Elektrikli Mutfak Aletleri ACIL YARDIM LTF tac 9 lt Bengü Düdüklü Tencere ( Güveç Modeli )

MeysaNur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
1.272
105
123
Kocaeli
selamun aleykum kizlar
bir sorunum var en iyi sonuc burdan alirim diye düsündüm insaALLAH yardimci olabilirsiniz

kaynim evlendi eltime hediye olarak tac 9 lt Bengü Düdüklü Tencere ( Güveç Modeli ) aldim
fakat o düdüklü tencere nasil kullanildigini bilmiyor bende türkiyedekinleri bilmioyrum benim kullandigim
amc markanin düdüklüsü yani belirli bi ayara geldigi an ocagi kapatiyorum yemek pisiyor...

simdi bu tac markasinin ayari yok nasil yemek piser nekadar süre ile piser bende bilmiyorum :) yani ocagi söndürmek gerekiyormu? bu markayi kullanan arkadaslarim ltf yemekler nasil pisiriliyo bana anlatirsa cok sevinirim bende ins. eltime anlaticam

abooww burda kimse düdüklü tencerede nasil yemek pisiriliyor bilmiyormu :) tek degilmisim yani :))

benim iki tane var ikiside farklı.kullanan kişi yaptıkça anlayacaktır ama şöyle bildiğim kadarıyla anlatayım.yemeğimizi koyduk kapağını kapatıyoruz düdük te kapalı olacak açık bırakmasın buhar kaçar.düdük fışşşşlamaya başlayınca dakika tutsun genellikle 20 dakikaya et,fasülye falan pişer.sonra düdüklünün havasının bitmesini beklesin kesinlikle kendi açmasın Allah korusun patlar.yok erkenden açması lazımsa çeşmeyi açıp altında bekletsin hava çıkana kadar.sonra açsın.baksın pişmiş mi pişmemişmi pişmediyse tekrar kapağını kapatıp pişirmeye devam.ben yaprak sarmamı da biber dolmamı da hatta patates haşlamamı da düdüklüde yaparım zaman kazanmak için.hepsinin pişme süresi fark ediyor kullandıkça olaya hakim olacaktır...

ALLAH razi olsun canim ilgilendigin icin. kutuyu tekrardan acik baktim kullanma kilavuzu tencerenin icinde kapagin altinda imis :) orda da aciklanmis elhd. fakat burda düdügü cok buhar cikana kadar kapamayin cok fislayinca buharlasinca düdügü indirin diyor, demek tencereden tencereye fark varmis. aman iyiki benim ki böyle zahmetli degil belirli bi ayara geldimi ocagin altini tamamen kapatiyorum yemek pisiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…