merhaba kızlar, aylardır pc başında oturup isim listelerine bakmaktan bıktımelvin diye karar verdik bu sefer çoğu e harfini uzatarak telafuz etti yine vazgeçtik. şuan meyra ve berfin isminde kararsızız
yardımmm...
merhaba cok sevdigim beyendigim bir isim ve anlami coook güzel ....E S i L A Bu arabcasi- A S i L A ve anlami
Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır. Burada geçen "bukra" Arapça’da sabah demektir. "esila" ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki "Geceleyin ona secde et" buyurulmaktadır. Yani gurûb’tan başlayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da akşam ve yatsı namazını kapsar. Hemen peşinde de "Onu geceleri uzun uzun tesbih edin" denilmiştir. Bundan da teheccüt namazına atıfta bulunulmuştur. (İnsan suresi 25. ayet) Bu ismi koyarsan bana yazarsan cook sevinirim allah uuuuzuuun ömür versin saglikli bir evlat versin benimde 2 cococugum var kizimin adi Elif oglumun ki EfeFurkan sevgiler bizden [/QU
Teşekkür ederim bu güzel açıklama için. yanlız etrafımda esila, ecrin isimleri çok var
bence elvin kesinlikle daha güzel.............
merhaba kızlar, aylardır pc başında oturup isim listelerine bakmaktan bıktımelvin diye karar verdik bu sefer çoğu e harfini uzatarak telafuz etti yine vazgeçtik. şuan meyra ve berfin isminde kararsızız
yardımmm...
16:ALmina ) ALMİNA; AL VE MİNA ' DAN OLUŞMUŞTUR.AL VE MİNA OSMANLICADIR.
ALMİNA GÜNEŞ TUTULMASINDAKİ KIZILLIĞADA VERİLEN ADDIR.KİMİLERİ BU ANLAMI ALMİRA OLARAK TANIMLASADA ASILI ALMİNA DIR.AYRICA MİNA İSMİ MUBAREK MİNA DAĞINDAN DA GELDİĞİ İÇİN TEMİZLİĞİ,BERRAKLIĞI,SAFLIĞI ANLATMAKTADIR.
AL=BÜLEND-ALİ-SERAP-YÜKSEK-YÜCE-SOY-SULALE-AİLE
MİNA=BİLLUR(DURU+TEMİZ+SAYDAM+KRİSTAL) +ASUMAN(GÖK+SEMA) ARAPÇADA AYRICA LİMAN DEMEKTİR.
SADECE KUTSAL TOPRAKLARDA YETİŞEN ENDER KIRMIZI ÇİÇEK...AL-MİNA KIRMIZI MİNA KUTSAL YER
NARİN,KIRILGAN AYNI ZAMANDA HIRÇIN BİR ÇİÇEKTİR.
COK NADIR BIR ISIM; VE GÜCLÜ ;ANLAMIDA GÜZEL LLLLEYI UZATIYOLAR UUUUYU UZATIYOLAR ONLARI DÜSÜNME DILERI ALISACAK SEN BU ISMI KOMASAN BENDE GÖBEK ADINI KOYARIM ALMINA DIYE NEDE OLSA SANAL TEYZESI SAYILIRIM HAHAYTT
alminada güzelmiş. benım oğlumun adı çağan telafuzda zorlanan çok. bu yüzden kızın adınıseçerken ince eleyip sık dokuyorumyok anlamıda güzel olsun , kimsede duymadığım isim olsun istiyorum bütün isim listelerinede baktım yok yok yok... hiç biri içime sinmiyor.sanırım akışına bırakıcam eşim ne isterse ona razı gelicem
kusura bakmazsın inşallahh ama ben seçtiğin isimlerin hiç birni beğenmedim, elvin güzel ancak diyanet anlamı yanlış bilinen isimler arasında listeledi, ne manaya geliyordu diyanete göre şimdi hatırlamıyorum ama diyanetin yayınlandığı anlamı yanlış bilinen isimler listesine bir bak istersen, esila da bunlardan biri malesef
arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. yeni bir isim buldum elisa... anlamı cennet kapısındaki melek demekmiş...
Elisa mı Meyra mı ?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?