Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lahmacunayran1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
1
0
1
18
Selam arkadaşlar, yaklaşık 5 yıldır zorla kapalıyım. Annem ve babam çok dindarlar, ama son bir yıldır gerçekten çok yoruldum. Hayattan keyif almıyorum, açılmak istiyorum. Aileme söylemekle başlamak istiyorum, ama çok kızacaklardır. Nasıl söylemeliyim biraz tavsiye verir misiniz?

Ailen çok dinar ve tutucuysa şimdi beni çok yargılayan olacaktır ama maalesef ayılıp bayılıp kendini yerlere atıp hasta depresyon falan numaraları yatıp intiharın eşiğindeymiş gibi davranmaktan başka çaren yok, deliye vuracaksın. Laftan sözden anlayacaklarını sanmıyorum, 5 sene olmuş artık ve zorla kapatmışlar işin içinde zorla kapanmak olmasa yine neyse. Sen konuşarak ılımlı tavır alabileceklerini düşünüyorsan da yapılacak şey belli ne hissediyorsan anneni de babanı da bir araya al otur hepsini konuş tabii ki.

Söyle dik dur ve açıl. İnsan kendi benliğini bastırarak dışarıda başka biri gibi yaşamaya çalışırsa ruh çok yoruluyor.

Ne kadar tutucular senin kararindan dolayı seninzorbalarlar mi?

Ben de 4 yıl kapanma ardından açıldım bence aileler ile konuşmak mantıksız çünkü çocuklarını zorla kapatan insanlar laftan da anlamayacaktır diye düşünüyorum benim sürecimde annemle problem yaşadım hala kabullenemedi kendis, çok açık giyinen biri olamama rağmen hala karışır. Bence en makulu bir yere çıkacağınız zaman normal şekilde giyinip saçınızı kapatmamak ve sorarlarsa artık böyle demek münakaşaya girmemek laf dalaşına girmeyip artık böyle istiyorum , böyle uygun gördüm demek ve uzun tartışmalara girmemek. Yas durumunuz falan ne bilmiyorum ama ben unideydim ve açıldıktan birkaç ay sonra şehir dışında gittiğimden yani ailemle kalmadığından süreç daha kolay olmuştu sizin de öyle bir durumunuz varsa daha kolay olabilir sizin için sevgiler :)

Seni biseylerden mahrum edeceklerse acilma. Dereyi geçene kadar. Kendi ayakların üzerinde durunca istediğini yaparsın. Her konuda bu böyledir.

O zaman da hocaya götürürler üfürtmeye

Arkadaşım 7 yılın ardından açıldı. Büyük kavgalar etti ama yaptı eninde sonunda. Bence sen de yaparsın.

Kararlı durun, özür diler gibi davranmayın fakat köprüleri yakmayı göze almanız gerekecek. Aynı evde yaşıyorsanız evden ayrılmayı göze almanız lazım.

Ablam da açıldığında büyük tepki aldı.Annem hala kabullenemedi.Abim karışmadı.Namazında niyazında dindar biri ama hiç yorum bile yapmadı küslük de yapmadı.Erkek kardeşim çok tepki gösterdi.Ama şimdi ablamın kapalı halini bile unuttular.Alıştı herkes.

yenGEnC geçen bu konuda çok güzel bir şey yazmıştı bu işin aşamalarını eğer müsaitse yengeç ablanın yorum yapmasını bekle tatlım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…