• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açılmak istiyorum ama psikolojik şiddetten çok korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversiteyi yada atanmayı bekleyin derim,başka bı şehire gittiğinizde sizi arada bir görecekler ve çok laf etmeyecekler.erzuruk aşırı dindar bı yer bende tesetturluyum ama orası bana bile fazla gelmişti.acilma konusuna gelirsek bu ara çevremde çok açılan var zamanla alisiyo herkes.

Kafanda en kotu senaryoyu kuruyorsundur. Ama tahmin ettiğin kadar insanlar sana neden açıldin ya da su kadar gunahi var biliyor musun diye soramayacaklar. Ve de sormalarina izin vermeyip lafı ağızlarına tikacaksin. (Yakın çevren sevdiklerin haric. Onlara onceden soylemelisin. Onay almak degil haber vermek)
"Kimse gözünün üstünde kaşın var diyemez. Benim gözümün üstünde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez !!!" Demişti bi psikolog.
istemediğin şekilde yaşamak daha zor ve yasin henüz 22. Önce herkesten tepki alirsin sonra onlarda alisirlar. 1 yila bile kalmadan normale döner hersey.

Belki de korkuya değil de sevmeye ihtiyacın vardır.
Korkarak yaptığın şeylerden bir noktadan sonra bıkarsın. Ama severek ve sebebini hikmetini anladığın bir şeyi keyifle yaparsın.
Çevre baskısını düşünme, net karar vermediğin bir şeyi de yapma. Ancak şu an içinde bulunduğun hali iyice düşün.

insanların kapalı olduğu için cennete gideceğine açık olanların da öbür dünyasını kaybettiğine inandırmaya çalışmayın artık ya. hele günümüzde. bana en komik gelen uzun boyalı tırnaklar leoparlı kıyafetlerle fetva veren kapalı bacılarımız. çok şekerler. tam huri😳
başörtüsü de diğer tüm dini konular gibi sevabı da günahı da kendine has. yani saçı görünmedi diye kimse cenneti garantilemediği gibi saçları açık diye kimsenin cehenneme gideceği de kesin değil.
konu sahibi. erzurum’da zor. ama içinizden geleni yapmamız güzel olur

Yorumumun sonunu okursanız anlarsınız zaten ama ben kapalı olan cennete gider demedim.

tesettür Allahın emridir. Basit bir şey değil aslında. Boşveryaaa açıl nolacak ki, diğer kapalı olanları da gördük önemli olan kalp temizliği diyerek tesettur emrinden kurtulamayız.

İcinden geleni yap ve açıl demek... sizce de onu günaha teşvik olmuyor mu? Ben de bunu merak ediyorum. Emri bil maruf nehyi anil münker

Sizinle benzer zorlukları yaşamış kadınların, hikayelerini paylaştıkları bir site var: Anasayfa - Yalnız yürümeyeceksin
Kendinizden parçalar bulacağınızı düşünüyorum. Burayı okuyarak ve buradaki, aynı gel-gitli süreçleri yaşamış insanlara danışarak kararınızı netleştirebilirsiniz.

Seni tesettür de zorlayan şey nedir? Havaların sıcak olması mı kendini şık hissedememek mi? Sorun ne bence buna odaklanmalısın. Kimseyi düşünme. Bu bir Allahın emri. Basit bir şey değil. Sen başarmışsın kapanmışsın cok güzel. Daim olsun inşallah.

Hemen açılmayı düşünmek yerine sabretsen iki cihanda da kâr da olursun inşallah. Bu dünya yalan dünya. Bir kez geliyorsun. 22 yaşındasın kaldı 50 60 yılın. Ahirette ise ebedi bir hayat var. Dünyan için ahiretini yakmaya değmez.

Hicbir günahı küçük görmemeliyiz. Allahın neyi affedip affetmeyecegini bilemeyiz. Hiç-bir sevabi da küçük görmemeliyiz. Hangi amelimiz bizi cennete götürecek bilemeyiz.

Üstelik tesettur de zorluk yaşadığın için daha cok sevap olur inşallah. Rabbimin rizasini kazanmak için nefsine basıyorsun. Kapaniyorsun. kendini sakınıyorsun. Bu cok guzel bir şey 🥰

Zorla kapatılınca zorlanan ve zorlandığı için her gün lanet eden kadınlar var bunlar bunlar ne olacak.

Yorumumun sonunu okursanız anlarsınız zaten ama ben kapalı olan cennete gider demedim.

tesettür Allahın emridir. Basit bir şey değil aslında. Boşveryaaa açıl nolacak ki, diğer kapalı olanları da gördük önemli olan kalp temizliği diyerek tesettur emrinden kurtulamayız.

İcinden geleni yap ve açıl demek... sizce de onu günaha teşvik olmuyor mu? Ben de bunu merak ediyorum. Emri bil maruf nehyi anil münker
Yani bu konu dini bir konu çok fazla ban alacak bir konu şimdi siz bunları söylediniz diye ban alacaksınız. Ama din konusunda doğruları konuşanlar genelde zaten hem gerçek hayatımızda hemde bu sanalda tam bir linç kampanyası oluyor😂

Konuya gelecek olursak dinin belli kuralları vardır "bencesi sencesi" diye yorumlanamaz yoruma kapalıdır. Allah öyle emretmiş okadar yani "bence şöyle sence böyle" diye yorumlayan sadece kendisini kandırır. Şimdi şunu yazdım diye bir sürü saygısız yorumlar alıcam biliyorum ama nedense o saygısız yorum yapanlar ban almayacak dini yorum adı altında ben ban alıcam 😂

Tartışma olmaması adına mesajımı alıntılayan arkadaşlara cevap veremeyeceğim🥰

Zorla kapanmak evet yanlış bir davranış şekli. Ama ilahi tartı da zorla mi kapandin isteyerek mi kapandın buna bakılmaz. Neticeye bakılır.

Bu dünya keyif yeri değil. Çesitli sıkıntılar yaşayacağız. Hepimiz farklı farklı sıkıntılar yaşayacağız. Bu dünya çalışma yeri. Burda çalışacağız inşallah ahirette ecrini görürüz hep beraber 🤗

Ooffff şu forumda dini konu görmekten bıktım yeminle. Hele ki bu açılma kapanma mevzusu baydı.
Konuyu şikayet ettim inşallah kapanır

Erzurumu biliyorum o çevreyle zor. Şehir dışında okul yaz kaç kurtar canını

Yani bu konu dini bir konu çok fazla ban alacak bir konu şimdi siz bunları söylediniz diye ban alacaksınız. Ama din konusunda doğruları konuşanlar genelde zaten hem gerçek hayatımızda hemde bu sanalda tam bir linç kampanyası oluyor😂

Konuya gelecek olursak dinin belli kuralları vardır "bencesi sencesi" diye yorumlanamaz yoruma kapalıdır. Allah öyle emretmiş okadar yani "bence şöyle sence böyle" diye yorumlayan sadece kendisini kandırır. Şimdi şunu yazdım diye bir sürü saygısız yorumlar alıcam biliyorum ama nedense o saygısız yorum yapanlar ban almayacak dini yorum adı altında ben ban alıcam 😂

Uygulamak isteyenler için Allah'ın emri tartışmaya kapalıdır ama uygulamak istemeyenlere de bulaşmamalıyız, insanların seçimlerine saygı duymalıyız dimi?

Uygulamak isteyenler için Allah'ın emri tartışmaya kapalıdır ama uygulamak istemeyenlere de bulaşmamalıyız, insanların seçimlerine saygı duymalıyız dimi?
Tabiki de herkes kendinden mesuldur. Zorla değil kendi istediği için yapılmalıdır.

Ben konu sahibinin durumuna yorum yapmadım ki. Zaten anneside hayır açılamazsın demiyor bunu kendine yapma diyor. "Bu benim kararım deyip dik duramıyor." Kendiside aslında emin değil açılma konusunda. Direkt oradan kaç kurtul diye msjlar dolu konuda. Ailesinden kaçsa nereye kaçacak niye aileyi bölücü msjlar yazılıyor anlamış değilim.

Seni tesettür de zorlayan şey nedir? Havaların sıcak olması mı kendini şık hissedememek mi? Sorun ne bence buna odaklanmalısın. Kimseyi düşünme. Bu bir Allahın emri. Basit bir şey değil. Sen başarmışsın kapanmışsın cok güzel. Daim olsun inşallah.

Hemen açılmayı düşünmek yerine sabretsen iki cihanda da kâr da olursun inşallah. Bu dünya yalan dünya. Bir kez geliyorsun. 22 yaşındasın kaldı 50 60 yılın. Ahirette ise ebedi bir hayat var. Dünyan için ahiretini yakmaya değmez.

Hicbir günahı küçük görmemeliyiz. Allahın neyi affedip affetmeyecegini bilemeyiz. Hiç-bir sevabi da küçük görmemeliyiz. Hangi amelimiz bizi cennete götürecek bilemeyiz.

Üstelik tesettur de zorluk yaşadığın için daha cok sevap olur inşallah. Rabbimin rizasini kazanmak için nefsine basıyorsun. Kapaniyorsun. kendini sakınıyorsun. Bu cok guzel bir şey 🥰
inşallah banlanırsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X