Acil yardım bekliyorum...

yagmurdumankekilli

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
12
0
6
35
Kırşehir
Yeni uyeniz olarak iyi bi konuyla merhaba demek isterdim ama suan manen cok sıkıntıdayim, sizden yardim etmenizi istiyorum. 6 yildir evliyim 4 yaşında kizim var. Esim dediğim dedik birisi, ben ne diyosam o ya degilse bagir çağır kabul ettiren birisi. Kizim artik buyumeye basladi ve babasinin bu yaptiklarina cok üzülüyor. Gecenlerde anne biliyomusun biz artik aile degiliz dedi, ses cikarmadim ama lavaboya gidip agladim. Napcam Bilmiyorum ayrilsam ailem zaten basima kalkar durur. Kendim icin degil artik kizimin gelecegi beni endiselendirmeye basladi :((

Yeni uyeniz olarak iyi bi konuyla merhaba demek isterdim ama suan manen cok sıkıntıdayim, sizden yardim etmenizi istiyorum. 6 yildir evliyim 4 yaşında kizim var. Esim dediğim dedik birisi, ben ne diyosam o ya degilse bagir çağır kabul ettiren birisi. Kizim artik buyumeye basladi ve babasinin bu yaptiklarina cok üzülüyor. Gecenlerde anne biliyomusun biz artik aile degiliz dedi, ses cikarmadim ama lavaboya gidip agladim. Napcam Bilmiyorum ayrilsam ailem zaten basima kalkar durur. Kendim icin degil artik kizimin gelecegi beni endiselendirmeye basladi :((

Çalışıyor musunuz?Eşinizle konuşmaya çalış bu durumu elinden geleni yap olmuyorsada zorlama..İçin rahat olur ben elimden geleni yaptım dersin..Aile kısmına gelincede onlara yaranmak zor cidden.Başkalarının lafıyla hayatını kurarsan sadece onları mutlu edersin kendini mutsuz..

eşinin kızınla arasında muhabbet nasıl canım?

Kizimla mihabbeti iyi fakat ani tepkiler veriyor. Kirmizi cizgileri var anlicaniz o cizgiyi gecen kizim dahi olsa cok despot davraniyo.

Allah yardımcın olsun canım ya :43::43: zor bir durum sahiden, keşke bir aile terapisti gibi bir yere gidebilseniz belki profesyonel bir yardım size yardımcı olabilir

Allah yardımcın olsun canım ya :43::43: zor bir durum sahiden, keşke bir aile terapisti gibi bir yere gidebilseniz belki profesyonel bir yardım size yardımcı olabilir

Aile terapistine gittik. Suan antidepresan ilaci kullaniyor ani sinirlenmeye karsi. Ben 6 yıldır bu duruma almıştım her dediğine evet diyorum fakat kızım artik herşeyin farkina varmaya basladi. Inanir misiniz esim bana bagirdiginda kizim hemen yanima gelip tamam anne sen üzülme diyo. Neden anneme bagiriyosun diye babasina gidip soruyo o derece aklı başında evladim. Maddi sıkıntı yok esim devlet memuru. Nasil olacak anlamadim :/

Aile terapistine gittik. Suan antidepresan ilaci kullaniyor ani sinirlenmeye karsi. Ben 6 yıldır bu duruma almıştım her dediğine evet diyorum fakat kızım artik herşeyin farkina varmaya basladi. Inanir misiniz esim bana bagirdiginda kizim hemen yanima gelip tamam anne sen üzülme diyo. Neden anneme bagiriyosun diye babasina gidip soruyo o derece aklı başında evladim. Maddi sıkıntı yok esim devlet memuru. Nasil olacak anlamadim :/

canım benim yaa kıyamam :( Rabbim yardımcın olsun, elbet geçicektir bu günler. sen dik durmaya çalış, her şeyden önemlisi kızını düşüneceksin :(

canım inan senin başında olan şeyler belki şiddetle belki sessizlikle yapılan herkesin başında olan şeyler.. yani sen bakma dışardan herkesin iyi göründüğüne. hı bu iyi birşey mi değil elbette. ancak maalesef evlilik ve paylaşım böyle birşey..

eşiniz en azından aile terapistine gitmiş. çünkü herkes sıcak bakmaz. gerçi siz götürene kadar da neler çekmişsinizdir. ilaçlarını düzenli kullansın. ki bir süre sonra ilaç kullanmaktan da bıkıp kullanmayı bırakabilir.

bence sizin yapacağınız şey sakin olmak. maddi durumu iyi diyorsunuz bu da iyi birşey ama kötü şey neden sinirlendiği ya da neyin sinirlendiğini bilinmemesi.. çünkü sinir hastalarında en önemli iyileşme moraldir..

şimdi yazarken aklıma geldi acaba işinde mi memnun değil. hani amiri şefi ortam vs. bazı meslekler stres ağırlıklıdır. polislik vs.

bunu konuştunuz mu hiç.. yani başka bir yere memurluğa geçebilir..

ben de sinir hastası bir babayla büyüdüm. kızınızı çok iyi anlıyorum. inşallah herşey iyi olur.

Son düzenleme:
size değilde kızınıza verdiği zararı anlatmaya çalışsanız belki kızına olan sevgisi dizginler despot efendiyi .sonuçta çocuk yaralanarak büyüyor

canım inan senin başında olan şeyler belki şiddetle belki sessizlikle yapılan herkesin başında olan şeyler.. yani sen bakma dışardan herkesin iyi göründüğüne. hı bu iyi birşey mi değil elbette. ancak maalesef evlilik ve paylaşım böyle birşey..

eşiniz en azından aile terapistine gitmiş. çünkü herkes sıcak bakmaz. gerçi siz götürene kadar da neler çekmişsinizdir. ilaçlarını düzenli kullansın. ki bir süre sonra ilaç kullanmaktan da bıkıp kullanmayı bırakabilir.

bence sizin yapacağınız şey sakin olmak. maddi durumu iyi diyorsunuz bu da iyi birşey ama kötü şey neden sinirlendiği ya da neyin sinirlendiğini bilinmemesi.. çünkü sinir hastalarında en önemli iyileşme moraldir..

şimdi yazarken aklıma geldi acaba işinde mi memnun değil. hani amiri şefi ortam vs. bazı meslekler stres ağırlıklıdır. polislik vs.

bunu konuştunuz mu hiç.. yani başka bir yere memurluğa geçebilir..

ben de sinir hastası bir babayla büyüdüm. kızınızı çok iyi anlıyorum. inşallah herşey iyi olur.

İşinde rahatsiz olabilir çünkü Valiliğin bilgi islemine bakiyor.

İşinde rahatsiz olabilir çünkü Valiliğin bilgi islemine bakiyor.

öyle birşey varsa hani bunu terapist olur ya da çaktırmadan işinden memnun olup olmadığı öğrenilebilir.. size bunu yansıta da bilir alsında işler şöyle böyle diye. ama değiştirme fikrini ondan çıkması lazım..ki sonra sizi suçlamasın...ne biliyim başkasını örnek gösterebilirsiniz..

işte falanca işinden memnun değilmiş çok stresli bir işim var diye başka birime kamuya daha stres yaratmayan bir işe geçmiş gibi..veya geçmeyi düşünüyormuş o yüzden araştırıyormuş iyi bir yer olsun diye gibi..

yalnız dikkat edin istifa falan etmesin allah korusun..araştırmak çok önemli. araştırın ondan sonra yapılacak işlem neyse o yapılır.. yerini garantiledikten sonra..

Son düzenleme:

Sanki ablamı anlatmışsın canım, inan üzüldüm durumuna. Anladığım kadarıyla çalışmıyorsun, hemen boşanmayı düşünme derim. Sabırlı ol, Allah'a dua et, benim ablamda ilk 5-6 yıl çok sıkıntı çekti aynı şekilde 4-5 yaşlarında kızı vardı, kocası sadece ablama değil, o küçük kızına bile eziyet ediyordu sanki düşmanıymış gibi kötü davranıyordu... Ama biliyor musun ablam hep sabretti, alttan alarak mücadele etti, sonra ikinci çocukları oldu ve ondan sonra her şey yoluna girdi. Ablam şu an 8 yıllık evli ve şuan kocası inan ki el üstünde tutuyor onu ve çocuklarına, maşallah çok mutlular, insanların bazı dönemleri oluyor, borçtan olsun, başka şeyden olsun, o dönem gün geliyor geçiyor.. Allah sabır versin inşallah birgün buraya bir gün çok mutluyum adlı bir başlıkla, güzel bir merhabayla gelirsin...

Sen yinede kendini üzmemeye calis, kizinada babasinin is yerinden dolayi sinirli oldugunu anlat, onu uzak tutmaya calis bi sekilde.
Esin sinirli olsunda baska kötü huyu olmasin, bunada sükret, ve cok Dua et.
ALLAHtan Esin icin Sabir iste, Hz. Eyyub (a.s.)in sabrini iste. Yada Esin uyurken ona Sabir Dualarini üfle caktirmadan hafif sekilde. Ayrica seninde cok sabretmen lazim, bu senin imtihanin, Ailen icin herzaman mücadele et.
Esin kötü biri degil anladigim kadariyla, tek problem sinirlerine hakim olamamasi.

Sabret… Sabret ki her şey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun. Sabret ki her şey gönlünce olsun

Tabi ki sabredin eşinizi üfleyin ki sorun düzelsin ancak çocuklar büyüdükten sonra çok zorlaşacak her şey ancak bu tip adamlara zoru göstermeden eğriyi doğruyu göremezsin. Ben böyle uzun bir zaman geçirdim, üstelik iki çocukla! İş stresi, aile stresi, yok çocukluğunda yaşadıkları hep bir bahane buldum, sabır gösterdim ama bir gün geldi ki çocuğumun gözlerindeki anlamsız bakışı gördüm üstelik babasının öfkeli çıkışmalarından birisinde.. Çocuğum benden daha güçlüydü! O gün boşanma kararı aldım ve uyguladım. Öncesinde aile terapistine bizde gittik, ilaç kullandı, düzenli kullanmadı, sonra 3 gitti 4. seansa gitmedi derken son yöntem boşanmayı seçtim, altından girdim üstünden çıktım ve ikna ettim ki mahkeme salonunda bile kavga ettik. Evde yüksek ses eksilmezdi, istediği olmazsa sürekli bağıran biri vardı karşımda, normal iletişim diye bir şey kalmamıştı, yolda önümüze bir araba geçmesin diye dua ederek giderdim... yoksa kavga ederdi...

Ne oldu? Boşandıktan sonra baya bi burnu sürtüldü, aklı başına dank! etti. Ben hayatımda sadece huzur istedim! Başka hiç bir şeye ihtiyacım olmadı çok şükür, maaşım yerinde, evim var, arabam var, evlatlarım var çok şükür... Eşimi aylarca dış kapının mandalı ettim, sadece çocukları ile görüştü bunu asla kısıtlamadım derken bir gün olduğuna inanıp tekrar denemeye karar verdik. Yeniden evlenmedim ama bu şansı da hak ettiğini en azından çocuklar için hak ettiğine inandım. Şuan baya yol almış gözüküyoruz, ilk günlere geri göndük, yine sıkıntılarımız oluyor ama saygıyı kaybetmemeye özen gösteriyor, sesler belli seviyenin üzerine çıkmıyor. Eskisi gibi olur muyuz dersen, zaman gösterecek ama yeniden o kavgalı stresli günlere en azından ben dönmeyeceğim ve çocuklarımın da bunu yaşamasına asla izin vermeyeceğim.

Bu tip adamlara zoru göstermeden, çözümler maalesef gelmiyor.

Okuyup suratına üflemekle adam düzelseydi benim babam düzelirdi..

Yıllarca sinir harbinden ailece nasibimizi aldık..Dayak bile yedik..Ama bu duruma sabretmemizdeki tek sebeb annemin çekmek zorunda olduğuydu..Yoksa çekilecek bir yanı yoktu..

Ne iyi bir eş olabildi ne de bana göre iyi bir baba...Dışarı mı attı bizi ? Hayır atmadı..İstediklerimizi almaya çalıştı mı ? Evet almaya çalıştı..

Ama bunlar ideal baba profiline uygun olmaya yetmiyor..Her gece yatağa ufaklık zamanlarımda ağlayarak girdiğimi biliyorum..Evden kaçmayı bile düşünüyordum çogu zaman..

Kızınıza çok üzüldüm..Onu iyi anlıyorum..

Son düzenleme:
Okuyup suratına üflemekle adam düzelseydi benim babam düzelirdi..

Yıllarca sinir harbinden ailece nasibimizi aldık..Dayak bile yedik..Ama bu duruma sabretmemizdeki tek sebeb annemin çekmek zorunda olduğuydu..Yoksa çekilecek bir yanı yoktu..

Ne iyi bir eş olabildi ne de bana göre iyi bir baba...Dışarı mı attı bizi ? Hayır atmadı..İstediklerimizi almaya çalıştı mı ? Evet almaya çalıştı..

Ama bunlar ideal baba profiline uygun olmaya yetmiyor..Her gece yatağa ufaklık zamanlarımda ağlayarak girdiğimi biliyorum..Evden kaçmayı bile düşünüyordum çogu zaman..

Kızınıza çok üzüldüm..Onu iyi anlıyorum..

Inan benim esimde öyle parayla gezdirmeyle sinema falan gibi aktivitelerle gönül almaya calisio. Anında değişiklik gösteriyor. Evdeki esyalarimin cogunu o begenerek aldi. Hatta ev duzenini bile kendi belirliyor. Şöyle bi durum var ki kendisi 32 yasinda ben 25 o yuzden ukalalik bilmislik cok. Kendisi memur ya bi konu hakkinda yorum yapinca Ya bilip bilmeden yorum bari yqpma diyo çoğu kez. Kendimi asagilanmis hissediyorum. Bide şöyle bi durum var eski kiz arkadasi memur olduğundan benim de calisip memur bayan gibi giyinmemi falan istiyo. Dil ile soylemese de tavirlarindan anliyorum

Back
X