acilll gebe bayanlat yardım edermisiniz acillllllll=(

rihana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
702
0
46
Kütahya
mrb herkese sormak istedigim sorular var hamileligimin 23. haftasındayım ve herseyim normal 2 li 3 lu test cinsiyeti bile belli ama şu 3 gündür benim elim ayagım tıtrıyor ve cok kötü oluyorum halsizlik yorgunluk her uzanayım dedgımde uyuyup kalıyorum kalktıgımda çok kötü oluyorum neden uyudum vesaire gibi...
neyse doktorum bana 15 haftalıkken falan gyno ferro sanol kapsül hapı vermişti kullanmıyordum içinden sadece 3 tane fln kullanmısımdır aç karnına ama bu ay muayene gıttgımde hersey normal oldugunu ve bu ıalcı kullandııgmı sordu kulanıyorum dedım ama hap almak
istemedegım ıcındı ama 3 gudnur kotu oluyorum elım ayagım tıtrıyor acaba bu hapı kullanmaya artık başlasammıkı bebegede kan gıttgı için kansızlık falan olabılırmımkı bende ne yapmalıyım doktoruma danışamıyorum çünkü yenı gıttgımde yalan soyledım kullanıyorum dıe devam et demıstı.... bu hap ne işe yarıyor aslında YARDIM EDIN KOUTYUMMM((

o ılac degıl arkadasım vıtamın demır yanı bebegının gelısmı ıcın cokcok gereklı ayrıca dogumdan sonra kaybedecegın kanı sımdıden takvıye ıcın .tabıkı ondan olabılır tansıyonun dusuyor olabılır ve son olarak seker problemın olabılır gebelıge has bunlara dıkkat et

şeker yuklemesı yapılıyormus daha yapılmadı bana onu yaptırmam lasım ozaman cunku çok kotuyumm tsekurler bılgı için

yaşadıklarınızı ben de oğluma hamileyken yaşamıştım
bir pazara çıkardım 3 yerde dinlenirdim hemde yeni hamileyken
halsizlik uyku tansiyon düşmesi hepsi bir aradaydı bende
17 haftalık olana kadar geçmedi sürekli serum almak zorunda kalıyordum
verdikleri vitamin hapı yüzünden yüzüm gözüm şişmişti bu yüzden ancak serumlarla biraz kendime geliyordum
17 hafta sonunda ise kimse tutamadı beni maşallahım vardı hem hareketlendim hemde zinde hissediyordum kendimi
şimdi ikinciyi düşünüyorum ama yaşayabileceğim 4 ay beni fena korkutuyor

bu ilacı doktorum bana da verdi, hatta sürekli kullanacaksın dedi. doktorun sorduklarına doğruyu söylemelisin, oyun değil bu, can taşıyoruz, bebeciğimizin geleceği sözkonusu, ihmal etmeyin. bazı ilaçların yan etkilerini yaşıyor olabilirsiniz, bu sebeple de kullanmak istemeyebilirsiniz, bunu da doktorunuza söyleyin, ilacı değiştirecektir.

Daha haftasonu doktorum vitamin hapı o kadar önemli değil ama demir hapını sakın ihmal etme dedi.Böyle diyorsa doktor gerçekten çok önemli demektir.Almamazlık yapmayın.Hatta bence vitamin de çok önemli.

aynı ilacı ben de kullanıyorum. başta günde 1di sonra doktorum 2ye çıkardı bence ihmal etme ilaç hem demir hem b12 hem folik içeriyor. zaten prospektüse bakarsan görürsün. bebeğin gelişimi için bu takviyeler çok önemli. besinlerden yeteri kadar alamıyoruz. ilacı alırken 2 saat öncesinden ve sonrasından süt çay içmemek gerekiyor. bence dikkatli ve aksatmadan kullan. netten araştır ,ilacın prospektüsünü oku. yararlarını daha iyi görürsün

canim aynisi bende oldu bende hamileyim,hicbisey yapasim gelmiyor surekli uykum var benimde doktoruma gittim ben onceden de cok uyurdum yani gec yatardim erken kalkardim ama erken yatip gec kalkmaya basladim doktorumla gorustugumde hamilelikte olağan sey bunlar canını sıkma bunlar tabii ki olacak dedi ve bana bi hap ismi falan yazmadi sen kullaniyosan ve iyi oluyorsa bana da haber verir misin bende baslayim..

doktoruna güven....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…