakin ve korkak. Muhabbetkuşum kedininn sırtına konuyor öyle geziyorlardı. Kedinin mizacı önemli
3 aylık kedi çok oyuncudur istemeden zarar verebilir. Hareket eden her şeye atlar. Öyle hemen kafesten çıkarıp karşısına getirmeyin. Kafese pati falan atmaya çalışırsa sert ve yüksek sesle hayır diyip kediiyi uzaklaştırın. Arkadaşın yazdığı gibi kademeli yaklaştırın günden güne
Ama asla yalnız bırakmayın

Bizim annemlerin kapida baktigimiz iki kedi var evde de muhabbet kusu. Balkonun sinekligi var. Kusu goren bir kedi goz ucuyla bile bakmazken digeri sinekligi yirtacak kivama geliyo aklini kaybediyo resmen. Buyuk risk hayvanin dogasi avlanmak. Bence risk almayin bugun alissa yarin pence atmayacaginin garantisi yok.

Benim kedim çok fena. Eski oturduğumuz evin kombisinin içine kuşlar yuva yapmışlar. Bizimki onların seslerini duyup, kokularını aldı ya mutfağa kamp kurmuştu resmenTabii asla ulaşmayacağı için ses çıkarmadım ama kolayını bulsa avlayacağından adım kadar eminim.

Hiç denemeyin bence.2 kediyi birbirine alistirmiyosunuz sonuçta.biri kus digeri kedi.Biri av diğeri avcı.Bu hayvanlar içgüdüsel olarak hareket eder alıştım bu kuşa artık bişey yapmayım demez.
O internette gördüklerimiz çok sakin mizaçlı hayvanlar olabilir ama onun bile garantisi yok.bir yapmaz iki yapmaz üçüncü de öldürür kuşu.Ki kediler uçan, kaçan herşeye tepki gösterir doğası gereği.Çok büyük risk.

Biz kediye kızıyoruz. Kuşa dokunmuyor alıştı uyuyup duruyor bir ara balıklar ı gözüne kestirnişti onlarıda bıraktı işin ilginci kuş kedi gibi miyavlıuor yaylada avlıyor kuşları

Benim kedim kuşumla oynuyordu hiç zarar vermiyordu.. kedi çok küçükken gelmişti kuşu yanına salıyordum, kardeş gibi olmuşlardı :)

Bizim de 5 aylık scotish fold kedimiz var. Balkona güvercin iki tane yavru bırakmış ve yuvası var. Bizim kedi sürekli balkona çıkmak istiyodu, engelliyoduk. Sonra bıraktık ve peşinden gittik. İlk üzerine saldıracak gibi yaptı ama sonra korktu. 4-5 gün sürekli kuşların yanına gidip kokladı, hem çok merak ediyordu onları hem de korkuyordu. Şu an balkano çıkıyor ve yavrular umrunda değil. Muhtemelen sizin kuşun hareketleri onun ilgisini çekiyordur ve oynamak istiyordur. Bu arada bizim kedimiz çok uysal asla tırnaklarını çıkarmaz, hiçbir şeye zarar vermez

Benimde hem kedim hem kuşum var. 2 kez avliyordu nerdeyse kuşu yüksek bir yerde astik uzaktan bakıyor. Kafesten çıkaracağımız zamann kedimizi malesef odadan çıkarıyoruz. Kafese atlayamayacak sekilde olsun sizde dikkatli olun bir sorun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…