• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Acil yardım!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nunuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
1.318
0
116
43
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;
Bende yeni bi eylül annesiyim. 9 gnlük bi kızım var. Bu hafta hastaneden çıktığıımızdan beri yalnız çok olumsuzluk yaşadık. Biraz az emzirdim sarılık başladı, kendime pek bakamadım. Fazla su falan içemedim. Hastanede çok kaka yaparken, 3 günden beri kaka yapamıyor. 4 gün yapamadık, snra annem poposuna yağ sürdü pamukla ve o gece doldurmuştu. Bu 3 gündn beri yine çıkmadı. Cumartesi ilk kontrolümüze gittik ve doktor sarılıkla, kabızlıkla ilgilenmedi hiç .Sarılık geçti gbiydi. Karnını sıktı, buruşmaya başlamış dedi, emiyo mu falan dedi.O günde evden 10'da çıktık, doktora girdiğimğzde de saat 2 idi. O günde ihmal etti anlayamadan.Dolayısı ile de doktorun karnını boş görmesi normaldi aslında , şimdi aklıma geliyo doktora en son kaçta emzirdiğimizi bile söylemedik.
Kızım 3410 doğdu, fakat doktorda 3130 du. Bana emiyo mu ,senmi yeterli gelmiyosun dedi ve hemşirelere gönderdi,emme tekniği için.Ama erken çıkmıştı bi daha gittiğimizde yanına.Pazartesi yine gelirsiniz dedi ,eğer kilo almamışsa yatırmamız gerekir dedi.
Gerçekten çok korktum şimdi sık sık emzirmeye çalışıyom.
Ama ilk başta tam başını memenin tutamıyo.3 çekip ağlıyo avaz avaz. Annemler başını bastırıyolar , sonra birazcık tutarak emmeye başlıyo.
Sizdede böyle olmuşmuydu? Bana akıl verirmisiniz.Ne yapmalıyım.Çok nadir tam olarak kavrıyor.

hayırlı olsun bebeğiniz. ben öncelikle birşeyi anlayamadım. doktorunuz bebeğin kabızlığıyla neden ilgilenmedi ki. çünkü eğer bebek rahat kaka yapamıyorsa emme zorluğu olabilir diye düşünüyorum. belki tamamen yapmasıyla ilgilidir emmesi ve kilosu. ve böyle kilo verme durumunda mama takviyesi yapılabilir belki. doktorunuz mama konusunda birşey söyledi mi?

Allah bağışlasın canım yavrunu
bebekler ilk 15 günde doğum kilolaıdan biraz eksik gelebilir bu normal sen yinede sık sık emzirmeye çalış canım ilk başlarda alışması zaman alıyor hemen yorulur zaten sık sık emzirmen gerkir ben görünce şaşırdım 4 saat doktor beklerken hiç emzirmedin mi nasıl durdu bebişin bnim kızımn yarım saatte emdiği acıktığı zamanları hatırladım şimdi
ama öncelikle senin rahat olmangerek mümkün olduğunca stres yapma bebeğin uyuduğunda sende mutlaka dinlen uyumasan bile ev işi yapıcam diye kendini harap etme herkes bunları yaşıyor çevrendekilerde sana anlayış gösterecektir
doktorunuzda çok soğukmuş başka doktora gitme imkanınız yok mu

tabi canım bu aralar sık sık emmesi lazım benim 3aylık kızım var emmesi iyiydi şükür bir de benim kız doğduğu gün tutamamıştı hemşire bir başını tuttuu memeyi ağzına verdi o gün bugündür emiyor maşallah bir de hemşirelere denetin sonuçta akşama kadar kaç bebekle uğraşıyorlar belki o yüzden ememiyordur bir de kabızlık olayını dr mutlaka götür ihmal etme

Kızlar sağolun;
bugünde emmeye başladı, daha iyi çekti sanki.Kabızlık dedik biz ama, sanıyorum boşa emiyodu ve karnı boş olduğu için de tuvalete çıkmadı.
Dün başladık 3 kere mama verdik, bugünde güzel çekip emdi, bi kere mama verdim. Bide şimdi veriyorum.Kaka yapması gerekmezmiydi? Çişine de dün 4 kere bez değiştirdim.Birinde gene pek çiş yok gibiydi.
Bugün güzel konuştum kızımla, ilgilendim falan güzel emdi huzurluydu.Ama akşam biraz gerildim va sanki sütüm yok gibiydi.O yüzden şimdi mama veriyoz yine.
Perşembe doktora gideceğiz göstermeye inşallah biraz kilo almış olur.O ağlayınca içim acıyo, sanki miğdem bulanıyo gibi oluyorum. İnşaallah kuzum toparlar kendini ve şu tuvalet işi de çözülür. Çok canım sıkılıyor çoook...

Hayirli ugurlu olsun bebegin canim, üzülme yavrun daha cok kücük, ancak daha sen ve o birbirinizi tamamlayacaksiniz.a.s

Emzirmek basta biraz zor ama inanki sen ve kizin teknigi ve rutini elde ettigniz zaman cok rahat edeceksin..a.s

Bol bol sivi tüket canim, su, anason cayi, süt bol bol icmen lazim, iyi beslen meyveni sebzeni etini ihmal etme, sen kendine cok iyi bakman lazim simdi, hem sütün gelsin diye hemde uykusuz gecelere su andaki stresse dayanikli olasin diye...-tatlicadiarzu-

Bebegini 2 saat 1,5 saate bir koy gögüsüne komple gögüs ucunu agzina almasina dikkat et, sessiz ve sakin bir sekilde konustugun zaman daha güzel iciyor bebekler...:emir_bebek:

Merak etme canim baslarda hersey cok yorucu ve zor ama zamanla hersey cok normalmis gibi oluyor..:CüvCüv:

Sevgiylea.s.

humana nın steel tea 'ni öneririm, süt olması açısından:) ılık ılık içerseniz faydası oluyor gerçekten.

canım hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün.
doktorunuzun ilgisizliği bana çok garip geldi,doktorunuzu değiştirme şansınız yok mu?

Back
X