acill yardımm kan pıhtılaşması olmadan clexane iğne kullanan varmı ???

tugbaemrah

hoşgeldin hayatıma oğlumm ve küçük miniğim
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
5.616
103
363
arkadaşlar merhaba
il meleğimi 9 haftalıkken kalbi durduğu için kaybettim doktorum biraz ilgisiz kaldı ve ne genetik nede kan pıhtılaşması testi yapılmadı şimdi yine hamileyim 8 buçuk haftalık sebepsiz kanamam oluyo bebek sağlıklı kese sağlıklı ama kanamam oluyo ... doktorum önlem amaçlı clexane 0.4 verdi önlem olarak ama kafamı karıştıran bi konu var ya benim kan pıhtılaşmam yoksa bu iğne bana ve bebeğime bi zarar verirmi konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar nolur yardım edinnn napim iğneyi vurulmayı başlimmi ?

arkadaşlar merhaba
il meleğimi 9 haftalıkken kalbi durduğu için kaybettim doktorum biraz ilgisiz kaldı ve ne genetik nede kan pıhtılaşması testi yapılmadı şimdi yine hamileyim 8 buçuk haftalık sebepsiz kanamam oluyo bebek sağlıklı kese sağlıklı ama kanamam oluyo ... doktorum önlem amaçlı clexane 0.4 verdi önlem olarak ama kafamı karıştıran bi konu var ya benim kan pıhtılaşmam yoksa bu iğne bana ve bebeğime bi zarar verirmi konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar nolur yardım edinnn napim iğneyi vurulmayı başlimmi ?

canim cok gecmis olsun... rabbim hayirlisiyla bebegini saglikli bi sekilde kucagina almayi nasip etsin...canim sürekli yatiyorsan o yüzden o igneyi vermis olabilir...ama bence emin olmak icin ikinci bi doktora daha görün... kanamanin sebebini söylemedimi.. bende 12 haftalikken gecirdim bende plazenta asagida oldugu icindi..

geçmiş olsun.. hiç korkmana gerek yok cleaxine kan sulandırıcı bir iğnedir ve kanın pıhtılaşarak plesantayı tıkamasını önler. bende de pıhtılaşma yok ama bir şüphe uğruna 6 aydır innohep diye cleaxine türevi bir iğne kullanıyorum. başka bir doktora daha danış için rahat etsin ama cleaxine in zararı yok benim ablamda kullandı dün bebeğinin 1. yaşını kutladık. bebeklerimiz Allah a emanet inşallah..

canim cok gecmis olsun... rabbim hayirlisiyla bebegini saglikli bi sekilde kucagina almayi nasip etsin...canim sürekli yatiyorsan o yüzden o igneyi vermis olabilir...ama bence emin olmak icin ikinci bi doktora daha görün... kanamanin sebebini söylemedimi.. bende 12 haftalikken gecirdim bende plazenta asagida oldugu icindi..
ben kanama geçiriyorum ama rahimde yada kesede kanama yok sebepsiz bide bi önceki gebeliğimde düşük diil kalbi durdu ozamn bu test yapılmadığı için önlem olarak verdi. Allahım inşallah sağ sağlim kucağınada almayı nasip etsinn bebeğini
geçmiş olsun.. hiç korkmana gerek yok cleaxine kan sulandırıcı bir iğnedir ve kanın pıhtılaşarak plesantayı tıkamasını önler. bende de pıhtılaşma yok ama bir şüphe uğruna 6 aydır innohep diye cleaxine türevi bir iğne kullanıyorum. başka bir doktora daha danış için rahat etsin ama cleaxine in zararı yok benim ablamda kullandı dün bebeğinin 1. yaşını kutladık. bebeklerimiz Allah a emanet inşallah..

Allah uzun ömürler versin cnm senin bebeğinide sağlıklı sıhatli kuıcağına almayı nasip etsin :))
ayyy çok çok saol içim rahatladı biraz ozaman ben bu iğneyi vurulmaya başlim Allahıma emanetiz

kızlar merhaba clexane 0.4 2 aydır önlem olarak kullanıyoruz ama bu ay bırakıcaz biraz tedirginim benim gibi kullanıp bırakan varmı ???

Canım görmedim konuyu, yoksa once cevap yazardim. Benimki tüp bebek olduğu icin basindan beri tedbir amaçlı kullandım ben de, gecen ay da doktorum bırak dedi bıraktım. Görünüşte pihtilasma problemimiz olmadıgından yüksek riskli donem geçince bıraktırıyorlar sanırım.

Canım görmedim konuyu, yoksa once cevap yazardim. Benimki tüp bebek olduğu icin basindan beri tedbir amaçlı kullandım ben de, gecen ay da doktorum bırak dedi bıraktım. Görünüşte pihtilasma problemimiz olmadıgından yüksek riskli donem geçince bıraktırıyorlar sanırım.

evet cnm tüpp bebekte kullanılıyo bikaç ay doğru ama benim ilk gebeliğim kalbi durdugu için sonlandı ama araştıılmadı neden diye bu gebeliğimdede sebepsiz kanamalar yaşayınca kan pıhtılaşması olabilir diye başladık ama bu ay bırakmayı düşünüyoruz aklıma takılan ya pıhtılaşma varsa o zaman ne olucak ???

merhaba
clexane ben de kullanıyorum pıhtılaşma olmamasına rağmen.
benim de 1 kimyasal gebelik 1 de normal gebelğim oldu kalbi 10.haftada durmuştu.
dr.um önlem amaçlı 2.gebelikte testleri yapmadan başladı,sonra testleri yaptırdı problem çıkmadı ama 12 hafta bitene dek kullancaz dedi.
diğer arkadaşların da dediği gibi bu iğnenin hiçbi zararı yok.
sadece karnın şişiyo ve yakıyo yaparkene
ama bebeklerimiz için herşeye değer.
haa bu arada ben 3.kez hamileyim iğneyi gene kullanıyorum,ve 1 haftadır evdeydim lekelenmelerim vardı....
inş.Rabbim bunu nasip eder bize sağsalim

Son düzenleme:
merhaba
clexane ben de kullanıyorum pıhtılaşma olmamasına rağmen.
benim de 1 kimyasal gebelik 1 de normal gebelğim oldu kalbi 10.haftada durmuştu.
dr.um önlem amaçlı 2.gebelikte testleri yapmadan başladı,sonra testleri yaptırdı problem çıkmadı ama 12 hafta bitene dek kullancaz dedi.
diğer arkadaşların da dediği gibi bu iğnenin hiçbi zararı yok.
sadece karnın şişiyo ve yakıyo yaparkene
ama bebeklerimiz için herşeye değer.
haa bu arada ben 3.kez hamileyim iğneyi gene kullanıyorum,ve 1 haftadır evdeydim lekelenmelerim vardı....
inş.Rabbim bunu nasip eder bize sağsalim

cnm inşallah bu bebeğini de sağlıklı sıhatli akırsın kucağına :)) peki bu pıhtılaşma testinin adı neydi bilgi verebilimisin doktorum istemesede ben önlem olarak yaptırim ...

Kan pıhtılaşmam yok.
Genetik bozukluk çok şükür yok.
Fakat tsh ve anti tpo sorunum var.
Allah korusun riskli,bebeğe giden damarları falan kurutuyor muş bu antikorlar.
Bu yüzden dr a söyleyip bana uygunsa kan sulandırıcı iğne vermesini istedim.
O gün bu gündür fraxiparine 0,3 kullanıyorum+coraspin 100 lük.
Hiç korkma..Bütün ikili,üçlü,ayrıntılı testlerimiz şimdiye kadar temiz çıktı hamd olsun.
Kollarım morardı artık ama seve seve oluyorum..
Allah şifanızı versin,bir kere oldu diye ikinciyide aynısı olacak sanmayın sakın.
.Çünkü ben hep öyle sandım,ve halada geçmiş değil malesef..
Ayrıca ilk üç ay neler çektim,kanama,lekelenme ne ararsan:(
Hiç sebepsiz yere hemde..

Son düzenleme:
Kan pıhtılaşmam yok.
Hiç korkma..Bütün ikili,üçlü,ayrıntılı testlerimiz şimdiye kadar temiz çıktı hamd olsun.
Allah şifanızı versin,bir kere oldu diye ikinciyide aynısı olacak sanmayın sakın.
.Çünkü ben hep öyle sandım,ve halada geçmiş değil malesef..
Hiç sebepsiz yere hemde..

inşalllah sağlıklı sıhatli alırsınız bebeğinizi kucağınıza :)) benimde sebepsiz kanamalarım oldu hatta pıhtı bile düşürdüm zaten ondan sonra başladık kullanmaya ... Allaha şükür bende hiç morarma yapmadı eger iğneyi batıramazsam tek seferde o zaman oluyo onun dışında rahatım :)) hep aynı şey olucak diye korkuyorum şimdi bile doktora gittiğimde kötü şeylerle karşılaşıcam diye hep tedirginim ... inşallah zaman çabuk geçer ve bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz

Belki 50 kez dr'a gittim.
50 sindede mayınlı tarlada yürümüş gibiyim.
Şimdi Allah tan hareketlerini hissediyorumda biraz daha rahatım.
ilk 4-5 ay hissedene kadar hareketleri geçmek bilmiyor.
Baya olmuş sizinde,20.haftadan sonrası çabuk geçer.
Allah şifanızı versin canım.

Belki 50 kez dr'a gittim.
50 sindede mayınlı tarlada yürümüş gibiyim.
Şimdi Allah tan hareketlerini hissediyorumda biraz daha rahatım.
ilk 4-5 ay hissedene kadar hareketleri geçmek bilmiyor.
Baya olmuş sizinde,20.haftadan sonrası çabuk geçer.
Allah şifanızı versin canım.

aynen öle tam lafı olmuş mayınlı tarla :)) bende 4 gözle onu bekliyorum bi hissetmeye başlasam herşey dajha kolay ve güzel olucak gibi geliyo :))
aminnn cnm Allahım sağlıklı sıhatli kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ...

cnm inşallah bu bebeğini de sağlıklı sıhatli akırsın kucağına :)) peki bu pıhtılaşma testinin adı neydi bilgi verebilimisin doktorum istemesede ben önlem olarak yaptırim ...
amin cnm inşallah...
Cnm bence sen kendi başına birşey yapma bence dr.un kesinlikle önlem olarak yaptırtıyor bu iğneyi..
Ama dr.unla açık açık konuş ben merak ediyorum bu iğneyi ne kadar kullanıcam diye,o testler ucuz testler değil cnm ben 2 sene önce 450 civarında verdim dr.um ssk.dan da istemedi.isim olarak ta bilmiyorum faktör v,mutasyon gibi şeyler yazıyordu içinde..

kan pıhtılaşmam yok.
Hiç korkma..bütün ikili,üçlü,ayrıntılı testlerimiz şimdiye kadar temiz çıktı hamd olsun.
.çünkü ben hep öyle sandım,ve halada geçmiş değil malesef..
hiç sebepsiz yere hemde..

allah tamamına erdirsin.
Bana biraz moral oldu yazınız..
Allaha emanetiz veren de o alan da o,ama ben de hep kaybetme korkusundayım:(

amin cnm inşallah...
Cnm bence sen kendi başına birşey yapma bence dr.un kesinlikle önlem olarak yaptırtıyor bu iğneyi..
Ama dr.unla açık açık konuş ben merak ediyorum bu iğneyi ne kadar kullanıcam diye,o testler ucuz testler değil cnm ben 2 sene önce 450 civarında verdim dr.um ssk.dan da istemedi.isim olarak ta bilmiyorum faktör v,mutasyon gibi şeyler yazıyordu içinde..

allah tamamına erdirsin.

doktorum 4 aya kadar dedi cumartesi kontrolüm var gittiğimde konuşucaz iğneyi bırakıp bırakmayacağımızı inşallah kan pıhtılaşmasıo yoktur ve iğneyi bıraktığımda herşey yolunda devam eder :)) çok saol cnm yardımların için inşallah sende meleğini sağlıklı sıhatli alırsın kucağına

bende kullanıyorum.biri 7 haftalık biri 9 haftalık iki bebeğimn kalbi durdu.kanama hiç olmadı.hiç bir test yapılmadan kullanıyorm.25 haftalığım.doktor doğuma kadar kullanacaksın dedi.

doktorum 4 aya kadar dedi cumartesi kontrolüm var gittiğimde konuşucaz iğneyi bırakıp bırakmayacağımızı inşallah kan pıhtılaşmasıo yoktur ve iğneyi bıraktığımda herşey yolunda devam eder :)) çok saol cnm yardımların için inşallah sende meleğini sağlıklı sıhatli alırsın kucağına

amin cnm inşallah...

allah tamamına erdirsin.

Ben ssk da ücretsiz yaptırmıştım 3 sene önce.
Dr sadece dört aya kadar mı iğne olacaksın dedi?Yoksa ben başka birşey mi kaçırdım: )?

Bu arada sağol amin canım,cümlemizin Allah tamamına erdirsin.
Kaybetme korkusu malesef dinmiyor.
Ne güzel değil mi,sorunsuz gebelik yaşayıp halı bile yıkayabilen kadınlar.
Kimimiz öyle,kimimiz böyle.
Anladım ki,kanamaya rağmen gebelik sürebiliyor.
Allah isterse her koşulda.
Sakin ol ve sadece ben ve benim gibi olumlu örnekleri düşün ki güçlü ol;)

Son düzenleme:
Ben ssk da ücretsiz yaptırmıştım 3 sene önce.
Dr sadece dört aya kadar mı iğne olacaksın dedi?Yoksa ben başka birşey mi kaçırdım: )?

Bu arada sağol amin canım,cümlemizin Allah tamamına erdirsin.
Kaybetme korkusu malesef dinmiyor.
Ne güzel değil mi,sorunsuz gebelik yaşayıp halı bile yıkayabilen kadınlar.
Kimimiz öyle,kimimiz böyle.
Anladım ki,kanamaya rağmen gebelik sürebiliyor.
Allah isterse her koşulda.
Sakin ol ve sadece ben ve benim gibi olumlu örnekleri düşün ki güçlü ol;)

evet cnm doktor 4 aya kadar önlem amaçlı kullanıcaz dedi aslında başka doktora başlamıştım ama muayene ücretleri fazlalaşınca başka doktora geçmek zorunda kaldım o dönemde kanamam oldu önceki kayıbımı sölediğimde kan pıhtılaşma testi yaptırdınmı dedi bende alınan bebeğim içinde bişi yapılmadı dediğimde çok kızdı kadınlara bunu neden yapıyolar illa 3 kez canlarımı yanmalı bunları yapmak için diye ve önlem olarak kullanalım 4 aya kadar dedi aslında benim hep aklımdaydı bu olay ama sölediğim her doktor gerek yok demişti...
aminnn doğurup kucağımıza alsakta eminim bu korkular hiç gitmicek :)) inan çok isterdim cnm öle olmak benim annem sabah akşam temizlik yapar halı bile sirkelerdi ama hiç sorunsuz doğurdu kardeşimi :)) ben anneme çekmemişim :(( aynen öle yiyecek ekmekleri varsa her şekilde gelicek :))
allahım hakkımızda en hayırlısını versin inşallah

Acaba neden 4 ay merak ettim şimdii.
Benim 6 ay oldu MaşAllah..ama benim bildiğim doğuma yakın kesiliyor kan sulandırıcılar.
Dr'a sormam lazım.
Eskiler hiç bir bilgi edinmedikleri için Allah a emanet çatır çatır doğuruyorlardı.
Bence fazla bilgi bünyeye zarar yapıyor,yani yeni nesilde daha çok sorun çıkar oldu: )
Neyse konu dışına çıkmayayım,sende bende dr a danışalım en iyisi ;)

Son düzenleme:
Acaba neden 4 ay merak ettim şimdii.
Benim 6 ay oldu MaşAllah..ama benim bildiğim doğuma yakın kesiliyor kan sulandırıcılar.
Dr'a sormam lazım.
Eskiler hiç bir bilgi edinmedikleri için Allah a emanet çatır çatır doğuruyorlardı.
Bence fazla bilgi bünyeye zarar yapıyor,yani yeni nesilde daha çok sorun çıkar oldu: )
Neyse konu dışına çıkmayayım,sende bende dr a danışalım en iyisi ;)

:)))
valla bende kontrole gittiğimde napcağımıza karar vercez bakalım ne dicek kzuum iyi olsunda 9 ay vurulurum problem olmaz :))

Back
X