Börekler Açma Börek

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Alıntı: http://kizilciksurubu.blogcu.com/

1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
2 cay bardagi ilik su
1 tatiı kasigiı sirke
1 tatli kasigiı tuz
1 tatli kasigiı kuru maya
aldigi kadar un, (ele yapismayan, kulak memesi yumusakliginda bir hamur olana kadar).

Hamur yoğurulur. 20 dakika dinlendirilir. Hamur 6 parcaya bölünür.
1 paket margarin eritilir.2 kasik tereyag ilave edilir..Katmerlemek icin. (ben 150 gr margarin kullandim).
1inci parca hamur alini, ince açilir, yaglanir katmerlenir, (ben hamuru manti kalinliginda acip üzerini yagladiktan sonra, zarf seklinde katlayip, tekrar üstüste katladim) buzdolabina konur. Diger parca hamurlar içinde ayni katmerleme isi yapilir.
25 dak beklenir.
Dolaba ilk koydugumuz katmerlenmis hamur acilir içine börek ici konur rulo yapilir 4 parcaya kesilip tepsiye dizilir.
Bu islem buzdolabindaki hamurlarin hepsine uygulanir. Üzerine yumurta sarisi sürülüp 200 derecedeki firinda 35-40 dak pisirilir...
Afiyet olsun!

kizilciksurubu_1318089140.jpg

derin ne kadar becerikli bayansın :nazar::nazar::nazar: maşallah ya bütün tariflerin harika bu böreği mutlaka deneyeceğim hem de yarın yazacağım sanada.

yazmayı unuttum :17: günümde yaptım bu börekten herkes çoooook beğendi. yalnız keşke açtıklarımı katlama işlemini yapmasaydım zarfları açarken yufkaları yamulttum :)))) tarifin için çok teşekkürler. benim gibi yeni yeni hamur işlerini becerenler için çok kolay bir tarif.

ellerinize sağlık çok güzel olmuş fakat dolaptan çıkınca açılır demişşiniz tekrar oklavaylamı yada kat yerlerinden şekli bozulmadanmı orasını anlayamadım açıklarsanız sevinirim

benim anladığım deniz suyu arkadaşım açtığı yufkaları zarf şeklinde katlamış ya o katları açtığını düşündüm. ben dolaptan çıkarınca tekrar açmadım oklavayla.

benim bildiğim katmer zarf şeklinde olduktan sonra o haldeyken oklavayla açılır tekrar yağlanır ki tel tel olsun muhtemelen bu tarifde böyle zarf şeklindeyken oklavayla yeniden inceltip yağlıyoruz...iç koyup sarıyoruz:34:

Back
X