Doğuma Hazırlık Acillll !!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

HANGİ İSİM DAHA GÜZEL

• Ankete Katılan
    21

lazuri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2008
72
0
86
Sakarya
merhaba kızlar, aylardır pc başında oturup isim listelerine bakmaktan bıktım elvin diye karar verdik bu sefer çoğu e harfini uzatarak telafuz etti yine vazgeçtik. şuan meyra ve berfin isminde kararsızız
yardımmm...

merhaba cok sevdigim beyendigim bir isim ve anlami coook güzel ....E S i L A Bu arabcasi- A S i L Ave anlami
Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır. Burada geçen "bukra" Arapça’da sabah demektir. "esila" ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki "Geceleyin ona secde et" buyurulmaktadır. Yani gurûb’tan başlayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da akşam ve yatsı namazını kapsar. Hemen peşinde de "Onu geceleri uzun uzun tesbih edin" denilmiştir. Bundan da teheccüt namazına atıfta bulunulmuştur. (İnsan suresi 25. ayet) Bu ismi koyarsan bana yazarsan cook sevinirim allah uuuuzuuun ömür versin saglikli bir evlat versin benimde 2 cococugum var kizimin adi Elif oglumun ki EfeFurkan sevgiler bizden

Son düzenleme:

bence elvin kesinlikle daha güzel.............

canım ben berfin diyorum.. berfin çok hoş bir isim benimde amcamın kızının adı berfin

16:ALmina) ALMİNA; AL VE MİNA ' DAN OLUŞMUŞTUR.AL VE MİNA OSMANLICADIR.
ALMİNA GÜNEŞ TUTULMASINDAKİ KIZILLIĞADA VERİLEN ADDIR.KİMİLERİ BU ANLAMI ALMİRA OLARAK TANIMLASADA ASILI ALMİNA DIR.AYRICA MİNA İSMİ MUBAREK MİNA DAĞINDAN DA GELDİĞİ İÇİN TEMİZLİĞİ,BERRAKLIĞI,SAFLIĞI ANLATMAKTADIR.
AL=BÜLEND-ALİ-SERAP-YÜKSEK-YÜCE-SOY-SULALE-AİLE
MİNA=BİLLUR(DURU+TEMİZ+SAYDAM+KRİSTAL) +ASUMAN(GÖK+SEMA) ARAPÇADA AYRICA LİMAN DEMEKTİR.

SADECE KUTSAL TOPRAKLARDA YETİŞEN ENDER KIRMIZI ÇİÇEK...AL-MİNA KIRMIZI MİNA KUTSAL YER
NARİN,KIRILGAN AYNI ZAMANDA HIRÇIN BİR ÇİÇEKTİR.
COK NADIR BIR ISIM; VE GÜCLÜ ;ANLAMIDA GÜZEL LLLLEYI UZATIYOLAR UUUUYU UZATIYOLAR ONLARI DÜSÜNME DILERI ALISACAK SEN BU ISMI KOMASAN BENDE GÖBEK ADINI KOYARIM ALMINA DIYE NEDE OLSA SANAL TEYZESI SAYILIRIM HAHAYTT

Son düzenleme:

alminada güzelmiş. benım oğlumun adı çağan telafuzda zorlanan çok. bu yüzden kızın adınıseçerken ince eleyip sık dokuyorum yok anlamıda güzel olsun , kimsede duymadığım isim olsun istiyorum bütün isim listelerinede baktım yok yok yok... hiç biri içime sinmiyor.sanırım akışına bırakıcam eşim ne isterse ona razı gelicem

[/COLOR]
canim ilk bebeginmi ilkse bak bende anneyim ve bir cok annenin genelde derdi bu isimden basi agriyor en iysi en güzeli olsun istiyor ve cok secici davraniyoruz bunlarin arasinda bende varim.. isim derdim bunu beyendim bunu koyacagiz yaa ishak ismi mesela yabiz söylemiyoruz ishakmi isshakmi sadece bir örnek ti bu okadar isim arastirdim son ana sakin birakma fikrini degistirme icinden hangi isim geciyorsa ilk onu koy o onu demis bu bunu demis önemli olan senin ilk beyendigin cok beyendigin, yada ilk 3 de ki isimleri bir kagida isimleri yaz esinede göster bu 3 isimden birini sana cektirecem de onunda onayini aldiktan sonra kagitlari kapat ve esine birini cekmesini söyle ilk cektiginiz kagitaki ismi bebegimize verin sadece fikirimi beyan etim ama gene kendin bilirsin güzel anne okadar güzel bisey ki anne olmak
bunu bilende var bilmeyende ben nezaman okusam tüglerim dikken dikken olur

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.

Bir gün ALLAH,a sormuş;
"ALLAH,im, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler. Fakat, ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?"

..."Tüm meleklerin arasında senin için bir tanesini seçtim, O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana hergün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın."

"Peki, insanlar bana birşey söylediklerinde, dillerini bilmeden, söylediklerini nasıl anlayacağım?"

"Meleğin sana dünyada duyabileceğin en tatlı ve en güzel sözcükleri söyleyecek. Sana konuşmayı, dikkatle ve sevgi ile öğretecek."

"Peki, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?"

"Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek."

"Dünyada kötüler olduğunu da duydum. Beni onlardan kim koruyacak?"

"Meleğin seni kendi hayatı pahasına da olsa koruyacak."

"Fakat, ben seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm."

"Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve ulaşmanın yolunu öğretecek."

O sırada cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Çocuk gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar;

"Şimdi gitmek üzere isem, benim Meleğimin adı ne?"

. Adının ne olduğu önemli değil,sen ona, "ANNE" diyeceksin." ...!

Son düzenleme:
kusura bakmazsın inşallahh ama ben seçtiğin isimlerin hiç birni beğenmedim, elvin güzel ancak diyanet anlamı yanlış bilinen isimler arasında listeledi, ne manaya geliyordu diyanete göre şimdi hatırlamıyorum ama diyanetin yayınlandığı anlamı yanlış bilinen isimler listesine bir bak istersen, esila da bunlardan biri malesef

[/COLOR]
Sende kusura bakma ozaman.. senin begenine sunmadim ismi !!!!! konuyu acan anne ye sundum bilseydim ilk sana sorardim bu ismi yazacagim nedersin diye cok büyük hatta yapmisim !!! seninde yanlis bildiklerin var bilmis görünen kardesim (((Esila türkcede diye belirtim arbcada Asila diye aciklamasini yaptim ))bu arada DIYANET DIYORSUN nekadar eminsin gercekten diyanetin onlari yazdigina diyanetcilerlemi görüstün neten okuyup kulaktan dolma haber kaynagiyla gelme gercek haber kaynagiyla gel ve yaz bir örnek Nihat Hatipoğlu na yaz cevabini versin.....bu arada buraya gecip diyanet bunu dedi diyorsun yanlis bilenLER var diyorsun sana islamin sartini sorsam !!!!!!! 54 farzi sorsam!!! nasil bir cevap verirsin yada alinti ile yazarsin demi din huk hak konusunda cok bilgilisin kardesim... (not üzgünüm arkadaslar böyle bilmis görünenler kilavyeyi alip ne olursa olsun yazayim diyen kisi yüzünden... bir fikrin varsa yazarsin paylasirsin bizimgibi,,, herkes neyin ne oldugunu biliyor..........

Son düzenleme:
arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. yeni bir isim buldum elisa... anlamı cennet kapısındaki melek demekmiş...
Elisa mı Meyra mı ?????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…