Acillllll..kan pıhtılaşması olupta normal doğum yapan varmı?

btly

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
147
19
118
Aydın
şu anda 24 haftalık hamileyim.eğer mümkün olursa normal doğum yapmak istiyorum.kan pıhtılaşmasından dolayı 0.3'lük iğne ve hergün bir aspirin kullanıyorum.bazıları bu yüzden normal doğum yapamazsın diyor.bazılarıda asıl pıhtılaşmadan dolayı kanama durmayacağı için sezeryan olmaz normal olur diyolar.arkadaşlar bu durumda olupta normal doğum yapan varmı?

öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıcakla alırsın bebişini kucağına. bende de kan pıhtılaşması vardı hamileliğim boyunca 0.2 lik iğne kullandım hemde doğum yaptığım güne kadar ve normal doğum yaptım hiç bir problem olmuyor canım. 0.3lük de yüksek değil bence sende yapabilirsin. şuan da kızım 7 aylık oldu darısı sana :))

mrb arkadaşım..sizdede vardı demk kan pıhtılaşması...bendede çıktı şuan hamile kalmayı planlıyoruz ama ben çok korkuyorum.iğne bebeğime zarar verirmi iğden dolayı bebeğimde bi problem olurmu?yada iğne etki etmeyip bebeğim yine karnımda ölürmü die endişelerim var.lütven beni aydınlatın.

bende iğne kullandım 36 haftalık sezeryan ile doğum yaptım. benim erken doğum sancılarım oldu o da suyumun fazla olması nedeni ile. erken doğduğu için küveze girdi. iğne bebeğe zarar vermezmiş doktorum öyle demişti. sezeryandan bir kaç gün önce iğneyi keseceğiz demişti ama kesemeden apar topar sezeryan oldum.

Meraba Arkadaslar benimde Kizim suan tam 8 aylik 19Haftalik hamileyken Bacagimda iki Ana damarin tikanik oldugu ortaya cikti ve Kan Pihtilasmasi olmustu.. hergün 0.5 heparin igne vuruldum, ve eger vurulmasaydim o zaman hem Anne hemde Bebek tehlikeye giriyormus.. Ve bende bu esnada birde Safra kesemde taslar olustu bunlar sanci yapmaya basladi .. kisaca benim ilk Hamileligimdi ve cok Korkunctu hala tedavi görüyorum kan pıhtısı yüzünden ..
Sakin esirgemeyin İgne vurulmayi Cok sükürki bi Caresi var . bende hamileligim boyunca arastirdim vuruliyimmi diye ama iki Ülke (türkiye ve almanya) her iki doktorlar MECBUR vurulacaksin dediler
bunun icin en güzelide normaş dogum ama malesef ben sezeryan oldum.

arkadaşım merak ettim tedavi demişsin. banada bir sürü test yaptılar bir şey bulamadılar. ilik bile verdim. ama plt değeri 600- 700 arası. nasıl bir tedavi uyguluyorlar paylaşır mısın

Suan günde en az bes kere (100 defa)sirt üstü yattip ayaklari yukari uzatarak gaza basma hareketi yapacakmisim ve bir günde yige bildigin kadar havuc ve kirmizi turp rendeleyip ikisini karistirip yiyecekmisim, COLA DAN uzak duracakmisim hic icmiyecekmisim, bol bol pirasa yiyecekmisim. ve her sabah kalktigimda ve her aksam yatmadan önce ayagimdan bacagima kadar yani asagidan yukariya buz gibi suylan dus aldiracakmisim. benim doktorum ilac tedavisini en son yapalim dedi.ama malesef bu dediklerimin hic birini ben uygulayamiyorum cünkü kizimi emziriyorum ve pirasa, turp, cok fazla gaz yapti kizima dokandi, egzersisi yapmaya calisiyorum . umarim sana yardimci olmustur.
arkadaşım merak ettim tedavi demişsin. banada bir sürü test yaptılar bir şey bulamadılar. ilik bile verdim. ama plt değeri 600- 700 arası. nasıl bir tedavi uyguluyorlar paylaşır mısın

bunları bilmiyordum teşekkür ederim. bana sadece sigara yok, doğum kontrol hapı yok, yağlı yiyecekler yok. hergün yürüyüş yapılacak bide coraspirin içilecek dendi.

Ayy evvet Canim kusuruma bakma Sigara ve Dogum Kontrol hapi asla yok dediler ve ben ömrümün sonuna kadar dogum kontrol hapi kullanamazmisim. baskada birsey yok. :)
bunları bilmiyordum teşekkür ederim. bana sadece sigara yok, doğum kontrol hapı yok, yağlı yiyecekler yok. hergün yürüyüş yapılacak bide coraspirin içilecek dendi.

sizdeki kan pıhtılaşma sebebi neydi acaba? benim mthfr c677t homozigot.

Oncelikle hayırlı olsun, saglikla kavuşun insallah..

3 gebeliğim dusukle sonuçlandıktan sonra farkedildi pihtilasma meselesi, sonra kızıma hamile kaldım, 32. Haftaya kadar her gun aspirin kullandım ama iğneye gerek olmadı çok şükür..

Şubat ayında normal dogumla kızımı kucağıma aldım.. Epidural vs de istemedim, sadece sancım olmadan suyum geldigi icin suni sancı verdiler..

Hangi yöntem olursa olsun sulandirici kullandığımız icin kanamayı durdurmak icin iğne yapıyorlar diye biliyorum, yani Drun bana yaptıgı açıklama bu sekildeydi
Kolay bir kavuşma dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…