Acill İstanbul avrupa yk.çocuk psikiatri

Nurum2

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2017
111
54
13
42
Selamlar 3yaşındaki oğlum için iyi bir çocuk psikiyatrisi arıyorum ist avrupa yakası oğlum aşırı hiperaktif ve buaralAar çok saldırgan önerileriniZi bekliyorum

Hiperaktivite dürtü bozukluğudur. Göstergelerinden biri de çocuğun yaptığı şeyler için " icimden bir ses boyle yapmamı söyledi" gibi davranışlarının dürtüsel olduğunu belirtmesidir. Bazen insanlar aşırı hareketli çocukları da hiperaktif diye niteleyip karistirabiliyor o yüzden belirtmek istedim.

Evladiniz gerçekten hiperaktifse ilac kullanmaktan başka çare yok ancak sadece hareketli bir çocuksa enerjisini güvenli bir şekilde boşaltacagi alanlara yönlendirin. Ornegin bir spor dalına yazdirin. Bu şekilde disiplini de öğrenecektir.

Ona kızmak bağırmak dövmek yerine davranışlarının yanlış olduğunu mantıklı bir şekilde açıklayın.

Kreşe gidiyor mu bilmiyorum ama akranlarıyla sosyalleşmesi de faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Şöyle söyleyeyim internetten baktıgım hiperaktivite bozukluguna bağlı testlerde 10sorudan 7si uyuyor korkunç hareketli sürekli koşuyor zıplıyor ter içinde kalıyor nasıl bir enerji anlatamam ,inatçı ,paylaşımcı değil,yenilgiyi kabul etmiyor,ciddi yeme sorunu var,krese başladı 15gündür çok mutsuz gitmek istemiyor ellerini ağzına sokmaya başladı çok üzülüyorum yavrum bu yasta antidepresanmı kullacak çok üzgünğm

Psikolog veya psikiyatr değilim. Öğretmenlik seminerlerinde öğrendiğim kadarıyla söyledim. Her sene bir sendrom yaşıyor bu yaramazlar :) hemen endişeye kapılma canım belki sadece enerjik bir çocuktur. Hiperaktifse de ne olmuş yani ölümcül bir hastalık değil ya. İlacını kullanır normal yaşantısına devam eder o durumda da.
En doğru kararı doktor verir. İnşallah iyi bir doktor bulursunuz.

Çok teşekkürler

Selamlar 3yaşındaki oğlum için iyi bir çocuk psikiyatrisi arıyorum ist avrupa yakası oğlum aşırı hiperaktif ve buaralAar çok saldırgan önerileriniZi bekliyorum
Merhaba okuyunca kendimi düşündüm bnim oglumda üç yaşında uyudugu zamanlar dışında hiç otumuyo desem yeridir sanırım.yemeginide ayakta yada hareket halinde yiyo cogunlukla dışarıya cıkınca sorun çıkarıyo bişey istiyo tutturuyo konuşma gecikmeside var oglumun,herkes eleştiriyo bi ortama girince cocugmu aglıyo hiç durmuyo diye ve ben dayanamayıp 16seans terapi almak gibi bi sacmalık yaptım pedagogtan ve yok dencek kadar az fayda gördüm döktüğüm paraşarda cabası (oğluma feda olsun o ayrı tabi) bana bi netice veremeyince cocuk nöroloğuna gönderdi.bence cocuk psikiyatriden önce mutlaka cocuk nörolojiye gidin o sizi yönlendirsin boşa zaman ve para harcamamış olun nacizane tavsiyem. İnş evlatlaımız yada cevremiz bizi abartı yormadan düzelcekler :)

Merhaba peki nörolog ne dedi size ben oğlumun hiperaktif olduğunu düşünüyorum pedagoglardan fayda alabileceğimizi düşünmüyorum bakalım daha gidemedik o kadar hareketli ki kreş ona iyi gelmedi bugün aldık okuldan çünkü oradaki ortamda rahat hareket edemedi ve sıkıldı inanın hayretler içinde izliyorum çocuğumu yemeside yok ama paralıyor kendini yavrum

Bize hiperaktivite tanısı için erken oldugunu ama otizm vesaire olmadıgını dört yastan sonra hiperaktivite için gitmemizi önerdi.sen en azından kafan rahatlasın diye bi çocuk nörolojiye götür yinede istersen.mesela benim oglmda h durmuyo yerinde ama evde basbasayken bana yada etrafa zarar vermiyo aglayıp huysuzluk yapmıyo fakat benimkide cok cabuk sıkılıyo parkta kres gibi yerlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…